Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 081
  • 707
  •   1
Отговори
# 600
Май малко по малко темите ни за разговор намаляват... вече не се знае какво да се споделя и какво не.. Мисля,че сме се събрали да си говорим за това, което ни вълнува,и че една от нас е споделила това,което й се случва не означава,че следващата след нея трябва да й каже,че това й е бял кахър..Нека се изслушваме и уважаваме,защото това са ни трепетите сега.. Всяка нещо с времето си.

Ако тук не може да попитаме,то къде?

# 601
Да, Хули, правих само кръвна картина и ТМ, но вече 3-протокол вземам без други изследвания. дадоха ми консултацията без да погледнат изследванията дори от кръвната картина...
Като я погледнах нищо ново от преди 2 години...същата е...
А като гледам таблицата от първа страница 48 -ми месец доста изследвания трябва да се направят...

Марги, аз също всичко копирам, но нали трябва да са актуални изследванията...
Като се разрових из личната документация правила съм ноември 2010 г - мамография и рьо графия...

Личният лекар ми каза да ходя да си искам изследванията иначе, как ще ми определят процента?!?! newsm78

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 13:13 от Soni_66

# 602
  • София
Сонче, аз не зная какво пише в писмото ти, какви изследвания и консултации искат.
Мога да ти кажа какво направих аз преди десетина дни.
В писмото ми пишеше - консултация с кардиолог, имайки предвид , сърдечно- съдовите ми заболявания, с ортопед,снимка на тазобедрените кости / наличие на персистираща двустранна коксартроза/, последни епикризи - представих им картона, който имам в диспансера и заключението на онколог. Това беше.
Написах и за заключението на ТЕЛКа , но явно не сте прочели.
Каролка, аз не виждам причина за разочарованието ти.
Ние си говорим наистина за нещата, които ни интересуват и отговорите ни дават нужната информация. Споделяй това, което ти е необходимо и интересно.
Най-малко за нашите проблеми може да се каже, че са бели кахъри. Всички тук играем едно и също хоро.
Единствено жалкото е, че някои от нас се пускат от това хоро ненавреме и ние го преживяваме болезнено. Но само ако си една от нас, можеш да го разбереш.
Що се отнася до трепетите сега... на всяка една от Вас пожелавам да останат завинаги СЕГА.
Няма да забавя, когато Теодора Захариева издаде книгата си " Аз се излекувах от рака".
Няма такъв, който да се е ИЗЛЕКУВАЛ от тази гадинка.
Има такива, които са в ремисия. Такива като мен, 20 години борбата не спря.
Сега съм в ремисия отново и пак не смея да твърдя, че съм се излекувала.

# 603
  • София
Да, трябва да са актуални изследванията. До три месеца се считат за такива и не е необходимо да се правят нови. Особено пък такива, които са свързани с облъчване. На мен до сега не са ми искали никога за ТЕЛК снимка на бял дроб. Колкото до таблицата, моля всички да имат предвид, че тя е само примерна и не е задължителна за изпълнение!!! Лекуващият лекар трябва да каже какви изследвания са необходими, още повече, че с годините броя и вида на изследванията се променя. Аз имам при личния си лекар едно цяло досие с фотокопия от епикризи и всички изследвания. Когато ми потрябва етапната епикриза за ТЕЛК ми я прави за пет минути.
Каролка, темата никога не може да бъде изчерпана, предвид на това, че живеем, а живота ежедневно ни поднася причини поради които влизаме в нея и пишем. За съжаление не винаги приятни, но това е извън нас. Това за "белия кахър" по някога е полезно. На мен пък ми харесва, защото така като се замисля, си казвам, че има и по-лошо и се успокоявам.
Прегръщам ви момичета и ви желая един слънчев и спокоен ден Hug  

# 604
  • София
Маргич, сега вече ти се ядосах Mr. Green
Как можеш да ми пожелаеш слънчев ден, бе момееееееееееееее.
Иде ми да се гръмна вече от това слънце, жега ми е  #Crazy
Искам в Исландия и то завинаги  Grinning

# 605
Хули, Маргич, благодаря ви, че коментирахте питанията ми!  Hug  Hug

Няма да ви занимавам повече...

Лек ден!

# 606
  • София
Хули  love001
Ще се опитам да ти поръчам за днес след обяд един разхладителен дъждец Joy нали си ми приятелче Wink
Сонче, аз не знам колко полезна ти бях, ама се опитвам да улесня момичетата, които до сега не са си задържали резултатите.

# 607
Сонче, аз не знам колко полезна ти бях, ама се опитвам да улесня момичетата, които до сега не са си задържали резултатите.

Разбира се, че си полезна...,нямам предвид само сега, откакто пиша в този форум, а то е още от 8-ма тема, винаги намирам полезни неща, понякога без да питам конкретно... Всеки ден влизам във форума, не винаги пиша /защото няма какво да кажа/, но следя какво се случва...

