Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем - 19 тема

• 18 894
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
6 месеца само бебета ми бяха в главата, но си беше удоволствие да ровя  Laughing

# 406
Чудна работа си свършила!

# 407
Здравейте мамита Simple Smile
Цял ден ви чета,но уви не мога да се включа Sad
Дано скоро дойде и моят период в който да коментирам списъци,покупки и т.нат.
Мн ви се радвам и мн ми помагате за по късен етап от бременността ми Simple Smile

# 408
Жени, браво, страхотно си се справила   bouquet Много е полезен списъка!
Аз също направих, но е доста по-скромен, защото специално за дрешките не съм ги изреждала по този начин, а и тези за болницата не съм ги включила, защото на мен ми искат само чехли и тоалетни принадлежности.
Попи, ти нали знаеш, че в Селената трябва да си само с тези неща, защото ти дават нощница, халат, превръзки, даже помпа за кърма, аа и за бебето само комплект за изписване ти искат- всичко друго, като шишета, памперси и дрешки, за малкото докато е в болницата, пак те ти подаряват Simple Smile

# 409
Лойър, знам мила, ние поне тези неща ще си спестим. Но в списъка на Жени има много полезно инфо и за количките и изобщо за всичко.

# 410
  • на земята
Момичета много хубав и пълен сипък,браво ЖЕНИИИИИИ..запеметих си го аз,ох да дойде време и аз да купувам  Praynig,какво е това   ,,протектор за матрак,,  newsm78         iii ,днес се загуби цял ден те няма,къде ходиш лежанкееееееее.....))))     ЖЕНЯ ИВАНОВА и нея я няма какво стана с обрива..)))

# 411
Даа, за количките особено, супер сравнения са направени, така много лесно се избира с тази табличка Simple Smile

# 412
Мдааа, хубаво е да се пита в болницата където всяка ще ражда за изисквания.... Но като цяло, това е максимумът.

Мноого се радвам, че ви хареса и ще ви е от полза поне за някои неща  Hug

П.П. Лили, това е като се напишка бебето, да не мокри матрачето.
Между другото, някои мами си вземат еднократни чаршафи или протектори, да не цапат....

# 413
Минавам много набързо Hug
Днес  мама ме разходи малко из квартала и се почувствах страхотно-от януари не бях ходила така ooooh!То било друго да видиш хора Joy

# 414
Абе, мамета, Фикси вече е в 39 седмица и нещо ми се губи днес  newsm78 newsm78 newsm78
Фиксиииииииииии?????

# 415
Жени,благодаря за списъка,ще свърши добра работа!
Да ви питам, някоя от вас подавала ли е документи за удължаване на болничинте в ТЕЛК?Аз понеже съм в болнични от трансфера насам и сега ми тече последния 30 дневен болничен.После ще ми дадат още един за 12 дена, а през това време трябва да подам документи в ТЕЛК.Дано не ме мотаят много там newsm78

# 416
фиксчо май се разписа за нещо сутринта  newsm78
аз за Рали си мислех, но тя се появи...

# 417
     iii ,днес се загуби цял ден те няма,къде ходиш лежанкееееееее.....))))     

бях тука и ви четох с интерес,но не мога да се включа в темата Simple Smile

# 418
Браво на Жени за труда!
Малко акъли от мен като вече понакупила това онова.
1) Възглавничка мисля трябва след годинка чак, освен ако не е в комплект с чаршафчетата и така или иначе ще я купите. Под главата се слагало само сгъната калъфка или хавлийка, ако повърне нещо детето да не е върху чаршафите.
2) Преди да купите обиколниците си изберете кошарата. Повечето обиколници са с връзки и мога да се закрепят само на решетки.
3) Боди с дълъг ръкав и крачол и гащеризон- пижама ми се струват едно и също.
Ето такова: цък
4) Организатор за легло - пак са с връзки,ще е удобно да го закрепите ако имате повече от една решетка на кошарата. Ако е само решетка отпред ще скрие бебето.
5) Адаптирано мляко за всеки случай. Купува се от близкия магазин. Не си давайте парите предварително. Гледам, че са към 30 лв. кутията. За шишета също. Мисля, че две шишета като начало са ОК, ако мислите да давате вода. Ако не сте фенове на микровълновата има стъклени шишета (видях на НУК) и можете да ги изварявате. Има и таблетки за студена стерилизация(ефтини са и е лесно). Четка за шишета и биберони- в някои комплекти с шишета си има.
6) Носов аспиратор- тези в комплектите за бебешка хигиена са доста смотани. Хвалят ето тези:
цък, както и тези които се надяват на прахосмукачка. Това с прахосмукачката обаче ми се струва странно на мен. Ами ако трябва да я пускаш вечер, докато останалите спят? Има и електрически аспиратори за много пари. Аспиратор трябвал, защото бебетата дишали основно през носа първите месеци и ако е запушен не сучели добре.
7) Топоцин (пудра за пъпчето) май няма вече по аптеките, имало разни други. Може би ще ви препоръчат в болницата или педиатърът.
8.) Ако физ. разтвор е голяма банка ще трябват спринцовки и игли, за да вадите нужното количество.
9) Трябват и тампони за грим или памучни тампони (топят се във физ. разтвор или преварена вода и се чистят очичките)
10) Музикална играчка за легло- купете я след леглото.

# 419
За ТЕЛК-а  - и мен това ме чака, ама лекуващият ми каза, че си било разправия и имайки предвид състоянието ми по-добре да си взема отпуск.

Общи условия

Активация на акаунт