Жарко слънце грее, а АПРИЛЧЕ гука и се смее :)

• 39 433
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
Добър ден и от нас! Аз просто искам вече да се ГРЪМНА  - малката още не е акала /вече 15-и ден/, когато се храни започва да се дърпа и реве и не знам какво става, жегата ни мори яко а на всичкото отгоре и с тези гадни сколопендри не знам какво да правя  - само се оглеждам и не мога да спя...... и направо ще се пукна вече....На всичкото отгоре забелязах че едното ни клепаче е леко подуто......какво ли може да е? Е наоплаках се.Лек ден от нас!

На педиатъра обаждала ли си се? 15 дни са си доста. За яденето и при нас е така, явно че от жегите........

# 436
Ами тя не е запечена и е само на кърма - просто си усвоявала всичката кърма , коремчето е меко ама все пак ми се иска вече да се изходи. Педи ни изписа Лактулоза ама хич не ми се дава......

# 437
Ами тя не е запечена и е само на кърма - просто си усвоявала всичката кърма , коремчето е меко ама все пак ми се иска вече да се изходи. Педи ни изписа Лактулоза ама хич не ми се дава......
Да, аз бях чела предния ти пост. Лактулозата до колкото знам е безвредна, 15 дни да усвоява всичко не е много нормално, знам че на кърма може до 4-5 дни да не ходят, да не би да не и стига нещо?

# 438
stelinkata, аз не бих чакала нито миг повече... ще дам нещо на детенцето да не се мъчи - още повече, че педиатърът ти отдавна го е изписал!

Тук вече стана въпрос, че всяка майка най-добре преценява за детето си - аз само споделям мнението си, защото за мен лично е тревожно състояние едно бебе да не се изходи 15дни Tired

# 439
  • Варна
Привет  Simple Smile
stelinkata , кураж  Heart Eyes Ако много си притеснена-дай я  тази Лактулоза.То и така не си е работа-да хабиш толкова нерви ...
Обаче като я дадеш тя няма да се изака веднага, ще минат пак няколко часа, но поне ще се успокоиш ...Щом е спокойна беба ..поне това добре  Simple Smile
Може пък наистина да има по-бавна перисталкита...

Аз и сега броя дните на голямото ми дете и пиша на календара кога последно се е изходил, защото толкова рядко го прави, че забравям, понякога минават по 8-9дни и не се изхожда, и просто идва момента и без никакви притеснения, болки и напъване се изхожда ...Физиология-какво да го правя, от бебе си тръгна така

А за дърпането и сукането-от два-три го прави и Стами, толкова нервно суче, подлагам пелена под ръката си, сменяме пози, стоим близо до климатика, за да му е хладно и пак така ...

За стоножките -нямам идея как да се пребориш, у нас зимата дойдоха мравките и направо ми скъсаха нервите.
Не ходят по храната , а в шкафове при дрехите. Полудях, и сега полудявам, защото след ремонта през март изчезнаха, и ей го на-пак се върнаха.
Пръскам с Райд, излизаме на разходка и после като се върнем проветрявам.

Ползвах и един разтвор-от аграрната аптека, не помня как се казва, едно малко шишенце се разтваря във вода и се мие навсякъде с него,т.е. където има мравки, няма изискване да са празни стаите ...
Питай в аграрните аптеки Simple Smile

opelcorsa , добре дошла  Simple Smile

За зеленчуците-и аз замразих тиквичка и моркови.
Свекърите ми преди няколко години си купиха вила в едно село и имат градина. Замразих малки млади тиквички, нарязани на кубчета, по същия начин и морковчета-толкова крехки бяха,като подострени моливчета  Laughing
На есен -каквото зеленчуково има в градината на свеки-почвам с него, я тиква, я картоф ...и така

# 440
Ето много подробно  Hug
Рецепти за домашни пюрета и каши

А 15 дни без ако си е сериозна работа  Rolling Eyes Обикновено за нормално се счита до около седмица неходене при кърмачета, като това ако се повтаря периодично е ОК..
Но такова единично дълно неакане..  Confused Аз бих помогнала механично.. ако след това не се оправи проблема - тогава да се търси къде е причината.

# 441
  • Варна
Да споделя нещо за общия албум в Picasa
Иззех си ролята на администратор на албума  Laughing, и го подредих малко ..Какво имам предвид-имаше създаден един албум- Aprilcheta2012, в който имаше снимки на няколко бебета.

