Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 169
  • 707
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Каролка, днес като бяхме с майка на вливка забелязах на едно момиче, което беше пред нас същото петно като твоето. Тя каза, че от абоката като не се сложил правилно и се изливала химията и правила тази рана, но на нея й минаваше, защото имаше нещо като коричка. На теб още колко химии ти предстоят? На майка още 3, днес беше третата, но много й е лошо даже по време на самата вливка й се гадеше и докторката каза утре да ходим на реанимация за витамини и някакви други подсилващи неща против гадене. Доста ми е притеснено!

# 526
На мен ми остава още 1 химия, ама това ми се появи седмица след химията...Абоката беше сложен много добре, не знам защо  се получи това изгаряне  newsm78

# 527
Каролка същото петънце си го имам и аз от пред последната химия, абоката също ми беше поставен добре , но понеже точно преди вливането на химийката беше почнал да се пазапушва и сестрата каза че не иска да рискува и преди да пусне червената банка ми смени мястото.Обясни че ако изтече вън от вена се получават сериозни изгаряния ,което всъщност и аз получих седмица след вливката , но не си обяснявам от какво .Надълго и нашироко се обясних Wink

# 528
Ти много хубаво ми го обясни и съм ти благодарна ама..защо така получи, да му се невиди..Какво да го правя сега??

# 529
  • Русе
Karolka,утре се разхождаш до онкото при Станев,наи-добре върви питаи да не го мислиш.
На мен след 4 химия ми бяха изгорели вените и тои ми каза да ги мажа с троксивазин и наистина
се оправиха.Но твоето като го гледам е друго.

# 530
Здравейте момичета,май от доста време не съм писала,но редовно чета.Днес бях на вливане за костите,до сега ми вливаха Бондронат,оказа се че на този етап, а може би и занапред няма да го има,та за това ни вливат Зомета.Обясниха ми ,че и двата медикамента са бифосфонати,но някъде четох,че страничните ефекти при двата са различни.
   Моля,ако на някой са му вливали Зомета,би ли споделил какви странични ефекти е имал,защото на мен ще ми го вливат още доста време,наред с другата химия.
      Приятна и спокойна вечер    :
                                                                  love001

# 531
Сиссс, първо честит рожден ден! Да си много здрава, щастлива и да ти се случват само хубави неща!!! Това всъщност го пожелавам на всички ни! Hug

Аз отдавна не съм писала, но ви хвърлям по едно око от време на време. Майчето приключи с химиите. Туморът /нейният е в мозъка/ е в ремисия. И най-важното, няма разсейки из други органи /да чукна на дърво и не е имала/. Чернодробните стойности, които по време на химиите бяха скочили до небесата , сега са идеални. Та малко се отплеснах, въпроса ми е свързан с ваксината на Спартак Хаджиев. Искаме сега , след като вече приключи химиите, да не я оставяме без лечение, за да избегнем евентуален рецидив отново / както се случи миналия път Cry/. Разрових се с търсачката назад в темите, за да не повтарям въпроси, ако сте я коментирали. Открих един твой пост Сиссс, в който казваш, че твой близък си е слагал тази ваксина. Може ли малко повече подробности, ако знаеш, колко струва на процедура, имало ли е някакъв положителен резултат? И не само това, ами всичко, което се сетиш по въпроса, ще ми е от полза. Питам тук, а не на ЛС, защото може тази информация да е полезна и на някой друг.  Hug

Каролке, ти казваш, че това ти се е появило от абоката от химиите, но искам да ти кажа, че след като родих ми сложиха абокат и ми пуснаха няколко банки /май глюкоза не знам какво точно имаше в системите/, след което не ми махнаха абоката. Казаха, че трябвало да стои за всеки случай, докато не ме изпишат. На втория ден ми се появи същото петно. И ме болеше и сърбеше ужасно. Отново поисках да ми го махнат и  пак ми отказаха, но след като показах на сестрата, какво ми се е появило, веднага го махна. И на мен уж хубаво ми го бяха сложили, но какво беше това чудо не знам.  Tired Мина след около седмица от само себе си. От снимката не мога да разбера къде точно е мястото, на свивката на лакътя или на друго място, не знам и абоката за химията къде се слага, но ти пиша защото и аз имах същото петно от обикновена система.

Последна редакция: чт, 26 юли 2012, 21:25 от Мозче

# 532
  • София
Мозче, аз лично съм скептична по отношение тази "ваксина".
Не съм я пробвала, но имам някаква информация.
Каролче, малко ми прилича на инфекция това петно. Прави си компреси с риванол.
Мажи с троксевазин и ще мине за два дни.

# 533
Да ви кажа крем Здраве много бързо му подейства и не ме сърби толкова.. но иначе другата седмица като отида на изследвания ще питам какво да го правя, ако още е там. В краен случай ще ми правят химията  на оперираната ръка.

Благодаря ви,че се отзовахте толкова бързо и ми помогнахте!!  Hug Hug

# 534
  • В царството на игрите:)
Здравейте,
да вметна и аз две три думи Thinking
Силванке, сестро, не можах днес да ти звънна - много ме блъскаха вълните в морето и ми избЕга всичко от ума, но знаеш, че те обичам и, че се надявам още дълги години да те поздравявам за рождения ти ден и да те сварвам все в добро здраве и добро разположение на духа  bouquet
Мозче, винаги съм се чудила какво точно означава едно лечение или ваксина или там каквото ще да е, да е ефикасно за онкологични заболявания newsm78Отговарям си, че това означава ремисията да е доживотна и болестта да не се връща повече. В този смисъл ваксината на Спартак Хаджиев не е ефикасна. Поне не беше при някои мои близки. От друга страна при мен ефекта "плацебо" на всички илачи е на лице и заради това пия или поне пиех какво ли не. Както казваше Хули нямаше да знам нито от какво ще живея, нито от какво ще умра Mr. Green Ако мислиш, че майка ти ще се чувства по - добре ако прави нещо за себе си и не спира лечението, започвайте с тази ваксина  Peace
Искам да добавя и това, което беше казала преди време близка лекарка на една наша съфоромка - една лечение не трябва да е дълго , за да е добро, а да е точно и направено навреме!
Карола, имах такива петна на мястото на абокатите и те са точно  изгорени места, но нямат нищо общо с неправилно сложен абокат. Просто лекарствата са такива. Белега ми седя почти 3-4 месеца след края на таксотера. Няма нищо притеснително!
С мойта фамилия утре казваме чао на морето. Въпреки, че морските почивки ме уморяват и имам пясък навсякъде, това са и прекрасни моменти за мен. Ще чакам с нетърпение следващото лято. Пожелавам и на вас хубави летни дни! Hug

# 535
Момичета, благодаря и на вас, че се включихте по моя въпрос. Всяко мнение ми е ценно! Hug Аз не знам защо и аз съм скептична към тази ваксина. По-скоро ме притеснява, дали е безвредна. Да не стане вместо да изпишем вежди, да извадим очи...  

Оф и чак сега на втори прочит видях колко объркано ми звучи първият пост. ooooh! Малката я мъчат кучешките зъби и отново не спим, но поне си редактирах поста.

Последна редакция: пт, 27 юли 2012, 13:42 от Мозче

# 536
Първо да благодаря на всички за добрите думи и пожелания! Hug
Аз прекарах един незабравим рожден ден,който започна със закуска в леглото,разходка в ботаническата градина в Балчик,серенада от мариячи и завърши с нощно къпане в морето и ....е останалото няма да ви го разказвам... Mr. Green

Мозче, направо ми прочете мислите,моето момиче! Hug
Да,моят роднина си я е правил.Незнам дали продължава ,не съм се интересувала.
Той си е жив и до ден днешен,чувства се добре,деен е и работи по много.
Но...Аз не знам какво точно му е заболяването.Не знам в какъв стадии е .А бе,не знам нищо за него освен,че си е слагал ваксината и е доволен.Но дали е добре от ваксината или самото му заболяване е било овлядяно и е в ремисия ,това е друг въпрос.Научих,че си е слагал ваксината ,от неговата съпруга,която е братовчедка на благоверният ми.Когато разбрали за моята диагноза,Катя,така се казва братовчедката,веднага дойде при мен за да ми я препоръча.
Нали знаете,че в такива моменти всеки ти препоръчва едни чудодейни лекове,без който едва ли не няма да има живот за нас! Mr. Green
Аз,както и момичетата тук знаят,съм най-недоверчивата към тези неща.
Не съм пила ,нито ще пия добавки в каквата и да било форма!
Това е от мен!
На всички ви пожелавам прекрасен слънчев ден!
Макар че за повечето от нас ще е тъжен ден! Днес изпращаме нашето Силве! Cry

# 537
  • Варна

Цитат
Здраве и красота / Здравословни проблеми / Re: Борбата с рака- духовното оцеляване и физическото преодоляване-17  : Нед., 07 Февр. 2010, 10:33  
   Не смея да се отпускам.Дори имам някакво объркване ,като стане въпрос за болестта.Не знам какво да кажа- "Аз бях болна от рак" или "Аз съм болна от рак"?! Сякаш се страхувам, че ако оставя всичко в миналото ,ще дръпна дявола за опашката.При вас как е

Пясъче, сбогом. Ти си победител !

Никой не трябва и за миг да се отпуска - ЖИВЕЙТЕ ДНЕС и СЕГА !
The Present is a Present.

Сис, страхотно ми звучи ... хм ... прекарването   Wink Наистина е незабравимо ! Ха така, и още, и пак мноооого мнооооого пъти  Wink и в празници и в делници   bowuu еее размечтах се и аз - не мога да се запра   Embarassed

# 538
  • Пловдив
Тръгвам за църквата да запаля свещичка за Силвето!  Praynig

Довечера заминаваме на палатка и там се надявам да внеса спокойствие в душата си. Слагам си жълтите очила и се качвам на моята луна.  Днес бях решила да си пусна ТМ, но се отказах. Искам да се насладя на природата, ще прегръщам дървета и ще поемам тяхната енергия.

Приятни почивни дни на всички! Hug Hug Hug

# 539
  • София
Привет на всички момичета!
Ванче добре си решила мила за Ту маркер. Аз постъпих по същия начин. Преди да тръгна на задокеанското пътуване трябваше да си направя контролните кръвни изследвания и прегледа при д-р Марков. Естествено се замислих и реших като теб - да се насладя спокойно на ваканцията, пък когато се върна тогава да ги направя и да изчакам резултата. Желая ти прекрасни изживявания сред природата!
Слънчеви и прохладни почивни дни желая на всички!!!!! family

Общи условия

Активация на акаунт