Летни веселби и вълнения - Януари 2011 (39)

• 30 720
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Нощни, стискам ти палци, момиче!  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Дано да ти върви и всичко да е наред с проекта, да е успешен! Много се радвам на такива инициативни хора с идеи! Поздравления!  Hug

# 181
Добро утро!

Нощни, много успех ти желая! Поздравления и от мен за начинанието!   bouquet

Буби, и аз мисля по този начин, тези прояви като бутане, скубане, хапане, сега на тази възраст може би са по скоро начин за запознаване и отреагиране към външния свят, отколкото проява на агресия, но не ги ли парираме от сега се превръщат в модел на поведение. Имах и аз случай наскоро, едно дете може би на 3г. и нещо, дойде специално да удари Ивайла, а дори на пътя не му беше застанала, а бащата беше на метър от нас, видя случката и дума не обели. А, пък миналата год. се изумих от едно дете, Марти и още няколко деца, карат колело на едно полигонче, в един момент идва едно дете, тичайки стига до Мартин, наплю го и избяга  Shocked , а дори не го познавам, е, не знам как да го окачествя това...Иначе и при нас е като при Люба и мрм, марти винаги ми е бил кротък, никога не е посягал, бутал, но това малкото си отстоява неговото и не се дава лесно. предполагам, че това е свързано с поредността на раждане на децата в едно семейство, имаше интересна теория свързана с това.
Люба, а за бебето, да не би да си му се радвала и тя да е изревнувала в един момент?

Калифорния, мартин е пил и други противоалергични, но никога не са му действали успиващо, но нали знаеш то при всеки е различно. Радвам се, че вече отминава  Hug

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 08:04 от адис

# 182
Привет!

Нощни, на добър час и много успех на начинанието ти!

И аз в групата на тези с кротичко първо детенце и второ - разбойник. Мона не е агресивна и досега не е бутала, хапала, удряла или нещо подобно другите деца, но аз нямам време много да я събирам с деца и не съм сигурна как точно се държи в обществото Simple Smile Обаче се бори за правата си шумно и напористо и не си оставя коня в реката за разлика от батко си.

Съгласна съм, че трябва много да им се говори на децата, но имам наблюдение, че не винаги се получава желания ефект веднага. Трябва си упоритост и постоянство от страна на родителите. Но най-много съм съгласна, че проблемът е в незаинтересованите родители, които оставят децата да се оправят сами.

Аз много не ходя по пълни с деца площадки, но вчера ни се случи и направо изпаднах в ужас за няколко минути на една пързалка. Беше пълна с деца, всички се бутаха, по-големите буквално газеха по-малките и непрекъснато се блъскаха и в двете посоки. Едва успях да си върна Мона обратно при мен. Беше отвратително усещане. А тя беше толкова възхитена от многото и големи деца, че хич не я вълнуваше, че я бутат и стъпват по нея  Grinning

Ние в събота поемаме към Гърция. Този път ще изследваме района около Кавала. Прочетох добри отзиви от вас. Досега все сме почивали на Халкидики. В този ред на мисли како рала ще давам подробности като се върнем.. Вече нямам търпение, че поработих повече отколкото ми се искаше напоследък и имам нужда от почивка, нищо че не е сигурно, че ще ми се случи. Иначе тръгваме с един чифт баба и дядо и един чифт леля и чичо за помощници та има шанс и за нас да опънем снаги за малко по шезлонгите. Дано децата се изкефят на морето. Те са си жабки и двамата по принцип  Grinning

И малко да ви се оплача в каква черна технологична серия влязохме. Първо сестра ми изпусна на цимента новия ми iPad, който момчето ми ми подари за рождения ден и беше на 20 дни. Екрана се потроши жестоко. Искат ми 686 лв! за да ми сменят таблета с нов, защото не се сменя само екрана. После Мона блъсна iMaca-a на татко си, възмутена, че няма кой да й пусне филмче и му счупи екрана. Оказа се че ремонта ще струва почти колкото нов и се наложи спешно да го сменяме, защото таткото ни работи на него. И за капак в понеделник iPhon-a ми падна от задния ми джоб в тоалетната и умря  Shocked В един сервиз твърдят, че има шанс да живее, но да видим...

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 08:58 от wondergirl

# 183
  • Пазарджик
Добро утро!
Тази нощ ми се събират има няма 3ч. сън TiredПърво учих до 1,30ч.,после в блока до нас група младежи празнуваха и не знам защо бяха решили,че като пеят трябва да излизат на терасата #2gunfireИ за капак Нелката вдигна Т,не беше висока,но я имаше.И така както си я вдигна ,така си я свали сама без нищо да давам.Надявам се да е нещо еднократно Praynig
Нощни  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover много успехи ти желая в новото начинание
Буби,Бубе и Вал,много са сладки малчовците ви Heart Eyes
Темата за бабите отмина ,ама и аз да си кажа мнението.Много съм чувствителна за думата"мамо",може би се дължи на това ,че майка ми е далече от мене.Не мога да разбера,защо на родителите на мъжа ми трябва да казвам  майко и татко,а той да казва баба и дядо на моите.
За мене мама е една,бабите са много.Та решихме проблема ние им говорим на имена,а децата ще ги бабосват

За агресивните деца,какво да кажа.Таня посягаше и буташе децата ,но само ако и вземат играчка.И аз все и говорих и обяснявах,че не бива да посяга,защото може да нарани някого.Учех я да споделя играчките,все и обяснявах,че ако иска да излезе с играчка от вкъщи трябва да е готова да я дели с някого,а ако не желае да и пипат играчките да си играе с тях в къщи.И какво постигнах мислите,ами тя спря да се отбранява и седеше и гледаше как я удрят.Даваше си играчките,а на нея не и даваха чуждите.Сега не се намесвам толкова в личното пространство на Нели,не я насилвам да си дава играчките.Правя забележка на родителите които са си пуснали децата на самотек и не се сърдя на тези които се червят заради по палавите си деца.За сега Нелката не е посягала,случвало се е да я бутнат и закачат в игра.

# 184
  • sofia
Адис, майката беше гушнала бебето, аз седях до Лия.
Нощни, честито и успех! Сподели с нас страницата.

Гери, дано това да е края на тази серия.
Тути, лягай с Нели на обяд.

# 185
За агресията при децата съм на мнение, че пляскането по дупе и през ръцете на тази възраст няма възпитателен ефект и единственото, което разбира детето е, че мама му причинява болка.
Удряйки, плясвайки детето му показваме модел на поведение, който то копира при общуването с другите деца и кръга се затваря.
Ан-Мари е много див темперамент, не удря, но хапе. Наблюдавала съм я и разбрах, че го прави само при самозащита и когато се чувства застрашена. Затова съм залепена до гъза й и при по-близък контакт с друго дете я отдръпвам.

# 186
  • Сливен
Здравейте, благодаря за стиснатите палци Simple Smile Готвя се, искам да минава вече и да ми се маха от главата.
Емито засега не е бутала и посягала, дори понякога се плаши от деца, защото са я щипали и бутали. Познавам едно момченце, сега става на две. Той постоянно хапе и щипи другите, дори по-големите. Всички ги е страх от него и майка му се чуди какво да го прави, постоянно му се говори, пляска го като направи тази пакост. Кара ме да му се карам, ако направи нещо на Еми. А родителите му са толкова спокойни и приятни хора, от къде това, не знам. Както ходи да прегръща и целува Емилия, в същия момент решава да я щипе - така си изразява любовта детето  Grinning
А както казах, Емито все бяга от децата, макар и често да общува с деца и  си и дава играчките. Ходи да се вре при бабите и големите хора по пейките - отива при тях да им досажда, застава и започва да пее, очаквайки да я похвалят колко е сладка и как пее  Laughing  Joy Голяма кипра и подмазвачка.
Нощни успешен бизнес  Hug
wondergirl приятно пътуване и изкарване в Гърция
П.С. Забравих да вметна - Еми не щипе и не хапе деца, но мен Да. Как ме щипе и шамари...

# 187
Заради агресията между децата и някои незаинтересовани родители не ходим по детски площадки. Общуваме с познати майки и деца.

# 188
  • ул. "Мечтание"
Много ви благодаря, момичета!
От вашите усти/клавиатури, в ушите на когото трябва!  Hug

Нощни, честито и успех! Сподели с нас страницата. 

С удоволствие, но модераторите ще ме "резнат" за неправомерна реклама.
Има я в профила ми във фейсбук споделена. Peace

Гери, много неприятно.  Tired Надявам се да нямате повече подобни инциденти!  Hug
Приятно изкарване в Гърция.

Виолини, и от мен имаш стиснати палчета!  Hug

# 189
Бонджорно, амичи!

Тути, като те слушам, вие май сте намерили най-добрия вариант за наименования с близките. Баща ми също вика на родителите на майка "бабо и дядо", което мен винаги много ме е дразнило, защото баба си ми е баба на мен, не на него. Но така било по техния край и глупости общо взето.
Не знам при нас как ще се развие сагата, аз гледам да не се впрягам, все в някакъв момент ще спре да протестира, ще ви разказвам по-нататък.  Wink

Нощни, постни линка в групата във ФБ.

Гери, айде стига с тоя погром на техники, дано ти се оправи тел.!  Peace И весело изкарване, ще чакаме разкази!

Адис, това с наплюването е много гадно! И като малка много мразех такива деца, това е свинщина абсолютна просто!  Close А мисля, че това, че вторите деца са по-напористи си е правило, понеже още от раждането те си имат конкуренция в лицето на по-голямото и си извоюват правото за място под слънцето, дето се вика. Въпреки, че ако второто при нас е по-напористо от Зори, направо не знам какво ще става у нас...  ooooh!

А никой не говори според мен да се пляскат децата, това не е нужно. Шамарите не са единствения ( и правилен, мисля) начин, за да покажеш на детето, че нещо не е правилно или пък, че е наказано. Важното е да има адекватна реакция и все в даден момент това ще има резултат според мен.

Ние се стягаме за куФня.  Simple Smile Хайде, до после!

# 190
Привет, привет от зайкови!  Heart Eyes

Малко отчет, доста по-добре съм, имам да доизкашлям левият дроб и съм готова  Peace Минах и на ЖК, имах пак контракции, гледаха ме и за разкритие, всичко е ок. Само не разбрах колко голям е бебока  Crazy Плацента-по задната страна.
Зън много съм доволна от Сингулара! За първи път от 6 месеца Калин спи и диша спокойно!  Heart Eyes Е, има още задъхване от време на време, но  и това да се оправи  Peace
Сега е по див от всякога  Mr. Green
Така, за агресията на децата Всяко дете е уникално, и няма точен модел който да казва защо така прави и така нататък. В момента децата са в онзи етап на осъзнаване на света, че има възгледи различни от неговите и то реагира я с агресия, я с рев, я с тръшкане. Търпение и спокойствие му е майката.
Моят Калин е много боен в яслата, хапе здраво, бие. Като съм го наблюдавала го прави точно когато другото детенце го е бутнало, или му е дръпнало рязко от ръцете играчка. Е, първо го хващам точно в момента на действието и казвам НЕ! Ако детето е застрашено направо го дръпвам от там, той почва да реве. Обяснявам, че е лошо и го прегръщам да се успокои. Каквото и да се прави, той реално не разбира защо е щипнат, пошляпан и така нататък...много са малки за да осъзнаят. Важното е да сме упорити, и по-спокойни. Определено нехайните родители ще доведат до по-лош резултат накрая.

Ма виж като го хванах два пъти да пикае на килима и му шляпнах дупето с НЕ! вече не го прави  Mr. Green

Нощни Нали знаеш, че съм програмист, ако имаш проблеми свиркай, мен хакери не ме плашат  Mr. Green

Геринцее Гуш гуш ! Hug

# 191
  • Сливен
Като стана въпрос за "не - то" и белите искам съвет. Аз не пляскам Емилия, с изключение на един път, за когото съжалявам. Тръгна да дърпа верткалните щори за пореден път. Винаги съм й обяснявала, че ще ги скъса, да не дърпа, със спокоен и  с по рязък тон, но тя продължава, прави го нарочно, защото не може. Аз я пернах леко по - ръчичката, след този случай не съм го правила и нямам намерение, защото на другия ден пак тръгна да прави някоя "забранена" беля, като и казах не, тя тръгна да е удря по ръката  ooooh!
Дайте съвет какво да правя в такива случаи - ходи нарочно при "забранените" неща - техники, стъкла, кофи за смет и други, а аз не мога да я накарам да спре. Тя знае, че не трябва, но го прави нарочно...

# 192
  • ул. "Мечтание"
Ей, Буби, хубаво ми напомни за ФБ групата. Съвсем бях забравила за нея. Преди се отписах от нея, защото нямах време да я следя и след това тоталише я забравих.  Crazy
Та, за който се интересува, пуснала съм там линка!  Peace

Зайке, то не че много сме се стреснали от тия хакерски истории. Но се получи много комична ситуация. Хакнатия сайт дефакто се пренасочва към моя блог и всъщност не се вижда, че е хакнат. ММ пък не се сети да провери. Та се препотихме докато се усетихме какъв е реалния проблем. Като махна редиректването се видя каква е работата. Другото вече беше лесно. Но това редиректване добре ни подреди.  Joy Joy Joy

# 193
  • Пловдив
Нощни УСПЕХ   bouquet

При мен първото дете е по-оправното - Виолета на около год. и половина буташе и хапеше децата по площадките и аз неотлъчно до нея  Embarassed, но това мина за месец. Сега не напада децата, НО не се  оставя да я бият, ако и посегне някои и си го отнася  Laughing.
Разказва ми на яслата кой я удрял, и като я питам ти какво правиш в такъв случай - и аз го удрям  Confused. А вече и Стаско пази.
А той милия, иска да си играе с големите, вземе някоя играчка и те почнат да му я дърпат, той се опитва да си я задържи но е успява и се разплаква понякога.
Вчера една момиченце го удари нарочно, тя и Буби писа, и то го направи за втори път, преди това го бутна в една количка, от тези с монетите - майката не се впечатли.....
Срещата беше хубава, но ако си играят и сами щеше да я още по-хубаво  Mr. Green

# 194
Виолини, казваш с тон "НЕ", ако пак се опита да го прави пак казваш "НЕ" и я преместваш на друго място, и й отвлиаш вниманието с нещо друго. Това го пише в една дебела америкън книга за отглеждане на деца.
Прочетох мнение на Ванга, че когато се пляскат децата през ръцете все едно им се забиват остриета в сърчицата.  Peace

Заек, Калинчо с диагноза астма ли е?

Общи условия

Активация на акаунт