Анална фисура 2

• 174 498
  • 1 546
  •   2
Отговори
# 1 470
А създава ли ти проблеми, симтоми?
Да, прави малки абсцеси, като пъпка която изтича, един път беше по-голямо, после 2 пъти мъничко. Но не знам дали няма да стане и голям абсцес. Отделно мястото боли леко, сърби, и има едно усещане, че игла те боде вътре в червото. Гадно е, но не непоносимо.

# 1 471
При мен се получи също, но на същия ден го дренираха плюс АБ и пу, пу нищо няма до сега.

# 1 472
При мен се получи също, но на същия ден го дренираха плюс АБ и пу, пу нищо няма до сега.
Ами аз нямаше за кога да ида на хирург, то се пукна само на 2 ден голямото и изтече гной и кръв, а като отидох на хирург никой не предложи антибиотик. Тогава вече беше само една дупчица. При теб имаше ли дупчица?

# 1 473
Шоколад, желязото запича адски. Лененото семе разхлабва. Вечер се накисва сутрин се пие само водата. И да фисурата е ад за цял живот.
Постоянно мислиш какво ще ядеш, ще отидеш ли до тоалетна и т.н.
Имай предвид, че и често ходене не е вариант, аз съм получавала и от многократни изхождания.
Детралекса не помага, той е за хемороиди.
Взимай ле диече ербе за изхождане или гръцкото сладко. И пии поне един месец. Преди тоалетна мажи крем, след тоалетна пак.
Всякакъв става. Сега носех с мен Фитороида на Абока.
Този крем не Ви ли щипе?На мен лично повече ми дразнеше раната🙄

# 1 474
Шоколад, желязото запича адски. Лененото семе разхлабва. Вечер се накисва сутрин се пие само водата. И да фисурата е ад за цял живот.
Имай предвид, че и често ходене не е вариант, аз съм получавала и от многократни изхождания.
Взимай ле диече ербе за изхождане или гръцкото сладко. И пии поне един месец. Преди тоалетна мажи крем, след тоалетна пак.
При нанасяне присмъдява за известно време. На мен ми помогна първия път като го ползвах, мисля че фисурата беше заздравяла от него. После обаче пак се сцепи...

# 1 475
Фитороида не ми щипе, омазнява и омегчава и спомага по лесното изхождане. Аз съм оперирана и в момента не е сцепено, просто отидох по трудно.

# 1 476
  • Цюрих
Благодаря за съветите, момичета!
Започнах да пия чай от коприва. За съжаление, имам само суха, ама каквато-такава. Пия и Флорадикс. Не мога да пия други лекарства със желязо, защото започва да ме боли много стомаха. И карам така, бавно, бавно... Много съм притеснена и заради червените петехии по стъпалата, вече много време се задържаха. Почнаха да поизбледняват леко, откак пия желязото, но много бавно отшумява всичко. Изпаднах в постоянна тревожност вече повече от 2 месеца.. След тия 4 антибиотика, дето ги пих юли месец,заради операцията на зъба, направо не знам  какви добавки да си взема, че да се оправя 😭😭😭. Оставаха ми косми по възглавницата предишните дни, такъв косопад не съм имала. От стреса ли, от анемията ли... Постоянно си мисля за болести и се стресирам от всичко и имам чувството, че от страх се запичам. До вчера поне имах апетит. Миналата нощ ме треснаха поредица от паник-атаки и айде наново дискомфорт, парене... Животът ми се върти около диети и дриск@не ...и се сдухвам тотално😭😭😭-това така ли ще остане!?
Отчайвам се вече!
Ям червено цвекло, поне от него положението е една идея по-нормално. Мисля да започна пак с баните със смрадлика. Засега само свещичките цикатридина ми помагат.
Приемам всякакви съвети как да се справя с това състояние, защото лекарите не ми помагат, само ми взимат парите и ми викат, че всичко ми е от главата. А то се случи след антибиотиците, де факто.. Пия и пробиотик, но с повишено внимание, че от него също се запичам. Изобщо, ужас някакъв..
П. П. Поръчах си таблетки Пайлекс и мажа с крем Пайлекс. Някой дали може да даде отзиви? Не съм сигурна дали помага, но реших да пробвам.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 19:47 от Шоколад

# 1 477
Пайлекс-а е за хемороиди. Вътре има камфор, подобно на прословутия Антифлегмин - свива кръвоносните съдове, но за фисура не върши никаква работа. Бих ти препоръчал Проктен. Освен главното, доста освежава и бори евентуални бактериални и гъбични инфекции на мястото..
https://www.erbagil.com/en/products/medical-device/2-procten.html
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030005341

# 1 478
И на мен ми щипеше и го спрях.

# 1 479
Четох в предно мнение за течния магнезий и взех magne doro liquid, мисля че действа много добре за рахлабване.

# 1 480
  • София
Шоколад , ако може да я ядеш тази коприва някак си, ще е по-полезно. Например каша със масло и сирене, или пък да я слагаш в някакви супи или печива.
Антибиотиците аз ги пия с витамини от група В.                    
Едно време , като нямаше такава мания с тези пробиотици, така ни съветваха лекарите. Пробиотиците  на мен ми вредят, защото са хистаминообразуващи, а и освен болки в корема, ми докарват и запек.
Задължително приемай вит.В12 за косата ,     но подезичен или спрей, защото трудно се усвоява.
Косата се нуждае от  с витамини и минерали -                                                                                                                                    
 В комплекс и Биотин, вит Д, вит А + Е, също и  вит.С за усвояване на желязото.          Магнезиев цитрат за запека, а освен това,  действа и като леко успокоително .
Аз ползвам и  Ефекол, това е най-доброто за омекотяване  изпражненията , а това е  много важно .                                             Ето една подробна статия, за косопада и витамините.                                                                    https://21stcenturyvitamins.bg/blog/deficit-na-vitamini-minerali … ichina-za-kosopad

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 11:26 от мързеливка

# 1 481
Отново се включвам. След месец и половина затишие, пак "цъфнах", болка няма, но кръв по хартията...
Нищо не съм правила или променяла, пия ефекол по 1 вечер, ям сутрин овесени трици, запек не съм имала.... Не разбирам какво се случи пак.
Започвам да се отчайвам, не съм спирала да се мажа с този крем на он клиник, показвам съдържанието, според мен освен някакви есенции друго няма.
Какво да правя не знам, на какъв лекар да отида, въобще как минава това нещо?! Започвам и да се филмирам да не би нещо друго да има вече...

# 1 482
Искам да попитам някой ползвал ли е морска вода за лечение на фисура или хемороиди? Много се чудя дали да не топна болното си д.... в морето и какво ще стане? newsm78
На мен не помогна. Получих я от лекарство за холестерол заранта.

# 1 483
  • Варна
Здравейте! Бременна съм в 10 г.с.
Назад във времето съм имала проблеми с анални фисури. Ходила съм при специалисти. Знам голяма част от нещата- режим, диета и как да се справя , ако стане проблем, тъй.к. това ми състояние не е постоянно и в последните 4-5 години да се е проявявало 4-5 пъти. Имам предвид в някакъв момент имам запек, който ако се задържи около 10 дни, т е  да ходя по голяма нужда през ден и става беля - кръв. Мажех се с един крем и като се справя и със запека и проблема отминава. 
Сега по същия начин 10 дни не ходех всеки ден до ВЦ. Пробвах да внимавам с храната, но явно заради хормоните не успях да го предотвратя. Днес видях капки кръв след изхождане. Сега не знам с какво мога да се намажа. Диетата ще си я продължа, дори ще вкарам допълнителни неща, но ми трябва нещо за мазане при бременост. С какво мога да се мажа?
П.п. На всичкото отгоре, приемам кръворазреждащи лекарства заради тромбофилия

# 1 484
Кръвта може да не е от фисура, а от вътрешни хемороиди, които със запека и бременността стават уау.
Мой съвет е да си направиш консултация с проктолог, съответно с аноскопия, за да се види какво се случва и какво може да се маже.
Аз също имах проблеми по време на ранната бременност и съм ходила на такъв преглед. По принцип нещата за мазане не би трябвало да са проблем, дори по време на бременност, не бива обаче да се мажат кортикостероиди преди 12 г.с. Но така или иначе - за фисури не се изписват такива кремове.
Съвет - преди WC се мажи в зоната с нещо мазно, примерно Дефламол. Аз лично мажа Проктис М, но го съгласувай с лекаря. Така рискът е една идея по-малък да се сцепи кожата. Но с този запек… Не е добре работата.
Не си прави експерименти с разни неща, които четеш в интернет, бременна си и всичко трябва да е изписано от лекар.

Общи условия

Активация на акаунт