Прохладен ден на всички! Тук вече се заоблачава  Grinning

# 608
  • София
Здравейте момичета!Ще задам един въпрос на който може и да не получа отговор или да ви се стори елементарен , тъп и т.н.,но все пак благодаря!
Преди 6 месеца съм оперирана от рак на гърдата,на хормонотерапия съм.Вчера ми направиха първите изследвания ,но само кръвна картина - биохимия+туморен маркер.Не ми правиха нито ренген ,нито ехограф ,нищо друго.Доктора от ИСУЛ ми каза да дойда на 3 - 4 септември за да подготви навият протокол и най вероятно тогава ще прави и др. изследвания.И тъй като е отпускарско време и както винаги много бързат аз не разбрах - всичките показатели от кръвната картина и биохимията са в норма , туморният маркер е 17 / до 28 на лабораторията / - та на мен чуденката ми е ,че преди операцията туморният маркер беше 13 ,другите кръвни показатели мисля и че те са в норма ,но по нищо не личеше ,че съм болна.Всички показатели в норма.Сега пак са в норма ,но се притеснявам че може да имам заразени клетки и те да действат пък кръвната картина да не ги отчита.Как да разбера?В смисъл такъв - и при наличен тумор нормални показатели , без него пак.Стана дълго и объркано .Знам ,че тук няма медицински лица  ,но все пак....Благодаря!

# 609
  • София
leni_rad за съжаление повечето заболяли от тази болест са със съвсем нормални кръвни изследваниия, вкл. и Ту маркер. То това е коварното при това заболяване и понякога се открива твърде късно. Затова препоръките са за редовни профилактични прегледи на мамолог, а не на кръвни изследвания. В последствие когато заболяването вече е факт, се правят освен задължителния Ту маркер, ехо и мамография на гърдите, ехография на коремни органи и малък таз, рентген на бял дроб, сцинтиграфия. Когато всички тези изследвания се правят в подходящо време и по подходящ начин, определени от лекуващия доктор и те дават резултат за една трайна ремисия можеш да се радваш на живота си. Не бива да се поддаваш на лоши мисли, особено когато резултатите са ти отлични. То ако така лесно се "заразяваха" клетки, нямаше да бъде толкова висок процента на преживяемост от това заболяване. Поздравления за хубавите резултати от изследванията! Peace   

# 610
Амазонка,ароматазните инхибитори,какъвто е летрозола,както и золадекса намаляват костната плътност,при теб с това съчетание е нещо като двоен ефект,но явно си имала някакви проблеми в тамоксифена щом са ти го сменили?с вените ли имаш проблеми,тромбовлебид?
Лени рад,защо трябва да имаш ракови клетки извън тези които са тимахнали?

# 611
  • у нас - на брега на морето
milla.v, наистина за една година с Летрозола костната ми плътност от нормална сега е в остеопения на границата с остеопороза. Обясниха ми, че Тамоксифена действа до две год. и след това трябва да се замени.

# 612
  • Варна
Здравейте,
Днес когато една колежка ме заразпитва как е майка по време на химиите, аз й казах, че няма как да е добре , на кой ли му понасят тези процедури  Sad , но тя изрази мнение че  нейни приятелки (сестри по на 27 - 30 години) били оперирани от РМЖ и в момента правили химии, но в Турция. По нейни думи те били посъветвани, от някакъв пловдивски доктор, в никой случай да не правят химиотерапия в БГ, даже той направо им забранил. И те сега ходят в Турция, колежката каза лечението струвало много скъпо- до сега към 60 хил. лв. Та в тази връзка аз се замислих какво му е на лечението в БГ и защо така категорично доктора е  рекъл и отсекъл  newsm78

# 613
Дженифър сега ще ти кажа моя опит , когато  трябваше да почна химиите преди около 3 месеца имах два варианта: единия в наложената вече онкология , а другия в частна болница.И аз почнах едни велики разпити  и събиране на мнения от различни лекари .Отговорите на всички бяха че химията навсякъде е една и съща като вещества .Един от най добрите лекари занимаващи се с онкология в Пловдив ми каза цитирам" Ако искаш отиди в Париж на айфеловата кула да си правиш химиите, единствената разлика е че там ще правиш химии в разкош и ще ти сервират червено вино".Затова че според мен е важно какво точно ще назначи онколога като лечение ,а не че ще влеят  нещо по различно от нашите химии тук.

# 614
  • Варна
desert rosee и аз така мисля, но днес тази колежка ме вкара в едни филми и започнах да се обвинявам дали не направих всичко по силите си (и финансови такива) преди да подложа майка на химиотерапията, дали не проучих достатъчно детайлно всички възможности за лечение у нас и чужбина, не че мога да си позволя кой знае колко, но кредит щях да изтегля, от друга страна пък исках това лечение да започне колкото е възможно по-бързо, защото много се размотавахме и имах чувство, че губя ценно време и така. Лека вечер момичета. Hug

Общи условия

Активация на акаунт