Отговори
# 540
Давам

Благодаря, Нико е по-добре. Явно се е прехапал, доста е подуто и няма апетит, но се надявам да мине.

# 541
Криси, и аз разбрах че вече ще става 2лв кухнята, съвсем май няма да взимам. То поне да ги ядеше. И Никола горе долу основното яде. А ако му направя и салата само към нея посяга, друго не иска да яде.
А за слона  Mr. Green аз съм си такава самокритична към себе си!  Laughing Особено като знам че зимата бях по слаба!

Никола също вече се катери на всякъде, дивани, маси.... А много обича да си прави екстремни ситуации. Качва се на леглото; върху възглавницата и от там се мята по гръб на леглото и голям смях пада.

Чин, ако има начин да сте с него - стягай багажа и дим да ви няма!  Sunglasses

# 542
  • София
Ичка, Честит  Рожден Ден!!! Жива и здрава бъди!!!

Ваче,хич не знам какви ще са тез шини.Той ММ я води при някакви познати зъбари,та му казали,че е рано още,тъй като и тя не е сменила четвъртите...

Мейдънли,и аз съм от гадните майки и давам понякога пържени картофи  Twisted Evil

Шините са обикновени шини, каквито си виждала, но от горе надолу слиза нещо като решетка, което пречи на езика да допира зъбите и да ги натиска.

Пържени картофи и аз съм давала. Днес яде и Помбер.. не можах да я спра. Изобщо със Саша бях доста предпазлива. Сега Ралчето яде какво ли не. Crazy Прясно мляко не съм й давала, ама правя кремчета с мляко. Давам и кашкавал.

Чинче, милия Нико... Confused

# 543
Vache аз съм носила точно такива шини.
Според мен другите са по-добри. Тези може да си ги свали. На мен ми се смееха в училище  Confused и като излизах от нас си ги махах. Също с тези не може да се яде и.. понякога става проблем и пак я свалях и се чудех в какво да я държа.
Йосиф е с някакъв обрив от жегата. Май не го дразни, но половината му главичка е в ситни пъпки.

# 544
  • София
Ейй пак вали, кеф, много добре разхлажда...
Крисчо толкова много се поти, ето сега е 24 градуса в стаята и той пак е потен...
А той вече съвсем се бъгна, не желае да яде като го храня с лъжица, или иска залци да му давам, или най-добре сам да си ги тъпче в устата...На мен това хич не ми харесва, 1 че имам достааа пюрета и второ, че така много ограничава какво може да яде..не всичко става със залци...дано да е период и да отмине...но вчера и днес това е единствения начин да яде нещо...за вечеря яде сирене, домат, хляб с масло в чиния, като сам си ги тъпка в устата Mr. Green Явно докато трае този период ще трябва да взема и аз пастет, че поне някакво месо да яде Rolling Eyes Други идеи какво мога да му давам така на залци и сам да си яде newsm78 Утре ако продължава периода, ще му варя зеленчуци и на парчета ще му давам, да видим дали ще яде така...

А днес му купих слипчета, много е готин, като голям мъж е. Цяла вечер седя така и накрая баба ми реши да го гушне и той се изпика в нея Mr. Green

Айде стига за нас, че да не ставам досадна Twisted Evil
лека от мен Hug

# 545
Добро утро!

Зверче, Крис се е ориентирал към ЗВБ!  Laughing Ето ти рецептите, има и варианти с месо: http://zabliznacite.wordpress.com/2012/05/10/recepti-za-zahranvane-blw/

# 546
  • софия
Добро утро,
Зверче, може да му даваш, филия с жълтък и масло, жълтък и сирене смесено като пастет, аз давам с настърган кашкавал и маслини, както и домашна лютеница.
Симона покрай Дани е опитвала доста неща, пържени  картофи и филия, кроасани, чипс, сладолед, кренвирш, даже вчера го хванах докато и даваше вафла, подчертавам че е опитала, не че се храни с тези неща Grinning.
Ние бяхме на вилата тези дни и ви четях от телефона, макар че не ми харесваше темата с тези спорове и обиди, надявам се занапред да се спазва добрия тон.
Симона още спи, това не било никога, нощес спа доста неспокойно, да видим какво ще излезе Praynig
 Hug

# 547
  • София
Здравейте,
Мая, при Саша няма избор на шини. В смисъл, че задължително трябва да са с преграда. При нея няма проблем със захапката като структура, има проблем с езика, който избутва зъбите напред и отваря захапката. Тя не се притеснява от тях. Вече си говори съвсем добре и ги носи по цял ден. Сега е с мен и съм сигурна. Само като яде ги сваля и ако успее да скатае после след ядене и не я видя да я подсетя  Crazy Задължително спи с тях, защото като спи е с отворена уста задари сливиците и езика е напред.
При нея може и само с шини да мине, ще се види. Цялостоното лечение ще продължи 2-3 и повече години. Тя не прави упражненията. Карам я, обаче аз като забравя, тя също забравя, а са важни тези упражнения. Сега гледам за месец и половина зъбите се прибират, а шината изобщо не е натегната още.
Аз също носех шини. Не помня на училище дали ходех с тях. А относно самочувствието.. повечето деца вече са с шини и не се притесняват. Е, смеят й се някои, но ние реагираме доста остро на това и тя се чувства защитена  Wink

Малко Ралче вече обикаля из къщата. След малко като се вдигне росата ще излезем да тича по двора. Това дете го теглят все стълбите, а тук има мнооого стълби Confused

# 548
Ооо, Vache искам и аз на двора с росата  Heart Eyes

# 549
  • гр.В.Търново при моя любим
Здравейте Hug

Вени и тук да честитя на патерици РД и да ти пожелая много здраве,щастие,късмет и любов Simple Smile

Честито и на Шуши и на Houpfful  Hug Heart Eyes

Чинче ,радвам се че всичко е наред и се чувстваш добре.Целувки на Нико и теб:)

Деска,весело изкарване на морето Hug

Накри Hug Hug Hug

Тина,бързо да се оправяте Hug

Извинете ,че така набързо и пропускам много по темите,но нещо не ми стига времето ...Оказа се че ще уча още една година,защото при прехвърлянето още има изпити за изчистване,които не са признати....но здраве да е,другата година по това време ще са държавните и после стажжжжж 6 месеца в някоя кантора.Надявам се да ми е по-лесно,защото детенце ще е на ясла Embarassed
Иначе,Жорката е добре HugХапва всичко без белтък,шоколад,ядки т.н.които са за мен Embarassed
Краве мляко давам в кремчета,много обича плодове и особенно сливи Mr. Green
Днес сме на консултация и май ще има ваксина Sad и по-късно ще се отчета.Ставам,че трябва да му взема урина:)
Хубав ден на всички Hug Hug Hug

# 550
Ха добър ден.

Ичка, на патерици, Честит рожден ден. Да си жива и здрава и много щастлива и обичана.

Ние вчера плажувахме сами. То иначе ходим за час и половина и трябва да се прибираме, че жегата е голяма. Оставихме Йо  с баба си и дядо си. Изкарала си е много добре, дори спеше като се върнахме. Сега преди обяд майка я приспа точно за 10 мин без мляко, нещо, което аз не мога да направя все още..........

Чин, стягайте багажа.

Зверче, радвам се, че судокрема е помогнал. Можеш да му топиш хляба в ядене и да му даваш с ръка, при Йоана в този период се получаваше.

Накри, все едно описа Йоана за това как Софи се държи с чужди хора. Обаче взе вече да посвиква. Почна да търси майка й да й вика баба. Дядо й е трудно да каже, излиза нещо като даду.

# 551
  • гр. Козлодуй
Мая, за пъпчиците по главата - следи дали излизат по ръчичките и крачетата. Борис имаше по главичката и няколко на едната китка и аз си помислих, че са от жегата, но после излязоха и по крачетата и се оказа вирус. Няма да навлизам в подробности, за да не те плаша, защото не е задължително да сте и вие така, но все пак като изпатила те съветвам да го следиш и при още някоя друга пъпчица да го заведеш на лекар.

Аз съм давала на Цецко Нестле Джуниър до към годинка и половина, а Борис още си го кърмя. Но яде кремчета с прясно мляко от кухнята и сиренце.

Борис не е проходил, но това не му пречи да се катери по дивани, столове и какво ли не още Simple Smile. Научи се и да слиза вече от леглото и се случва нощем да го търся в тъмното Simple Smile.

Като говорите за шини да кажа, че и Цецко май ще носи, защото си смуче палеца и са му криви зъбките, но все още не са поникнали всичките, та ще видим.

Ичка, честит рожден ден на патерици Simple Smile.

# 552
Здравейте,дами.  Heart Eyes

При Мартин неяденето се оказа период.Точно на седмия ден прояде все едно нищо не е било.Зверче,вероятно и Крисчо е в такъв.По същия начин Мартин ядеше само от ръката ми в микродози.Аз давах и печени картофи,жълтък ей така на парченца и плодовете.Докато се усетя,че това се случва и той се оправи  Crazy .Наистина си прочисти организма с тази диетка,дето си спретна сам.

Два дена имаме куку.Мартин не реве от него,но просто става.Ако не го занимавам нещо е пълен абусрд да си седи.Вие как процедирате?Давате ли играчки,имате ли някакви ритуали или само ги оставяте и стоят?Той има няколко попадения,но винаги разглеждаме книжка.Иначе е голям смях с това "пишшшш",опитва да повтаря и излиза нещо много смешно,но поне сам си казва. Crazy

Мартин се катери,обаче не схваща слизането. ooooh! Лоша работа! Слиза много рядко с дупето,иначе все пртяга ръце да го сваля.Много пъти му показвах,особено когато успя да се качи сам на леглото,но не му е кеф да слиза така.И той падна днес от леглото като седна с гръб към ръба,иначе уж се спира.

Иси,еххх колко гадно.. Ама ти си такава машинка за изпити,че ще се справиш. Hug
Деси,не ви ли беше скучно ?  Laughing Laughing Шегувка,починете,разсейте се,че после колелото пак ще ви върти. Wink
Бюти,и аз уж много се постарах да не хваща тен,но не успях.Но те са много белички,вероятно затова почерняват,въпреки крема.
Чин,придумай Слав и тръгвайте с него.Той цял месец ли ще е там???? Ти ще полудееш сама!Може да изкарате само половината вие,но пак е нещо.

Забравих другото.. отивам да си спретна манджата,много мразя в тая жега,но няма кога иначе.

# 553
Здравейте,
днес всичко успях да си свърша навреме и съм доволна ,че имам чиста къща и сготвена манджа! Grinning
МИЛИ МОМИЧЕТА ,БЛАГОДАРЯ ВИ НА ВСИЧКИ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА ТУК И ВЪВ ФБ!!! Heart Eyes
Деска,радвам се ,че си почивате! Hug
Зверче,виж какви са сладки по гащички! Grinning
Ваче,и Дара като види стълбите пред входа ела да видиш! Laughing
Иси ,ами още една година изпити ,но наистина вярвам ,че ще се справиш ,както досега! Hug
Хубав ден засега ,после пак ще пиша! Hug

# 554
Здравейте! Аз чета, но не ми се пише...
На бременните - честито, леко и весело да мине.
На всички - майки, радвайте се на децата си такива, каквито са - ящни или капризни, слабички и дебели, тромави или бесни.
Не изпадайте в глупости и дребнавости. Няма лоши майки. Има, но са единици. И не защото децата им са злояди или имат две петънца на блузката. Радвайте се всяка минута, на всяка усмивка, на всяка дребна беличка. Всичко е поправимо. Почти всичко.
Стиснете ми палчета - в понеделник сме на невролог във Варна. На 2 юли по време на рехабилитация Калоян направи нещо средно между нервна криза и гърч, спрях рехабилитацията и записах час при д-р Щилянов. Повече не е правил нищо оттогава, но преглед е наложителен. Още не върви, освен хванат по мебелите или за две ръце, за една не може. Не говори, освен мама, баба, дай, айде, преди казваше тати и кака, но напоследък - не. Не знам и това дето го казва колко е съзнателно. И въпреки това аз не мисля, че съм лоша майка. И не само защото се храни добре Wink.

Общи условия

Активация на акаунт