Отговори
# 465
Здравейте, мами!
Много спорове, много нещо!
Аз явно съм от мамите 'гола вода'!!!! Моят син не иска да яде твърда храна от около година и нещо, т.е никога.....въпреки непрекъснатите ми усилия..Може да се каже, че почти само се кърмим и режимът ни е като на току що родените кърмачета. И въпреки всекидневните ми опити, Дани не признава друга храна освен цокането. Опитах всичко - с добро, с лошо.....не става и това е...оставяла съм го и цял ден гладен, пореден отчаян опит да хапне нещо.....но не и не!!!! Нито попара, нито зеленчуци, месо, готвено, кухня....нищо.....пасирано, непасирано, baby TV, правейки се на маймуна......всичкоооооо.....стиска уста, бута лъжицита и рев голям......Освен това се буди по 100 пъти на нощ и иска да цока....вода и какво ли не го залъгвах...няма да заспи ако не дам цица. Нощното му будене го дължа на не достатъчния му прием на храна. Ако си хапваше твърда храна вероятно щеше да е по-спокоен. В най-добрите си дни, е хапвал по плодово пюре и млечна каша за цял ден.....Хемоглобинът му е доста нисък - 109. Педито каза, че ако му падне под 100 да давам Малтофер...аз обаче мисля да започна да давам......няма как да му осигуря месо, ако сам не яде.
Гърнето - предлагам всеки ден.....но имаме много малко попъдения...не прави асоциация какво се прави в него.....
За ходенето - държа го за ръце и така ходи, тича даже, но сам не се пуска още!
Предстои ми и друг сериозен проблем - да го преместя да спи в неговото легло. Спи още при нас. Научихме го като имаше много силни колики като бебе...само това помагаше да се успокои...нищо друго....иначе плачеше и се давеше жестоко..."(
Вчера глътна част от гумено топче и го чаках днес да го изходи, но не е ходил по голяма нужда...та ще следя тези дни.....

# 466
Момичета какво ви става? От 2 страници приключвате спора и все още има заяждания
nakri88 е различна, но не забравяйте на колко години е, освен това живее на друго място с други хора - нормално е да има различно възприятие за света /коментарите за цените на дрехите примерно са нещо съвсем нормално и за съжаление вярно, как може някой да се засегне?!?/. Аз не забелязах да е обидила някого лично /отношение, което получава от няколко страници/. Лично аз не разбрах коментара на Силвето по какъв повод беше. Даже се връщах да чета какво съм пропуснала.
След подобно изказване никой няма да си оставе магарето в калта. Дори да се стига до махленски изпълнения /идва от махала/
Та лично мен nakri88 ме радва. Не се нацупи и да напусне темата публично както направиха доста други.
За горещата тема за режимите и храненето - ако не иска да яде - ОК, но не бих предлагала солетки и бисквитки преди следващото ядене, защото нищо не е ял и поне да хапне нещо.

# 467
Добър вечер на всички Simple Smile

Влизам специално заради Дара - честито първо зъбче, ехаааа, най-после  Hug. Нека да са й бели и здравички зъбчетата и все по-лесно да излизат  Heart Eyes

ПаО, Алекс и той малко хапва, а е от много ящните  Laughing. Аз упорито пъхам ядене, обикновено успявам да набутам някоя и друга лъжица в повече, но основно не го насилвам, защото плюе, а и не съм фен  Peace. Та си мисля, че е нормално, правилно са ти казали за жегата, то и аз днес карам на диня и препечена филийка - ми не ми се яде  Rolling Eyes. Ако все пак се притесняваш - заведи го Марто, нищо няма да ти коства  Hug

Зверче, страхотен е Крис на плажа  Heart Eyes

Кити, липсваш ми...  Wink Както и Пеперудката и Мама Ани. Иси и тя се позагуби.

Яни, да се похвалиш малчо какво е хванал на прощапулника. Мен ме интересува какви предмети сложи.

# 468
Здравейте момичета, много спорове...
Накри да кажа и тук - съгласна съм с теб,още повече за смелостта на тези години да създадеш семейство,да имаш мнение и ясна посока за възпитанието на децата си е похвално  Peace.Тук е момента да кажа за форумът,че е за общо ползване и правилото избутай единакът не ми се нрави,но пък и не ми се спори.

# 469
  • София
Вижте какво изнамерих в подписа на един потребител  Laughing Laughing Laughing hahaha hahaha

"Английски форум: Питаш и ти отговарят!
Руски форум: Питаш и теб те питат!
Български форум: Питаш и ти обясняват колко си тъп!"

просто ми хареса - не визирам никого

Ани мерси за отговора. Наистина може и да е от плодовете такова акото. Но ако продължи още така ще дам да го изследват, да не би да е някаква "гад".

