Жарко слънце грее, а АПРИЛЧЕ гука и се смее :)

• 39 431
  • 728
  •   1
Отговори
# 405
Да наистина дано няма реакция. Ние на първите двойни вдигнахме Т вечерта и аз дадох Панадол ама къде го глътна къде го изплю.....и на другия ден вече нямахме Т. Ама нали казват че след вторият прием на двойните ваксини имало по-силна реакция и направо треперя до тогава.......

# 406
  • Варна
Привет, поразходихме се ..уж подушхаше , а пак е такава жега ..

Да чукна на дърво,но Стамито добре понася ваксината,вярно че боцнахме само едната, но и от нея очаквах реакции.
 Нищо по-различно от ежедневното му поведение не забелязвам, така че нищо няма да давам, нито лепенки да слагам ...просто снощи пропуснахме банята, за мое учудване,бях решила че може да се къпе, но уви-не трябвало да го мокрим мястото ...

Много свикна на ръце, и в морската като го разнасям после ми е голям зор да го сложа в количката, реве като на заколение ...ама това е положението, на равния асфалт мога да си позволя да нося и бутам количка, но излезем ли на пътя при шофьорите ...йок  Twisted Evil

stelinkata , като видях че си писала и реших,ч е сте свършили "голямата работа", дано днес е денят  Simple Smile

А относно ваксините-колкото по-големи стават бебета, толкова по-бурно реагират на ваксините, тъй като организма им расте, а с него растат и съпротивителните му сили към телата,които се вкарват посредством ваксините, точно за да изградят антитела

KRASI1982 , казваш че пие сок и е на кърма беба, защо се ядосваш,че отказва вода-може би са и достатъчно течностите, а и има и друг момент-кърмата е по-сладка по презумпция, плодовите сокове -също, твърде вероятно е да не и харесва безвкусната вода .... Simple Smile

# 407
Така като чета доста  от мамите дават сокчета,а пък си имат кърма.Направо взх да се чудя.Аз си мисля,че са ни малки бебоците за да ги тъпчем от сега със сокчета,ако си им стига кърмата и надават добре,защо трябва да им даваме от сега разни сокчета и пюренца Rolling Eyes

# 408
Брейнбъг, толкова добре те разбирам, аз така се обезкуражавам, когато Кико реве и не иска да суче, а знам, че съм направила всичко, което ми е хрумнало... Но пък сега слава богу са по-добре нещата, първите 3 хранения от деня си цока добре, чак следобед почвам да додавам АМ, защото плюе зърното и плаче, а вечер направо давам адаптираното, че никак не ме ще, давам му понякога и вода преди да заспи, с биберон, но не винаги иска. Успокояващото е, че си установихме ритъм и редовност, така че ще си караме така на смесено хранене докато педиатърът препоръча захранване.

За ваксините, Кико след първия път вдигна температура, 38,2 -- аз дадох панадол, защото беше много неспокоен и плачеше и мяташе глава в леглото, а и подозирам, че нашият термометър мери по-ниско и реално е имал и по-висока температура. На другия ден към обяд пак имаше 37,6 и аз мислех да не давам панадол, защото това не е висока ректална температура по принцип, а и нали температурите около 37 градуса за знак за имунен отговор на организма, но като се сетих, че не може да се има доверие на термометъра, а и колко бързо вдигат бебетата, пак дадох -- той обаче половината го изплю. За мое щастие след вторите ваксини не сме имали никакви проблеми, детето си изглеждаше добре, само малко по-нервен беше, а и не беше топъл на пипане, и не съм давала нищо. Не знаех, че не трябва да се мокри боцнатото, ние къпахме Кико. Педиатърът може и да ми е казал, но аз от притеснение, че ще го боли детето, си забравям и акъла когато сме на преглед. Ротарикс мисля да не слагам, макар че ако решим да ходим на море, ще е по-добре да е ваксиниран май. Ще питам педиатъра за съвет другия път.

Днес е по-хладно и Кико спи, та намерих време да пиша. Аз самата съм много зле със стомаха днес и почти нищо не съм яла, дано не намаля съвсем и без това малко си кърма. Изядох два залъка хляб поръсен със сминдух, но не очаквам вълшебен ефект -- после видях, че му е изтекъл срокът на годност преди повече от година и половина, сигурно съвсем е изветрял Simple Smile Пих колдрекс, друго не смея да пия. Обикновено взимам церукал като ми е зле стомахът, но четох, че не е много-много съвместим с кърменето, така че ще чакам просто да ми мине май.

Духи_пухи, прочетох статията, милите дечица! Дано при Стеф да не е толкова сериозно и да го израсте този рефлукс...

# 409
Hope Stevenson  дано бързо мине неразположението ти. Нашат педиатърка казва че няма проблем да си къпем бебето след ваксина и ние си я къпем.                                                                       zahar4eto_eli  синът ми който е на 8г е захранен със сокчета от втория месец/само да вметна че е кърмен 1 месец и кърмата ми спря/. Сега ми се ще малката да я кърмя поне до 6-ти месец и тогава да се захранваме ама ще видим.Тук на последък като суче и започва да се дърпа, после пак захапва и пак се дърпа - не знам какво й става, не й стига ли? Казват че когато майката е в цикъл се променял вкусът на кърмата ама то това положение е от преди това , а аз въпреки че кърмя си имам менструация.

# 410
То и аз си имам менструация.И моят мъжага понякога се дърпа и не суче ефективно,но въпреки това аз съм упорита и си го държа на цица докато не му омръзне само да плюе и да почне да яде.Аз също се моля да имам кърма поне до 6 месец.Засега ми е добре и на бебо му стига,принципно мисля да захранвам в 5-6 месец.Това захранване от 3 месец ми се вижда малко раничко и абсурдно,но всеки сам решава за своето дете

# 411
 Просто тогава със синът ми такава беше схемата - втори месец - сокче, трети месец - плодово пюре, четв. месец - зеленчуково пюре и т.н. и каквото ми каже педиатърката и аз това правя.То тогава и нямаше толкова информация човек да прочете ....Но и сега има майки които се придържат към тази схема на ранно захранване.Все пак всяка майка си решава .

# 412
Hope Stevenson ужасия е направо. След последната консултация резултата е 6 кила, 59см. Качила е 700 грама което много ме учуди- как е възможно за 20 дена да качи 400 грама и след това само за 10 дни- 300 грама  Shocked Shocked Както и да е- вчера бях много обнадеждена след консулта, викам си явно и с гърченето пак си качва. Обаче това беше докато не дойде времето за хранене. Такова пищене никога не е било, нищо не помогна , нито разхождане из стаята, нито друскане, нито пози- нищо. Накрая се изцедих и дадох от шише. Излъга се ама не беше много доволна. Днес сутринта беше още по-голям кошмар- чак стана лилава от рев и ми издра целите гърди- до скоро като истерясаше така и я натиснех на цицата ще не ще започваше да яде- сега отказа тотално. И след две такива хранения в 1 часа се предадох и забърках една доза АМ. Ами... какво да ти кажа- изяде го с огромен апетит... Останах доста шокирана, защото в родилното абсолютно отказваше да яде АМ. Сега за следващото хранене ще пробвам с кърма от шише пак и да видим... Май и аз като теб ще мина на смесено хранене. Много ми се искаше да кърмя , но явно няма да стане- 3 месеца се борих и я мъчих и нея не мога повече. Ще я пробвам и на цица разбира се, но ако ми отказва ще й бутам АМ и толкоз. Вие на какво адаптирано сте?
stelinkata и аз имам менструация и мислех , че е от нея ама вече четвърти ден е така, а още даже не ми е дошло (уж наближава ама то след раждането знам ли и аз). Това значи 5 дена преди и 7 дена по време на менструация да не яде нормално- не ме устройва...

# 413
Ето ме и мен Simple Smile Привет на всички Simple Smile

За захранването - аз мисля да почна последните дни от четвъртия месец по малко Simple Smile Чак в 6тия ми се струва късно. Тя и сега преглъща като ме гледа как ям, пък до 6тия незнам Simple Smile Ще започна направо със зеленчуково пюре и после ще давам плодово. Сок може и да не дам - за него още не съм решила. Тези сокове (особено ябълка) на мен ми действа дразнещо на стомаха, пък камо ли на детето. Пробвах 1 път ябълка и 1 път морков и се отказах - от ябълката я тръшнаха коликите пак, а от моркова не ака 3 дена - НЕ мерси Simple Smile

Искам само да ви кажа нещо, което хич не ми е приятно Sad След коментари и анкета във Фейс групата на Априлките, момичетата решиха, че повече няма да добавят гора. Извинявам се, че ви подведох, но не знаех, че има сложена граница  ooooh! ooooh! ooooh! Надявам се сега да не ме убиете с камъни  Sad

За ваксините аз предният път процедирах така: Половин час преди приема дадох малко панадол. След приема още малко. Като боцнаха Алекс сложих охлаждащи лепенки върху боцнатото. Резултата - вдигна температура 37.2 и това беше.

Днес Алекс става на 3 месеца! Пфю - изживяхме коликите, но...май ни почват зъби. Постоянно й текат лиги, всичко което хване (а то още й е малко трудно хващането) се бута в устата - кърпи, хавлии, дрехи. Понякога я приспивам като съм й пъхнала пръста си в устата, който е обвит в стерилизирана марля. А тя ако знаете как дъвчееее.
Биберон така й не успях да натъпча в тая уста. Ако някоя детска ясла има недостиг на биберони ще я заредя - какви ли не купих. Ми тя не смуче - тя дъвче и той не стои в устата Sad

Г-це Димитрова и Алекс е същата шугава офсъ в количката. ooooh! Ако не спи стои само по 10 мин и иска на ръце. Може да изтърве нещо навън. Чакам с нетърпение времето да почват да сядат и да гледат колкото си искат Simple Smile  Whistling

# 414
  • София, Младост
Бърз отчет от днешната консултация-6900 (+1200г) и 64см (+5см)  Laughing. Сверка с картона на каката-с такива мерки е била на 6 месеца  Wink.
Ваксините се разминаха, че сестрата била отпуска, отложихме ги 26.07.
За ротарикса питах, докторката каза, както реша, аз й казах, че силно се колебая и клоня към да не я слагаме и тя каза, цитирам: "Абе той е на кърма, няма нужда."

Сокове и аз не давам и не мисля да давам. Да, преди беше такава схемата, но сега има много повече информация и това даване на пюренца и сокове на толкова малко бебе ми се струва абсурдно, но всеки сам си знае... Само да споделя, че като бяхме на Хисаря, Ирина(каката) се запозна с едно момичнце на нейната възраст(7г) и като се заприказвахме с бабата на детето тя сподели, че то има 2 (!!!) язви на дванайсетопръстника и беше на някаква изключително строга диета... и се чудеха откъде им е дошло. Според мен това вероятно е последица от ранното захранване практикувано преди време.
Аз лично съм взела решение и преди 6 месеца няма да захранвам с нищо. Днес споделих това с лекарката и тя каза, да не чакам баш до 6 месеца, ама да минело лятото... към септември да почвам, пък аз си мисля за октомври-та няма голяма разлика.

Да не го урочасам Иван, ама си стои в количката-и си спинка, и си лежи спокойно като е буден. Нощно време пак в коша на количката спи, ама си го слагам близо до леглото. Преди си спеше до мен на спалнята, но като започнаха жегите и го преместих в коша, че много се навираше в мен и ставахме вир вода и двамата. Той не протестира, че го изселих  Laughing И без това не суче добре легнал и се налага седнала  да го кърмя през нощта.

# 415
Искам само да ви кажа нещо, което хич не ми е приятно Sad След коментари и анкета във Фейс групата на Априлките, момичетата решиха, че повече няма да добавят гора. Извинявам се, че ви подведох, но не знаех, че има сложена граница  ooooh! ooooh! ooooh! Надявам се сега да не ме убиете с камъни  Sad
E щом е станало толкова пренаселено ще го преживеем някак си  Simple Smile Щеше да е интересно да се видим една друга и бебчетата си , но може и без това да се мине  Wink

# 416
Здравеите мамчета!Ние се върнахме от почивка изкарахме две приятно хладни седмици в смолянския балкан.Да се отчета от консултацията качил е за месец 850гр и 4см и вече е 6.400кг и 66см .Ваксините ги отложихме с  десетина дни.Оказа се че още не му е минала млечницата,все още има едно малко бяло петънце.Аз не спирам да мажа,но се виждам в чудо с тях не минават месец.Водичка давам да изплаквам устенцата след всяко хранене,шишетата стерилизирам и пак не минава проклетницата:( Ако някои се е сбласквал с такав проблем ще съм благодарна да сподели.За стоене  в количката-не мога да го накарам и 5 мин.Само в ръце но и в тях не е много кротък.

# 417
  • Варна
Brainbug , ти не си ли от Варна? Някак си ми се стори,че си и ако искаш каня те на следваща ни среща-без да съм пуснала анкета За/Против...ще си изтърпя наказанието, ако е нужно  Wink
Ако пък съм се объркала-здраве да е,пусни някоя снимка в общия албум в Пикаса,поне бебата да видим

Майче, сигурна съм ,че ще те разберат момичетата  Simple Smile

И аз не я разбирам тази теория за ранното захранване от 2ри-3ти месец, но както споделих с момичетата, когато излизахме(варненските априлки) това беше големия раздор в предишната ми отчетна и сега просто си трая-чета и подминавам.

Не ме вълнува плодовия сок, не ме вълнуват и проблемите на пловодо захранващите ...Мога да помагам със съвети,които съм изпитала с отглеждането на първото си дете, но в случая -нито подкрепям,нито имам с какво да помогна, затова просто -пас

Децата са отговорност на родителите, не на педиатрите, така че всеки си носи кръста ... Simple Smile

...с най-добри чувства го казвам, моля не ми скачайте раннозахранващите, нямам нищо против вас ...това са вашите деца, да са ви живи и здрави  bowuu

# 418
Мая, не се притеснявай, че си ни подвела, нямало е как да предвидиш какво ще гласуват хората от групата Simple Smile

Брейнбъг, ние сме на Хипп Комбиотик, Кико много го обича и определено си има моменти, в които си го иска него, а не кърмата (както и обратното) Simple Smile Педиатърът го препоръча и определено сме доволни, ака си добре, рядко пропуска цял ден.

На мене също ми беше любопитно да видя бебчетата на другите мами, къде е албумът в пикаса? Тъкмо и аз ще кача снимки Simple Smile

Аз ще ходя да легна, че много ме боли коремът -- одеве пих но-шпа, принудих се; сега мисля да чакам поне 2 часа до следващото кърмене, за всеки случай.

# 419
Brainbug теб мисля, че те добавиха. Пробвай. Аз също те каня на следващата ни среща. Девойките от Варна ще се зарадват много Simple Smile Мислим да е другата седмица Wink  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт