Отговори
# 495
Шунчее,специално искам да те поздравя за страхотния пост! И мен единственото ,което ме засегна ,а предполагам и останалите от думите на Накри ,е че злоядите деца имат мързеливи майки ! Въпреки че Дара не е злоядо дете ,вече хапва по-малко от преди ,но не смятам ,че думите й са верни и затова изразих своето мнение! Иначе кое дете с какви дрехи е,дали яде пастет или не,дали е с памперс или не ,мисля че няма никакво значение,както ти си казала! Честити ти къси панталонки! Hug
Кити,Мая и всички останали ,никой от нас не мисля ,че е казал ,че Накри не заслужава възхищение! Аз също й се визхищавам за куража на тези години да е майка на 2 деца ,браво и за възпитанието на децата ,пак казвам не ми хареса обобщението за злоядите деца!
Хелънчее,е това наистина е много тъпо от нейна страна! #2gunfire Все пак е знаела за този концерт! И защо не понася МТ ,той си е твоят мъж и ти си живееш с него!
Ани2,много съжалявам и за това ,че свекърите като нетипични баба и дядо не са взели баткото на море! Аз лично щях да съм обидена и засегната дори!
Дара спа 2.30ч. и сега до 21-22 ще е купон Crazy

# 496
Зверче, понеже ме включи в питането за всички срещу 1, ще кажа Simple Smile Няколко човека дадоха оценки и коментари за изказванията на Накри, но никой не коментира неуместната вметка на Силвето. Това прави впечатление. Да, след това Силвето се извини - за което евала. И да, нещата станаха грозни за всички участващи страни и напълно споделям мнението на Ваче, че като тръгнат по наклона.... и ето какво става
Още нещо - забелязала съм и друг път, че като се генерализира някакво изказване (в случая майките на неядящите деца) и веднага хората, които имат такъв проблем почват да го приемат лично. Аз не смятам, че се има предвид, че ВСИЧКИ майки на злояди деца са такива, а че при НЯКОИ това е причината.  И аз съм поствала такива изказвания и съм сигурна, че целта им не е да обиждат, ами просто да размишляват по някаква тема, но... никакво обсъждане не се получава, а само обидени и засегнати и затова вече се старая да не пиша по този начин. Накри направи същото и получи същия ефект, което само затвърждава поуката, която съм си взела.

Това е всъщност абсолютно всичко, което ми се искаше да напиша, но се въздържах, за да не продължава цялата тая история. Така че, ето - и аз се изказах, че да не остана назад  hahaha

За другата тема ще разкажа във фейса, че.... то замалко да стане драма Simple Smile

# 497
Ама вие наистина ли се засягате от подобни изказвания? Всеки ден се намира някой да ми каже, че не си гледам децата както трябва и нещо не правя правилно - и непознати и роднини и кой ли още не. Я си вярвайте малко повече моля. Някой си бил казал нещо и то не лично за вас, а за хипотетична ситуация и вие се разпознавате и обиждате.
За сметка на това коментара на Силвето беше личен и груб и се почна...
Шуши, който няма fb как ще разбере  Mr. Green

# 498
Здравейте.

Ичка, честито зъбче.  Sunglasses

Хелън, и сега няма ли да отидеш на концерта? Много егоистично от страна на някои хора.

Шуши,   Stop (вместо плееес по челото) Нищо друго не ми се иска да кажа... големи анализи, голямо чудо. Разбирай го и го анализирай както искаш.  