Вие какви лекарства носихте/ще носите на морето?

# 470
Такааа,моето момче ще става спортист,защото хвана първо топчицата....След това и ролетката,така че гладен няма да остане Mr. Green
Хеленче,сложих вестник,топка,играчка,клещи(че да не се мушне с отвертката),черпак,химикал,книжка,ролетка,касета,кубче и долу-горе това се сещам...от един сайт си ги преписах и които ми харесаха.....Лошото е,че след прощапулника така се изтърси както си стоеше прав,горкия чак бузката му е синя.То така ще е докато си защъка стабилно,но ми е кофти така да го гледам.......милото ми,много се уплаши и как рева......ужас!

# 471
Привет.

Стефи, аз по принцип не вземам лекарства като пътуваме. Някак ми се струва, че ще предизвикам съдбата като си ги нося  Wink По принцип вече почти навсякъде има денонощни аптеки. Единствено може да взема Пандола й, че венеца й ще се пръсне от едната страна и ако реши да пробива зъба тия дни ще имаме поне една безсънна нощ.

Ичка, браво, честито зъбче. Измъчи се Дарка.  Пукай пуканки и купи бяла дреха  Hug

Хелън, ние наредихме книга, термометър, елка, молив, абе и още имаше ама не помня. (сякаш беше преди сто години)

# 472
Стефи, Wink Не се бях сещала за аптечка за морето,но не би било лошо.Като се замисля освен панадол,вит.Ц,сребърна вода и виброцил др.лекатсво не бих дала ако не е предписано от лекар.Ти какво имаш предвид?И аз като в руски форум да попитам ...  Mr. Green И на Мартин акото е такова и на цвят е различно,по-жълтеникаво. Sick Извинявам се : )) за цветното обяснение.И според мен е заради плодовете. Peace

Чин,Ели ясна е работата с това неядене,дано да минава бързо наистина.Мартин не е свалил нищо за щастие.

Ани,мерси : ))) Тази снимка е от преди 3 седмици,може и малко повече даже.Сега е малко по-дълга,но още не е за постригване.Аз повече го харесвам с къса коса,а и така доста му се изравни и сгъсти.Ще плувате ли утре?

Хелънче,аз наредих каквото ми дойде на ум на момента.Гледах да са непознати вещи,разнообразни,не прекалено лъскави или големи спрямо другите,за да не привличат внимание.Нарекохме ги,както искахме и това беше.Спомням си кутийката от лекарства ,книга,елка,топка,молив,портмоне... забравила съм другите какви бяха,но някъде около десетина бяха.

Мама тайм настъпи,казвам си старт и започвам да си правя моите неща. : )))
Лека нощ.

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 22:58 от PaO

# 473
  • София
Да, Пао, точно аптечка имах впредвид  Rolling Eyes /вомитус хил, панадол, физ. разтвор, спирт, ентерол, лепенки за насекоми, анкерпласт, нещо за изгаряне за всеки случай, термометър и такива неща/ Предпочитам да съм подготвена, защото съм страшна паника и параноя и ще си глътна и граматиката и няма да знам какво да кажа в аптеката  Blush

Някой има ли наблюдения за пелените на Хъджис за плуване? Има ли смисъл да взимам за морето?

# 474
  • Sofia
Ичка, честито зъбче на Дара!

Стефи, аз за море взимам Панадол, Натриев цитрат (с/у повръщане), Ентерол, спрей с/у комари и телефона на д-ра. Simple Smile

# 475
Ама много съм заблеяна-Честито зъбенце на Даричка......Много ми е готино и се надявам сега като се отприщят да ги вади като гъбки и да стане по-спокойна,и поне една нощ мама Ичка да си отспи Hug
Аз пък с целият си ум забравих да сложа елка ooooh!Имам съмнения,че налетя на топката понеже много си играе с всякакви топчици,а и тази си е негова,но уж не я беше виждал отдавна,а си хвана нея.После посегна към ролетката и химикала newsm78

# 476
  • Sofia
Ама много съм заблеяна-Честито зъбенце на Даричка......Много ми е готино и се надявам сега като се отприщят да ги вади като гъбки и да стане по-спокойна,и поне една нощ мама Ичка да си отспи Hug
Аз пък с целият си ум забравих да сложа елка ooooh!Имам съмнения,че налетя на топката понеже много си играе с всякакви топчици,а и тази си е негова,но уж не я беше виждал отдавна,а си хвана нея.После посегна към ролетката и химикала newsm78

Яни, не се кахъри за елката, нали не искаш да имаш скучен счетоводител?!  Mr. Green (сега да не се обидят счетоводителите Wink)

Ние слагахме на прощъпулника карта, химикал, четка, комп. част, автомобилче, топка, гаечен ключ и чук (не знам защо и двете, сестра ми и дъщеря ми ги мислеха), гумичка във формата на зъб Simple Smile, линия, лъжица.

# 477
Ичка, честито първо зъбче на Дара!  Heart Eyes

Хелън, ето и някои от нашите предмети: калкулатор(икономист); един закон(адвокат); банкнота(банкер); айфелова кула(архитект); мед.слушалки(лекар); мишка(IT мениджър); мини скетбордче(спортист); лъвче(изследовател в джунглата); автобусче(семейния бизнес-автотранспорт).... мисля че това беше!

Ваче, понеже ме пита за емайла на зъбите и ти казах че според ортодонтката ми няма проблем, но според мен май има, затова пиша пак.  Wink Днес като си гледах зъбите под ъгъл и на светлина се виждат леки надрасквания. Също така като напипам с език където е бил брекета е по грубо, за разлика от долната част на зъба, където е нямало брекет. Може би питаш заради Саша, то сега май всички тинейджъри минават през етап носене на брекети.

За лекарствата и почивката -  и аз следвам логиката на Деси. Но и аз нямам лекарства у нас де. Имам само няколко хомеопатични, но не си ги нося. Най много крем за рани да взема и сребърната вода, ако изобщо се сетя за лекарства с нашите скорострелни изстрелвания към морето.

Пао, това за плуването към мен ли беше отправен въпроса?  Grinning  Wink  Ако за двора питаш -той още не е готов. Доста е запустял, защото всъщност ще ползваме съседния двор, дълга история..... Та още малко остана да се вкара в ред, че чак тогава ще разпъваме увеселителния парк там.  Wink

Яни, аз за спортист умишлено не сложих топка, понеже е голям фен на топките и бях сигурна че и да не я виждал ще си грабне топката, ако има!  Wink

# 478

Накри, няма да ти падам на нивото в този спор  Peace Мисля, че много думи написа, а нищо не каза. С най-добри чувства- този път прекали, дано се опомниш, пък ако не..здраве да е Peace
П.С. като гледам и тези, с които не се познаваме са се изказали не много ласкаво към теб, ама сигурно тях пък изобщо не ги зачиташ. Влизаш на периоди и обикновено за да разбуниш духовете, ама щом така се чувстваш добре... Rolling Eyes Иначе така сме ние мързеливите майки, вместо да си храним децата и да ги възпитаваме, ходим из моловете и по кафетата.  Mr. Green [/color]

Aз ли много думи написах и нищо не казах? Wink Лъскаво към мен 6 човека се изказаха, което не е болшинство  Wink Силвия,Зверчето, Ири, Тина, Яни и ти, 2 от които и те не знаят защо, а да едната е приятелка на другата и ми гарантира, че е прекрасен човек, пък другата много мила била, никога не спорела, но пък нищо не и пречи без причини да ти дава на тъпа, неграмотна, което пък нямаше нищо общо с темата. Тина милата пък и тя не знаеше какво да каже, та за маркови дрехи се хвана. ooooh! Та после ми говори за добри аргументации. Wink Еми няма да се опомня, здраве да е. Wink Хубаво ми е да вярвай ми, да чета такива високо интелектуалци с много аргументи и с лек ток да им видиш истинската същност. Wink За болшинството от мола още го очаквам... Mr. Green А това няма да ти падам на нивото или пък не искам да се заяждам, спирам и т.н в колко поста го написахте, но след това все по груби и груби.

Ха сега по темите... Mr. Green

Стефи и аз взимам само Панадол, да пази господ нищо да не става, но не се притеснявай толкова и там има аптеки, лекари... Hug За акането при нас е различно, според това което е яла.

Хелен, с Крис наредих термометър, топка, елка, черпак, мишка, чукче, книга по право, пергел и не си спомням какво друго. Отпред беше книгата, пергела и термометъра  Mr. Green, той термометъра хвана.

Ичка, честито зъбче на Дара!

Ани, защо аз си мислех, че сте в апартамент? newsm78 Или е апартамент с двор? Между другото все забравям да ти кажа,че е в страхотен стил. Peace Мебелите са невероятни, точно мой стил.

Мая  Hug Hug Hug

Янита аз на лични ти писах, та няма какво повече да добавя. Heart Eyes Hug

Последна редакция: нд, 08 юли 2012, 02:03 от nakri88

# 479
Добро утро!

Накри, точно етаж от двуетажна къща е. И то си се получава като апартамент с двор, само дето имам едно перално помещение още в сутерена. А вашия двор ми е просто мечта. Е такъв искам да си имаме някой ден!

Искаше ми се днес да заведа децата на детски театър, ама сетила съм се. Те приключили с детските представления преди 2 седмици.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт