Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 078
  • 707
  •   1
Отговори
# 585
АА вие говорите по моята тема с миризмите...Ей, полудявам след химия. Точно како вие го казвате. Предният път от един пъпеш в хладилника бях подлудила майка ми. Колкото пъти отвори хладилника, толкова ми мирише на тоя пъпеш (по-скоро на развалено) и ми прилошава.Махна го тя,изчисти всичко и в един момент ми каза:Кажи ми сега на какво ти мирише? Какво още да направя? Помолих я да ме изтърпи още само веднъж...Да видим какво ще стане сега Simple Smile

На мен ми дръпнаха химията един ден по-напред..Сега съм  при друг лекар и той работел така.Много ме изненада  ooooh! Още повече, когато ми каза,че няма лекарство за бялата химия..но се разбрахме и всичко ще е наред и ще ми сложат всичко,както досега..

Хубава и прохладна вечер на всички!!  Hug

# 586
И моето писмо за ТЕЛК най-накрая дойде, поканена съм на 28  август....да видим какво ще излезне.А утре тръгвам за Истанбул и оттам за Памуккале , на термалните извори .От морето в Анталия се отказахме, че си имам море до колене и във Варна......ето този хотел резервирахме ..да видим дали ще ни хареса.
http://www.lycusriver.com/lycusen/index.html
  Предполагам няма пречки да се ходи на минерални извори, нали ?
  Пожелавам ви прохладни дни и нощи, много летни емоции, горе главите! Hug Hug Hug

# 587
Sianie,имам някакъв спомен,че не трябва да се къпем в минерални извори,но не се сещам кое е противопоказно,може би топлата вода за ръката!мисля че го четох в някакви препоръки от сайта на ИСул!ако искаш се поинтересувай..

# 588
  • Русе
Относно миризмите-от химията е.Махате всички ароматизатори,от WC.от миялни машини,не
ползвате и любимите си парфюми,защото после ще ги намразите, тъи като ще ви напомнят
неприятни моменти, в хладилника слагате поне 2 абсорбатора за миризми и така.
Мамо меце, на мен така ми се беше подула оперираната мишница и се оказа че събирам гнои.
Пак ме точеха 7-8 дена,правиха ми и биопсия на течноста , пих антибиотик, накрая доктора ми каза
че е некротирала тъкан от лъчетерапията.Но мен ме болеше и се бях подула може би колкото
детско юмруче и това беше 4-5 мес. след лъчето, по време на химиите.
Хубава и спокоина вечер и от мен.

# 589
  • София
здравейте,да се включа и аз  Grinning
за миризмите е ясно,но да споделя какво ми става от рекламата на едни дъвки FiVE с вкус на диня-там огромни червени вълни заливат всичко  Sick малеее сменям бързо канала

milla.v,относно къпането в минерални води,рехабилитаторът в Онкото ми каза( аз го разпитвах за асолютно всичко,което може да се прави с оперираната ръка) каза,че не трябва да се къпем в мин.вода с висока радиация-пример в Централна Баня била такава.Е предполагам ,че и над определена Т не е добре

Лека вечер

# 590
Коко, и на мен ми е отвратителна тази реклама!
Сияние-пожелавам ви прекрасна почивка!
 И от мен лека нощ!

# 591
На мен пък водата непрекъснато ми мирише на хлор , особенно в дните  след вливката  Rolling Eyes  и имах неблагоразумието да хапна моцарела след една от червените вливки и после  Sick Сега само като си помисля за моцарела и ми става лошо hahaha
sianie35  да си изкарате страхотно , да събереш многоооооооооо положителни емоции newsm68 newsm44 newsm68. Мисля , че няма да имаш проблем с минералната вода , особенно ако е с ниска минерализация , пък и  нямаш химия която да чистиш .Само внимавай с горещата вода , да не ти отече ръката  Hug

# 592
  • у нас - на брега на морето
Сияние35, наистина ни е противопоказно влизането в минерален басейн, още повече и топъл до 5-тата год. То от там нататък е разрешено, защото вече не се водим на учет в Онкото /НЕ, че сме излекувани/!Също така НЕ трябва да пием минерални води, а само трапезни.
Иначе убедена съм, че ще си изкарате прекрасно, защото там било много красиво! Лек път! travel
Луди Пеперуди, мен също така ме мотаха при първия ТЕЛК. Подадох си документите през юни, а чак на 2 септември ме извикаха. Този път ме викат на 31 август. Що се отнася за миризмите - искрено ти съчувствам. Щом твоите бабчета не се сещат, пък вземи да им понапомниш. То като не си извоюваш помощ и подкрепа сега, така и ще си отиде. Да не мислиш, че не се сещат, но така е по-удобно!
Що се отнася за болежките в ставите, първо ме боляха много стъпалата и си мислех, че имам нещо... След това ме заболяха и ръцете, тазобедрени стави и въобще навсякъде. Сутрин и аз едва се раздвижвам и като робот едва отивам до тоалетна. Има моменти, когато съм по-добре и моменти, когато се обострят нещата. Казват ми, че може да е ревматологично, но май за тези неща лечение няма, а само временни облекчения с кортикостероидни препарати. Това разбрах от пребиваването ми в ревматологичното отделение в болницата.
Нещо не ми стана ясно, защо да не пия Летрозол, а Нолвадекс?! Аз бях 1 год. на Тамоксифен и след това на Летрозол, защото вече ме вкараха в принудителна менопауза. Нямам представа дали вече ще имам цикъл след петата година, когато спрат Золадекса, но знам, че сега не трябва  да се спира, защото е опасно за мен.
Лека нощ и успешен утрешен ден! Hug

# 593
Лелелееее ,колко подробности научих още...благодаря за информацията и пожеланията, момичета!Явно ще се кисна в басейна с нормална вода, а минералната-само до кръста ,че имам да оправям и болежки в поясната област ,както и дерматологични проблеми.Поне ще се нагледам на красоти.
  Хайде, доскоро и лека нощ! Hug

# 594
  • София
Момичета,посрещнах ги, "накърмих" ги кой с каквото пожела, а малкият каза, че иска да живее при баба, а не само чичо му да е у дома! Да се радваш ли, да плачеш ли...
Чета, и не вярвам на ушите си - учет, а не отчет. Силно чувствителна съм към незнаенето на българския език, защото аз го уча и усъвършенствам от времето, когато бях на 10.
Освен това зная коя вода е минерална, но не зная коя е трапезна - сигурно онази в чашката, защото иначе би трябвало да е чешмяна.
А в тази горещина, само топлите минералните извори са ни нужни!
Момичета, не издребнявайте! Всичко, свързано с миризми и всякакви други осезания са бели "кахъри", не можете да ги отстраните и ще трябва в този период да ги изтърпите. Дръжте се "мъжки" и ще видите колко по-лесна ще е терапията. А това, че вече имам 2 мм коса, си е факт.

Млади сте, предлагам да си говорите за мъже, например!!!
Спокойна нощ на всички и най-важното - успешни опити за самовнушение!
ОБИЧАМ ВИ!

# 595
Zara53,трапезна се води водата с много ниска минерализация ,не чешмяната.А колкото до горещините и мин.води -е, съпруга подари такава почивка ...ще се ходи .Пък имам и други болежки както казах за оправия ,така ,че ще съчетая полезното с приятното.Изчезвам ,момичета ,ще имам нет там и ще ви чета редовно.
  Отивам да направя последна проверка на багажа ......и дим да ме няма Grinning!Обичам ви много!

# 596
  • Варна
Пренебрегвам с равнодушие коментара на Zara53

Пия си хапчетата редовно, дори днес ми осигуриха още 6 месеца.  smile3534
За има-няма 10 минути ми връчиха нов протокол. Работят като машини тези хора, бе .....

sianie35 , Желая ти почивка, изпълнена с щастие и любов. Не мисли за болести, прави това, което на теб ти носи наслада.
 Hug

# 597
Здравейте, момичета!
Имам питане към тези, които скоро са минали ТЕЛК.
Моето писмо най-после пристигна, както писах и по-рано.../канят ме на 8 август/ започнах с подготовката на документите...стигнах до Етапна епикириза от личен лекар ....и познайте какво стана...иска ми изследванията от Хасково, но аз нямам нищо...преди 10 дни ходих с писмото до диспансера поисках да си направя всички контроли - не било необходимо излишно да се облъчвам /преди 1 год. съм правила мамограф и снимка на бял дроб/...направиха ми само кръвни изследвания за протокола и чао...
И сега на въпроса:
Последната точка от писмото пише: 11. Изследванията трябва да направите предварително и с готови резултати да се явите на комисия.
Какви изследвания се искат? Ако може по-бързичко, моля да отговорят тези които са минали скоро ТЕЛК!
Моето ще бъде за 3-ти път. Първия път-1г., Втория- 2г.

Утре отивам да правя поне мамография и реография...,защото 8 август наближава...
Благодаря, предварително!

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 11:44 от Soni_66

# 598
  • София
Сонче, в писмото пише какви консултации трябва да правиш. Вземи си картона от диспансера, където и да се намира той. Не могат да ти го откажат. Наистина не е необходимо да правиш нови изследвания, след като в срокове си ги правила.

# 599
  • София
Здравейте мили момичета!
Антомче мисля, че ще е много полезно на първа страница като много важно!!!! да отбележиш следната информация - да се правят фотокопия на всички резултати от изследванията. Препоръчвам го, защото аз си правя фотокопия и си ги съхранявам в една папка и при необходимост си ги представям там където ми ги искат. Така избягвам необходимостта да ходя и да си губя времето в онкодиспансера, а пък и необходимостта да се моля и да обяснявам защо ми е необходим картона с изследванията!

Общи условия

Активация на акаунт