Консултации с адвокат

• 132 344
  • 1 105
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Здравейте,май ще ми предстой тежък развод.Ходих вече при 2 адвокати и като разкажа за какво става дума и започват да се дърпат.Та имам едно питане което ме притеснява много-живеем с "съпруга ми"в жилище останало от моите родители които са починали.Аз съм единствен наследник,живеем там от 15год.но когато родителите ми починаха не съм прехвърлила жилището на мое име,защото знам че ще имам проблеми за него.Питането ми е следното дали след като е живял 15год.в това жилище и при развод има право на дял от него,след като то ми е наследствено от моите родители,които са починали по време на вече сключен брак.И мога ли да изисквам след подаване на молба за развод(ако успея да намеря адвокат разбира се)да се изнесе от жилището,защото тормози и мен и детето ми.

# 841
Няма право да иска дял от жилището.
След подаването на молбата не може да искаш да се изнесе, това може да стане след влизане в сила на решението.
Какъв е проблемът с намиране на адвокат?

# 842
  • София
Няма право да иска дял от жилището.
След подаването на молбата не може да искаш да се изнесе, това може да стане след влизане в сила на решението.
Какъв е проблемът с намиране на адвокат?
И аз не знам къде е проблема,но когато кажа че той няма да иска да се развеждаме,защото няма къде да отиде и че от злоба явно ще прави номера и ще е трудно,всеки започва да ми обяснява как такива дела можели и с години да продължат,а и като кажа че и нямам много пари и направо ми казват че няма да стане.Все пак аз не искам нищо за мерси,но и такъв адвокат не може да ме накара да му се доверя.

# 843
Че могат да се точат - могат, но все някога ще стане. Вярно е обаче, че подобни дела не са особено приятни, искат доста работа и за тях искаме по-големи хонорари.
Успех в търсенето!

# 844
  • София
Че могат да се точат - могат, но все някога ще стане. Вярно е обаче, че подобни дела не са особено приятни, искат доста работа и за тях искаме по-големи хонорари.
Успех в търсенето!
Благодаря от сърце!!!Весели празници ви пожелавам!!!

# 845
Понеже казвате, че ви тормози - може да пробвате и с домашно насилие, така да го "изведете" от жилището, дали ще стане обаче, зависи от тормозът и дали ще го докажете...
Иначе, колегата е прав/а колегите се дърпат защото такива дела са гадни, тежки, психически натоварващи и определено ако колегата знае с какво се хваща, ще иска по-приличен хонорар. Вероятно и за това се дърпат.

# 846
първо благодаря, че ВИ

Имам следния казус: с моя партньор живеем заедно от 1.06.2006г. нямаме брак, но имаме 2 прекрасни деца на 5.5 г. живеем в негово собствено жилище /аз на свой ред не разполагам с такова/
От известен период от време той изпада в някакви луди истерии- ревнува ме дори за хляб до магазина да отида. Ако се прибера с 5 мин.закъснение от работа се почват луди скандали- обиди и епитети,които не бих искала да повтарям..... Винаги до сега съм преглъщала и съм успявала да го убедя че не е прав, но ревността му е безгранична. Аз пред себе си и съвестта си съм чиста- не съм поглеждала друг мъж от както се познаваме.
Капката, която преля чашата беше преди броени дни- за всичките тези години съжителство не съм си позволила да изляза от вкъщи, но имахме банкет от фирмата- излязох в 20.00 и се прибрах в 24 часа, без да съм близнала и капка алкохол, тъй като бях с колата- това отключи неописуема агресия у него и ми заяви да се изнеса- САМА

1.моля ви, кажете ми как да се защитя? аз не искам нито да го напускам, нито да се местя. Не желая децата ми да растат без родител! Моля ви кажете ми какво мога да направя в случая- той иска да ми изхвърли багажа и мен самата- БЕЗ ДЕЦАТА МИ!!

# 847
първо благодаря, че ВИ

1.моля ви, кажете ми как да се защитя? аз не искам нито да го напускам, нито да се местя. Не желая децата ми да растат без родител! Моля ви кажете ми какво мога да направя в случая- той иска да ми изхвърли багажа и мен самата- БЕЗ ДЕЦАТА МИ!!

Ние сме адвокати, не психолози. Няма как да ти кажем как да се справиш с ревността на съпруга ти. Ако имаш въпрос за бракоразводен процес или дело за домашно насилие - задай го.
Поздрави!

# 848
здравейте

въпроса ми е от правно естество-
1.има ли право той да ме изгони от вкъщи и да не ми даде децата, ако си тръгна?/жилището е негово и нямаме брак/

# 849
Правата върху децата са равни. Дали имате брак е без значение за родителските права, но принципно поради липсата на брак нямаш право да ползваш семейното жилище.

Ако си тръгнеш и той задържи децата, нямаш начин да си ги вземеш обратно, трябва да заведеш дело за родителски права. Същото важи и за него.

# 850
а ако не ми даде децата, ако си тръгна? и ме изведе насила?

# 851
Тук вече нищо не мога да кажа - ако не ти даде децата, няма да си тръгваш. А ако те изгони насила, може да се окаже домашно насилие.
Няма как да се защитиш ефективно в тази ситуация, тъй като нямаш предимство като майка. Колкото права има той, толкова и ти върху децата.

# 852
Здравейте,

Моля ви за тълкуване на този режим, интересува ме по-конкретно четна-нечетна седмица на кое се има предвид, - месеца, годината и какво се случва когато е както в месец ноември 2013 - последният ден от месеца е събота а първия неделя?
“До навършване на 5- годишна възраст- без преспиване:
-   всяка нечетна седмица: от 9:00 до 18:00 часа, съответно в събота и неделя;
-   двадесет дни през лятото, несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката, съответно от 9:00 до 19:00 часа;
-   от 9:00 до 18:00 часа на: личните празници на бащата (рожден ден и имен ден)
-   рожден ден на детето от 9:00 до 13:00 часа.
След навършване на 5- годишна възраст- с преспиване:
-   всяка нечетна седмица от 17:00 часа в петък до 18:00 часа в неделя;
-   тридесет дни през лятото, несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката;
-   всяка нечетна година: Коледните празници (считано от 10:00 часа на 25.12. до 9:00ч. на 27.12.) и Великденски празници (считано от 10:00 часа на Разпети петък до 10:00 часа на понеделника, следващ Великден);
-   всяка четна година: Новогодишните празници, считано от 10:00 часа на 30.12. до 9:00 ч. на 02.01;
-   личните празници на бащата (рожден ден и имен ден)
-   рожден ден на детето : от 9:00 до 13:00

# 853
Здравейте,

Моля ви за тълкуване на този режим, интересува ме по-конкретно четна-нечетна седмица на кое се има предвид, - месеца, годината и какво се случва когато е както в месец ноември 2013 - последният ден от месеца е събота а първия неделя?
“До навършване на 5- годишна възраст- без преспиване:
-   всяка нечетна седмица: от 9:00 до 18:00 часа, съответно в събота и неделя;
-   двадесет дни през лятото, несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката, съответно от 9:00 до 19:00 часа;
-   от 9:00 до 18:00 часа на: личните празници на бащата (рожден ден и имен ден)
-   рожден ден на детето от 9:00 до 13:00 часа.
След навършване на 5- годишна възраст- с преспиване:
-   всяка нечетна седмица от 17:00 часа в петък до 18:00 часа в неделя;
-   тридесет дни през лятото, несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката;
-   всяка нечетна година: Коледните празници (считано от 10:00 часа на 25.12. до 9:00ч. на 27.12.) и Великденски празници (считано от 10:00 часа на Разпети петък до 10:00 часа на понеделника, следващ Великден);
-   всяка четна година: Новогодишните празници, считано от 10:00 часа на 30.12. до 9:00 ч. на 02.01;
-   личните празници на бащата (рожден ден и имен ден)
-   рожден ден на детето : от 9:00 до 13:00

Тук трябва да знаеш само, че числата 2,4,6 и т.н са четни, т.е. делят се на две, а 1,3,5 са нечетни. Гледаш си календара, ако първата седмица примерно на януари е от първи до седми - това е нечетна седмица. Следващата от 8 до 14 януари е четна седмица защото е втора, следващата седмица пак е нечетна, защото е трета. Нямам календар пред себе си, затова произволно избрах, че първи януари ще е понеделник. Същото е и с годините 2014 ще е четна година. Аз го тълкувам така, извинявам се на адвокатите, че им иззех функциите за отговор   bouquet
Надявам се да съм била полезна.
Весели празници на всички.

# 854
първо благодаря, че ВИ

Имам следния казус: с моя партньор живеем заедно от 1.06.2006г. нямаме брак, но имаме 2 прекрасни деца на 5.5 г. живеем в негово собствено жилище /аз на свой ред не разполагам с такова/
От известен период от време той изпада в някакви луди истерии- ревнува ме дори за хляб до магазина да отида. Ако се прибера с 5 мин.закъснение от работа се почват луди скандали- обиди и епитети,които не бих искала да повтарям..... Винаги до сега съм преглъщала и съм успявала да го убедя че не е прав, но ревността му е безгранична. Аз пред себе си и съвестта си съм чиста- не съм поглеждала друг мъж от както се познаваме.
Капката, която преля чашата беше преди броени дни- за всичките тези години съжителство не съм си позволила да изляза от вкъщи, но имахме банкет от фирмата- излязох в 20.00 и се прибрах в 24 часа, без да съм близнала и капка алкохол, тъй като бях с колата- това отключи неописуема агресия у него и ми заяви да се изнеса- САМА

Личното ми мнение е, че партньорът ти е за психиатър, да за психиатър, не за психолог. Това е болестно състояние, което трябва да се овладее... Принципно жилището е негово, а вие нямате брак, т.е. не се ползваш от защитата на СК и не може да останеш в жилището му, тъй като то за вас не е семейно жилище по смисъла на закона. Единственото което може да се направи е да се твърди домашно насилие и евентуално да не може да ви доближава, а вие да сте в жилището, но не знам точно как са позиционирани отношенията ви! Това е...

Общи условия

Активация на акаунт