Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 073
  • 707
  •   1
Отговори
# 570
  • София
ЗДРАВЕйте  Hug

Положителното ми мислене, или по-скоро НЕмисленето за осмокракото, нещо взе да се пропуква  Sad

Още след операцията преди година, там, където са ми дълбали лимфните възли и са ме бродирали нескопосно, си имах възглавничка отстрани на подмишницата. Реших, че просто такава е кройката  Mr. Green
Но тези дни, като я опипвам, ми се струва доста по-плътна. Докторята дим да ги няма - лято е  Laughing
Може да е тлъстинка, може да е мастопатия, ама негативната муха в главата ми не спира да бръмчи  Sad

Та, ако някоя от вас е имала подобно нещо, споделете. Че докато дочакам докторско мнение, ще лудна. Дори с бели и розови хапчета  Mr. Green

Да ви е хладно   Peace

# 571
  • София
Привет момичета!
Като гледам, май имате нужда от сритване!!!! Laughing Какви са тия сълзи, какви са тия хапчета??? Мухи бръмчат май не само в главата на мама Меца. Сис, тебе може и да те напляскам. Затова ли прекара такава фантастична ваканция?????? newsm78
Целувам ви и ви прегръщам всичките с надеждата, че усмивките ще греят на хубавите ви личица!!!  love001

# 572
  • София
Ама моята муха,  Марги, е кацнала на конкретно възвишенийце от неизвестен произход  Sad Поне мен не сритвай  Laughing Не съм параноичка и не се вкарвам зорлем във филми. Миленке  Hug

Иначе си много права за хапчетата, но всеки се спасява от черните мисли и настроения по различен начин...

# 573
И от мен малко за повдигане на тонуса-маска за коса, с изпитан резултат  bouquet

Препоръча ми я приятелка, минала по нашия път преди 2 години. След ХТ косата и само е оредяла, без да опада напълно. Правела я е през ден, като е втривала в скалпа:

1 лъжица Тривитаминол и
 1 лъжица Екзематин Ц

И двете съставки се купуват от ветиринарната аптека и не са скъпи. Първото е за засилване на растежа на руното при овцете, другото има сходно действие....

http://www.raboteshtomomiche.com/article.php?id=trivitaminol-eee … eksir-za-kosa-709
http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/5210/eczemat … anija-100-ml.html

Може някоя от вас вече да го писала, но да се включа и аз, защото съм сигурна , че на нея не и беше опадала косата.... Simple Smile

# 574
leni rad,аз имам същите болки в стъпалата,най-силно сутрин след ставане,едвам едвам кретам,при клякане ме болят капачките на колената,а до преди си спортувах...питах за тези болки нормално е от химията,а и от золадекса,трябва да си направя изследване на костната плътност!за золадекса имам две противоположни мнения от 2доц.химиотерапевти,и съм раздвоена дали да го спря или продължа!?може ли да ми препоръчате добър химиотерапевт като се регистрирам в диспансера?

# 575
antom Благодаря ви за отговора, редовно следя темата, но така и не намирах какво се взима от истинските хора за болките при костни метастази, иначе в интернет пише какво ли не.
Опитвам се да я изкарвам насам - натам, но когато болките са много силни, просто няма как, едва върви милата, дори миналата седмица излизахме до едно близко кафе и след като се прибрахме болките бяха ужасни, почувствах се даже виновна, защото аз исках да излезем...
Не съм като повечето хора, след като чуят диагнозата, да загубват надежда и т.н. борим се, както можем, майка ми е един много позитивен и усмихнат човек, постоянно се шегува, има страхотно чувство за хумор, но когато наведе глава и заплаче, направо сърцето ми се къса...
  Иначе от тези, на които са им вливали Бондронат, болките затихват ли с времето или се получава така вследствие на болкоуспокояващите?
Желая на всички тук много слънчеви усмивки, борете се - заради вас, самите и за хората, които ви обичат ! 

# 576
  • София
Здравейте, мили момичета!
Днес денят беше успешен, затова съм и във форума. Ще ми направят от службата проф.характеристика за ТЕЛК и на 6-ти съм на Комисия. Най-изненадващо в събота получих писмото Peace
Намерих една 25-та поликлиника в Младост-3, където ми завериха рецептурната книжка! Стана за минутки. Ура! newsm10
До скоро си виках, боже, колко са досадни тия бабички с рецептурните книжки, само отварят писарушка работа на докторите, ама ето че и аз се включих в техните редички...  newsm12
Утре ще отида при общия д-р да си направя устата за изследвания, защото в диспансера имаше единствено мълчание на тази тема, и аз, понеже съм нова за там, реших този път да не си показвам зъбките /вече и такива почти нямам Joy Joy/.
Напазарувах здраво и наготвих у сина ми, защото тази вечер си идват с дете от море!
И защо Ви пиша всичко това!
Слава Богу, че има какво и имам сили да го правя! Това страхотно ме зарежда и забравям, че може би ми се реве, че имам гадна диагноза и т.н. Трябва да си намираме повече физически занимания, иначе от много мислене боли глава! ooooh!

Пожелавам много хубав, изпълнен с положителни емоции ден!  love001 newsm51

# 577
  • София
milla.v , milmich благодаря за отговора.И при мен  сутрин е същото положение , но днес изненадващо нищо ми няма.Значи не е от топлото време ,а от Золадекса / може и комбинация от двете  Grinning /.
 milla.vне мисля да спирам Золадекса,вярвам вътрешно на това лекарство, Иначе за добър химиотерапевт - аз съм в ИСУЛ ,доволна съм от доктора.
Желая на всички спокоен и пълен с късмет ден.

# 578
Zara, и аз съм го усетила това с трудовата терапия, ама тъкмо набера скорост, и все нещо се случва...Абе защо моя ТЕЛК от началото на юни чак за 3 септември го назначиха!?

# 579
Моя телк от началото на юни го назначиха за края на юни!не можеш ли да подадеш някаква жалба,ти ще получиш заплата чак октомври,нали трябва да се яде....

# 580
Аз  си помислих, че е заради отпускарския сезон, ама сега като чета за вашите дати, и се сетих за моята.
 Момичета, дразнят ме миризми-направо като бременните съм, дразни ме мирисът на запалена цигара -докато не запаля и аз Embarassed-, на готвено, на кафе...на абсолютно всичко.Фен съм на ароматизаторите у дома, но днес минах и изключих и събрах всички джаджи от стаите.Химията беше в сряда-може ли да е от нея?Взех си Деган-не помага, едвам успявам да сготвя. Днес споменах на майка ми, с надеждата да ми сготви, ама те моите родителки като цяло не са от сещащите се, аз пък ме е срам да си кажа направо....та нищо не стана-и днес ще си готвя сама Laughing.
Зара, що не прескочиш и към Горна Оряховица? От мен продуктите, от теб-манджичката Joy. И тез моите, кви хора са, всяка вечер ядат Joy

# 581
  • София
Луди Пеперуди,milla.v,
и при мен ТЕЛК-а не стана много бързо. Първо подадох молба и по тяхно настояване минах след 20 дни, за да ме пратят в една болница, в която се оказа, че не са написани писмата, но бързо ги написаха. Аз дори не очаквах такава експедитивност. И понеже парите не стигат, а имам и един тъп заем, си пуснах платения отпуск и в момента си го ползвам. Със всеки изминал ден обаче си мисля, че не ми се ходи на работа... и ако ми дадат болничен, няма да откажа.  newsm78 Защото какво да се лъжем, правим се на печени, ама сме си рязани! newsm78
Луди Пеперуди, със сигурност чувствителността към миризмите ще е от химията. Ако беше в моя град, да съм дотичала с една тавичка! Hug Hug

Чао, момичета, излизам с куче, а след това - да посрещам внуче.
Хубава вечер на всички!

# 582
  • Варна
За миризмите - и до ден днешен съм чувствителна. От началото на химиите... Също както при бременните. Усещам миризми от мнооого далеч - дори сега като е топло гледам много да не се мотам между хората, че има доста такива дето се къпят по-редичко.  newsm12
А пък има един ароматизатор за тоалетна, който направо ми бърка в червата.  smile3514 С двоен цвят и потресаващ ефект. Когато правих химии съм го използвала и всеки път като прегърнех тоалетната чиния получавах все ново и ново излияние. Та чак до сега - като го усетя и у мен тръгват да напират едни спомени ... Sick и бягам надалеч.
 newsm53

# 583
Е по-образно няма как да се опише Joy, аз пък избягвам фурни и баничарници.

# 584
Аз до скоро бягах от една кебапчийница,ама вече-не! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт