Консултации с адвокат

• 132 368
  • 1 105
  •   1
Отговори
# 825
Много ви благодаря за съдействието.Ако не сте вие, в тези форуми, няма кой да ни помага.
Бъдете здрави и щастливи!
Дай Боже и аэ със детенцето ми Praynig

# 826
За съжаление си в София, иначе щях да те препратя към център за жени пострадали от домашно насилие. Ще говоря с една колега, дали няма координати на такъв център и за София.
Късмет!

# 827
Благодаря

# 828
Днес ходих при адвокат и тя ми каза, да подам жалба в рпу-то с/у него, а и да опитам да си извадя медицинско, защото все пак ме блъска и ме рита, нямам синини, но пък ме боли
Също така си търся жилище, но няма да мога везнага да се изнеса,то си трябва и ремонт и т.н.
Тя ми каза, че имам аз по-голям шанс за правата на детето, и че за това дето съм го цапардосала с чашата, трудно ще ме изхвърли, можело даже да искам да остана с детето в това жилище до 18г възр, и да му плащам наем.
Вярно ли е според вас, всичко това?

# 829
Здравейте,за пръв път пиша тук.но имам нужда от съвет.С БНД имаме развод от около половин год.,обстоятелствата налагат да заживеем в друг град,но той ми създава проблеми. Има ли причина да се притеснявам,ако с детето заживеем в друг град?
Благодаря предварително!

# 830
Днес ходих при адвокат и тя ми каза, да подам жалба в рпу-то с/у него, а и да опитам да си извадя медицинско, защото все пак ме блъска и ме рита, нямам синини, но пък ме боли
Също така си търся жилище, но няма да мога везнага да се изнеса,то си трябва и ремонт и т.н.
Тя ми каза, че имам аз по-голям шанс за правата на детето, и че за това дето съм го цапардосала с чашата, трудно ще ме изхвърли, можело даже да искам да остана с детето в това жилище до 18г възр, и да му плащам наем.
Вярно ли е според вас, всичко това?

Ако нямате брак, аз останах с впечатление, че нямате, НЕ може да останеш до 18 год. възраст на детето и да му плащаш наем, тази опция е само ако сте сключили брак! Понякога се чудя на някои колеги, но това е друга тема. Ударът с чаша и медицинското не са в твой +, но това е досежно личните ви отношения, а не детето, та в този смисъл, аз не бих изключила така лесно възможността да се снабди с някаква защита по смисъла на закона. Съгласна съм само с медицинското, но аз тоа ти го бях написала, така или иначе...

# 831
Ох, ужас. Не сме женени, но тя каза, че вече нямало значение, както и да е, аз и без това не искам, да живея с него, но колко бързо трябва да се изнеса, не мога от днес за утре, нямам и толкова пари.
Уффф, дано Господ да е с нас Praynig

# 832
Уффф, направо се чудя на някои колеги... просто... това е основната разлика дали си в брак или не! Предоставя се само семейно жилище и то по повод на развод... брак нямате, как съда ще се произнесе за семейно жилище тогава, като няма семейство по смисъла на СК. Говорих с колега, насочи ме към Анимус - имат и кризисен център. Телефона (гореща линия) е 02 9817686, кажи, че от СОС семейства в риск - гр.Варна са те насочили към тях.
Дала ми е още 3 телефона (техни), но предполагам горещата линия ще свърши работа!

# 833
Благодаря, аз вече търся друго малко жилище за нас, дано да успея да намеря до 2-3 седмици.Ако нещо стане напечено, ще се обадя веднага  на този център и се изнасяме.
Имам малко пари и се надявам , да се оправим... Praynig

# 834
Здравейте,
С мъжа от който съм бременна в момента нямаме брак.  Възнамерявам да го напусна, защото изневерява постоянно, удари ме (при положение че съм бременна) и тн.
Въпросите са ми:

1. Ако не дойде да припознае детето когато се роди, аз мога ли да до съдя?
2. Ако го припознае, аз имам ли право (без да се е стигало до съд) да откажа да вижда детето ми.
3. Относно издръжката (в случай че го припознае) - няма доказуеми доходи, няма имоти на негово име.., но пък изкарва доста доби пари. Аз мога ли да го съдя за по високи издръжка, от смешните 100ина лева, и на какво основание мога да кажа?
4. Ще има ли някакво значение за нещо в моя полза пред съда факта, че той вече веднъж е разведен и има едно дете?

Благодаря предварително

# 835
  • В градината...
1. Ако не дойде да припознае детето когато се роди, аз мога ли да до съдя?
Да го съдите за какво? Бащинство ли имате предвид? Ако е да - можете. Има срокове.
2. Ако го припознае, аз имам ли право (без да се е стигало до съд) да откажа да вижда детето ми.
Двамата родители имат равни права и задължения.
3. Относно издръжката (в случай че го припознае) - няма доказуеми доходи, няма имоти на негово име.., но пък изкарва доста доби пари. Аз мога ли да го съдя за по високи издръжка, от смешните 100ина лева, и на какво основание мога да кажа?
Може да опитате със свидетели или писмени доказателства /извлечение от банкова сметка и подобни/, ако разполагате с такива.
4. Ще има ли някакво значение за нещо в моя полза пред съда факта, че той вече веднъж е разведен и има едно дете?
Да, но не във Ваша полза.  Ще има значение при определяне на размера на издръжката - ще се вземе предвид, че издържа и друго дете.

# 836
Здравейте,
по т.1 - да, за бащинство да го съдя. Какви са сроковете? Той може ли да откаже?

# 837
  • sofia
Здравейте,
Имам следното елементарно питане
Миналия уйкенд - 29/11 -петък до 01.12 неделя се счита като:
- пети за ноември или
-пьрви за декември?
И още нещо:
Ако децата ги няма у тях през уйкенда,когато бащата има право да е с тях,децата са в друг град, за настойника /майката/ какво следва -бащата има право да я осьди?  Ако да-как, т.е. парична глоба или...?
Много благодаря предварително!

# 838
Момичета, да ви питам нещо  Hug
При развод съдът по какви показатели присъжда СИО. Имам предвид ипотекиран апартамент, който е придобит по време на брака. Присъжда се на този, който може да плаща вноските или?

# 839
Здравейте,
Имам следното елементарно питане
Миналия уйкенд - 29/11 -петък до 01.12 неделя се счита като:
- пети за ноември или
-пьрви за декември?
И още нещо:
Ако децата ги няма у тях през уйкенда,когато бащата има право да е с тях,децата са в друг град, за настойника /майката/ какво следва -бащата има право да я осьди?  Ако да-как, т.е. парична глоба или...?
Много благодаря предварително!
Според мен е пети /последен за ноември/...

Аз пък имам питане какво означава "всяка нечетна събота и неделя" /не е уточнено от годината или от месеца се има предвид/. Как трябва да се тълкува?

Общи условия

Активация на акаунт