Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 070
  • 707
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро!
 Споделям мнението на desert rosee. Спомням си за едно интервю на Нана-ако е била максимално откровена, каза, че препоръчаното лечение от израелските специалисти се припокрива с това , което са казали българските. Избрала е Израел, защото там всичко е в клиниката-няма го това размотаване по кабинети, дори беше снимала коридорите-празни, сякаш не работи в болницата. После четох и друго нейно интервю-че съпругът И служебно е пътувал и преди непрекъснато да Израел, та явно имат възможност да съчетаят двете неща.
 Как сте днес? На мен ми светва-качила съм 4кг от излизането си от болницата, чувствам се силна, миналата седмица все още бързо се измарях и т.н. и май ще се захващам за работа.
 Днес като че ли е по-прохладно-прекрасен от мен!

# 616
  • София
Благодаря ви за отговора.Сега трябва просто да вярвам на доктора който ме оперира , на който ме лекува в момента и всичко ще е наред.Аз знам ,че нашите доктори са добри.
Днес се очертава един по- прохладен ден подходящ за разходки .
 Hug

# 617
От това , което съм чела като не-професионалист в онкологията, и сравнявала като лечение в България и Англия, мога да кажа, че протоколите за лечение са едни и същи. Следват се световно утвърдени пътеки за лечение. Освен това, българските лекари следват и всяко ново направление, почти веднага. Оставам с впечатлението, че българските онколози са много будни и непрекъснато интересуващи се ( за разлика от някои други профили, където почти не правят следдипломно квалифициране). Освен това, в Англия, например, строго се следят разходите и където може, оригиналното лекарсто се заменяс генерично ( по-евтино). В България ми прави впечатление, че се работи с оригинали  , като че ли..
Накратко, по мое скромно мнение, вярвайте на лекарите си  Hug Hug

# 618
  • пловдив
Привет банда  Hug Отдавна не съм писала, но ви прочитам набързо ежедневно  Laughing Луди пеперуди, радвам се, че е започнало да ти просветва, явно стиснатите ни палци са започнали да действат  Laughing
Да си призная, когато бдях до леглото на майка след операцията и ми идеше да убия я сестра, я доктор, защото просто липсваха наоколо, а аз се чудих какво да правя...., когато от 5ч висвах да пазя ред за вливка и ми идеше да турна две шашки динамит в ке..фа и да им лепна всички ла.на на тавана, за да им светне.... замирише, че това не е начина да се лекуват хора.... Тогава ми минаваха едни мисли, дали не трябваше да обиколя всички банки, да продам всичко налично и да хукнем с мама за чужбина..... но все се намираше наоколо ми една позитивна личност, която ми казваше - "виж сега ... от съдбата си никой не може да избяга, затова не го мисли толкова... имаш пари, отиваш на ВИП "курорт" - нямаш пари- доверяваш се на наличните доктори и спираш да мислиш ако така... ако иначе..... оглеждаш се и захващаш приятелски разговор с най близкия до теб на опашката, пък останалото съдбата ще го реши " Що приятелски разговори проведох.... ако бях в чужбинско с нулевите ми познания на чужд език.... щях да си мълча скучно  Mr. Green а сега като съм почнала.... чак и форум си открих където да си хортувам когато не съм на опашката  Joy
JenniferLopez ако напишеш в гугълчето за и против химиото, ще намериш мноого доктори, които надълго обясняват и че не трябва да правим химиотерапии, но.... още не съм видяла такава статия да е предружена от сканиран документ на същия този доктор с диагноза раче....  Wink Зарежи какво казва колежката, не си губи времето и нервите за въпроси дали сте взели вярно решение с лекуването на мама в България. Сега си имаш достатъчно работа по възстановяване на мама от химията. Ние сме с вас, както и цялата ни позитивна енергия !
За всички от мен  lovekiss

# 619
  • пловдив
Ей, като написах "привет" в началото на предишния пост и се сетих за един стар виц... може да съм ви го казвала, но.... я пак... /руски е вица, затова и тук таме ще има руска дума/
Счетоводен колектив... само жени.... Всяка сутрин отиват на работа към 8 без 20, правят си чайче, сядат и започват..... Всяка се похвалва колко пъти е правила секс с мъжо вечерта... Да обаче един ден влиза директора на фирмата и води един господин.
- Дами, това е новия ви колега...
Ами сега, как ще протича интересното сутришно разговорче ?!
Най умната го измисля - един "привет" - веднъж са правили секс.... два "привета"- два пъти....
На другата сутрин пристига първата, слага чай и зачаква.
Втори влиза новия колега, кимват си за добро утро и отпийват чайче.
Влиза следваща колежка - първата "привет"... втората "привет,привет".
Всяка следваща влиза и си разменят ..привети. Само най младата закъснява. Става 8 без пет....8....8 и пет.... Най после връхлита задъхано и ... "привет, привет, болшой привет и два привета утром" изстрелва и сяда на бюрото  Joy
  bouquet

# 620
  • София
Момичета, "привет, привет, болшой привет и два привета утром"  hahaha Joy Joy

antom,   bouquet Благодаря ти, че ми подобри настроението /както винаги!/

Малко съм се сдухала, защото вчера бях на изследване /на гръбнака/ за остеопороза. Летрозолчето бързичко си е казало тежката дума  Sad Като си представя още колко годинки трябва да го приемам, май както си седя пред компа ще се счупя  Mr. Green

# 621
  • с/у ОколоМръсТното
Мили хора, привет!   bouquet

Чела съм ви тайничко и искрено ви се възхищавам  Hug. Нека най-хубавото да ви предстои  Praynig

Имам една молба към вас....
Моля, разполагате ли с някакви координати на психолози, които работят с онко-болни и са готови да ги съветват адекватно, но и нежно по въпроса с тяхното заболяване и бъдещето им?

