Летни веселби и вълнения - Януари 2011 (39)

• 30 740
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро!

мамо зайче, не оздравя ли вече, бързо да преминава това чудо  Hug Ама, как бързо минава времето, то вярно не остана  Heart Eyes, а пък термина на култова дата  Simple Smile

Инка, какорали, Елч, вие си знаете сигурно, но за разстройството е характерно над 4- 5 изхождания на ден, и да е с остра миризма. нашата педиатърка винаги предписва ентерол плюс хидрасек, не помня точно какво ми е казвала жената, но са различни като действие. бързо да отминава  Hug

Рал, скоро си мислех за теб, пиши по-често. марти също го изкара това вирусче, вдигна еднократно Т, повърна еднократно и това беше, всичко отмина за един ден. Сега е на дг, още само седмица и приключват, а той с такова желание ходи милия, че като вдигна Т вечерта, се разплака, че няма да е на градина Simple Smile от 1-ви незнам какви забавления ще му измислям по цял ден  Crazy

На Ивайла утре й свършва карантината  Party само това слънце ме притеснява как ще се отрази на пъпките, няма как да я закотвя само на сянка  Whistling И да добавя, ако на някой му се наложи, вирасуута, върши чудесна работа, малко е скъпичък, но си заслужава.

Буби, браво на Зори за заспиването  Hug, а за планината ви завидях, ще го накарам мм да се качим на Витоша някой от почивните дни  Simple Smile

какче, а дано няма повече такива дни  Hug

Еления,  Heart Eyes

Бебеш, голямо гуш, дано успеете да намерите решение на проблемите, че и така не се живее... освен, че натоварвате себе си, колкото и да не ви се иска, натоварвате и децата в някаква степен...ако вие не положите усилия да разрешите проблемите по някакъв начин, няма кой друг да го направи  Hug

Много се отплеснах, много хубав ден ви желая  Hug

# 241
  • ул. "Мечтание"
Благодар, благодар, благодаря!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Юхууу! Имам нет! Имам нет! Party

Ай, честито!  Hug

Днес се очертава кошмарна жега!
В 8 излязох да простирам и изплезих език.  Crazy През нощта даже не се опита да се разхлади, въпреки двата отворени прозореца да става течени в къщата... МъжО даже успя да ме навие да вземем климатик за кухнята (тя е централната стая, от нея се влиза в другите, та ще имаме централно охлаждане  Joy).
Аз два дена бях гроги, кошмарно изморена се чувствах. Умирах в леглото преди децата! Crazy На всичкото отгоре ме мъчи зъб. Другата седмица отивам да ги правя. Писна ми вече с тия зъби. Един оправя, три се развалят. Ще остана без зъби скоро!  Cry Cry Cry

како Ралче, Зайке, направо ме съсипахте от смях  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Аз съм изпикавала Божидар в памперс на Искрен (бяхме във влака, добре че не му се доака  Joy).

Като стана дума за цикли... моя цикъл се побърка нещо.  Sad Два пъти поред кървя продължително време, правя кръвоизливи. Тъпа история. Разнасям се с едни огромни превръзки за жени с инконтиненция. То направо все едно памперс нося. Joy Нещо хормоните ми са се побъркали. Добре ще е да ида си направя изследвания как се движат. Хич не ми се ще, ама поне да знам какво точно не ми е наред (освен главата де  Mr. Green).

Емили, гуш на Сами!

...и да ви споделя нещо "ново" - имам много работа, но ме мързи и ми е горещо...  Crazy

# 242
аз докладвам, че на дара разстройството май попремина. днес изглеждаха по-добре нещата.

обаче сега бяхме на лекар за разни обривчета и аз нали съм ели подробното и пак си отидох със списъка с въпроси.
та, споделям какво ми каза лекаря по най-основния въпрос за проговарянето, защото помня, че имаше и други неговорещи като дара. каза, че за момиченце на 1,5 г. да не говори вече си е забавяне и е трябвало вече да казва поне прости думички като мама, баба, коте, пате и т.н. при момченцата това можело да се случи и на 2 г., но при момиченцата трябвало да е по-рано. сега ще повтарям още по-усилено думичките и ако до месец не проговори ще ходим на психолог Sad

# 243
Здравейте, мами! Влязох да погледна как се справяте с жегите и разходките навън.
 На моя заек му е много тясно у дома, чуди се каква поза да заеме-мост , легнал, ходи на пръсти, а от няколко дни се върти като дервиш, завива му се свят и после сяда или пада  на земята и умира от смях ...Чудя се как да му направя режима да излизаме сутрин и след обед , ама не се получава - вечер излизаме след 17,00 часа ама бързам да се върнем да хапнем и после пак след 20 ч., сутрин спи до 8,30 ч, после хапва и то станало горещо ...
  Относно летните разтройства-ние го минахме за 1 ден- от години видя ли рядко ако веднага давам пектин- български -поръсвам го в храната/по половин ч.л./ или разтварям в кисело мляко малко и така до 1 ч.л. на ден/ за бебоци/.Така лекувам всички у дома- и баткото и аз пия и ММ.
Давам и пробиотици -български на БУРОФФ- от 4 години не сме пили други затягащи ср-ва .
Хайде лек и прохладен ден!

# 244
  • в Надежда-та
...... ако до месец не проговори ще ходим на психолог Sad
ама ти сериозно ли Crazy ( Hug)

На моя заек му е много тясно у дома, чуди се каква поза да заеме-мост , легнал, ходи на пръсти, а от няколко дни се върти като дервиш, завива му се свят и после сяда или пада земята....
в първия момент си помислих, че наистина за заек "говориш" Mr. Green

# 245
аз докладвам, че на дара разстройството май попремина. днес изглеждаха по-добре нещата.

обаче сега бяхме на лекар за разни обривчета и аз нали съм ели подробното и пак си отидох със списъка с въпроси.
та, споделям какво ми каза лекаря по най-основния въпрос за проговарянето, защото помня, че имаше и други неговорещи като дара. каза, че за момиченце на 1,5 г. да не говори вече си е забавяне и е трябвало вече да казва поне прости думички като мама, баба, коте, пате и т.н. при момченцата това можело да се случи и на 2 г., но при момиченцата трябвало да е по-рано. сега ще повтарям още по-усилено думичките и ако до месец не проговори ще ходим на психолог Sad
Браво за разстройството,но за другото ме хвърли в тъч.Че моята даже и мама не казва,отвреме навреме се изпуска.А останалите обръщения понякога ги смотолевя,но не са насочени към някого.  ooooh!

# 246
бонболина, при нас е абсолютно същата ситуацията - джоголи нещо, но не са думи, няма обръщения, отказва да повтаря - само гледа и се хили, иначе знам, че разбира, ама трябва и да се говори Simple Smile
вчера в "на кафе" имаше рубрика за проговарянето и там така каза лекарката - ако до година и половина не проговори се търси лекарска помощ. каза, че било много грешно схващането, че някои проговарят и на 3 г. и затова дотогава нямало проблем. затова реших днес да питам и нашия педиатър и той потвърди това...

# 247
бонболина, при нас е абсолютно същата ситуацията - джоголи нещо, но не са думи, няма обръщения, отказва да повтаря - само гледа и се хили, иначе знам, че разбира, ама трябва и да се говори Simple Smile
вчера в "на кафе" имаше рубрика за проговарянето и там така каза лекарката - ако до година и половина не проговори се търси лекарска помощ. каза, че било много грешно схващането, че някои проговарят и на 3 г. и затова дотогава нямало проблем. затова реших днес да питам и нашия педиатър и той потвърди това...
Да,напоследък повтаря много КО на всичко.Единственото с умисъл е като казва чао-съответно ТАО.

# 248
Стига бе, хора! Аз много се дразня на такива поставени срокове - до 1,6г... Ми относително е, всяко детенце е различно. Ако трябва примерно да гледам Влади или Краси как говорят и ги сравнявам със Зорката, трябва да се гръмна. Тя почти не говори. Джоголи нещо, но рядко нещо друго и то все едно и също - мама, баба, деде... И то аз като я питам. И това значи ли, че не е наред?!?!? Изчакайте малко, децата са ни още мънички, мисля, че съвсем скоро ще стане ясно, някои се отприщват сами изведнъж... Ама чак пък психолог...
Нека Гери каже, тя има повече опит с този проблем и съответно наблюдения, но мисля, че за нашите още е рано...  newsm78

Ивиму, това с пектина ми беше интересно.  Peace

# 249
  • в Надежда-та
Ние пък сме на КА Mr. Green и влаКА, КАмиона, КАка, топКА....бе всичко е КА hahaha

# 250
 Ели/ Елч/, я да вземеш по-добре ти да идеш на психолог Grinning Що не оставиш детето да си се развива по своя си ритъм и часовник.
Кво ви става бе хора, те са бебета. Питагоровата теорема ли да знаят ooooh!

Мартин е добре, няма и помен от разстройство, но то това чудо по цял ден солети рупа.
За сметка на него, аз съм с възпален венец около мъдреца и много ме боли, Тия мъдреци само проблеми ми създават, накрая ще взема да ги извадя

Много жега, много чудо. Ще бягаме по села и паланки за уикенда

# 251
здравейте и от нас. ние в отбора на болните. От два дни с Т, зачервено гърло. Една кротка. направо все едно не е моето това дете. Искам си дивака Sad
днес ми беше и първия работен ден. Прекъснаха ми отпуската , за да изпитвам трима ученици на поправка. е на празен лист как се пише 3???????????????
водих Вики и на ортопед. Каза че всичко е наред, но ни дадоха направление и за ехография на тазобедрена става че ни е правена.
за говорене и Вики не говоре много разбираемо. да, не, не икам, мама, баба, тати и др- Но не иска да казва как правят животните. Ама ще свикне. Като я питаш нещо си показва по книжката, поправяте ако си пропуснал нещо от приказката . Нееееееееееее ощи, ощи... Ама ще почне по-вече

# 252
Ние пък сме на КА Mr. Green и влаКА, КАмиона, КАка, топКА....бе всичко е КА hahaha
Laughing

Елч, и на мен ми струва малко прекалено, Ивайла и тя не е от говорещите, ама не й се притеснявам все още. Разбира всичко, но не иска да повтаря, прави го в много редки случаи, обикновено ми пуска по една усмивка, когато я карам да повтори нещо и това е. но пък миналата седмица, отиваме за храната и понеже се наложи да изчакаме малко, започна да разглежда едни лепенки, посочи едно пате и каза "па-па", значи все пак възприема като й се говори...ама на, козирожки инат  Laughing, не се притеснявай, всичко си му е наред на детето, просто проявява характер  Hug И само да добавя, взимаме един ден Марти от градина, но той не искаше да тръгва и останахме известно време там, през което все някое дете я носеше, а на нея й  е интересно да си щъка и да си разглежда и като започна в един момент да вика "до-до", което предполагам значеше "долу", ми стана смешно, как като види зор говори  Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 14:01 от адис

# 253
в първия момент си помислих, че наистина за заек "говориш" Mr. Green
[/quote]
Сори, ама нали са малки-то как ли не ги наричаме-коте, зайче, паяче, бубе  и т.н. То както майка ми казва- то това дете не си знае  името- а пък е само от пет букви- за по -лесно помненене- Борис,ха-ха-ха - ама как ли не го кръщаваме-Бобо, Бубе,Борко,Борленце, БОРЧЕ/!! от дядовците!!!/ и т.н.
Та последния изговаря почти само една дума- ДААААААЙ или само части от думата-плаж-па,вода- да, мама- ма, батко-бата, разходка-ока,дядо-деде, баба и дотук.
От бразилската песен " Носа, носа", която все още се върти от батко му-знае част от думата МАТА/убивам/ и пее- ата-ата и като го питам коя песен да пуснем той казва Ата-ата
Сега като си гледам дневника с баткото-той започна на година и половина да казва части от дву-и трисрични думи-речника му е бил долу-горе такъв.Ама нали е мъжленце и му трябва малко повече време за реакция Rolling Eyes

# 254
Хайде, сега не я обвинявайте за "луда"  Wink Все пак не тя си заведе детето на психолог когато беше на 4 месеца, нали  Wink Ама тогава никой нищо не каза.

Общи условия

Активация на акаунт