Консултации с адвокат

• 133 818
  • 1 105
  •   1
Отговори
# 660
  • В градината...
Зависи от колегата. В София хонорарите общо взето са най-високи.

# 661
При развод по вина.... съдът определя режим на свиждане, но до какъв период е определен... при условие, че по време на развода - детето е бебе?
Примерно от бебе до 10г. или от бебе до пълнолетие... или втория вариант е по-рядко срещан?  Rolling Eyes

Не знам кое е по-добър вариант - да се определи режим до по-малка възраст и при нужда да се промени или да се направи направо режим до 18г.......  Confused

# 662
  • В градината...
При развод по вина.... съдът определя режим на свиждане, но до какъв период е определен... при условие, че по време на развода - детето е бебе?
Примерно от бебе до 10г. или от бебе до пълнолетие... или втория вариант е по-рядко срещан?  Rolling Eyes

Не знам кое е по-добър вариант - да се определи режим до по-малка възраст и при нужда да се промени или да се направи направо режим до 18г.......  Confused
До ново решение на съда.

# 663
Извинявам се за въпроса, защото ми е ясно, че не може да се даде само един отговор, тъй като зависи изцяло от конкретния случай и от решението на съда.

Вярно ли е, че в повечето случаи за дете от 7 до 18г.... се отрежда режим на виждане: петък+събота+неделя (първа и трета седмица)?

Питам, защото това ми го каза адвокат, а повечето ми познати са събота+неделя (първа и трета седмица)... без петък. Не съм чувала съд да отреди такъв режим (това, че не съм чувала, не означава, че няма такова нещо - ясно е, че при споразумение може и да се избере такъв режим...мен ме интересува при развод по вина).

Затова исках да попитам и тук, наистина ли в повечето случаи е с петък?  Rolling Eyes

# 664
  • В градината...
Аз съм срещала масови случаи само с едно преспиване /събота/. Но има и от петък, макар и рядко, и то за по-малки деца. Зависи и от практиката на съда.

# 665
Перуника, благодаря ти от сърце, че откликваш на запитванията ми, макар да прекалявам вече.  Hug
Моят адвокат ми каза, че е много сигурно и съдът да определи режим петък+събота+неделя, затова нека и в споразумението е така, НО все ми се иска този петък да го няма.... скоро ще го обсъдим.

# 666
Трябва ли детето да присъства на бракоразводното дело? В какви случаи се налага?

# 667
  • В градината...
Детето, ако е навършило 10-годишна възраст, се излушва.

# 668
Здравейте,

майка съм на 3 годишно момченце и 4 месечно бебе. И двете деца са заченати по метода инвитро, поради това, че съпругът ми има репродуктивни проблеми (аз нямам такива). От 4 години не сме правили секс, поради факта, че той не може физически. Не съм му изневерявала, не пуша, не пия, нямам зависимости и болести и се грижа за децата. Живеем в общо семейно жилище придобито по време на брака с пари на съпругът ми от продажба на друг апартамент. Съпругът ми е инвалид 84% (има проблеми със зрението) и от 3 години е безработен. Аз работих до последно преди да родя и сега съм в майчинство.

Въпросите ми са:

1. Може ли съпругът ми да ми отнеме децата (както ми повтаря непрекъснато)?
2. Ще мога ли да остана с децата в жилището ни след развода и ако да ще дължа ли за него наем на съпругът ми?

Ще съм много благодарна ако ми отговорите, защото още кърмя и само при изречението "ще ти взема децата" изпадам в ужас.

Предварително благодаря!

Ани

# 669
  • В градината...
Здравейте,

Въпросите ми са:

1. Може ли съпругът ми да ми отнеме децата ?

При условие, че малкото дете е кърмаче, не мисля, че съдът ще го присъди на бащата. А и децата се разделят в краен случай.

2. Ще мога ли да остана с децата в жилището ни след развода
Да.
3. и ако да ще дължа ли за него наем на съпругът ми?
Да.

# 670
Благодаря Ви!  bouquet

# 671
  • София
Здравейте,имам следното питане-живеем със "съпруга ми" в жилището останало от моите родители(починали са и двамата),аз съм единственна наследница,но все още не съм прехвърлила жилището на мое име.Има ли възможност,веднага след подаването на молбата за развод да искам господина да се изнесе и има ли право той на част от апартамента,мога ли да изисквам някаква заповед да не се доближа до мен и детето,защото ако разбере че съм подала молба ще ме убие от бой,най вероятно ще дойде и в магазина в който работя и ако се наложи да остана без работа няма да има средства за разходите по развода.

# 672
  • София
Ако жилището е било собственост на твоите родители и ти си единствената им наследница, не е необходимо да правиш нищо, за да го прехвърлиш на свое име - то е твоя собственост, тъй като си наследник по закон. Не е нужно да искаш издаване на нотариален акт на свое име. Документът за собственост на родителите ти + 2 удостоверения за наследници на всеки един от тях, са достатъчни документи, установяващи собствеността ти. Необходимо е само да го декларираш на свое име в данъчното. Имот,придобит по наследство, е лична собственост на съпруга, не става съпружеска имуществена общност.
По реда на Закона за защита от домашното насилие може да да се получи заповед за защита, включително - да поискаш забрана съпругът ти да приближава теб и/или детето, жилището, местоработата и местата за социални контакти и отдих, но трябва да докажеш, че е налице домашно насилие.

# 673
Вчера при поредния ни скандал ме заплаши с икономическа обосновка на всичко. Има ли право да изисква такава, как протича и изобщо има ли право на нея след като жилището не е на никой от двама ни?

# 674
  • София
Защо смяташ, че жилището не е на никой от двама ви?
.... жилището останало от моите родители(починали са и двамата),аз съм единственна наследница,....
Ако това е вярно, жилището е твое. Обясних по-горе защо.

Общи условия

Активация на акаунт