Отговори
# 480
  • София
Здравейте
Омесих питката за прощъпулника и довечера ще разберем какъв ще става малчо като порастне Grinning
Аз повече няма да споря,но пък не е ли малко странно,че само когато Накри се изкаже някак крайно и се създава спор.Наистина последните два спора в нашата темичка са точно благодарение на нея!Да-всеки има право на мнение,но като виждаш,че толкова хора не ти споделят виждането недей поне да спориш чак така разпалено.....Спирам!

Аз пък това искам да го подчертая в обратния смисъл. Доста други се изказват крайно вкл. аз ама не стават такива скандали  Mr. Green Помислете върху това и върху казаното от Кити, че се напада единака. Много се чудех дали да се включвам по случая, но без да ми се обиждате, момичета тоя път мисля, че Накри беше нападната несправедливо. Намесиха се какви ли не неща. И то после като тръгне по наклонената плоскост няма спиране. Изобщо не претендирам да съм арбитър, изказвам моето си мнение и не искам да засягам никого. В първия спор струва ми се аз спорих с Накри, вече не помня дори за какво, но сега нещата можеха да си останат на ниво спор за храненето и да не излизат извън тези граници. За протокола ще кажа, че по спора за храненето не съм съгласна с Накри и бях започнала да пиша, но видях накъде отиват нещата и не писах.

Яни, не мисля, че ако аз например съм единствена с дадено мнение ще си замълча. Като цяло вижданията ми не се определят от броя на подкрепящите ги и аз лично ако съм сама с мнението си срещу много, го защитавам доста ожесточено. Така компенсирам бройката отсреща  Mr. Green

Така, момичета! Случва се да поспорим, да се поскараме, после всичко си продължава нормално.
Аз няма какво повече да кажа по въпроса.

Днес се връщаме за малко в София, после пак на хлад Wink
Нямам мног време да пиша, че Малка Ралка снощи заспа в 18:00 и таз сутрин кукна в 6 Rolling Eyes Сега отиваме да купим мазни банички за домочадието за закуска  Mr. Green

Ани, точно заради Сашата питам. При нея се очертава възможност брекети. Сега е с шини, но още има да сменя зъби преди да се вземе решение. Челюстта нараства и не се знае колко ще се отвори. Абе тя си бута с езика и това е. Друго не мести зъбите, а езика й. Може ли да седи по-грубо заради лепилото, налои се лепят плочките или аз бъркам? Въпроса е да не се образувта кариеси на тия места. А има ли брекети, които да са по-незабележими, защото смятай, че на Саша като й кажеш брекети тя разбира " Грозната Бети" #Crazy Joy

Последна редакция: нд, 08 юли 2012, 09:47 от Vache

# 481
Хайде,Накри спри се вече.... Rolling Eyes
Аз се извиних още преди 2 страници,ти продължаваш.Явно си направила лошо впечатление ,не само на мен.Тина каза това за дрехите,защото преди 1 година някъде ,ти  беше натъртила ,че Крис е целият е "марков"и други дрехи на обикновени марки не искал да носи.След като всичко зависи от теб във възпитанието,как допусна това.И...няма лошо да е така облечен,разбира се,просто изказването ми направи лошо впечатление. Twisted Evil

За Зверчето,да познаваме се ,но и тя и другите ,които познавам ще ти кажат,че съм била много пъти на съвсем различно мнение по даден въпрос,но си има начини за изразяване. Peace

И трето,да браво за възрастта и двете деца.И аз бих те уважавала за това,но не е достатъчно.В живота има и други важни неща,които те правят стойностен човек. Peace

Ичка,честито ви първо зъбче...милата измъчи се ти.Ама виж и М-г и тя какви перипетии с хранене и т.н има.Както се казва "винаги има и по-зле". Tired

Пао  Hug 

Ваче,не стават скандали,защото ти казваме по нормален начин ,че не сме на мнението ти,и ти го разбираш.А и никога не съм се почувствала обидена от твое изказване.Това първо.Второ си по-голяма от мен и най-малкото за много от нещата се вслушвам и обмислям.Но Накрито ,която не стига че е мнооого малка ,пък и това което вие наричате"казване на различно мнение" граничи с наглост в много от постовете й.Аз лично нямам нужда ,някой да ми изнася лекции за гледане на деца.Не си чела явно последните й постове как всички й се възхищавали какви добри,красиви и възпитани деца имала.Сега остава да ни излекува от мързела и да ни "оправи"децата,че ние не можем.
Хайде сега си мислете за мен каквото искате,но не може така....тя влиза тук точно ,зашото по никакъв начин не ни познава и буни духовете.Я я питайте дали вкъщи й се чува гласчето и "различното мнение".Някои от хората(имаше една Вещи)влизат тук наистина да се отърсят от негативната си ежедневна енергия .Е,няма да толерирам това.

# 482
Eee Силве няма да си ти човека, който ще каже да се спра. Wink Твойто е наглост до безразличие, спорът започна от теб с твоята изцепка, дотогава никой не беше обидил никой. Пък че Крис не иска да носи обикновени марки, това никога ама НИКОГА не съм го казвала, какви са тия глупости, много ниско падна наистина. Wink Стига с това ''аз не съм такава, аз не споря, аз съм светица'', като видяхме колко не ти се спори и продължаваш. Wink И ти си била тази дето казва по нормален начин  ooooh! Я се върни назад и се опресни паметта кой започна с обидите. Wink Никога не съм давала на никого мързелив, подчертах 3 пъти, че за мой си казуси говоря, пък ти само за да се направиш на интересна и да обидиш влезна без въобще да пишеш по темата. Значи първо пишеш за правописни грешки, когато ти самата ги правиш, после за културно възпитание, когато ти си първата, която обижда грубо. Ей на това ако не му се вика наглост. Wink

Хайде сега си мислете за мен каквото искате,но не може така....тя влиза тук точно ,зашото по никакъв начин не ни познава и буни духовете.Я я питайте дали вкъщи й се чува гласчето и "различното мнение".Някои от хората(имаше една Вещи)влизат тук наистина да се отърсят от негативната си ежедневна енергия .Е,няма да толерирам това.

Това вече няма и да го коментирам, сама по себе си се коментираш. Wink Какво знаеш ти за мен и как съм вкъщи? newsm78 Пореден път ти казвам да не навлизаш в толкова лични неща - дом, деца и т.н., защото наистина ще стана груба. Wink Ти правиш конкретни обиди, което аз никога не съм правела, после ела пак да ми говориш ''просто трябва да се знае как да се каззват нещата'' е гарантирам ти мила, че ти и на представа си нямаш. Wink

# 483
Пийс момичета.  Peace
Аз по темата,  че пак през телефона...

Ани, възможно е да имаш грапавини още от лепилото за брекети. Моето колкото и да го чистиха си го "носих" някой и друг месец. Ваче, нямам кариеси след брекетите. Носих ги 2 г. Свалих ги преди 10 г. Правих си ги при др. Обрешкова в Бургас, че ходите натам често май и съм мн.доволна; )

Честито зъбче на Дара  Hug
Пао, ама много хубав този Марти: )

Силве  Hug

# 484
Добру утру:)

Имам какво да кажа по темата,но ще бъда кратка...Нека всеки направи равносметка за себе си - аз лично установих,че хора има всякакви,опомних се,че се намирам във форум .Накри,не се сърди за забележките на Силвия,отдавна искам да ти кажа,че Урина и Утайка не се пишат с О. Оправдана си заради това,че не живееш в Бг.На мен лично правописните грешки ми вадят очите,нищо лично спрямо теб  Peace За дрехи не си спомням да си се изтъквала...

Силве,спомням си въпросното момиче - вечно негативно и мрънкащо и никога съпричастно към проблемите на другите,само и единствено към своите.

Ичка,е най-накрая се озъбихте и вие  Mr. Green

Ваче,шини на Сашата за разширяване на захапката ли ще слагате? И Ани не е сменила още всички зъби,но при нея ще трябва за събиране,че има разтояние между двата предни.

