Анална фисура 2

• 174 155
  • 1 546
  •   1
Отговори
# 1 515
Благодаря Лозанов! Simple Smile
Не можеш да ме убедиш, че класическата операция е по добра от свинктеротомията. При нея проблема си остава и след време се цепи пак! Дори и да не е на същото място.
С разхлабени мускулни влакна определено е по добре! ЗА МЕН!
И да те може да нямат специалност с наименование проктолог, но доста години работят и специализират основно с дебело черво т.е. в областта на ПРОКТОЛОГИЯТА! Матев е такъв, Кирил Симеонов от Бургас също. Има изкарани специализации свързани точно с дебелите черва. Същия е и доктор Зикидис.
И да има общопрактикуващи хирурзи, които хабер си нямат от фисура. Лично съм ги изпробвала на задника си!

И да бургаската лекарка дето оперира жлъчки, хернии и гуши си остави ръцете - факт!

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 23:21 от mimi.7299

# 1 516
Благодаря Лозанов! Simple Smile
Не можеш да ме убедиш, че класическата операция е по добра от свинктеротомията. При нея проблема си остава и след време се цепи пак! Дори и да не е на същото място.
С разхлабени мускулни влакна определено е по добре! ЗА МЕН!
И да те може да нямат специалност с наименование проктолог, но доста години работат основно с дебело черво т.е. в областта на ПРОКТОЛОГИЯТА! Матев е такъв, Кирил Симеонов от Бургас също. Има изкарани специализации свързани точно с дебелите черва. Същия е и доктор Зикидис.
И да има общопрактикуващи хирурзи, които хабер си нямат от фисура. Лично съм ги изпробвала на задника си!

И да бургаската лекарка дето оперира жлъчки, хернии и гуши си остави ръцете - факт!
Няма за какво да те убеждавам . Ти разсъждаваш от позицията на пациент, аз на лекар. Всеки си решава сам за себе си, все пак гъ.а си е негов. И още едно уточнение, проктологията не е общо за дебело черво, а конкретно за ректум и анус😉

# 1 517
Точната терминология не ме интересува, не съм лекар и не е задължително да я знам, тук не е научен форум, мисля, че е пределно ясно какво имам предвид. Няма нужда да се хващаш за буквата...защото ти ако трябва да се изкажеш в моята област и аз мога да те поправям Wink
И не, не възхвалявам Матев, при мен имаше укложнения и не мина всичко перфектно...споделям 20 годишен опит в нечовешките мъки!
Лека вечер!

# 1 518
Четох, че неоперативно лечение на фисура е възможно чрез лазер или инжектиране на ботокс. В България не се ли предлага? Не видях във форума да се обсъждат тези процедури

# 1 519
Четох, че неоперативно лечение на фисура е възможно чрез лазер или инжектиране на ботокс. В България не се ли предлага? Не видях във форума да се обсъждат тези процедури
Май някъде бях чела за ботокс във форума. Уж някъде в София се предлагаше, но май е по скоро за прясна фигура, а и пак има опасност от изпускане поне в началото след поставянето. Иначе за лазер в Он клиник във Варна съм виждала, че се предлага. Аз се замислям за този вариант, но ми се иска да прочета мнение от някой, който се е подлагал, но не намирам за сега. Знам, че май изчистват увредената тъкан и после се чака да заздравее.

# 1 520
Май и при мене днес се получи отново( след 3-4 години пауза ) . Преди 1 месец бях на физиотерапия с магнит и интерферентен ток и след трудни изхождания получих тромбозирал  хемороид . Лекувах го успешно с хеморел крема и се прибра . От 3 дни съм в болница по възстановяване и рехабилитация. Още от първия ден получих едни болки под корема . Последните 2 изхождания бяха трудни и ето днес , че се случи . Имам една такава лека болка и дразнене в ануса . Не напипах хемороид а май цепнатина .  Жената утре ще я накарам да ме погледне в нас ( каква жена имам а ) .  Ще маза с Хеморела или бепантен . Само не мога да разбера от магнита или от интерферентния ток така ми дразни стомаха . Уж изпражненията не бяха много големи . Ануса като , че ли го чувствах стеснен при изхождането. Чета , че при магнита можело да се получат стомашни дискомфорти а пък интерферентния ток карал кръвоносните съдове да се разширяват и да насочват кръвта към болното място и да го възстановяват по-бързо . В центъра съм заради дискова херния . Но болка и подуване около ануса не съм чувствал . За жалост имам да седя още 4 дни в центъра . Мисля утре да кажа на физиотерапевката да прескочим магнита и освен да тествам без него как ще е . Да остана само на йонофорезата и интерферентния ток . Дано там наистина да е проблема .

# 1 521
Не очаквай някой да ти каже универсална рецепта за лечение за фисура. Просто се въоръжи с търпение - това нещо минава бавно и е болезнено, понякога твърде много.  Дано прескочиш етапа на големите болки! Иначе не се колебай да опиташ и немския крем с невен. На мен ми облекчи доста от него.  Но на един минава от едно, на друг - от друго. Най-важното е да оправиш перисталтиката. Работи върху нея. И да пазиш мястото чисто. И едно зрънце от акото  може да раздразни още повече фисурата. Оздравявай бързо!
Здравейте,преди 2 седмици ми откриха остра анална фисура след преглед при хирург.Имах страшни болки почти по цял ден и спазми .10 дни с лечение със свещички бутирект,бани със смрадлика и лайка,крем репахерб и долопрокт.Спазми нямам вече но болката или по скоро щипане (може би и двете)след дефекация остава часове след това и в ранния следобед вече болката изчезва. Сега продължавам със 15 дневен курс ,днес ми е 2 ден на цикатридина супозитории и проктис-м и баните,хирурга каза да продължа до пълно оздравяване (кога ли щее това и дали изобщо...).Много мее страх от доктори като цяло ,а за операция да не говорим изпитвам паника от страх .Втора седмица не ходя на работа защото мога да седна само вечер нормално без болки.Все още и ама надежда че нещата ще се оправят

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 19:36 от Цвети123

# 1 522
Здравейте,  аз съм с хронична фисура,  имам желание да опитам със супозитории Дистрептаза, за които спомена д -р Димитър Лозанов. Въпросът ми е към него :
Д-р Лозанов,  тези свещички, кога могат да се прилагат, когато се успокои болката ли?
Може ли да се ползват когато има болка ?
Благодаря ви предварително!

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 08:10 от zawe77

# 1 523
Здравейте,  аз съм с хронична фисура,  имам желание да опитам със супозитории Дистрептаза, за които спомена д -р Димитър Лозанов. Въпросът ми е към него :
Д-р Лозанов,  тези свещички, кога могат да се прилагат, когато се успокои болката ли?
Болката е от хроничната фисура, така че се прилагат независимо от нея с идеята да се изчисти фибозата

# 1 524
Болката е от хроничната фисура, така че се прилагат независимо от нея с идеята да се изчисти фибозата
Много Ви благодаря!🙂

# 1 525
За дилтиазем крем за фисури - аз си взех от аптека нота бене в Младост 4, там го правят, до колкото разбрах. Много съм доволна, но сякаш още малко трябва, за да се оправи напълно. Имате ли представа колко време мога да го използвам и кога да направя примерно почивка от него?

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 08:55 от icecreamgirl

# 1 526
За дилтиазем крем за фисури - аз си взех от аптека нота бене в Младост 4, там ми го забъркаха без рецепта. Много съм доволна, но сякаш още малко трябва, за да се оправи напълно. Имате ли представа колко време мога да го използвам и кога да направя примерно почивка от него?
Аз го ползвам почти постоянно от лятото. Само той ме спаси.

# 1 527
При мен дилтиазема имаше ефект първата седмица, след това нещо спря да действа. Много странно, но разни билкови мазила, които съм ползвала, имаха по-голям ефект.

# 1 528
При мен дилтиазема имаше ефект първата седмица, след това нещо спря да действа. Много странно, но разни билкови мазила, които съм ползвала, имаха по-голям ефект.

Явно при всеки е различно. Кои билкови Ви подействаха? Аз ползвах доста билкови кремове, но нямаше ефект при мен. Единствено за хемероидите ми помогнаха билкови хапчета.

# 1 529
Ами доста са, които имаха ефект, но като че ли най-много ми подейства Фитороид на Абока и Хемороиди на Биохерба.

Общи условия

Активация на акаунт