Анална фисура 2

• 184 541
  • 1 546
  •   1
Отговори
# 225
Май, май, ще трябва да ходя на лекар. Щом ту изчезва, ту се появява моето.....може и да не е такова....

# 226
Моята беше с голяма кожна папила.
И моята първа...
Втората не я чаках да стигне до папила, ама пък как болешеее!

# 227
Аааааа, значи няма гаранция, че няма да се появи отново? Възможно ли е причината за появата им да е заседналия начин на живот....

# 228
Аааааа, значи няма гаранция, че няма да се появи отново? Възможно ли е причината за появата им да е заседналия начин на живот....
Едва ли....аз не водя заседнал живот...карам колело, кънки...ролери...хирургът каза склонност на организма!

# 229
Още един доволен от Д-р Матев! Болките ми продължиха около 2 седмици след операцията (първите ден-два бяха кошмар), но сега, месец и половина по-късно нямам никакви проблеми, чак съжалявам, че чаках толкова...
Здравейте,
може ли да ви задам няколко въпроса за възстановителния период след операцията.
Слвд колко дена спря да ви боли напълно, а също и кървенето кога спря.
Кога усетихте, че напълно е зарастнала фисурата?
Благодаря предварително за отговора

# 230
Стига бе......това моето да не е нещо друго.....ама какво пък друго да е.....То малко като пъпчица и понякога събира гной-тогава боли.....Като се пукне, болката отминава и при ходене по голяма нужда кърви....
И на мен ми се струва, че твоето май не е фисура. При мен кървеше в началото

# 231
Още един доволен от Д-р Матев! Болките ми продължиха около 2 седмици след операцията (първите ден-два бяха кошмар), но сега, месец и половина по-късно нямам никакви проблеми, чак съжалявам, че чаках толкова...
Здравейте,
може ли да ви задам няколко въпроса за възстановителния период след операцията.
Слвд колко дена спря да ви боли напълно, а също и кървенето кога спря.
Кога усетихте, че напълно е зарастнала фисурата?
Благодаря предварително за отговора
Не съм Таня, но и аз минах при същия доктор! Спря да ме боли напълно след около 4 месеца...не ме болеше мястото ня фисурата, тя минава за по малко от седмица, а мястото, където е шит мускула! Кървене имах със сигурност повече от седмица, като единия път едва го спрях...!

# 232
до: mimi.7299
Виждам че си доста напред с материала относно фисурата, но така и не разбрах точно, хем препоръчваш операция, хем казваш че си недоволна и съжаляваш от операцията при Матев. Ако имаше избор сега какво би направила и коя операция би предпочела?
Аз от 5 години я имам фисурата, но при мен не боли, болеше ме когато ми се появи за около 3 месеца.От тогава ходя по голяма нужда само с клизма.Клизмата при мен представлява: свалям слушалката на душа, пускам водата и опирам отвора на маркуча до ануса и тя водата сама си влиза. Свикнах от тогава и не е никакъв проблем, хем се чувствам по прочистен хем няма проблем при изхождане и никога не ме боли фисурата, но ме дразни(не ми харесва визуално) израстъка(кожичката) на фисурата и от време на време се замислям за операция. И искам да попитам след операцията(след зарастването) как изглежда самият анус, мястото на фисурата дето е шита и мускула дето е шит, грозно ли е? личи ли си много?

# 233
Да ти кажа визуално не съм "погледнала", а и не ме вълнува!
Не се ангажирам да препоръчвам, явно при всеки е индивидуално...при свинктеротомията рецидивите са по малко, но това си е сериозна деформация на ануса и води до странични ефекти!
Операцията обаче спасява от нечовешките болки определено!

# 234
То пък много има значение как изглежда. Кой ще ти гледа ануса. Мен просто ме е страх. Аз дори не знам как ми изглежда фисурата....ако изобщо е фисура. Мен може би и заради бидето не ме боли, защото не използвам изобщо хартия и винаги е промита....знам ли. Факт е, че ме е адски страх да отида на лекар и си измислям оправдания. Но действително не ме боли, поне не много, търпимо е. Инак щях ли да я търпя 30 години...

# 235
Стига бе......това моето да не е нещо друго.....ама какво пък друго да е.....То малко като пъпчица и понякога събира гной-тогава боли.....Като се пукне, болката отминава и при ходене по голяма нужда кърви....
И на мен ми се струва, че твоето май не е фисура. При мен кървеше в началото

Може да е малка фистула.
Аз имах фисура, но след това получих и една малка фистула точно като пъпка беше при натиск излизаше гной.
Оперирах се преди две седмици, фисурата и фистулата.
Още не мога да кажа как е, защото все още имам малко болки и конци които не са паднали.
Надявам се още до седмица да има подобрение.

# 236
tanya,къде се оперира?

# 237
При доктор Матев в Стара Загора.

# 238
При доктор Матев в Стара Загора.
Хайде ще чакаме да кажеш как върви възстановяването! От самата операция доволна ли си!

# 239
tanya_vik, знаеш, ли че преди 30 години когато се появи за пръв път, се бях уплашила много и баща ми насила ме заведе на лекар, та той само го почисти солидно и каза, че ако продължи да ме притеснява, ще го оперират и, доколкото се сещам, май каза фистула........После доста години нямах проблем и пак се появи, но явно аз съм решила, че е фисура.....Знам ли?!

Общи условия

Активация на акаунт