Просто не знам, как да разговаряме със свекърва ми на тази тема, а тя е доста зле...
Много Ви благодаря  newsm51

# 622
Мама меца,нещо изписват ли ти срещу това изтъняване на костите?на мен само ми изписаха калций с д3, но за сега вместо това ям всеки ден по малко ементал(не знам дали е баш еднакво  Simple Smile
Амазонка,явно всеки химиотерапевт е с различна визия за хормонотерапията  Simple Smile аз бях при двама,но ти сега излезе с трета версия  Simple Smile !

# 623
  • София
milla.v ,какво трябва да поемам, трябва да каже ендокринолог. Но трябва да поизчакам да мине отпускарския сезон  Mr. Green Чувала съм много мнения срещу таблетките, т.е срещу химията.

О, с удоволствие бих предпочела ементала за люкарство  Grinning Ти ли си го предписа  Laughing

# 624
Ехоооо, веселячки, разхлади се, и ви дойдЕ музата! Радвам се!
 Шани, това за София ли е? Имам за ВТ, но не стигнах до нея и нямам опит.
 Върнаха ли се някои от отпускарките? Аз не съм на работа до 15.09, но престоят ми и операцията в София ни изядоха командировъчните за истинска почивка. Сега какви ли не варианти обмислям, ама все не стигам до никъде.Иначе редовно пускам тото Wink.

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 15:59 от Луди Пеперуди

# 625
Хайде и аз да драсна някой и друг ред, да дам знак,че мърдам Simple Smile

Изместиха ми химията с един ден напред и вместо днес ми я направиха вчера.. Не знам с какво ни упоиха ама толкова много ми се спеше. Добре,че имах човек с мен, който да вика сестрите да ми сменят банките. От вчера до днес само спя. Много ме втриса на моменти и ме болят мускулите.Едвам ходя Sad Мисля да пия някой аналгин след вечеря и един панадол за втрисането.. Имам назначена дата за лъчетерапията. Ще имам 25 броя облъчвания.. Сега остава само да си стъпя на краката- в пряк и преносен смисъл  Flutter

Хубава и прохладна вечер на всички!

# 626
Здравейте, момичета!  Wink
Повече от девет месеца чета тук редовно и мнооого ви харесвам!  Hug Hug Hug
И аз съм в отпуск до 15.09., но този месец работя допълнително, на друго място- и без това няма да ходим на почивка, а когато съм вкъщи, постоянно ми се въртят в главата разни предположения, пъълна бъркотия и много страх. Но сега на курса сега ми е добре Simple Smile
Момичета, тук малко се поразхлади, но пък спряха топлата вода, вие как се справяте?

Целувки за всииички тук от мен!

# 627
  • В царството на игрите:)
Слънчогледи, подозирам, че сме съседки, защото и на нас ни спряха топлата вода за 2 седмици Mr. Green Аз живея в Дружба 1 Grinning
Аз нямам какво да напиша и затова не пиша. Нещо ми е летаргично, унесено и апатично, но май по -  добре така отколкото да съм кълбо от нерви.
Мамо Меце, мисля, че нямаш никакви основания за притеснение - моята кройка е същата. Някй път ще ти я покажа Wink
Дженифър Лопез, много се чудя на акъла на някои хора и на това с какви глупости могат да ти напълнят главата. 99% от нас са правили химиите тук, а и където да беше другаде, пак щеше да е същото...Само уредбата е по - съвършена и нервите, които се хабят по болници и институции по - малко newsm78
От утре съм на работа. Гледам да съм оптимистична. Дано ми се получи #Crazy
Останете си със здраве! Peace

# 628
 Wink да, milmich, съседки сме, в Дружба2 съм и бях на пролетното кафепиене с момичетата, но аз закъснях, а ти точно тогава си тръгваше, на Марги и предстоеше презокеанското пътуване, мама Меца ми се струва беше ... и другите момичета..не ги свързвам с никовете тук   Embarassed   ... нооо, много по- важно е, че всички бяхте страхотни, супер позитивни и интересни   Party  ..да минава отпускарското време и пак да се видим Simple SmileSimple Smile

Приятни сънища, момичета и утре, хубав ден! 

# 629
Мамо Меце, за кройката,  Миленка ти е казала много точно, то май повечето си имаме такива висинки, но
ако искаш, може да правиш 10 дни гимнастика и лимфомасаж с направление от личния лекар. Една дружка сега ходи в Дървеница и затова зная, че там не са в отпуск. Ако кажеш, да поискам телефон и да си питаш?

Общи условия

Активация на акаунт