Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 156
  • 707
  •   1
Отговори
# 540
Kakarumka,мога ли да те попитам на теб за какво ти правят зомета и ти плащаш ли я?питам защото химиотерапевтката ми препоръча първите две години да ми се направят четири зомети през шест месеца,било добре и за костите,и за туморните клетки,но сама да си ги купя -600 лв.  едната!доста ми е скъпо и не знам!:(

# 541
  • у нас - на брега на морето
Мозче, подкрепям решението ти да задаваш въпроса си в темата, защото всеки въпрос вероятно вълнува всяка една от нас. Така ще получаваме повече информация. Не случайно форумът е мястото, където спокойно можем да си зададем въпросите, без притеснение от евентуално нахокване или по-лошо, от мълчанието на докторите. Аз също много се чудя за тази ваксина, но не съм убедена от ползата й и дали няма да си навредя.
milla.v, нали нямаш нищо в костите? Вероятно може и да има ефект, но защо на нас не са ни предлагали?! Дали ще има ефект, да се забави остеопорозата, която си предизвикваме от Летрозола?
Да се похваля - вчера макар и за много малко успяхме да се видим с milmich  newsm03. Съжалявам, че не видях и Сисссс  Sad.
Приятна събота на всички!

# 542
Приятна и от мен! Не пиша, нещо тези дни ми е скофтено.Станала съм ужасно ревлива, малката днес събори една тежка играчка, стреснах се, после такъв рев му ударих, че детето онемя-казах И , че съм гледала страшен филм. Добре, че се лъже още.
 Довечера ще ходим на един язовир, но не съм много сигурна, че съм за пред хора.Адски съм нервна-Сисс, кой доктор предписва веселите хапове Laughing?

Последна редакция: сб, 28 юли 2012, 12:41 от Луди Пеперуди

# 543
Сиссс  Hug

Момичета, още веднъж благодаря за отговорите! Майчето днес ще дойде вкъщи, ще й прочета какво сте ми отговорили,ще обсъдим и други варианти /химиотерапевта й е препоръчал разни билки/, а пък в крайна сметка тя сама ще си реши.

Приятен уикенд на всички!!!

Луди Пеперуди, писали сме заедно. Бързо възстановяване ти пожелавам, а пък това дали си за пред хора изобщо не го мисли. Ако ти се ходи-отивай, ако не- недей, но не заради хората, а заради себе си! Hug

Миналия месец отидох при един ''психотерапевт'' , много напрежение ми се беше събрало и имах нужда да си поговоря с някого. Човекът ми каза, че нямало нужда да си губим времето да си говорим, нямало да ми стане по-добре и направо взе да ми пише рецепта с някакви антидепресанти. Разревах се и излязох от кабинета, естествено без да взема рецептата и без да му платя. С мъжът ми отидохме и се почерпихме с по един масаж и кино, после хапнахме, поговорихме и ми мина и напрежение и всичко. Ще му се невиди и психотерапевта измислен Stop

Последна редакция: сб, 28 юли 2012, 13:18 от Мозче

# 544
Aмазонка,нямам метаст. Мисля че заради золадекса защото май намалява кост.плътност от него,честно казано аз си мисля,че може би ще го спря след някой и друг месец!нали може и само на нолвадекс да остана?

# 545
Мозче-с перука съм, и под нея се лее пот с литри, ходя бавничко и постоянно гледам в краката си-изпитвам страх да не падна, да не се спъна -и без това съм най-спънатия човек на света Laughing. Вчера и днес излизах-градът е малък, познаваме се, хора ме спират, радват ми се, прегръщат ме,сякаш ме изпращат на оня свят...И аз се разкисвам, не зная какво да кажа...
 Ама пък как съм отслабнала-не зная тези 5-6 л кисти на колко кг се равняват, ама съм оформила едни хубави крака, да се похваля и с нещо де, стига само рев...Жалко, че ходя само с дънки сега, че хич не се виждам с роклЕ и токчета.
 В сряда нали бях на вливка в ИСУЛ-ами пак да ги похваля-лъчезарни и усмихнати-в 11ч бях готова. Тук, във ВТ, приключвах към 15 ч-много лоша организация.

# 546
 Hug Ти си ми почти градска значи, той ММ е от В.Т. , ама аз си го обичам като роден град вече!  Heart Eyes

# 547
Мозче,що така бе,джанъм?! Защо веднага отхвърли варианта с антидепресантите?!
Защо когато имам проблем с ръка,крак,кръст,гъз ходим на лекар и вземаме с доверие лекарствата ,които ни изписва,а когато става въпрос за главата и душата-се срамуваме и с трахуваме от лекарствата!
Ще ти дам пресен пример със себе си.До скоро и аз вярвах,че ще се справя сама с душевното си състояние.Да,ама не!
Когато ходих на почивката в Баня,там имахме сеанси с психоаналитик.И то доста добър психоаналитик! Но то проблемите с приказки не се оправят! Имам предвид проблемите с главата,не по принцип! Laughing
Какво като психоложката ме изправяше пред огледалото и ме караше да си повтарям колко съм готина и оправна,като аз всъщност не го вярвам?!
Затова си записах час при психиатър.Поговорихме надълго и нашироко.Даде ми лекарства.Аз започнах прилежно да ги пия и ето че чудото стана.
Както беше казала една колежка на Миленка "Сякаш някой ми свали 100 килограмова раница от гърба!". Сега се чувствам лека,спокойна.Не подскачам и не крещя и за най-дребното нещо.
Няма го онова застъргване по мозъка от най-малкия шум дори!
Наслаждавам се на спокойствието си.И другите около мен също му се наслаждават!
За пръв път от 100 години насам спя поцяла нощ и не сънувам кошмари.За пръв път се возя в кола и не скачам на таблото,щото видите ли тези отсреща са тръгнали с ясната цел да ни размажат!
Не откачам,когато изпусна някое от децата си от поглед и не си мисля,че някой ще ги отвлече!
Може да ви се струва налудничаво,но така се чувствах преди хапчетата!
сега съм спокойна и дори и земята да се разтвори,на мен не ми пукааа... Mr. Green

# 548
Затова си записах час при психиатър.Поговорихме надълго и нашироко.Даде ми лекарства.Аз започнах прилежно да ги пия и ето че чудото стана.

Напълно си права, но може би той не подходи както трябва, ако беше поговорил първо с мен, а не така сухо направо да ми пише рецептата... знам ли. Да ми беше казал дори само думите, които ти си написала...

Мозче,що така бе,джанъм?! Защо веднага отхвърли варианта с антидепресантите?!
Защо когато имам проблем с ръка,крак,кръст,гъз ходим на лекар и вземаме с доверие лекарствата ,които ни изписва,а когато става въпрос за главата и душата-се срамуваме и с трахуваме от лекарствата!
Но то проблемите с приказки не се оправят! Имам предвид проблемите с главата,не по принцип! Laughing

Моя проблем се отключи след един преживян шок. Преди няколко месеца моя мъж се задави от нищото, закашля се и здрав прав мъж близо 2 метра почервеня и се строполи безжизнено на земята.
Било е обикновено задавяне и май му е влязло в кривото гърло както се казва и се свести още преди да мога да се окопитя. Но от тогава не мога да дойда на себе си. Всичко, което описваш го изпитвам. Страх ме е да пътуваме, да не описвам какви мисли ми изплуват в главата, малкото само да падне леко и цялата се разтрепервам. Изморявам се много с нея, но нощем не мога да заспя от мисли и ако не си пусна някой филм и вече напълно да припадна от умора, не мога да заспя. И онова застъргване по мозъка... Искам да живея нормално без хилядите страхове в главата ми и може би отново ще се обърна към някой специалист. Защото , когато се занимавам с малката или сме някъде с мъжа ми всичко е уж ок, но остана ли насаме с мислите си, е нещо страшно!

# 549
  • В царството на игрите:)
Както беше казала една колежка на Миленка "Сякаш някой ми свали 100 килограмова раница от гърба!". Сега се чувствам лека,спокойна.Не подскачам и не крещя и за най-дребното нещо.
За пръв път от 100 години насам спя поцяла нощ и не сънувам кошмари.За пръв път се возя в кола и не скачам на таблото,щото видите ли тези отсреща са тръгнали с ясната цел да ни размажат!
Не откачам,когато изпусна някое от децата си от поглед и не си мисля,че някой ще ги отвлече!
сега съм спокойна и дори и земята да се разтвори,на мен не ми пукааа... Mr. Green

Силванке, ти много точно ми припомни защо преди години реших да споделя състоянието си с психиатър Rolling Eyes Тези страхове ме изяждаха..Според мен винаги съм била склонна към това, но никой не ми е обърнал внимание..Вярно е, че не всяко състояние е за лекар и, че понякога и психолог и психоаналитик може да помогнат, но когато нещата се задълбочат е хубаво да се консултираме Mr. Green
Силванке, рожденният ти ден изглежда е бил приказен - Ти го заслужаваш, скъпа
Наде, Силве, Йовче, радвам се ,че ви видях, но не ми стигна и пак ще взема да дойда до Варна!!!
А, някой спомена Велико Търново - това е моята любов...Там зареждам батериите!!!

# 550
  • София
Здравейте мили момичета,
чета последните две страници и като че ли аз съм ги писала. Това с психиатъра или психолога сигурно има смисъл. От две седмици мъжа ми ме кара да отидем за 2-3 дни до Велинград, Сандарнски или там някъде. Изпитвам панически ужас да напускам града, макар че от друга страна адски ми писна вече 6 месеца това висене у дома. Снощи внукът ми звъни от морето да ми каже, че трябва да отида при него и да сме в нашата странция /минал край нея в Равда/, не смея да му дам каквото и да е смислено обещание. Може да е от последните тъжни новини, Светла й памет на Пясъче! Може да е от жегите, знам ли? Но не правя дългосрочни планове. Най-много до следващата седмица и познайте - Диспансера, ТЕЛК, Института за производствена характеристика и тъпотии от този род. Е това може ли да са лятни преживявания??!!
На всичкото отгоре май-започвам да отслабвам. По време на химията бях като напомпана. Чувствах се надебеляла, подута. Сега, вместо да се радвам, че влизам във форма, гледам - нова бръчица и рев...
Днес получих писмото от ТЕЛК, където пише, че трябва да се явя на 6-ти август. ОК!!
За лекарството на Кака Руми не зная какво е, но тя имаше мети в костите й успоредно с химията й вливат още нещо, може и да е Зомет.

# 551

Силванке, ти много точно ми припомни защо преди години реших да споделя състоянието си с психиатър Rolling Eyes Тези страхове ме изяждаха..Според мен винаги съм била склонна към това, но никой не ми е обърнал внимание..Вярно е, че не всяко състояние е за лекар и, че понякога и психолог и психоаналитик може да помогнат, но когато нещата се задълбочат е хубаво да се консултираме Mr. Green
Силванке, рожденният ти ден изглежда е бил приказен - Ти го заслужаваш, скъпа
Наде, Силве, Йовче, радвам се ,че ви видях, но не ми стигна и пак ще взема да дойда до Варна!!!
А, някой спомена Велико Търново - това е моята любов...Там зареждам батериите!!!
А мен сте ме пропусналли в кафепиенето Sad Sad............но важното е да сте живи и здрави!

# 552
  • В царството на игрите:)
Зара, ще ти мине. Много ми е познато това чувство - сякаш ако напуснеш София и се отдалечиш от лекари и болници се оголваш някак си и оставаш беззащитна Rolling Eyes Това ще отмине с времето и ще дойде другия момент /поне при мен беше така!/ - да ти е хубаво като си далеч от София и като се връщаш да ти е гадно, защото все едно се връщаш при проблема. Лудости безброй ни гонят мила, но това е положението Mr. Green
Сияние, можеш специално да попиташ Надето, че питах за теб, но наистина 3 дни минаха много бързо и за нищо не ми остана време...Следващия път обещавам Peace

# 553
  • у нас - на брега на морето
milla.v, не зная защо така си решила, че трябва да спреш Золадекса?! Сигурно си във фертилна възраст и щом комисията е назначила да ти го слагат, значи "приятелчето ти" е хормонозависимо. Никой не е решил за ти изписват това скъпо лекарство /имплант/, ако нямаш нужда. На други /визирам себе си/ се опитват да ги накарат да си правят хистеректомия, за да не се налага да им отпускат Золадекса. Аз също съм на Летрозол, но явно не е достатъчно. Не приемай поста ми като назидание, но се притеснявам да не си докараш беля от незнание. Желая ти всичко НАЙ-ДОБРО и на всички момичета във форума!  Hug    love001 newsm10
А, забравих! newsm78 Що се отнася до "розовите" хапчета, аз също ползвам, но моите са бели smile3534. Не смея да препоръчвам, защото си е лично решение, но аз без тях нямаше да се справя с всичките проблеми, които ми се изсипаха на главата през последните 3 години. Преди няколко месеца посъветвах братовчедка ми и сега ми казва, "Защо не те послушах по-рано? То сега било живот!" Колкото и да се опитват да ти казват "Стегни се! Вземи се в ръце!", понякога за съжаление имаме нужда и от такава подкрепа.
Хайде, че много се разприказвах...

Последна редакция: нд, 29 юли 2012, 01:10 от Амазонка

# 554
Добро утро!
 Днес ще е жега! Отказахме се от язовира заради нея, няма да мога да вържа малката под сенките, пък и на риболовците щеше да им е доста тежко. Дано почиващите на палатка и покрай морето да са по на хладно LaughingLaughing
За Търново-наистина, ако решите да пътувате насам-да не забравите за мен-през един баир съм Hug!

Общи условия

Активация на акаунт