Отговори
# 525
  • София
Този судокрем наистина е вълшебен, днес с няколко мазания и ходене по голо дупе и сега всичко пъпки са завехнали Laughing
Моя дзвер днес беше на диета на вечеря, отказа кашата, но пък си хапна диня със сирене, и то сам Mr. Green
Чин-че, дано е мома, щом това искаш, радвам се, че всичко е ок Hug
Накри, аз съм взела някакъв спрей на Бочко 0+ против комари, кърлежи и т.н., пръскаш голите места, уж действа, поне за сега Крис не са го хапали гадини Rolling Eyes Praynig
Аз лягам, че снощи Крисчо се въртя като луд цяла нощ и почти не съм спала, сега заспа и мисля и аз, че не знам как ще е тази нощ...
Лека и спокойна Hug

# 526
  • София
Чинче, честито! Всичко ще е наред! Ще имаш една красива госпожица и това е! Wink

Искам да ви кажа впечатления от Циртонеловото олио на Българска Роза  Sunglasses Капя на Ралка на чорепите. Нас ни изядоха със Саша бълхите, нея не. Ще видим на морето как ще е с комарите Grinning

# 527
  • София
Привет Simple Smile

Завърнахме се днес ние. На Златните опит за море и почивка при моите родители  Simple Smile Първите два дни се чудех, а и мъжа ми също, защо си го причинихме това  Twisted Evil От морето и вълните - рев, пясъка се яде, на едно място да стои абсурд, а басейна го гледаше подозрително и жегаааа  Laughing После взехме малък басейн и започна да свиква с положението. Последния ден вече се радваше на големия басейн и сам ходеше до него, но в пояса го беше страх, гушнат или държан от мен ставаше. Обаче според мен изобщо не отрази кой знае колко, че е на море - искаше си през повечето време обичайните неща - да пипа, да ходи и т.н. И сутрин се будеше преди седем, вярно, че заспиваше лесно и вечер, и на обяд, но много рано се събуждаше.
После бяхме при нашите, и една вечер без детето отидохме до Дряново, наспах се, за което съм благодарна много  Praynig Да са живи и здрави бабите и дядовците  Praynig Дано скоро започнат децата ни да спят по-спокойно и непробудно, че е трудно с това недоспиване. Много деца спирали да се будят около 2 г., горе-долу за тогава се надявам и съм се настроила Simple Smile Шунче, 4-5г. многооо...

Шуши, честито! Лека и спокойна бременност!
Значи три бебенца вече чакаме  Simple Smile

Ани, да ти честитя свалянето на брекетите  Hug

Чин, радвам се за добрите резултати. Пожелавам ти едно момиченце, но каквото и да е - да е живо и здраво  Simple Smile

Попрегледах каквото съм изпуснала, искам да благодаря за поздравленията за рождения ми ден   Hug Той беше първия ни ден на морето, след пътуване  Crazy
Видях, че се е развихрил спор. Аз от моя опит в тази тема, а и не само, съм разбрала вече, че човек много трябва да внимава преди да напише нещо, да не би да обижда без да иска някого. Че то започне ли се няма оправия...
А иначе по темата за изграждането на навик да се яде - аз мога да кажа, че преди да имам дете, а и доскоро мислех едно, а вече се получават нещата по друг начин, на практика. Т.е. теории много, стига да не ти дойде до главата. Виктор много добре си хапваше, докато не започнах да давам твърдата храна. Супите от ДК изобщо не ги хапва - близва ги, усеща вкуса им и директно ги изплюва с отвращение  Twisted Evil Яде с удоволствие само десертите, солети също, основните малка част. На морето не яде нищо почти освен плодове, бях се притеснила. Но и на челна стойка само дето не застанах, стиска устата и това е, но в същото време вече много добре разбира коя храна каква е и дали би му харесала. За бананите отваря една голяма уста, а за нещо готвено абсурд. Но аз не искам в никакъв случай да го насилвам, не мога да си представя да му натъпча някаква храна в устата ако е в последната фаза вече на гърчене чак като види лъжицата. Давах му пържени картофи, защото установих, че ги хапва с удоволствие като банан, лоша майка  Twisted Evil  Иначе преди мислех, че аз първа през живота му няма да му дам пържени картофи  Laughing

Приятна ви вечер  Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 юли 2012, 00:15 от Maidenly

# 528
ЧинчеHug честито! Радвам се, че всичко е наред. Нека е каквото искаш, но и каквото дойде - все е хубаво.
Вие сте малко преди нас.. да те питам личи ли ти вече, на мен доста и ще трябва да започвам да казвам.

Мейдънли, защо така не сте се разбрали с морето Simple Smile

Накри, честити смели стъпки.

Ичка, честита прическа Simple Smile

Браво и на Ани за излизането с приятелки :–)
Трябва си време и за нас, няма как.

да не забравя да ви кажа само, че при нас разстройството май се оправи...връщам си детето на предишното хранене, че с тези диети 4 дни е само на хляб :–0

# 529
Здравейте, почерпете се за мое здраве ! Днес ставам на 29г. Grinning

Накри,прическата издържа само един ден ,затова днес сама си направих нещичко! Laughing Мейдънли,така е с бебе на море! Laughing
Хубав ден ,мили мамита!

# 530
Честит рожден ден Ичка!Бъди много здрава и обичана!  Hug

Чин нека всичко мине както трябва и да сте здрави и добре  Hug

Честити първи стъпки на Софи!

Ани ако знаеш от кога искам така да изляза и аз,но уви няма да е скоро с това диване моето.

Шуши Честито и на теб!Бъди здрава и леко да мине всичко!  Hug

Ние с Мим сме страшно разстроени от снощи.Така ми е отпаднало,добре,че Краси е добре и нищо му няма.Май се разбутахме с едни гъби с ориз ама...ще видим дали е било от тях.Краси заспа сега по никое време и май днес ще е лудница.

Хубав ден на всички   bouquet

# 531
Ичка, честит рожден ден! Да си жива и здрава! Всичко най добро ти пожелавам.

Аз днес е крайно време да се метна малко към фитнес залата, че голям слон съм станала!  Mr. Green
Никола днес като никога заспа предиобеден сън!  Crazy

Днес реших да му понаготвя нещо, но забравих да изключа котлона и излязох на разходка. Точно стигнах на около 10 мин път от нас и се сетих. И давай газ по един баир нагоре с количката. Поне малко фитнес си направих. Вкъщи само ухаеше на изгоряло. Няма особени поражения, освен тенджерата, която мисля по късно да спася.  Wink

# 532
Ичка,Честит рожден ден!Много здраве,късмет и щастие ти желая!Хубав празник!

Ани,ти ме уби,ако ти си слон аз не знам какво съм  Mr. Green е аз никога не съм била много слаба просто защото структурата ми е едра Rolling Eyes. Изглеждаш си перфектно Hug Ти каза,че рядко вземаш от кухнята,но да ти кажа че от утре става 2 лв. на ден.Тия се побъркаха,и без това напоследък само основното яде Краси,мисля и аз да му готвя.Добре, че си се сетила за котлона навреме.
Иси,браво за изпитите,чакаме да се похвалиш, че всички са с + резултат.
Мейдънли и ние бяхме така на плажа и то и двамата се държаха така както описваш,сега я разбрах приказката "с деца на море"  Laughing
Тина,дано се оправите бързо.
Накри,честити първи стъпки на малката!
Деска,дано си прекарвате добре сега само двамата...и аз отдавна си мечтая за един ден само за нас и скоро мисля да се пробваме да го осъществим и ние  Wink

Краси от вчера иска само да се качва по дивани и легла и нямам грам спокойствие,защото още не може да слиза и вече два пъти пада леко  ooooh!

Тук излезе някаква страшна буря...
Хубав ден!

# 533
Здравейте. Ама днес какъв ден ми се зареди от сутринта.

Ичка и тук честит рожден ден. Simple Smile Само хубавини ти пожелавам.   bouquet

Мейдънли, радвам се, че сте си прекарали добре, иначе...така е с деца на море Simple Smile

Накри, за нещата против комари- аз ползвам на Чико за бебета и деца и мажа и себе си. Много съм доволна.

Хоупфул,  явно ми се е отпуснала мускулатурата, защото сравнявайки с предния път, този значително  по-рано ми изскочи корема. Вече ме питаха учудващо приятели на ММ и аз не отрекох. Иначе този път имам завидно повече търпение, почти никой не знае, не мисля и да казвам.

Криси, и Нико много започна да се качва по дивана и да ходи по него  Shocked Аз му показах няколко пъти как да слиза и за сега няма гафове, освен когато седне на ръба с гръб, не се усеща, че е на ръба.

Деска, леко завиждам, на мен кога ли ще ми се случи.. едва ли в близките 2-3 годин.

Тинат, вземи си тези хапчета, които споменах Танинал, нямат грешка...

Днес Нико така падна, удари си устата и една кръв като потече, помислих си, че си изби зъбите. Сега устата му е двойна, хапва трудно, но хапва.  Rolling Eyes
За капак днес и утре сме сами, излезе някаква командировка на Слав, както вървят нещата и целият август ще сме сами, защото ще ги командироват от телевизията по морето. Все се надявам да не им стигне бюджета, а днес се събудих с дяволската идея да ходим с него.  Twisted Evil Със сигурност ще е много въодушевен.

# 534
Ичка, честит празник и от мен   bouquet Весело изкарване днес  Hug
Да ви питам... Нестле имат едно мляко за над годинка. Днес взех една кутия с идея да му правя такова за пиене сутрин примерно. Още не смея да му давам прясно мляко и мислех да е такова. Още го кърмя, но се чудех дали не мога да му давам това за пиене в чашка. Вие какво давате за пиене със закуската?

# 535
Мая на мен педи в Италия каза твърдо не. Не знам дали говорим и за едно и също мляко де:
http://www.google.com/imgres?q=latte+crescita&hl=it&clie … ;tx=105&ty=87

Аз обаче взимах на друга марка. За моя педи това мляко за след годинка не е по добро от кравето обезмаслено мляко. Каза ми най добро - Гранароло, което обаче тук май няма, та взимам на друга марка. Та по този въпрос има много мнения и ето една статийка:
http://www.ilfattoalimentare.it/latte-di-crescita-bambini-bfr-is … utilit%C3%A0.html
Това точно казваше моя педи:
'' Няма убедителни научни доказателства, които показват как намаляването на прием на протеини през първите няколко години наистина може да бъде с по-малък риск от затлъстяване." Друг проблем,че тези млека 1-3 години са твърде обогатени на витамини и минерали: има възможността да поемат твърде много, може би за сметка на други микроелементи в по-големи количества в кравето мляко. Накратко, казва BFR президент Андреас Хензел: "От хранителна гледна точка на оглед на растежа млека 1-3 години не са необходими. По-добре да се съсредоточи върху обезмаслено краве мляко, така че да съдържа по-малко мазнини. "

Сега доколко е вярно не знам, с Крис съм взимала тези млека 1-3 години, със Софи не, направо си мина на краве мляко. На сестрата на ММ педито пък даде за дъщеря и пълномаслено, защото било богато на мазнини, от които детето се нуждаело. Много мнения и да не знаеш на кое да вярваш. Crazy Аз лично избрах обезмаслено за сега, като скоро и пълномаслено ще давам. Peace Поне едно 150 мл на ден си поема, като понякога повече, понякога по малко. За закуска давам и айриан. Peace

Последна редакция: вт, 10 юли 2012, 14:59 от nakri88

# 536
Здравейте!
Ичка,Честит рожден ден,мила!Бъди здрава,все така лъчезарна и усмихната  Hug

Мая,аз се сещам за кое мляко говориш.Едно време само това имаше май,за след годинка.Каката такова пиеше.За предпочитане е да пие АМ,пред обикновеното прясно мляко - това ми каза моята пед. И тъй като мойто диване отдавна отказа АМ,не пие и айрян - аз не й давам нищо.Но от кухнята яде мляко с ориз,мляко с грис( с прясно мляко). Иначе не бих й дала да пие директно,въпреки че като се замисля,то сегашното мляко прясно ли е изобщо  Thinking

Чинче,заминавайте,иначе какво,само ти ще се гърчиш с грижи покрай Нико и на жегата в Сф.Така поне хем помощ,хем на море  Peace

Ваче,хич не знам какви ще са тез шини.Той ММ я води при някакви познати зъбари,та му казали,че е рано още,тъй като и тя не е сменила четвъртите...

Мейдънли,и аз съм от гадните майки и давам понякога пържени картофи  Twisted Evil

Ани,ти ако си слон,аз съм трамвай!  Hug

Тина,бързо да се оправяте!
Ставам,че Надя дава на кучето да гризе някакъв молив,изял го е на половина. Shocked

# 537
  • София
Ехх дано да завали, тука много гърми и много се надявам да се разхлади леко Praynig
Ние с Крисчо поспахме, тоест, той още спи де, вече 2 часа, май се научи на новия режим, 1 път на ден да спи, но по-дълго Praynig

Ичкааа, Честит рожден ден, много здраве ти пожелавам най-вече, много усмивки със семейството Hug Лелеле, кога стана Юли месец и аз имам р.д. другата седмица ooooh!

Мая, аз още кърмя, но като спра, мисля точно такова мляко да давам. То си е съобразено точно с възрастта на детето и има всичко необходимо. По-добре от колкото прясно мляко от кутия, което кой знае колко мляко има (освен разбира се, яко не е домашно де)...

Накри, честит първи стъпки на Софи Hug

# 538
Ичка, Честит Рожден ден и честито навлизане в най-хубавите години за мен поне Wink Само здраве и щастливи моменти да те съпътстват!

Hug за бременните мамчета, много се радвам, че всичко е наред! Да ставаме повече пожелавам Wink

Аз да се отчета, че утре излитаме с дребчо към безинтернетието и не знам кога пак ще мога да пиша. Днес нашата педи ни забравила. Излязла в отпуск, без дори да ни предаде на заместващата, а ние специален план правихме... След толкова много нерви, че си бях забравила и чантата даже... пуснах само една урина платено, така и така я носех и сега следобед уж трябва да отидем за резултата и за направление за кръв от заместващата педи... ако не завали, че сме само с дребчо и с количката трябва да отидем. Но нали е здрав, да не звучи като оплакване Simple Smile Ваксината ще я отложим явно, но май не е проблем, нали?

Прясно мляко аз давах вече 2 пъти в кремчета домашно правени, като го кипвам преди това и нямаше проблеми, лапа и се облизва даже, нали е сладичко... Иначе той яде кисело поне по половин кофичка на ден, даже по цяла + парче сирене. И понеже да се похваля вече от 1 седмица официално не се кърмим, се чудя дали е достатъчно откъм млечни. Мисля, че да, но ако някой има мнение, ще се радвам да даде препоръки Wink За пиене е само на вода... сокове и да давам се мръщи.

Чин, милия Нико  Hug И Косьо се преби днес, но не му личи поне. Иначе падна и се удари в прага на душ кабината, повлече коша за пране и стана една... Слава Богу, повече се уплаши, отколкото друго.

Честито на прохождащите и проходилите Софи, Вихче и ако някой пропускам Simple Smile Ние ще сме последни, гаранция! Simple Smile  Hug за всички

# 539
Благодаря момичета,
Аз днес взех такова:

Баткото пиеше такова/не с мед, а чистото/ и го кърмех до към 2 години. След това мина на краве прясно мляко.
И аз помня нещо от рода - по-добре адаптирано отколкото краве от магазина. За краве прясно ми препоръчваха пълномаслено.
Дилемата ми днес се реши лесно - на Йосиф не му хареса  Mr. Green
Чудя се какво да предлагам за пиене. Пие малко вода, айрян и от време на време сок. Затова си мислех да предлагам и мляко в чашка, но няма да е сега...
nakri88 - мерси за статията. Интересна гледна точка.
Zzvercheto - аз също кърмя още, но вечер и за успокояване/заспиване. Не за утоляване на жажда.
Днес купих ново шише с еди какъв си накрайник и се зачетох в упътването - прекомерния прием на течности може да предизвика кариес  Mr. Green

Последна редакция: вт, 10 юли 2012, 16:43 от М@я

Общи условия

Активация на акаунт