Шунка, колко хубави неща си написала. Тази книга и аз я гледах, все си казвам обаче, че има време, а как ще ме изненадат "моментите"

Мина ми желанието да споделям каквото и да е, то не знам как ще се разбере. Ще кажа, че аз страна в спора между Силвия и Накри не взех ама как така бях намесена в него не разбрах, че почнаха да се споменават някакви хора без работа и молове.  Подразни ме изказването за злоядите деца обаче...щото когато детето ти 3-ти ден не яде, предпочиташ някой да те успокои, пред това да ти каже, че не си го възпитал добре. Казах, че не съм съгласна и приключих. А, то едни тиради кой крив, кой прав...  ooooh! Достатъчно стрес си имаме в ежедневието, че да си създаваме и тук Peace Както всеки път обаче съм трън в очите и ще си понеса последствията от това. Писна ми от нравствени поучения. Всеки си е прав за себе си и би трябвало да си е направил изводите за хората тук за тези 2 години.
Да бях се родила мъж- щях да тегля/отнеса един кютек, пък после да пием бира.
 Party
Айде, пийнете едно, успокойте се, усмихнете се и това да е....  Simple Smile

Хубав почивен ден  и ако утре си нямате друга работа и се сетите за мен, стиснете едни палци.

# 499
Много сте се горещили докато ни нямаше отвчера..Simple Smile)) Ние с ММ вчера се поглезихме с волейбол на живо в арена. Много добро изживяване, и като видях на живо как тече играта, вече оценявам по-добре това, което правят нашите момчета. Ако ги гледах на ТВ , щях да ги оплювам защо са се "осрали". Но на терена нещата са по-различни....малко офтопик, но за тези, които харесват волейбола...

Влизам само за секунда и ви браузнах...понеже Шуши е питала как сме със стомахчето - диарията продължава вече 4ти ден, засега основно с разни хранителни добавки и диета я борим. Има и лека температура отвреме навреме, но само в краен случай давам панадол...дано мине по-скоро. С храненето нещата не са розови, но все нещо успяваме да вкара..

СтефиД - аз за морето взех същите неща, които ти си изброила. Предпочитам да ги имам готови в мен, отколкото да тичам по аптеки в друго населено място. А и бяхме в Гърция, де. Но уви, с връщането ни потрябваха Simple Smile

По другите теми ще пропусна...много съм заспала. Хем следобед спя с малчо по час-два, но положението пак е мъчително..

Целувки на всички.

пп. Чинче, ще стискаме палци за каквото трябва ..

# 500
Шунче, много съм съгласна с теб, но наистина не е било към никой ''мързелив'', тоест както видя, ако мислех някой за такъв, щях да си го кажа, нямам проблеми в това отношение. Мисълта ми беше, че Крис не е ящно дете и никога не е бил, ако го оставиш наистина няма да се сети за ядене и цял ден, но никога не е пропускал основните си ядения и винаги е ял по един или друг начин. Залъгван, никога с рев или насилване, затова насилване е било винаги в кавички. Може и наистина да не съм попаднала на истинско злоядо дете, но затова и казвам винаги мое мнение, което идва от опита, който имам единствено с моите деца. За мързеливите наистина съм виждала, предполагам и много други от вас и това е същото, когато се критикуват майки, които дават солети, зрънчо, сладолед и т.н. Никога, повтарям НИКОГА не съм дала на никоя мързелива, колко пъти се казва и обсъжда за лоши майки отвън форума, които давали бира, снаксове,солети и т.н. и колко възмутени имаше, като в същия момент тези от нас (във форума), които са правели същото не са се обиждали. Това за дрехите така и не го разбрах, други извадиха темата, никога не съм казвала, че обличам децата винаги маркоово, винаги съм подчертавала, че търся добри цени на високо качество, както всеки от нас. За мен за детето са много по важни други неща и който е следял мин. спор е разбрал за какво говоря. Винаги, абсолютно винаги съм казвала, че на едно дете му стига майка му да е до него, за да е щастливо. Аз греша в много неща, повечето пъти в стремежа си да направя най доброто за тях, но това не ме прави нито лоша, нито перфектна майка ((както много иронизираха  Wink) , просто МАЙКА. Peace ''че злоядите деца имат мързеливи майки'' от моя комп. не е излязло, тъй че Ичка не знам защо се засягаш. Hug Теб лично ако съм те обидила с нещо, вярвай ми многоооо съм далеч от мисълта. Heart Eyes Hug Не веднъж съм показвала личното си мнение към теб, което е не само повече от добро както като майка, така и като човек. За който съм мислила нещо лошо си го казвам директно без обиколки както виждаш. Hug
Нищо де спорове винаги ще има после може и по една бира . Wink Hug За останалото не съжалявам каквото повикало, такова се обадило и докато продължават и аз не спирам, нямам как просто. Wink
чин след толкова коментари, че се бия по гърдите и други неща, не можеш да кажеш, че не знаеш как така са те вкарали в спора. Wink Защо винаги като някой изкаже различно от твоето мнение са пляскания по главата и все едни и същи коментари ''няма да ти отг.'' ''няма да ти падам на нивото'', '' нищо друго не искам да кажа'', просто кажи го, защото така е много гадно, все едно никой не е на нивото ти за да му отговориш или спориш с него, което не е така. На мен пък поста на Шуши ми се видя 100 пъти по смислен от много други за маркови дрехи, обиждания, проверяване на правописни грешки и иронизиране на криво изчетени думи. Аз лично винаги съм ти отг. и спорела с теб без да те подценявам и казвам ''няма смисъл да се занимавам с теб, не си ми на нивото''. Peace

И само да добавя, че мен никога не е имало никой да ме кара да седя на масата, да ме гони с чинията и дори да ме вземе от ДГ, та да Шунче имам терзания, но не спрямо децата си. Колкоооо ми е липсвало да има кой да ми се кара, да ме учи, та дори и да ме насилва да ям, но всички сме имали различен живот, различно детство, различни условия, следователно и различни разбирания - с това наистина приключвам въпроса. Hug

Последна редакция: нд, 08 юли 2012, 18:27 от nakri88

# 501
Мая,моето дете не е злоядо и по никакъв начин не съм се припознала в това.А може би трябваше просто да го подмина и така...Ама и на мен понякога ми идва в повече.В момента,в който го написах съжалих,че се поддадох ,но не трия постовете си както вече казах.

А между другото,знаете ли колко пъти съм писала нещо,после трила и така докато не оформя текст,който да съм сигурна ,че не обижда пряко или косвено някоя мама.

И защо майки ,които рядко пишат трябваше точно сега в спора да се намесят.Явно наистина има неприязън някаква към една или друга.

Чинче,аз пих биричка и съм си ок.Стискам палци за утре.

# 502
Nakri, предстой ми пътуване в Италия, отиваме в Триест на по4ивка.
Има ли магазини като ДМ, например, в които мога да напазарувам за Макс, за да не мъкна в колата? Би ли ми препоръ4ала магазини за пазаруване, предполагам има Билла, те са навсякъде.
Сега сядам да 4ета за винетки и т.н.

# 503
  • Sofia
Накри, последното за терзанията не го разбрах защо ми се обясняваш на мен, ама вече ме напече много слънцето и давам заето. Simple Smile

Чин, на пръв поглед ми изглежда хубава книжката, различните проблеми ги има погледнати за деца на различна възраст - от около година, до над 5-6, така че няма да си избързала, ако я вземеш сега. Simple Smile Има писано доста и за приспиването, и за спането при мама и тати, и за появата на братче/сестричка, за храненето... Абе всичко, за което спорим тука.  Mr. Green

# 504
Nakri88, не знам какво се опитваш да направиш, да ме предизвикваш ли се опитваш,  да ми слагаш думи в устата ли? Щото можеш да се върнеш назад в постовете ми и откриеш място, на което съм споменала, че ТИ се биеш в гърдите, ела ми го покажи. Мога да изброя по именно около 10 човека, които не се съгласиха с  това за яденето, въобще някой съгласи ли се? Само, че нямам нито нерви, нито желание, най-малко пък ми е нужно да ти се доказвам за да го правя. До там бяха моите коментари и поста ми към Кити, в който споменах болшинството. Как си си го тълкувала не знам. После наистина прекали и то точно с това, че си решавахте по доста груб начин неща, които би трябвало да си ги решите на ЛС.Извиниха ти се, а ти продължаваш да дълбаеш, а това "няма да си оставя магарето в калта" прие друг облик.
Не ме намесвай и не коментирай ако обичаш от тук нататък с кого как се познавам и с кой си пия кафето, това са неща, които теб не те засягат. Наистина!
Ако това ще те успокои, и Шуши познавам, това не ми пречи да й кажа, че нравствените й поучения не ме интересуват.
До тук мога да коментирам и ще замълча не за друго, ами защото нямам нужда от негативни емоции. Чета 3 дни и само се натоварвам. Ако имаш с какво друго да се обърнеш към мен, щото явно  ти имаш някакви проблеми с мен за разрешаване, то ми пиши на ЛС, по-спокойно и без злоба ако може.
Иронията е излишна, виж самоиронията е друга бира.  

# 505
Аз днес и до работата стигнах даже. Установих че не ми работи климатика  и прозореца си не успях да отворя и умрях от жега. Добре че свърших бързо.

Чин, стискам палци за утре!  Peace

Съншайн, Чин, Шуши, в обща отчетна ли се събрахте отново?  Wink

# 506
Това, че съм се виждала 1-2 пъти с някои от вас не е показателно за това как се подкрепят взаимно тези, които са си близки или приятелки извън форума... така че аз не съм добър пример в това отношение. Naughty

Чин, вече 2 пъти ме споменаваш и не мога да разбера нито за какви анализи, нито за какви поучения става дума, защото не даваш никакви примери или доводи за твърденията си. Още повече, че никъде не съм се обърнала към теб, а ти директно нападаш. Оставам с впечатление, че ти си тази, която се опитва да предизвика някакъв несъществуващ спор и негативни емоции, които аз опредлено не желая и няма да продължа, но след втория ти пост просто нямаше как да не се включа.

Ани, не, не сме в обща отчетна май.

# 507
  • Sofia
Ехо, я ходете всички да пийнете по едно мохитце! smile3513 Няма да навреди и на 2в1 Wink

# 508
Хеленче, завиждам тииии. Rolling Eyes Сестра ми и брат ми тръгнаха преди около час за концерта и аз трябваше да ходя. #Cussing out Софито спи вече от около час и половина и нямаше проблем, но Крис... Crazy Щеше да има цяла вечер ''Мойта мамааа няма дойдеееее'' ''Къдиееее мойта мама'' Rolling Eyes Guns 'N Roses така и няма да ги видя. Crossing Arms Ех забавлявай се поне и за мен. Hug Хайде утре ще разказваш как е било, пък аз тази вечер ще ги чакам до 3,4 сутринта да разкажат нашите хора как са прекарали.

Зизуна ето ти адрес на Айчем в Триесте - Corso Italia 23 , Trieste, 34121. Отворено е от 09:00 до 20:00 и неделя от 12:00 до 20:00. На Билата адреса -  Viale XX Settembre, 20, работи от 08:00 до 20:00 и неделя от 09:00 до 13:00. Мол с кът за децата и бебешки кът, много магазини е Montedoro Freetime и адреса му е - Via Flavia di Stramare 119,34015 Muggia, понеделник-12.00 - 21.00, от вторник до събота  9.00 - 21.00,неделя 10.00 - 21.00. Сега хващаш и намаленията, тъй в много добър момент отиваш, този период и средата на август са най добрите. Peace

Ани браво днес поне на сауна си била. Laughing Hug Климатик не знам защо не смея да пускам, винаги се разболявам.  Crossing Arms Явно вече и топлото не ми прави впечатление.

# 509
Чин, няма начин да съм казала, че на хора като мен не им се случва, защото при мен винаги е било планирано и е ставало от първия път, така че да чукам на дърво, засега не мога да се оплача. Спомням си поста си и просто исках да изразя разбиране и към хората, на които им се случва без да искат, и към тези, които опитват, но не става. Целта ми беше да кажа, че ми е ясно, че не винаги става по план и съм късметлийка, че при мен е станало. Явно не си ме разбрала правилно, но както и да е. Не помня да съм те изучавала или анализирала, а още по-малко да съм ти давала съвети. Да, не е нужно да се харесваме. Разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт