Летни веселби и вълнения - Януари 2011 (39)

• 30 703
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
И аз скоро ще отварям шамарената фабрика Embarassed Нещо нервите ми не издържат, а хем Мартин е от кротките

Днес едно дете го удари на площадката с пластмасова лопатка по главата, откъде тая злоба и агресия в тия деца не мога да си обясня. Всъщност мога- само като видя визията на родителя. И всички по градинките са с бира в едната ръка и цигара в другата

Абе все се каня да ви питам, виждали ли сте такова чудо - бебе с бял косъм. Мартин има 2 Shocked И едно бяло петно на врата. Взех да се чудя дали няма витилиго или нещо от сорта newsm78 Ще трябва да питам педка на консултацията

# 166
како рала, това е защото марти е с тъмна коса, не са много тези дечица. но аз си мисля, че сега още не им е установен цветът на косата и не е притеснително да има бели косъмчета, а и може да са изсветляли русички от слънцето...

ох, буби, така ви се кефя на срещичката! а как ми се идвааа! ама пусто много топло в тоя пловдив бе! Simple Smile

аз да ви се похваля дара няма и следа от снощните сополи днес. какво беше това чудо не разбрах, ама дано не се влошава де. давах осцилококциум и пръсках низита в нослето (само веднъж де, то нямаше време за повече). само където ме достраша да я изведа днес и пропусна фризьора с мен, та ще ходи другиден с дядо си Simple Smile))

и още нещо - върнах си стария цвят на косата, не е за мен кафявото, друго си е да има шаренийка Wink

# 167
Елч, топличко е, ама ние пусто нали сме свикнали да си се пържим на камънака...  Mr. Green Радвам се, че Дара е добре, айде дано няма температура повече.

Како Рали, Зори като се роди и слез известно време на слепоочието й се появи едно по-светло кичурче, под което и кожата беше като депигментирана. Аз естествено издивях да не е витилиго и я помъкнах на кожен. Успокоиха ме, че не е. Има такива по-светли кичури при някои хора. Тогава лекарката ни изписа Елидел крем да го мажа с втриване и пиеше Саностол, защото витамините също играят някаква роля. И факт, за няколко месеца от много светло, почти бяло (не съвсем де) стана светло русичко и сега на фона на нейната руса коса не се вижда грам разлика. Така че нищо чудно нещо подобно да е. Може да го закараш на лекар за всеки случай да попиташ.  newsm78

А за агресивните деца, да ти се оплача - днес на площадката едно по-голямо момиченце нарочно перна Стаско с една люлка, аз чак не можах да повярвам. И майката седнала после до нея и я пита защо... Не знам аз как бих реагирала, но все си мисля, че бих наказала Зори, ако удари някое детенце така умишлено и нарочно. Най-малкото ще я лиша от играта и забавлението за наказание, за да проумее, че не може така. А това дете не беше мъничко и си разбираше идеално.  Thinking

Мамо Зая, стига вече с това бухане! И никакви болести повече! Май имаш нужда от чист родопски въздух, струва ми се...  Wink

# 168
Елч, той Мартин много изруся. Косичката му е почти руса, но тези 2та са си откровенно бели. Не че съм се притеснила особено, но ми е страннно
И Мартин така ми вдигна еднократно температура миналото лято по това време. На обед я вдигна, до вечерта му нямаше нищо. А върви разбери

Буби, ние още преди време бяхме на дерматолог по друг повод и тогава гледа и петното. Уж щяло да пигментира ама една година по-късно не е пигментирало. Ще взема да го купя тоя крем, въпреки че то е отзад на вратлето и не се вижда

Марти никога не е посягал на дете, но въпреки това му обяснявам, че трябва да пази децата, особено по-малките. Не знам дали ме разбира.То и той проявява характерче, не обича да му взимат играчките, с които играе и започва да реве. Голям срам бера, мойто е единствено, което реве по площадките. Явно съм успяла да го разглезя Embarassed Сега ще си бера гайлето

# 169
Како Рали, тоя крем е към 40 лева и според мен е добре да го съгласуваш с лекар. А гледам, че тук в БГмама има он лайн консултация с дерматолог, що не вземеш да питаш да видим какво ще ти каже. Не че много разчитам на такива дистанционни прегледи, ама пък...  Rolling Eyes

А ако си мислиш, че само Марти реве по площадките, ела да видиш мойта гайда...  ooooh!

# 170
  • ул. "Мечтание"
Како Рале, моя милост откакто се помни си има два бели косъма отгоре точно на главата. Simple Smile Още не съм почнала да побелявам де. Седят си просто те само двата.

# 171
какоРали това за агресивните деца е малко относителна работа. Ема се проявява доста зле на последък, хапе дацата и се опитва да ги удари с една ръка, а нито аз или ММ сме от типа чоплещи семки и пиещи бира  Wink А и си мисля, че на 1.5 месеца не може да се говори за агресия все още. Верно че само я пазя да не направи беля, но за съжаление някой път за секунди се извърта, само се червя, дори една майка вече не ми говори  Crossing Arms, все едно детето нарочно го прави.

оф, как се разписах, ама нещо тая тема много ме вълнува и се чудя и мая тая мойта Емичка как изведнъж такъв разбойник стана  Crazy

# 172
Познайте кой го хвана вируса ooooh! цялден съм като парцал, вдигнах 39, не мога нищо да свърша. за капак децата цял ден мрънкат и двамата са с конюнктивит , Явор милия два дни не е ял защото има пъпчици от вътрешната страна на бузата.
Мм ми мрънка и смятам да го потрая още малко и да забегна някъде за един два дни да видим дали ще е по-мек като се върна.

# 173
  • София
Привет!

Пловдивчанки, по снимките личи, че сте имали супер готина среща!

Калифорния, не се терзай излишно за бронхоспазъма щом като вече е преминал  Hug Относно противоалергичните, те могат да се пият и доста по-дълго време отколкото са ви предписали на вас, така че няма страшно Simple Smile. И Бобо много се успива от Зиртек, предпочитам Ериус да му давам, сякаш по-малко странични ефекти дава  Thinking

Майка зайка, и аз бухах 3 седмици, не знам какво беше това чудо. Децата го изкараха за по 3 дни, а ние с мм клекнахме. Как е Калин, повлияха ли му лекарствата за астма, овладяхте ли пристъпите? Бобо изкара 6 месеца на Сингюлер и му повлия много добре, сега правим почивка до септември и после цяла зима пак ще го пием.

Какарала, и Ади се роди с пет кичура (силно казано кичури за бебешка перушина  Mr. Green) бели косми. Показах я на кожен лекар (по друг повод я бях завела) и ми каза абсолютно същото, което е писала Буби. Една съседка пък ми каза, че такива деца били големи късметлии. А дано да е вярно Simple Smile.

Относно малките побойници, мисля, че изпробват докъде стигат границите. Затова е много важно майките да са неотлъчно до тях и да не позволяват такива постъпки да се разминават безнаказано.

bouquet

# 174
  • sofia
Рали, моя звяр скубе и дере без причина. Постоянно и говорим, дори я удряме по ръката- еми няма ефект. Днес оскуба на брат ми бебето , което е на 1 мес. Направо ми е супер неудобно. Както си играе кротко и изведнъж го прави  smile3538   33uu
Идеи? С Ирен не съм имала този проблем, нея я биеха и си мислех, че проблема е в родителите.

# 175
  • София
И аз като Люба - каката я бутаха,взимаха нещата и и т.н (и продължават) - обвинявах родителите, но нещата с Боян са други. Започна от кака си - удря я здраво, тя реве и се пази. Сега е почнал и други деца да бута - както отива да се радва на някого, така може да го бутне или нещо друго. Не пуша и не блея по площадките, карам се, удрям през ръката, но ефект няма. А не го прави с лошо - някак си радостта му преминава в грубост.

# 176
Хора, аз нямах намерение да обиждам никой. Просто се ядосвам на родители, които си седят и си пафкат и си пият бирата и въобще не обръщат внимание какво правят децата им. Чак като стане някоя беля идват и от кумова срама уж започват да се карат на децата, но то си личи, че хич не ги е еня.

Той и Мартин е разбойник, особено като играе с някоя играчка и някое дете започва да я дърпа и той започва да дърпа и крещи, в крайна сметка се разревава. ММ иска да го оставям да се оправя сам , в смисъл да се научи да се защитава, на мен не ми се иска да го оставям да го отупват постоянно, щото то така става накрая- някое го отупа, ощипе и му вземе играчката и той реве после по 1 час

С една думи ми е объркано къде точно е златната среда за реакция

Люба, не мога да повярвам, че това кротко дЯте с тия очички на кротка кошутка прави такива неща. Кога се отрака така

# 177
Не, аз не мисля, че за агресията при децата родителите са първопричината. Никой не си настървява детето или нещо от сорта, явно има по-темпераментни дечица, които ги избива в тази посока. На  такива мънички като нашите не се връзвам, защото знам, че още не разбират много добре и не осъзнават толкова действията си, но това детенце днес беше големичко и беше съвсем наясно какво направи. Според мен, когато родителите са последователни и реагират на такива прояви, все в даден момент детето осъзнава, че прави нещо нередно и спира. Но трябва от мънички да им се повтаря, нищо, че няма ефект още, защото иначе утре ще си удря ей така за щяло и нещяло другите дечица по площадките, а е кофти. И за самото дете е кофти.
Спомням си преди няколко месеца едно момченце пак на около 3-4 години тичаше покрай Зори и минавайки се опита да я удари (незнайно защо), но не уцели и продължи. Като осъзна, обаче, че не я е ударило, се спря и се върна, за да я удари все пак. Е това ми се стори много гадно. Това е проява на лошотия. Разбира се баба му никак не реагира, което обяснява и защо детето си позволява такива неща...  Confused

# 178
  • София
Рали, не се обиждам - и аз се дразня на такива родители. А къде е златната среда не знам, но явно освен темперамент, първите деца са по-кротки и съответно бутани по площадките, а следващите са по- и аз не знам оправни ли, агресивни ли, ама отстояват своето. Михаела все я оставях да се оправя сама и резултатите бяха плачевни, напоследък ми писна все да е жертва и вървя след нея като майка-орлица, от което тя хем ми танцува по главата, хем е още по-плаха с децата. Боян пък ме засрамва редовно, дано е период.

# 179
  • ул. "Мечтание"
Момичета, хайде да почерпя!

Най-сетне стартирах своя бизнес проект. Тази вечер пуснах страницата във Фейсбук. Утре се надявам да изчистим последните неразбории със сайта (бяха ми хакнали страницата и днес бая се препотихме с ММ).
Много се вълнувам!  Crazy Heart Eyes Flutter
Почерпете се щедро! Да ни провърви и да потръгне както ми се иска!  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт