Консултации с адвокат

• 133 824
  • 1 105
  •   1
Отговори
# 450
Zdraveite, izvinqvam se  za kirilicata, no sam mnogo pritesnena i dano mi otgovorite. İskam da znam kak moga da razbera dali ima pusnata jalba sre6tu men v prokuraturata ili v policiqta, ima li takava opciq  Embarassed Cry

# 451
За прокуратурата, може да се направи справка в съответната прокуратура. Полицията малко по-трудно, но има шанс да се разбере от деловодството им по ЕГН пак.

# 452
Здравейте момичета, опитах се да прочета всички казуси и коментари и това ме провокира да се регистрирам във форума и да потърся съвет от Вас.

Майка съм на 3 деца, успях да се разведа "щастливо" Sad в много от вашите постове припознавам себе си...битката никога не е лесна, но си заслужава, за съжаление обаче понякога се случва тъкмо когато решиш, че си преминал през всичко и от тук нататък нещата ще започнат да се подреждат и живота ти "забива поредният шамар".

Моят казус е следният:

Имам си малък дом, наш с децата, до този момент разчитах изцяло на своят баща, който ме подкрепяше във всичко, но той легна болен Sad нещата не вървят на добре Sad и леталният изход от нещата не е изключен за мое огромно съжаление. Майка ми и баща ми са се развели, когато съм била на 15, баща ми се жени втори път преди 11г.  и сега усещайки на къде вървят нещата, мащехата ми най-безцеремонно се изправя и ми обяснява как няма да допусне ние с децата да получим каквото и да е било, независимо, че имотите на баща ми са добити много преди техният брак. И аз се обърках съвсем SadВинаги съм мислела, че каквото си е наше ще си остане наше, ще го наследим ние с децата, което за тях е шанса да нямат моите проблеми в този живот, но в един даден момент тази жена ми обясни как е стискала зъби само и само да направят с татко 10г., за да можела да продаде всичко и да подсигури собствените си деца  Cry

чувам противоречиви мнения от много страни и не зная вече какво да си мисля  Confused Възможно ли е това?
Моля...помогнете ми, Благодаря ви, че ме изслушахте.... Sad

За съжаление и тя ще го наследи, ако са в режим на общност и нямат брачен договор. При всички положения. Ако има деца, съпругът наследява част равна на частта на всяко дете. Когато съпругът наследява заедно с възходящи (пр. това са родители) или с братя и сестри, или с техни низходящи, той получава половината от наследството, ако то се е открило преди навършването на десет години от сключването на брака, а в противен случай получава 2/3 от наследството. А когато съпругът наследява заедно с възходящи и с братя и сестри или с техни низходящи, той получава една трета от наследството в първия случай и половината - във втория.

# 453
Здравейте,
Имам въпрос във връзка с работа по трудов договор на студент редовно обучение. Знам, че по принцип законът не поставя ограничения, но дали съществуват такива, ако работодателят и учебното заведение са в различни градове? Става въпрос за работа на процент от работното време(три дни седмично).
Благодаря предварително.

# 454
[
За съжаление и тя ще го наследи, ако са в режим на общност и нямат брачен договор. При всички положения. Ако има деца, съпругът наследява част равна на частта на всяко дете. Когато съпругът наследява заедно с възходящи (пр. това са родители) или с братя и сестри, или с техни низходящи, той получава половината от наследството, ако то се е открило преди навършването на десет години от сключването на брака, а в противен случай получава 2/3 от наследството. А когато съпругът наследява заедно с възходящи и с братя и сестри или с техни низходящи, той получава една трета от наследството в първия случай и половината - във втория.

Благодаря Кратунка, нямат общи деца, аз съм единствено дете на татко, а тя има 2 от предишният си брак, всичко което имаме татко го е наследил от баба и дядо и в един даден момент ще излезе, че...оххх не е истина Sad((((((  Cry

# 455
  • В свой си свят :))))
[

Благодаря Кратунка, нямат общи деца, аз съм единствено дете на татко, а тя има 2 от предишният си брак, всичко което имаме татко го е наследил от баба и дядо и в един даден момент ще излезе, че...оххх не е истина Sad((((((  Cry

а така....вие ме изненадахте?Ужас....че то какво излиза - наследствено или не, съпругът те наследява, а децата остават ощетени  newsm78

# 456
Здравейте има ли възможност да се зададе въпрос на лични съобщения или отговаряте само в темата?
п.п.темичката е много полезна   bouquet

# 457
И аз ще следя темата,много е полезна,човек не знае кога,какво може да му се случи  Wink

# 458
Ами съжалявам наистина, че не можах да ви обнадеждя, но така стоят нещата в Закона за наследството... Просто... Не казвам, че е справедливо...
Маришкаaaa, може да пробваш да говориш с него, но като цяло не вярвам втората му жена да остане безучастна ако той реши да уреди нещата си приживе.

# 459
Като бях бременна приятелят ми ме преби и аз го напуснах. Сега иска да припознае детето ми, но аз не желая, защото изпитвам страх от него. Какво да направя, за да се попречи припознаването?

# 460
Може да се оспори припознаването в срок от 3 месеца от припознаването, но припозналият има право да заведе иск, в срок от 3 месеца, за установяване на произхода.... Та общо взето е това...
Сети ли се да си извадиш медицинско за нанесеният побой?

# 461
Благодаря за бързия отговор! Имам медицинско. Значи няма начин да попреча на припознаването ?

# 462
Здравейте, 

благодаря предварително за отговорите.
Омъжена съм от 7 години. От 3,5 години сме разделени. Той замина за Германия и не успях да се разведа.
От 2 години си имам приятел. Не сме го планирали, но съм бременна. Още не смея да му кажа РАДОСТНАТА новина, защото прочетох, че 9 месеца след развода,ако забременея детето се води на бившия.
Аз се чувам с бившия по телефона, но той не иска да се прибере в БГ да се разведем.
Какво да направя? Нямам негов адрес, само на майка му, която живее в Германия и знам, че той ходи често при нея.
Това е всичко, което знам. А е наложително да се разведа бързо.

# 463
Вариантите са:
- спешен развод и брак с новия татко или
- оспорване на бащинството на бившият и установяване на произходът от настоящият татко - ще се наложи да изтърпите съдебното производство...

Обясни му, че си бременна и го питай иска ли да е баща на детето и да плаща издръжка?!

# 464
Това ще е перфектно, но въпроса е как да стане развода. Аз ще му кажа по телефона, че съм пуснала всички документи...той ще откаже да дойде и какво?
Според мен бившия няма никакви пари. И си мисля да му предложа да му платя адвокат и да го представлява. Да се разведем по взаимно съгласие. Но как ще го упълномощи?

Общи условия

Активация на акаунт