Анална фисура 2

• 173 870
  • 1 546
  •   1
Отговори
# 1 500
Здравейте,включвам се в темата за аналните ни неволи😀
Търпях анална фисура 10 години, като всичко почна с кървене,отидох на преглед при доктор Матев още тогава, той потвърди диагнозата и предложи операция ,която отказах, закупих от там крем ,който използвах до преди един месец и вече това лято спря да ми действа всичко,с което съм се мазала.
Това лято беше кошмарно и реших да се подложа на операция,защото болките вече бяха нетърпими.
Оперирах се при Матев,сега не мога да кажа дали е най-добрият специалист, или не,но се доверих предвид това,че бях вече ходила при него.
Самата операция беше ужасно преживяване ,с упойка в гръбнака,поисках пълна,но ми отказаха ,тъй като там операциите са една след друга-машина за пари.
Самата процедура продължи около 5 мин,слагането на упойката 15...Беше ужасно!
След това не съм имала кой знае какви болки,те дори не можеха да се сравнят с преди това.
Лежах няколко часа в клиниката и ме изписаха,като имах тампон ,който премахнах сутринта.Понеже проблем със запек нямам ,а обратното ,ходих до тоалетна на следващия ден и нямах проблем.Но ядох няколко дни само пюрета за всеки случай. Кървене съм имала много малко ,когато конците почнаха да се разграждат.
Към момента,вече месец след това се чувствам добре.
Важно е да се поддържа голяма хигиена след всяко ходене до тоалетната, също така правих и промивки с тетра.
Съветвам всички ,които имат тези мъки,с кремове не става,операцията се преживява!
Моята операция беше левостранна свинктеротомия, пускане на влакна,или нещо такова, операцията не е безкръвна.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 20:28 от Анонимен

# 1 501
И какво толкова му беше ужасното на операцията, то това не е и операция, а манипулация! Аз бях с пълна упойка 2019, събудих се на леглото съвсем в кондиция. Полежах половин час и си тръгнах за родния град, след като по съвет на Матев първо ядох в едно заведение. Още на другия ден махнах тампона и отидох до тоалетна. Болка почти никаква. Почвам шеста година без ада в който живеех! Пу, пу дано никога не се върне!

# 1 502
Беше ужасно,защото доста време не успяха да ми я сложат и се измъчих бая,като по време на операцията усещах болка,очкавах да не усещам тялото си от тази упойка,но не беше така,предпочитам да ме приспят.
Иначе и аз не съм спазвала кой знае какви хранителни режими,по-скоро първите дни ме беше страх какво ще стане след изхождане,а болкоуспокояващи съм пила точно три аулина за два дни.

# 1 503
Мими, не е никаква манипулация сфинктеротомията. Операция си е. По-скоро класическата операция е като манипулация, но тука си има рязане и шиене. Аз като казах на Ходжаджиков, че съм си тръгнала часове след операцията ми се стори доста неприятно изненадан.

Някой хора усещат болка явно при зле поставена спинална упойка, защото с мен в стаята имаше жена, която каза че е усещала рязането.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 23:16 от lovely

# 1 504
И класическата операция съм изкарала, стоях два дни в болницата! Със спинална упойка.Състоеше се в изчистване на цепката до свежа тъкан и шев. При нея ануса си остава стегнат, шева пречи на разтягането и нормалното отваряне на ануса и рецидивите са чести. Факт след нея рецидив. По доволна съм от свинктеротомията.
Преди три месеца изкарах коремна операция, е тва вече е операция, упойка, реанимация и т.н. 4 дни без тоалетна, на петия не се сцепих. За това процедурата при Матев ми се струва едно нищо и никакво и не съжалявам.

# 1 505
Е, ясно, че има всякакви операции. Леки, тежки. Но все са операции щом има рязане на тъкани, мускулни влакна, упойки, шевове. Проблема е основно, че зоната на ануса е изключително тежка зона за опериране, нон стоп се замърсява и обикновено отнема значително повече време да зарастне отколкото други места, дори и операцията на друго място да е по-тежка. Съвсем различно е на раната да й сложат шев и да не се мокри и мърси, съвсем друго е като всеки ден оттам минава най-голямата мръсотия в човешкото тяло. Зоната е просто неблагоприятна.

# 1 506
Така е, зоната е неблагоприятна и болезнена. Червата обаче има  имат много силна флора и имунна защита, която точно пази от патогенните бактерии там. Проблемът е привнесените отвън бактерии, не това което минава ежедневно от там. Wink При такава интервенция точно се отваря врата за тях.
В Токуда една сръбкиня прави манипулацията за ден и не я води операция, а едноднева хирургия.

# 1 507
Радвам се за вас че сте добре аз незнам кое е вярно дали претупва хората или е толкова добър човек че се пробва да помогне на всички и никой не връща дори да идат без час помага какво мислите само той ли е най добрия в България или сте чували и за други

# 1 508
Какво значи най добрия, и най добрия може да сгреши. Добър лекар е този, който ти е помогнал. Всеки проучва и решава на кой да се довери. От него има и недоволни. В свинктеротомията определено е най добрия. През 2019 г през него бяха минали 25 хиляди пациенти. След 5 години явно вече са много повече. Рутината учи. Манипулацията при него определено не ми беше неприятна. Не стоиш по болници, прибираш се вкъщи. Там беше чисто, в стаите се ходи по бели чорапи и пижами от там. Няма абокати, системи и пр.

# 1 509
Радвам се за вас че сте добре аз незнам кое е вярно дали претупва хората или е толкова добър човек че се пробва да помогне на всички и никой не връща дори да идат без час помага какво мислите само той ли е най добрия в България или сте чували и за други
Аз нещо се разочаровах, два пъти ходих на преглед при него в разстояние на една година и нещо. Първият път ме обърка, като каза, че няма фисура, а контактен дерматит. Отчитам факта, че него ден почти не я усещах и явно е била позаздравяла, но все пак....откъде видя контактен дерматит-не знам. Обяснението ми е, че тогава беше лято и то 40°, може да се е получило някакво запарване, и хайде веднага, контактен дерматит. Втория път видя, че е фисура, напипа я, въпреки че беше много обострена, изписа ми пайлекс и дефламол и ме изпрати набързо. И двата пъти ме претупа, общо-взето. То и часове да ми беше отделил, пак резултатът сигурно щеше да е същия, но на човек му се иска да види някакво човешко отношение. Та, стоях в кабинета му общо две минути, без да преувеличавам. И проблемът си остана. Наясно съм, че това е незарастваща рана, която ако не мине с мазила, лекарят няма какво да направи, освен операция, но не мисля да се връщам там.
И да допълня, че втория път се свързах с него чрез здравното приложение Healee, като платих 70 лв, той каза да отида за преглед и там на място ми взе още 50, а в регламента за ползване на приложението пишеше, че ако лекарят прецени, че не може да помогне от разстояние и трябва преглед, ще върне внесената сума. Това така и не стана.

# 1 510
  • гр.Пловдив
Какво значи най добрия, и най добрия може да сгреши. Добър лекар е този, който ти е помогнал. Всеки проучва и решава на кой да се довери. От него има и недоволни. В свинктеротомията определено е най добрия. През 2019 г през него бяха минали 25 хиляди пациенти. След 5 години явно вече са много повече. Рутината учи. Манипулацията при него определено не ми беше неприятна. Не стоиш по болници, прибираш се вкъщи. Там беше чисто, в стаите се ходи по бели чорапи и пижами от там. Няма абокати, системи и пр.

Ехааа,егати машината ще е този Smiling Imp
По 68 човека на ден и минават за годината 25 000

Мими,стана ми интересно просто,да не се засегнеш

# 1 511
Това, че Матев всеки ден оперира наистина го прави по-опитен, но от друга страна не е и толкова прецизен според мен. Познавам хора оперирани при него преди около 10 години и е било съвсем друго. Имам предвид по-добре е било. Сега в клиниката му е като поточна линия. И неминуемо стават повече проблеми след тези операции, защото не отделя толкова време на конкретен пациент. Хубаво е той самият да се замисли дали иска основно парите и да реже по 10 души на ден или да си обръща повече внимание на пациентите.

# 1 512
Също не мога да кажа дали е прецизен, тъй като съм ходила само при него и нямам база за сравнение при друг специалист в тази област.
Относно вниманието, както и по-горе се спомена, всички минават по бързата процедура. Факт е,че прегледът ми преди 10 години беше по-подробен/дори с някакъв уред,може би ехограф/.
Хората си искат внимание при прегледите, все пак и парите хич не са малко, но това е положението. Чела съм и за друг добър специалист-Темелков/Варна?/.
Брат ми беше опериран преди около 20 години в Бургас,но къде и при кого не мога да кажа, само помня, че след операцията беше много зле 3 месеца, кански болки, трудно възстановяване, не можеше да си седне на задника, но до колкото знам, операцията му е била по стар метод, дори лежа в болница 4-5 дни. От тогава няма проблеми,няма и нови фисури.
Пропуснах да кажа, че имам още една нова фисура от няколко месеца, но към момента не ми прави проблеми, дори бях казала да я махне и нея, но така и не го направи, предполагам,за да отида още веднъж и да дам едни пари пак, не съм имала против да си платя двойно, просто исках всичко да мине от веднъж, дори го споменах по време на операцията, но той просто не я махна...

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 19:50 от Анонимен

# 1 513

Не за година, а за цялата му практика до 2019!
Бургаската лекарка като беше прецизна, та какво? Като не умееш, не умееш. Беше ми оставила неприбрана кожа, отделно след няколко години рецидив. А за прецизна беше повече от нужно. Две нощи в болницата, системи, обезболяващи, притрисане..
е файда никава!
Матев действа на конвейр, и очите да му вържат ще я направи операцията. Дебелото черво е капризно и доста общопрактикуващи хирурзи, които не са проктолози хабер си нямат как се оперира фисура.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 20:06 от mimi.7299

# 1 514

Не за година, а за цялата му практика до 2019!
Бургаската лекарка като беше прецизна, та какво? Като не умееш, не умееш. Беше ми оставила неприбрана кожа, отделно след няколко години рецидив. А за прецизна беше повече от нужно. Две нощи в болницата, системи, обезболяващи, притрисане..
е файда никава!
Матев действа на конвейр, и очите да му вържат ще я направи операцията. Дебелото черво е капризно и доста общопрактикуващи хирурзи, които не са проктолози хабер си нямат как се оперира фисура.
Две уточнения, Миме
Първо, всички в България сме общи хирурзи, няма специалност проктолог. Може да си добавиш проктолог като вземеш сертификат от платени курсове по проктология извън България.
Второ, да се говори за рецидив на фисура при липса на оплаквания и то след години е абсурд. Това си е просто нова фосура!

Общи условия

Активация на акаунт