Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 073
  • 707
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,аз мисля че имали сме рак,махнали са ни го,ако не дай си боже някоя ракова клетка се е разпространила другаде в тялото нали ззатова сме правили химио и лъче,и хормоно!
А с възрастта ракът става все по малко агресивен,имам в превдвид при по възрастните дами!в онкото видях толко хора с толко по нелечими раци..
амазонка,не можах да разбера при теб,щом си на летрозол трябва да си в менопауза,иначе е нолвадекс,който е лекарството,което влияе на рак.клетки,а золадекса само спира цикъла с целия там процес...

# 556
Относно това дали сме имали или дали имаме рак,аз винаги съм казвала,че рак съм нямала! Просто лекарите искаха да източат пари от здравната каса! Това казвам и в това ми се иска да вярвам!
Но когато се случи нещо такова,каквото стана с Бабилия,с Надето и със Силвето,започвам да се замислям по-сериозно за нещата!
Така че,лесно е на думи да го казваш! Но само човек,който  е губил близки хора заради рака ,може да разбере ситуацията напълно! Peace

# 557
  • София
Здравейте, мацки!
И аз да кажа, имаме рак, но ще го натиснем да си почива няколко десетилетия! Това си мисля, е нашето решение, нали?
Днес ще бъде много горещ ден, третият от горещниците! Така че търсене дебелите сенки и си гледайте кефа!

Обичам Ви и Ви желая един много хубав неделен ден!

# 558
Здравейте, момичета!

Още не съм започнала ХТ. Но един месец след отстраняване на тумора мина....Въпроса ми е, някоя от вас дали е правила ПЕТ скенер и дали става с направление това изследване. Питам тук, защото е неделя, а утре вече ще се обадя в болницата.

http://www.svetamarina.com/article4.php
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=rak&Number=1950359099

И още - някой ползвал ли е Neulasta след ХТ- за повишаване на левкоцитите е това, и какви са отзивите ви.

Благодаря!  bouquet

# 559
  • Варна
Здравейте, момичета !
Първо да ви споделя, че срещата ни от тази седмица я поставям в папка "незабравими".  newsm51
Страхотно си прекарах, но ми се видя доста кратичко. Следващия път ще ви арестувам за повечко време ...  Wink
Сисссс, milmich Kissing Heart
Vista, Пет скенер ми препоръчаха да направя едва ли не задължително след операцията и преди ХТ. Трябва да минат обаче месец-два от операцията, да е зарастнало всичко. Вътрешните шевове са с конци, които се абсорбират от организма от 3 до 6 месеца. И това оказва влияние. След ХТ се изчаква 1 месец, а след ЛТ - 3 месеца. Аз все пак не се наканих да го направя този ПЕТ. Всички други изследвания си ги правя в срок и са ми в норма за момента. Не виждам причина да се вра и там. Но при всеки е различно... 
Снощи имах среща на класа от гимназията. Всеки си членува в някакви кръжоци - фолклор, шев, рибарство и тн и тн - пътуват, срещат се с клубове разни по сбирки и конкурси. И ме питаха аз в какъв клуб членувам - гледали ни снимките във ФБ - много готини сме били ...  bowuu .
Какъв е всъщност нашия клуб ПИпИруди? Не можах точно да обясня на хорицата хахахах - ама те догатнаха, че сме нещо като индивиди за безпилотни и безметежни полети. Демек духовно оцеляване и физическо преодоляване, ама по друг начин казано.
Наздраве !  cheers
А аз се захващам с неделните занимания ...  newsm64 1ironing wash hang newsm28 newsm71

# 560
  • В царството на игрите:)
Здравейте,аз мисля че имали сме рак,махнали са ни го,ако не дай си боже някоя ракова клетка се е разпространила другаде в тялото нали ззатова сме правили химио и лъче,и хормоно!

