Повишаване на хемоглобина

• 32 012
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
Нисък е последно моя беше 145,иначе освен хапчетата като малтофери  др.такива черен дроб,червено цвекло на салата без да се вари или нещо друго,пелмено или както се казваше прилича на грейпфурт,но е по голямо,но сега не му е сезона.

# 16
  • София
Помело Peace Не знаех, че е източник на желязо Simple Smile

# 17
Мисля, че елдата и меласата не се споменаха. На последната хич не съм и фен. Купих веднъж и не повторих. Не ми хареса.

Погледнах добавките в Зоя.
За мен са много скъпи. Garden of life са качествени, но лично аз бих наблегнала първо на храните, които се изброиха тук. Може би повечко течен хлорофил, сок от пшенична трева или повече пресни зелени сокчета, ако човек има възможност да си ги прави. Това бих направила аз. Както и по-често включване в менюто на спирулина, хлорела и пчелен прашец, които по принцип си ги консумирам.

Иначе да, често при анемия, причина за това е дефицит на Б12.
Хвърлих око на добавката в Зоя. Резервирана съм както е описан. При приема на Б12 си има специфики.
Отделно, че за доброто му усвояване е хубаво да се приема и фолиева киселина.

Ако някой иска да приема добавка за подобряване нивата на Б12, да търси Метилкобаламин.
Допълнително инфо защо, как и по колко в нета.
Simple Smile

# 18
  • София
По отношение на усвояването на желязото - освен, че В12 помага за това, исках да спомена за протокола и че желязосъдържащите храни не трябва да се приемат заедно с млечни продукти, защото калция в млякото пречи на усвояването на желязото.

На мен продуктите в Зоя също ми се струват с много високи цени... Ще е чудесно ако някой знае и сподели къде по-евтино може да се намери хлорела, пчелен прашец и т.н. на по-разумни цени?

Вери, течния хлорофил не може ли да се замени просто с хлорела на прах? В бг интернета само на едно място намерих течен хлорофил за цена от порядъка на 75лв....
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_nkw=liquid%20chl … _stpos=&gbr=1 - тук има на по-разумни цени, но нали не разбирам - не мога да преценя дали точно тези производители предлагат добри продукти Rolling Eyes

Easy, исках да питам също и как така 15 години си с анемия и защо е толкова трудно да я пребориш? Rolling Eyes

# 19
Да, на тази цена, не бих купила течен хлорофил.
Ползвай това, което ти е по джоба и вкуса.

Now foods по принцип са добри.
Иначе знам, че някои от тук пазаруват:
http://www.iherb.com/search?kw=chlorophyll%20liquid#p=1&sr=0

# 20
  • София
Мерси за линка! Hug
Цените са отлични - същото количество течен хлорофил вместо 75лв. е 8,65 долара Simple Smile + 6USD доставка. Устройва ме перфектно!

# 21
  • София
Още един въпрос - къде може да се намери на по-разумна цена пчелен прашец?
Купих си последно от Пикадили - една малка чашка за около седмица беше межу 5 и 10лв.
Преди години съм виждала по-големи разфасовки, които бяха по-изгодни, но този магазин вече го няма Tired

# 22
От някой сигурен източник - пчелар или от изложение. Миналата година лятото имаше седмица на меда.

# 23
  • София
Благодаря! Simple Smile

# 24
Напиши в гугъл:
фирмени магазини за пчелни продукти София

излизат много линкове; да не пълня темата, а и не мога нищо конкретно да препоръчам от опит.
Сетих се покрай един фирмен магазин на бул. Янко Сакъзов, след ул. Сан Стефано, посока надолу - бул. Мадрид. Не знам дали все още съществува, не живея в София от дълго време.

# 25
# 26
Червено  цвекло + моркови  Peace
подкрепям,дъщеря ми беше с хемоглобин под 100 за една седмица прием на съвсем малко червено цвекло,изцедено на сок ,смесено с плодове  и морков хемоглобина и беше се повишил до  140,
и на мен не ми се вярваше ,но беше така

# 27
Пчеларски магазин има на бул.Христо Ботев,спирката на авт.85-срещу  Централна гара...не им знам цените на пчелния прашец,но ако ти е удобно като местоположение провери.

# 28
  • София
Купих си вчера от ъгъла на Христо Ботев и Солунска Peace
И купих някакво нещо като петмез, от захарно цвекло се прави и съдържа 93% желязо, каквото количество мислех, че има само в пироните Laughing

# 29
Хемоглобин 122 е отличен, в никакъв случай не е нисък. Долната граница при жените е 120 или 118. Ако не можеш да си вдигнеш хемоглобина с железни препарати, трябва да видиш стойностите на желязото. Масово лекарите изписват желязо при нисък хемоглобин, което е неправилно и погрешно. Според мен.
Аз имам хемолитична анемия - т.е. нисък хемоглобин (90 - 100), но високо желязо. Ако пия железни препарати, при предозиране, могат да ме отровят...
Най-важното обаче е как се чувстваш, не се вманиачавай на тема стойности - за всеки те са индивидуални. По време на бременността хемоглобинът ми падна до 75-80, а след раждането ме изписаха с 67. Оцелях и без преливане на кръв.
Наблегни на храните, лекарствата.... само в краен случай - особено по време на бременност Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт