било трудно да намериш работа

• 26 568
  • 257
  •   1
Отговори
# 195
Но много изместихме темата, за което се извинявам.

И аз  Embarassed

# 196
Легализиран преводач в университета наричахме преводачите, които имат право да правят превод и легализация на документи. Ако искаш и лицензиран може. Така ги наричахме докато учех Peace " Заклет " за мен е супер смешно понятие и ми клони към титли от  времето на Тодор Живков, но това е друга тема Wink По принцип самият преводач си подава документите в министерството, поне преди беше така. Сега как е нямам идея. Вариантите преди бяха три.
 1- Подаваш си документите и ти издават лиценз. Превеждаш каквото си искаш.
 2 - Нямаш лиценз и не превеждаш документи.
 3 - Нямаш лиценз, но превеждаш и документи, а някой преводач с такъв си слага подписа.
Разликата между първия и последния случай е в заплащането.

# 197
Добро утро на всички, които като мен стават сега. От седмица насам попадам неволно на разговори и коментари, че в Бг. няма подходяща работа за всеки, няма пари, няма свестни колеги, не можеш да си намериш работа чрез сайтовете предлагащи това, А ТРЯБВА да имаш връзки. Чудя се, само ако случайно попаднем на мениджър от подбор на персонал в някой от тези сайтове предлагащи работа с колко въпроси бихме го затрупали и дали ще може да ни отговори? И ми стана интересно всеки от нас какъв въпрос би задал на такъв човек подбиращ '' правилните '' хора?
За последния въпрос бих отговорила. Не са ми нужни въпроси за да разбера дали човека срещу мен е подходящ за работата, която предлагам или не е подходящ. Още като го видя и поговоря с него ще ми е ясно. Peace

# 198
Къде си, немирнице, видя ли, пак до бримката на чорапогащите опряхме.

# 199
Майка ми е учителка по Информатика от 21 години, с 3-то ПКС. От известно време е и главен учител. Смея да твърдя, че заетостта й съвсем не се изчерпва с последния звънец за деня. Работи по проекти, ходи на олимпиади и провежда куп извънкласни дейности. Отива сутрин в 8:30 за първия час и рядко се прибира преди 17:00, понякога даже в 19:00. Заплащането е адекватно, но ще кажа само толкова - няма да го коментирам.

Това са моите наблюдения, ще се радвам още учители като Джомиста и Касита да споделят своя опит с професията, защото аз също съм се насочила към нея и имам нужда от още информация от първа ръка.

Учителската работа изобщо не е една и съща за всички учители, като във всяка друга професия. Има значение какво преподаваш, в кое училище, каква заетост имаш, (не всички попълват хорариума часове), как ти е подредена програмата, имаш ли други отговорности-класен, водиш нещо допълнително....абе, изобщо е доста различно. Все пак мисля, че заетостта е по-малка, отколкото при повечето останали професии. Трудно е най-вече заради голямото психическо напрежение, което буквално те изсмуква. Хубавото пък е, че си като държавните служители-няма начин да не си получиш заплатата на края на месеца Laughing

# 200
# 201
# 202
  • България-Швейцария
Да пътуваш из България, цяла Европа и половин свят, когато му скимне на шефа, да търпиш нервни изблици, да не знаеш тази нощ кога точно ще си тръгнеш, не оправдава и 5000 лева заплата.
В нашия офис (като се изключат пътуванията, има обаче бол други специфики, които успешно ги конкурират) се работи точно така, а заплати над 1000 лв. вземат единици. Онзи ден се прибрах при изгряло слънце колкото да дремна 2 часа и да се преоблека. Някак оцеляваме обаче в подобна обстановка от 15-20 години, че и на вид го докарваме Laughing.

В тоя ред на мисли, ако вземат да предложат на всички по 5000 лв. смятам, че ще убием всякаква конкуренция - за 700-1000 от тях аз лично ще си наема на хонорар някой да ме отменя в делегируемите дейности и ще почивам повече, за да си осигуря свеж и отпочинал мозък за основните. А щом сега и с претоварен успявам да родя нелоши идеи, тогава ехе... размечтах се Wink

Последна редакция: сб, 23 юни 2012, 12:10 от CTramell

# 203
работа има за целия китайски народ
винаги е имало и ще има
въпросът е дали ти се работи,
 знаеш ли къде я търсиш,
знаеш ли как да се продадеш

Абсолютно подкрепям. Това с връзките върви само за определени места. Но има и други места. Работа много наистина.

# 204
винаги е имало и ще има
 знаеш ли къде я търсиш,

Абсолютно подкрепям. Това с връзките върви само за определени места. Но има и други места. Работа много наистина.

Намери ми!

# 205
  • гр. Шумен
винаги е имало и ще има
 знаеш ли къде я търсиш,

Абе прехвърли 45-50 и ще те питам каква точно работа има за целият китайски народ. Аз винаги съм казвала, че това е най-дискриминираната част от населението, не ромите. ТИя хора хем не ги щат (каквато и квалификация да имат), хем на интервютата откровено им се подиграват, че стават вече само за гробищата (моя близка така я бяха разревали след едно интервю, бивша учителка). А клишето "не знаят езици, не могат да работят с компютър" сигурно ще върви още 20 години, нищо че поколенията се сменят.

# 206
  • в пералнята
винаги е имало и ще има
 знаеш ли къде я търсиш,

Абе прехвърли 45-50 и ще те питам каква точно работа има за целият китайски народ. Аз винаги съм казвала, че това е най-дискриминираната част от населението, не ромите. ТИя хора хем не ги щат (каквато и квалификация да имат), хем на интервютата откровено им се подиграват, че стават вече само за гробищата (моя близка така я бяха разревали след едно интервю, бивша учителка). А клишето "не знаят езици, не могат да работят с компютър" сигурно ще върви още 20 години, нищо че поколенията се сменят.

Абсолютно подкрепям, майка ми не можеше да си намери работа цяла година. Всички искат хора на по 20 с минимум 5 години стаж.

# 207
  • България-Швейцария
Абе прехвърли 45-50 и ще те питам каква точно работа има за целият китайски народ. Аз винаги съм казвала, че това е най-дискриминираната част от населението, не ромите.
Да, така е.
Ако сега ми се наложи да си търся работа, определено ще ми трябва фалшива лична карта поне за първоначално представяне.
А това пък за компютрите е такова клише, че вече ми се вие от него, компютър ползвам активно от времето, когато сигурно другите са го гледали само на снимка.
Честно, чак ми се е искало понякога да се изгавря с някой работодател по параграфа възраст, изглед и умения, в моята сфера обаче няма как да го направя, всички ме познават. А сигурно ще си струва само за да им видя физиономиите след това Twisted Evil.

# 208
винаги е имало и ще има
 знаеш ли къде я търсиш,

Намери ми!

Аз да не съм добрата фея случайно? Обикновено търся кандидати за отворени позиции, обратното също не е невъзможно, но само в редки случаи.

Има тема, там пишат хората, ходят по интервюта. Много често се оказва,че проблемът не е точно в предлагащите работа.

# 209
винаги е имало и ще има
 знаеш ли къде я търсиш,
Намери ми!
Ако може и на мен! Тук пишат хора,които май не са били в позиция на търсещи работа!
Преди време кандидатствах за работа,която изискваше работа на компютър.Липсата на свидетелство за компютърна грамотност беше една от причините да не ме одобрят и го изтъкнаха като причина.Аз имам изкаран курс по Компютърно счетоводство и работата ми е свързана с това,но липсата на ето този документ беше препъни камъкът за мен и шанс за нашия човек,когото след изпитателния 6 месечен срок,все пак изхвърлиха зад борда!

Общи условия

Активация на акаунт