Мила, Мила В, това звучи прекалено хубаво, за да е истина...Дано и да е истина за нас, но...е наивна да се смята ,че след ХТ, ЛТ и ХТ всичко ще е розово newsm78
Аз съм в менопауза заради Золадекса /Изкуствена/ и не съм на Нолвадекс, а на Аримидекс. Мила В, ти на колко години си?
Виста, аз правих петскенер във Варна след като свърших химиотерапията. Даже още не бях минала и вливките с Херцептин. Мисля догодина пак да направя. Направление не се иска.

Здравейте, момичета !
Първо да ви споделя, че срещата ни от тази седмица я поставям в папка "незабравими".  newsm51

Наде, аз също Hug

# 561
  • София
Здравейте.Аз съм на хормонотерапия- Золвадекс и Нолвадекс от 5 месеца ,на 37 год.Може ли някой да ми каже дали е имал болки в краката и по точно в стъпалата.Така съм от 3-4 дни.
Благодаря ви. Simple Smile

# 562

Виста, аз правих петскенер във Варна след като свърших химиотерапията. Даже още не бях минала и вливките с Херцептин. Мисля догодина пак да направя. Направление не се иска.

Milmich, да разбирам ли, че е безплатно? В началото е струвало 3000 лв. все пак. Само със записване ли става?
Пиши две думи и за самия резултат, какво ти показа и как това се отрази на по-нататъшното ти лечение. Имам впредвид, че е много прецизна техника за диагностика и би трябвало да е почти задължително при избор на терапия. А аз досега на 2 места бях и никой доктор не поиска да направя ПЕТ скенер, а днес от приятелка разбрах за съществуването му....

Последна редакция: нд, 29 юли 2012, 17:38 от Vista

# 563
  • София
Vista аз не съм ходила на ПЕТ скенер,milmich е ходила , станало е объркване. Simple Smile

# 564
  • В царството на игрите:)
Изследването е напълно безплатно за онкоболни. Плаща се от останалите. Става със предварително записване. Дават ти дата и чакаш:) Направих го за собствено успокоение и никой не ми го е препоръчал. Лекарите не го смятат за достоверно, защото често дава фалшиво положителни резултати. Резултата беше, че съм в пълна ремисия /март 2010 г./, но с нищо не промени вече предписаното ми лечение. Даже не казах, че съм го правила. Продължих си контролите, както си следваше. Естествено, че резултата ме зарадва много и се надявам такъв да е всеки път, но се отказах да ходя всяка година. Препоръчва се при случаи, в които не е ясно от къде идва увеличението на ТМ или трябва да се открие първичния тумор.
Лени Рад, не мога да се сетя за такива болки в краката, но от Аримидекса дълго страдах от болки в китките. Може да е и нещо от жегите newsm78

# 565
Аз пак малко в страни от темата, ама днес ми е едно такова...та да го споделя
http://vbox7.com/play:b7190ee6
 Така-и какво казвахте за студената бира? Едни мисли за септемврийско море преди операцията ми се въртят, за последно да си развея комплекта цици ...че после отивам в отбора на силиконките, особено откъм дясната ми страна...ама се чудя как да вместя финансово мероприятието , че ми идва близо до първия учебен ден!

Офф, не искам да ви боли никъде, вече само като чуя думата болка- Sick, същото като при  стискай зъби. ми не искам никой да го боли, и да стиска зъби, и да си реве тайничко...живот ли бе...

# 566
Момичета на кой адрес да ви намеря във Facebook?

# 567
  • София
Не зная дали има такъв във ФБ - всеки си има име...

# 568
Зачетох се във старите теми! Четох постове на Надето и Силвето...
Толкова хубаво и топло ми стана,че съм ги познавала! И толкова пусто и празно,че вече ги няма!
Отново се сдухвам май... Или просто имах нужда да поплача за приятелите си,които ни напуснаха!
Не искам да ги забравим! Не трябва !
Извинете ме....

# 569
Имаш нужда да поплачеш!Явно е заразно тия дни!
 Лека нощ, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт