Опашки ще се вият пред гнездата, ваканция очаква ни децата! На финала в 7 клас!

• 60 168
  • 815
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Добро утро, мами!
 Да се поздравим с изкласяването на децата си! Силно им желая здраве, късмет, добри приятели и преподаватели Hug
Днес ще бъда с госпожицата на празника, взех си няколко часа от работа, че ще ми я награждават с грамота за отличен успех и не искам да пропусна Blush Бележките получихме, очакваме удостоверението и характеристиката. Училището и е гнездо и мисля след официалната част да се пробвам да подам заявлението ни.
Довечера ще пиша дали съм успяла, ако не -другата седмица.

# 76
Добро утро и от мен!
Честито завършване на 7ми клас на всички наши дечица  Hug и много късмет оттук нататък  bouquet

# 77
Здравейте и от мен, на нас ни дадоха всичко освен удостоверението, което ще е готово чак в понеделник  Shocked а бяхме в готовност още днес да се записваме... Служебната ни бележка е с дата 12.06.

# 78
  • Пловдив

mama mi
, остави детето да иде там, където желае! ОМГ е хубаво училище - дъщеря ми е 10-ти клас там - имам лични впечатления и от Английската гимназия - обучението в ОМГ е много по-балансирано. Не се очаква да научи език само в училище, но няма да изостави другите предмети - като български и математика. Имат чудесни учители по програмиране - мисля, че прави хубав избор! Ако погледнеш jobs.bg - какво търсене на IT кадри е...

mili.m и това го преживях, но се оказа добър избор! Поне сега не я оставям да мрънка, че й е трудно: казвам - еее, ти си го избра  hahaha

Interface - с този бал предишните год е можел спокойно да влезе в НТГ в повечето от специалностите. За тази - никой не може да каже преди всички да си подат заявленията с мечтите, желанията и оценките...

Ние, се надявам, че окончателно пренаредихме желанията, но докато не ги впишем в бланката - не е сигурно  Joy
Сега на 1-во място е паралелка, за която не съм сигурна, че е знаел че съществува до преди 3 дни..., но ще го оставя да реши сам за реда - аз ще се намеся за след 8-мото желание  Joy
И ние сме в ОМГ. Аз искам да допълня, че директора им е много точен, аз съм му голям фен. Понеже съм в родителския актив, ходим периодично на срещи с него, и ми прави много положително впечатление начина му на мислене. А директора е много важен за училището, така че и това си е от сериозно значение.

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 09:12 от *Дорис*

# 79
# 80
  • Varna
Добро утро,
Децата още спят а аз седя разкъсвана от съмнения.
Искам да споделя с вас своята дилема, и да помоля за съвет. Синът ми бе приет от 5 клас в МГ и сега две години по късно аз се чудя в МГ ли да оставаме или да ходим в I ЕГ с НЕ. Първо да кажа че бала ни е 34.928 т. по мои сметки му стига. Въпреки че се справя с Мат. той не типичния математик. Обича повече литературата, да рисува и тн. Затова си мисля че ЕГ е по добре за него. Притеснявам се дали в ЕГ нивото на изучаване на мат е добро, дали ще изискват от тях достатъчно. В МГ бяхме сред много умни и амбицирани деца и това определено имаше значение. Притеснявам се и за този немски. Някой казват че е много труден.
Молбата ми е ако има майки на деца завършили I ЕГ с НЕ да споделят впечатленията си.
Благодаря ви предварително.

# 81
  bouquetПривет и от мен мили мами! Благодарна съм, че попаднах във форума, който ми е бил толкова полезен, колкото никой друг до сега. Тук живях и кипях цели две години. Намерих добри съвети и  препоръки, които ни помогнаха да се представим тази година на матурите много по-добре от миналата. Благодарение на Вас сега съм по-спокойна , че тази година детето ни ще попадне в едно по-добро училище.
Желая на всички деца, да сбъднат мечтите и желанията си, да бъдат амбициозни  и упорите,  тъй като бъдещето им зависи от труда който ще положат през следващите 5 важни за тях години.
Успех на всички!

# 82
  • Варна
Добро утро,
Децата още спят а аз седя разкъсвана от съмнения.
Искам да споделя с вас своята дилема, и да помоля за съвет. Синът ми бе приет от 5 клас в МГ и сега две години по късно аз се чудя в МГ ли да оставаме или да ходим в I ЕГ с НЕ. Първо да кажа че бала ни е 34.928 т. по мои сметки му стига. Въпреки че се справя с Мат. той не типичния математик. Обича повече литературата, да рисува и тн. Затова си мисля че ЕГ е по добре за него. Притеснявам се дали в ЕГ нивото на изучаване на мат е добро, дали ще изискват от тях достатъчно. В МГ бяхме сред много умни и амбицирани деца и това определено имаше значение. Притеснявам се и за този немски. Някой казват че е много труден.
Молбата ми е ако има майки на деца завършили I ЕГ с НЕ да споделят впечатленията си.
Благодаря ви предварително.

Според мен преценете с какво ще се занимава момчето след завършване на гимназия - ако ще следва нещо в областта на математиката, информатика или инженерни науки - по-добре да остане в МГ. От друга страна познавам няколко деца, които са завършили ЕГ и успешно следват компютърни науки например.

Моята дъщеря е в 1ЕГ с НЕ и ще споделя малко лични впечатления. Пред нея никога не е стояла дилемата ЕГ или МГ, защото тя няма математически наклонности, а езиците и хуманитарните дисциплини й вървят с лекота. В класа им има три деца от МГ, не са представителна извадка, но все пак - две от децата се справят перфектно както с математиката (там въобще нямат никакви затруднения), така и с езика. Третото обаче, отличен математик, беше доста зле с езика. Вторият срок май има известно подобрение, но като цяло - под средното ниво. Немският език е много по-труден от английския и се изисква доста учене, направо да си кажем зубкане. Ако детето не харесва езика, или не вижда смисъл да го учи, ще му бъде много трудно и демотивиращо.

Знаеш, че математиката в ЕГ не е както в МГ. Освен това в 8-ми клас гледат много много да не ги товарят, но за математиците пак има поле за изява - ходят на олимпиади по математика за ЕГ например Grinning  Знанията по математика на завършилите са на отлично ниво за следване в повечето специалности. Предполагам с изключение на чиста математика, в технически университети (макар че и там се справят много добре).

И не на последно място - децата, завършили ЕГ с немски, овладяват два езика - немски и английски, което дава много възможности за избор.  Peace

# 83
  • Varna
Ясмина, много ти благодаря за отговора!
Именно за да научи два езика искаме да отиде в ЕГ. Не смятам че в бъдеще синът ми би се занимавал с инженерни науки или нещо свързано с математика. Увлича се по хуманитарните науки. В МГ беше единственото момче от класа  което ходи  и на двата кръга на олимпиада по литература.С лекото пише есета и преразкази. Но въпреки това не искам да занемарявам и математиката. Затова отговора ти ме успокои. Надявам се там да попадне и на добър учител по немски. Ти можеш ли да ми препоръчаш някого? Или да ми кажеш при кого не е желателно да бъдем.

# 84
записче, че тук инфото е много ценно и навременно.

Успех на всички деца!

# 85
  • Varna
Ясмина   bouquet

# 86
  • Варна

Писах ти на лични.   bouquet

# 87
Честито завършване на децата ни!

# 88
 Hug  Благодаря за новата, пак със страхотно заглавие темичка!!! Успех на всички деца и родители в предстоящите поредни изпитания с подаване на заявления, класирания и т.н.  Хубаво лято  и чудесни преживявания за всички ученици!!!

Благодаря на Nadyk  за литературата, за 8клас!!! Hands Clap

# 89
  • София по рождение
Добро утро, мами!
 Да се поздравим с изкласяването на децата си! Силно им желая здраве, късмет, добри приятели и преподаватели Hug
Днес ще бъда с госпожицата на празника, взех си няколко часа от работа, че ще ми я награждават с грамота за отличен успех и не искам да пропусна Blush Бележките получихме, очакваме удостоверението и характеристиката. Училището и е гнездо и мисля след официалната част да се пробвам да подам заявлението ни.
Довечера ще пиша дали съм успяла, ако не -другата седмица.

liebesbaer, честито на отличничката!
И аз съм мама на пълен отличник и съм радостна от този факт! Ще ги награждава директорката с официална церемония.
Успех на всички в предстоящите дни! Безпроблемно подаване на документи и прекрасни новини на първо класиране желая на всички!

Общи условия

Активация на акаунт