Стефи,не съм видяла промяна в акото на детето.Да не би да даваш повече сурови плодове?
За път винаги взимам за температура,за разтройство,капки за нос и нещо за гърло(за каката)

Шунче,аз няма да слагам елка  Twisted Evil Не искам счетоводители в къщи  Laughing

Шуши,ти нещо нямаше ли да се хвалиш?  Whistling Чакахме някакъв преглед,аз да не би да съм пропуснала?

Последна редакция: нд, 08 юли 2012, 11:37 от didolinkata

# 485
Здравейте Simple Smile
още съм на 28ма страница, но да се включа и аз по "горещите" теми Simple Smile
За пастета смятам, че майките, които го дават на децата си, няма да кажат "давам вредни неща", нито пък майките, които се опсяват от рога и копита ще се престрашат да го купят само защото другите го ползват.
Аз лично много обичам пастет и сега докато четох ми се дояде зверски Simple Smile нооо откак съм забременяла до ден днешен всеки път чета опаковките в магазина и не намирам нито една, на която съдържанието да е ОК и все си оставам без пастет.  CrazyНе се наемам да гадая дали съдържат "нерегламентирани" съставки, но официално обявените са предостатъчни, за да ме откажат... за огрмно мое съжаление. Та това ми е мнението - има си описано съдържание, а всеки сам си го чете и преценява дали е подходящо за възрастни хора, за деца и др.

За сока 100%. Точно тази конкретна статия е писана от един чичко хейтър, който се има за рекламист, но това не го спира да плюе по всевъзможни теми. Crossing Arms Иначе може и да има нещо вярно в написаното, но то е предимно за БГ соковете, които аз не купувам никога. Не смятам, че немците биха си позволили да лъжат в съдържанието на стоките си и затова купувам от техните 100% и е факт, че след отваряне бързо се развалят за разлика от нашенските. Естествено най-хубавият сок си остава този, който излиза от сокоизстисквачката ми Simple Smile

Пао, Съншайн, сега ще чета дали са преминали вече стомашните проблеми при вас  Hug

По темата за ящните и злоядите деца... не съм много убедена, че може да "направиш" едно дете ящно, обаче съм 100% сигурна, че може да го направиш злоядо като го отвратиш от храната или просто като го захраниш преди самичко да е проявило интерес към храна. Едно време са ни захранвали от 3-4месечна възраст и много ясно, че почти всички деца са били злояди. То бебенцето още не може да седи седнало, а те пъхат манджа в устата при положение, че то неслучайно има вроден рефлекс да плюе и бута с език навън. (в днешно време все още има деца,които се захранват по тоя начин - то лежи по гръб безпомощно и плюе, тя обира с лъжицата и бута навътре).
От друга страна практиката показва, че не винаги може да се чака то самичко да си поиска храна като огладнее, защото ММ е свидетел как малко бебе (здраво) отказва храна с дни и влиза на системи в болница, за да оживее. Това разбира се не е често срещано явление при здравите деца, но всяка майка си усеща най-добре. Е, правим и грешки - аз няколко пъти греших и с АМ, и при/преди захранването, та му докарах рефлукс и непоносимост към лактозата, но... това е... няма безгрешни. Blush

Спирам, че стана много дълго и се връщам да ви дочитам Wink

# 486
Ааа,Накри ,казала си ,казала си всичко.Не си мисли,че не знаем как се редактира.На моите постове "редактирано на" го няма...Всичко си остава такова,каквото съм го написала.А за какви обиди конкретно говориш.Аз директно ме съм обиждала,само те попитах дали смяташ че е важно да научиш децата си да пишат правилно,та било то и на италиански...Това не е пряка обида,докато последвалите твои към мен от сорта"тъпа"няма как да не се забележат.

Спри се вече....

# 487
Здравейте,
мерси за честитките за зъбчето на Дара! Hug Наистина е дълго чакано зъбче!
Силве,права си ,винаги може и по-зле! Тази нощ през 30мин. е пищяла,парцал съм и аз и ММ!
Вече категорично спи по веднъж на ден като прави по 6-7 часа пауза между обедния сън и нощния !
Хелънче Hug И Дара понамали хапването -ето сега на обяд хапна филийка ,кисело мляко ,праскова и банан Laughing
Деска,ще пукам пуканки ,но ще купим бели сандалки вместо дрешка ,че има нужда и без това! Hug
А и първа седмица няма да купуваме памперси ! Laughing
ММ днес си е вкъщи ,приготви вкусен обяд и ще почиваме ,щяхме да ходим на плаж ,но мен нещо ме боли глава и ще си стоим на хладничко у дома!
Хубав ден ви желая!

# 488
Рексдалия, и Камен не ходи сам, а хванат за 1 ръка. На 1 място стои прав сам, но това е. Ей сега преди малко за първи път го примамих да отиде сам до едни играчки и направи 3-4 крачки Simple Smile ама се изкефи и се върна при мен да го пусна отново Simple Smile После се позабвалявахме така още известно време докато се престраши да се пусне и сам, а не да чака да го пусна аз Simple Smile Но не смея още да го похваля, че е проходил, защото го чакам да се събуди, за да видя дали ще помни нещо хахаха

Ичка, честито зъбче! Пожелавам ви скорошно наспиване Simple Smile

Яни, честит да ти е малкият спортист Simple Smile

Деска, аз пък обратното - взимам лекарствата винаги, за да не предизвикам съдбата, че се правя на смела и сигурна в здравето на детето си Simple Smile

Това, което не харесвам в този форум още от самото начало, то е, че почти винаги всички нападат единака... Е, не ме кефи, честно....
Докато чета и аз това си мисля - всички срещу 1 се е получило пак.

# 489
  • Sofia
Накри, наистина (поне в началото) не си обидила директно никой, но намекът за мързеливите майки беше ясно, че ще засегне всеки със злоядо дете (а напоследък има доста такива в темата), освен ако не е доста дебелокож. Факт е, че доста се припознахме в тези думи, които уж са насочени към някакви хора от твоето обкръжение, и не от гузна съвест, а защото сме давали всичко от себе си и не се е получило. Някои деца са по-податливи на обучение, каквито явно са твоите, други не.

Към всички искам последно да кажа (сутринта ми се затри поста) - децата и на супермайките и на по-"нехайните" след само няколко годинки ще ги гушкат и ще им повтарят "ти си най-добрата майка" - стига да са що-годе нахранени, да има къде да спят и да им се обръща от време на време внимание. Simple Smile
Не ги интересуват ни играчки, ни дрехи, нито дали ядат пастет и маргарин или био-еко-домати и елда, дали се рият в пясъчника до блока или играят само в лъскави детски клубчета, носят ли памерс на година и 2 месеца или гащи, броят ли до 20 и колко езика говорят на 2 години.
А какви хора ще станат, ще си проличи след 18-20 години, сега няма нужда един да се бие в гърдите, че е страхотен, друг да се засяга, че е провал. Защото не е така.  Grinning

Днес си взех една книжка "Първите седем", има конкретни съвети по конкретни въпроси, струва ми се, че ще е полезна.

# 490
Ваче, за брекетите - нямам и следа от лепилото по зъбите си, но точно с тази машинка с която го почисти си мисля че станаха малко като изшкурени. А има и брекети които се лепят от вътре и изобщо не се вижда че носиш брекети. Аз бях с бели. Има и едни още по прозрачни, но дъгата се вижда. Вече зависи колко пари ви се инвестират в брекети. Най евтините са като на Грозната Бети  Mr. Green

Рексдалия, аз не виждам следи от лепилото. Мисля че много добре ми ги почистиха, но има леки резки като шкурено със шкурка. Но и те не се забелязват с просто око.  Wink

Шуши, какви сокове купуваш?
Ох Шуши, като прочетох това :
Цитат
(в днешно време все още има деца,които се захранват по тоя начин - то лежи по гръб безпомощно и плюе, тя обира с лъжицата и бута навътре).
 голям смях ме напуши.
Хайде де похвали се! Като видях че си писала и така се зарадвах, ..... а ти нито дума!  Hug Все пак хич не ти беше леко тази седмица!

# 491
Здравейте!
Тези дни големият лаптоп е на профилактика и сега пиша от един нетбук, който си подарих на изплащане към мобилния оператор, но на който не съм свикнала още. Та опитвах да следя какво пишете, но не успях да пиша. Не че и ми се пише де...
Ири, ще ти пиша на лични  Hug
Честито зъбче на Дара! Да растат здравички и бели и да не усетите кога излизат следващите!
Цитат
Към всички искам последно да кажа (сутринта ми се затри поста) - децата и на супермайките и на по-"нехайните" след само няколко годинки ще ги гушкат и ще им повтарят "ти си най-добрата майка" - стига да са що-годе нахранени, да има къде да спят и да им се обръща от време на време внимание. Smile
Не ги интересуват ни играчки, ни дрехи, нито дали ядат пастет и маргарин или био-еко-домати и елда, дали се рият в пясъчника до блока или играят само в лъскави детски клубчета, носят ли памерс на година и 2 месеца или гащи, броят ли до 20 и колко езика говорят на 2 години.
А какви хора ще станат, ще си проличи след 18-20 години, сега няма нужда един да се бие в гърдите, че е страхотен, друг да се засяга, че е провал. Защото не е така.  Very Happy
Абсолютно! Hug
Няма лоши родители, освен тези, които малтретират умишлено децата си и ги нараняват съзнателно. А иначе съм напълно сигурна, че няма единен подход за всяко дете и че при едно поведение на родителя едно дете ще бъде благодарно един ден, при същото поведение друго ще е нещастно и обвиняващо. Няма как да не правим грешки като родители, но кой човек не греши,  затова е добре да се вслушваме в чувствата и разума си, за да сме в синхрон със собственото си виждане - то е най-правилно за нас и не ни прави нещастни, което е възможно да значи, че няма да прави нещастни и децата ни. До този извод съм стигнала на този етап, времето ще покаже права ли съм.
За пастета - Румен и Стефан ядат, аз имам известни съмнения към него, защото всяко нещо, дето е на каша,  може да съдържа какво ли не /като кренвиршите/. Свекърва ми по-рано правеше домашен и го ядяхме в промишлени количества. Хубаво е да я помоля да направи пак, но като знам как се измъкна за морето, нямам желание да я моля за нищо. На мен затова ми е криво тези дни - и ние като деца все бяхме излишни - дядо ми по бащина линия беше женен втори път и ние не бяхме добре дошли при него, а майка ми има четирима братя и баба ми гледаше техните деца, наричаше ги "нашите деца", нас ни приемаха от немай къде. А ние умирахме да ходим там, защото имаше други деца и беше разнообразие... Сега се получи подобна работа - баща ми им досажда на децата, вместо да ги поглези и погледа като дядо, а другите баба и дядо предпочитат да си отидат сами на море по време на отпуска. Оплаках се Sad
Яни, честито проходило дете...Аз още не съм правила престъпулка - мислех да е при свекървата и свекъра, че там правих тази на Румен - да си имат спомен с детето, но при сегашното разположение на чувствата и мислите май ще  си е тук...
Пао,  Hug
Хубав ден от мен!

# 492
  • София
Ехх, сега и аз пак трябва да се включа в спора, просто не мога да си замълча...
Накри просто прекали, сериозно, толкова злоба не съм очаквала от теб Naughty
Напълно съм съгласна със следния пост на Шунка:
Накри, наистина (поне в началото) не си обидила директно никой, но намекът за мързеливите майки беше ясно, че ще засегне всеки със злоядо дете (а напоследък има доста такива в темата), освен ако не е доста дебелокож. Факт е, че доста се припознахме в тези думи, които уж са насочени към някакви хора от твоето обкръжение, и не от гузна съвест, а защото сме давали всичко от себе си и не се е получило.
Не можеш да си представиш какви усилия ми коства да си храня детето, какво ли не правя за да хапне поне малко, и ти накрая айде не мога да си го възпитам и съм мързелива. Ок не си го казала лично за мен (а уж за някакви твои познати), но все пак това лично мен ме обижда. Наистина се радвай, че твоите не са такива и нямаш такива проблеми, много е лесно да коментираш отстрани, да обиждаш и да се заяждаш(вече).
За коментарите ти за моловете, за това, че се познаваме лично и т.н., просто нямам думи. Какво значение има това в случая newsm78
Шуши, Ваче, Кити, Мая, какво значи всички срещу 1, нали всеки си казва мнението, нормално е едни да са съгласни с нея(въпреки че не видях такива), други да не са. Аз лично говоря за коментара за храненето и ящните деца. Не коментирам друго Peace

Шуши, докладвай, какво става с теб Hug (Накри, и Шуши я познавам лично, а ето тя е на друго мнение и няма да ме е срам да я погледна в очите като я видя). Всъщност познавам и Ваче, и Мая и Кити...изобщо голяма глупост каза с това, че защитавам Силвето, защото я познавам лично Naughty Просто обиждаш, без изобщо да ни познаваш Naughty

Ухх с брекетите ме подсетихте, че аз носех шини по едно време, от тях ми станаха кариеси на всички задни кътници...много беше гадно #Crazy

Пастет обичам, но го избягвам, честно казано, просто съм чувала, че е вреден, трябва да се разтърся повечко по темета newsm78

Ани, бяхме на Лозенец на море, но се разхождахме и до Китен (то е на 5 мин с кола). Чак купон не е около мен, но гледам да разнообразявам ежедневието, че иначе ме хващат нервите Mr. Green Ходя по молове (което очевидно според някои е нещо лошо), паркове и изобщо, който ми предложи нещо, винаги съм За Mr. Green

Ичка, честито зъбче, според мен, ще са й много здрави зъбките на Дара, щом толкова късно проби първото Praynig Hug

спирам, че стана дълго, лек ден за сега Hug

П.С. ууу забравих да кажа, че снощи ходихме на дискотека, много е яко без цигарен дим, но пък явно съм отвикнала от силната музика, чувствах се като на зъболекар Mr. Green В 2 часа някакво 6-то чувство ме накара да си тръгнем, и като се прибрахме майка ми тъкмо е щяла да ни звъни, защото не можела да успокои Крисчо, като ме видя се вкопчи в мен и дори ръцете едвам успях да си измия...май скоро няма да повтаряме излизането Confused

# 493
Здравейте, момичета  Hug

Шунка, Ани2  Heart Eyes Hug   202uu

Ани2, е може ли такова нещо, Румен сигурно е разочарован... По тоя повод -
Скрит текст:
аз днес ще ходя на концерт в Сф и исках майка ми да гледа Алекс. Т.е ММ ще гледа, но майка ми да помогне с приспиването, защото детето е спокойно с нея. Ама не - майка ми решила точно тая събота и неделя да ходи на Чифлика  Tired... Не че е длъжна да ми помага, ама досега не съм я молила вечер да го гледа, само понякога през деня за час-два. Сега разчитах на нея, обаче...  Rolling Eyes. Аз знам защо го прави - не се понася с ММ и казала на баща ми нещо от сорта " сега ще го видя как ще се оправи, аз заминавам" . Става ми тъпо така, аз си знам, че ММ ще успее с малкия, ама такова държание от страна на майка ми не очаквах  ooooh!. Едно на ръка, че Алекс заспива на гърда, ама.. детска мечта ми е да ида на концерт на Guns 'N Roses, цяла година чакам.....

Ичка, супер за памперсите. И аз те следвам - оставям малкия вече 3-ти ден когато е възможно без памперс. Определено му е по-добре на дупето в тия жеги  Hug. Иначе за отказване е рано да говорим още.

Момичета, благодаря за идеите за предмети на прощапулника, веднага ще си запиша някои, че да не забравя  Mr. Green Hug

# 494
  • Sofia
Ние децата днес сме ги пратили на Балкан с баба им и дядо им и сега сигурно се плацикат в басейнчетата. Кеффф!
Аз пък за пръв път в живота си купих къси панталонки - от тия съвсем късите и за огроооомна почуда моя и на моя мъж не ми стоят зле на неособено красивите крака.  Laughing Поне ми е по-летничко така.

Исках да споделя и друго нещо, което прочетох скоро и ми хареса: с раждането на детето сме получавали и 2 кофи - едната пълна с тревога, другата пълна с вина.  Laughing
Право в десятката, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт