Опашки ще се вият пред гнездата, ваканция очаква ни децата! На финала в 7 клас!

• 60 265
  • 815
  •   1
Отговори
# 525
  • пловдив/дряново
Хора коя гимназия да избера ЕГ Пловдив или ЕГ Иван Вазов с немски.Балът ми е 31.147. В Ег Пловдив има повече места (56 бр) ,но за сметка на това миналата година с немски минималният бал е бил 31.364,а в ЕГ Иван Вазов има по малко места за момчета (27 бр),но пък минималният бал бил 30.924  newsm78 newsm78 Confused
ЕГ Пловдив.  Peace

ЕГ Пловдив

# 526
  • пловдив/дряново
цялото наименование на училището ли се пише

# 527

Моите бяха както са изписани тук - http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2012_docs/k … ove_paralelki.pdf

# 528
Моля ви някой ако ходи днес да подава заявление да попита приемащите-Проблем ли ще е ако един от кодовете е задраскан и написан отново -до задраскания. Учителката там, ме накара да направя така, ама откъде да знам....сега съм се замислила Praynig
Не мисля, че е проблем. В наредбата и на самото заявление изрично пише, че при несъответствие м/у текста на пълното наименование на училището, профила или специалността и на кода, водещ е текстът. Ако правилно сте изписали училището и паралелката кодът е без значение - те ще си го добавят.

Моля ви , ако някой може да пусне линк с текста , в който пише кое е водещото между несъответствие между написаното като желание и кода .

# 529
  • София

Моите бяха както са изписани тук - http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2012_docs/k … ove_paralelki.pdf

И аз ги бях написала в тази последователност, но не ми ги приеха.
Преписвах заявлението. Кода трябвало да е отзад, в следващата колона.
И то написан от тях.
Различни гнезда - различни изисквания, нищо не ме учудва вече.

Моля ви , ако някой може да пусне линк с текста , в който пише кое е водещото между несъответствие между написаното като желание и кода .

Това е от Забележката на края на Заявлението:

Забележки:
.....
5. При несъответствие между текста на пълното наименование на училището, профила или специалността от професията и на кода, водещ е текстът!

# 530
  • София
eslаnchice и аз съм ги предала на два листа като на гърба дори не съм писала имена или подписи. Така ми ги приеха, не слагаха и телбод. Първо се притесних, после пък си казах, че ме хваща параноята, няма да има проблем  Peace Вече сме преуморени и зад всяко нещо виждаме възможност за грешка или пък провал не дай Боже ooooh!
Nadyk поправила си с подпис грешката, желаното училище ти е изписано с думи, не се притеснявай Hug

# 531
най-сетне и ние да се похвалим ,че подадохме днес заявлението.Става въпрос за Пловдив.Подадохме в гнездото на училище  "св.Кирил и Методий", мале като отидохме километрична двойна опашка, чакахме около половин час най малко докато влезнем, вътре по чиновете поне 10човека.В това гнездо също изискваха да се изписва Пловдив без съкращение пред всяка паралелка , едно писане падна наново,но поне си бях написала в къщи паралелките и не съм се лутала и въпреки това пак бая се застояхме, оттам в друга стая /пред която пак се чакаше/, където подадохме документите и се снабдихме с входящ номер.Когато приключи всичко вече беше 1,30, а бяхме там от 10ч.Вече ми олекна , че всичко приключи, остава да чакаме , направо нямам търпение вече....успех на дечицата ни, дано се класират там ,където най -много искат

# 532
Подадох вчера заявлението в 30-то СОУ в София. Бях приготвила всичко предварително подготвено и разпечатано. Не чаках изобщо, приемащите провериха всички кодове, вписани от мен, свериха копия и оригинали на удостоверение и сл. бележка, дадоха входящ номер и това беше.

За по-малко от 10 минути приключихме.
Благодаря на родителите, които споделиха опит и казаното от тях ми помогна да приключа този етап от кампанията без излишни главоболия.

# 533
Хора коя гимназия да избера ЕГ Пловдив или ЕГ Иван Вазов с немски.Балът ми е 31.147. В Ег Пловдив има повече места (56 бр) ,но за сметка на това миналата година с немски минималният бал е бил 31.364,а в ЕГ Иван Вазов има по малко места за момчета (27 бр),но пък минималният бал бил 30.924  newsm78 newsm78 Confused
ЕГ Пловдив.  Peace

ЕГ Пловдив

Какво значи да избереш? Детето е изкарало толкова, че със сигурност влиза, където пишете, така ли? Ако е така:
ЕГ"Иван Вазов", защото:
- изпита за DSD вече се премести при тях.
- атмосферата в учителския колектив е по-добра,няма проблеми между директор и учители, не сменят директора за стотен път, няма обвинения в злоупотреби и т.н.
- мисля, че германката, която преподаваше в бившата английска и подготвяше шрпрахпаралелката се премести при тях.... Rolling Eyes
- децата като ниво не са с кой знае каква разлика
- излизат с три езика(тези, които искат и могат)  Sunglasses

# 534

[/quote]

И аз ги бях написала в тази последователност, но не ми ги приеха.
Преписвах заявлението. Кода трябвало да е отзад, в следващата колона.
И то написан от тях.
Различни гнезда - различни изисквания, нищо не ме учудва вече.
[/quote]

Имам предвид - наименованието на училища и паралелки ми беше както е дадено там, не като последователност. За кода си има графа код в заявлението.

# 535
  • Пловдив
Хора коя гимназия да избера ЕГ Пловдив или ЕГ Иван Вазов с немски.Балът ми е 31.147. В Ег Пловдив има повече места (56 бр) ,но за сметка на това миналата година с немски минималният бал е бил 31.364,а в ЕГ Иван Вазов има по малко места за момчета (27 бр),но пък минималният бал бил 30.924  newsm78 newsm78 Confused
ЕГ Пловдив.  Peace

ЕГ Пловдив

Разбирам, че много искаш да учиш там, но аз бих написала още няколко паралелки с немски при този бал - например ГХП с немски - защото ако се вдигне много бала - да се закачиш за 2-ро класиране и евентуално да опиташ на него, а не да отпаднеш изцяло от класирането и да чакаш остатъчните места на 3-то класиране.

Може да ги подредиш така:
1.ЕГ Пловдив НЕ
2.ЕГ Иж. Вазов НЕ
3.ГХП Св Св Кирил и Мет. НЕ

Успех ти пожелавам!

# 536
  • Там, където ме обичат
ЕГ Пловдив.  Peace

ЕГ Пловдив

Какво значи да избереш? Детето е изкарало толкова, че със сигурност влиза, където пишете, така ли? Ако е така:
ЕГ"Иван Вазов", защото:
.....- излизат с три езика(тези, които искат и могат)  Sunglasses
Тук не бих се съгласила. И не само за Иван Вазов, з за коя да е ЕГ.  Peace

# 537
  • София по рождение
liebesbaer, герда  Hug
Отидох аз пак до гнездото- една много любезна госпожа ми обясни и ми цитира наредбата с инструкциите. Каза, че няма проблем. Ох, психясвам вече, честно. Да свършва вече тази кампания-много се изморих. Cry

# 538
  • София
Да се отчета и аз  Laughing
Днес ;към 14:00ч. подадохме документите в ПГИЧЕ "Св.Методий" (в сградата на 142 СОУ).Заявлението написано на компютър без кодове и пол на детето.Паралелките попълнени според  РИО София. Полът го написаха те -Задраскаха с  "X" за момчето;кодовете се гледаха един по един и се вписваха от служителката.Аз проверявах от моят екземпляр.Всичко отне 15 мин. за 30 позиций.После в друга стая за същинското приемане и вписване в тетрадката.Детето беше с мен;но спокойно можеше и да не бъде. Общо 20мин..Много добре организирано.Имаше родители в други помещения;който попълваха на ръка и май тепърва умуваха какво да пишат.
Явно на са посещавали бг. мама Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 539
Може ли някой да ми каже как се записва 91НЕГ в заявлението?
В списъкът с кодовете е дадено:  91 НЕГ 0911 ЧЕ- НЕ;АЕ/РЕ  
Като две желания:
1.  91 НЕГ 0911 ЧЕ- НЕ;АЕ  и  
2.  91 НЕГ 0911 ЧЕ- НЕ;РЕ    или като едно:  91 НЕГ 0911 ЧЕ- НЕ;АЕ/РЕ ?

В 19 СОУ ми дадоха пример с 96 СОУ, което фигурира в списъка по същия начин:
96 СОУ 0961 ЧЕ-АЕ;ИЕ/РЕ    
Казаха ми че това са две желания и се изписват на два реда с един и същи код:
1.  96 СОУ 0961 ЧЕ-АЕ;ИЕ  
2.  96 СОУ 0961 ЧЕ-АЕ;РЕ

МОЛЯ ЗА СЪВЕТ!

Общи условия

Активация на акаунт