Отделно от него имаше направени албуми с по една снимка на други бебета,т.е. някои мами като са качвали снимки на бебетата си,не са ги сложили в този албум , а са си направили свой.
Сега преместих всички снимки в албума Aprilcheta2012 и изтрих другите,в които имаше само по една снимка
Стори ме се по-прилежно

Отделно направих нов албум, който се казва Aprilcheta 3-6м. (ето линка https://picasaweb.google.com/108721512895085078424/Aprilcheta36Months , но иска мейл и парола)в който да постваме нови снимки на бебета, пораснали вече ...Пак по същата причина го направих-да не е всичко на куп-новородени и пораснали, а да имаме и база за сравнение как растат бебоците  Simple Smile

И накрая-когато качвате снимка  има опция , където ви пита в кой албум да качите снимката-изберете един от съществуващите(има падащо меню), в противен случай самата снимка се качва в отделен албум, обикновено Пикаса го кръщава автоматично на датата, в която се качва снимката. Ако не можете да се оправите, аз ще наминавам и ще прехвърлям снимките в правилния албум

Ако имате други идеи-пишете  Simple Smile

Ми така ...сега вземете камерите, наснимайте бебоците и качете малко снимки  bowuu

# 442
Момичета дадох й Лактулоза. Просто не издържах вече - дано съм направила правилния избор.

# 443
  • Варна

stelinkata....добре че си и дала лактулозата вече...сега мисля че ще се успокоиш,че 15 дена са си множко..Все пак ти си знаеш най-добре....Кураж и от мен и дано скоро се похвалиш

# 444
Stelinkata дано с лактулозата да има резултат!На моя Петърчо много добре му подейства!Ако няма резултат по-добре да пробваш и механично да помогнеш на детето-ти си знаеш, но 15 дни сa доста време!

# 445
ей 2седмици да го няма човек и вие до захранване сте стигнали вече Joy  Минах на чорчик през редовете ама е много да чета назад, та ще вляза в крачка тия дни.
 На нас една седмица в планината ни се отрази много добре, 25градуса беше там, в хотела спяхме с олекотена завивка, Лъчко с пижама с дълъг ръкав....и не слезе от гърдата ми - навакса си човечето...че предния месец ми качи само 450грама от тази жега ядеше по малко и то с циркове
А откакто опънах одеалце на пода на Лъчко започна човечето освен да се обръща от гръб по корем и да се опитва да лази(драпа с краката да се отблъсне, но с ръцете не може да се отблъсне хубаво и се чува едно пъшкане и мучене Laughing, но лека по лека се отласква напред)
Ей сега минах да разгледам бебоците в пикаса Peace
Хаджи, колко много коса има Гери, да вземеш да качиш снимка и от 3-6м да я видим как е пораснала сладураната.
Rouzi много е нежна Яна
Духи, Стефи колко се е променила от тази снимка и от снимката с банските, съвсем друго човече. Не каза дали помогна хомеопатията за вашите непрекъснати гоненици с беборанката
Госпожице Димитрова успя ли да снимаш всички шапки дето изплете през бременността със Стамито, във фликъра ги гледах наскоро.
mpapukova Велинчо малко ми прилича на Лъчко ама имате повече бузки вие.
zahar4eto_eli какво е усмихнато бузанчето
И само 15мами сме качили снимки на бебоците. Надявам се сега да се стегнете.
Извинете за дългия пост, заключ

Последна редакция: сб, 14 юли 2012, 22:43 от laguna

# 446
Duhi-puhi, много хубава тема, аз определено ще се възползвам от нея есента, много обичам да правя разни домашно приготвени нещица. Simple Smile

Стелинката, добре си направила, че си му дала лактулозота на бебчето, няма никакъв смисъл само да седиш и да се притесняваш, когато все в това ти е умът. Моят свекър е гастроентеролог като една от специалностите му е диететика, той много харесва лактулозата, казва, че е напълно безвредна, има просто "избутващо" действие явно, поне аз така си го обяснявам -- на мене ми я препоръчваше докато бях бременна, така че със сигурност няма никакъв проблем за бебето.  Дано и от гадните сколопендри да се отървете скоро!  Hug

Г-це Димитрова, много хубаво си се сетила за второто албумче! Тъкмо ги гледах одеве и си мислех колко са променили бебчетата, нали видяхме плажни снимки на някои дечица тук в темата -- страшно бързо се изменят...

# 447
Добро утро момичета! Много съм щастлива - малката се изака!!! Joy Лелеее не съм си мислила че толкова ще е радвам на едно АКО. Ох олекна миии......Hope Stevenson  направо ме успокои за тази Лактулоза - аз все гадни работи бях чувала, а пък и хич не ми се тъпче детето с разни капки, сиропи и лекарства още от сега.....Благодаря ви за съветите момичета

# 448
  • през девет планини в десета
laguna, колкото и да се опитвах не можах да го намеря това албумче и вече се отказах .Мисля че и някоя друга мама беше писала че не й се отваря.

# 449
Добро утро момичета! Много съм щастлива - малката се изака!!! Joy Лелеее не съм си мислила че толкова ще е радвам на едно АКО. Ох олекна миии......Hope Stevenson  направо ме успокои за тази Лактулоза - аз все гадни работи бях чувала, а пък и хич не ми се тъпче детето с разни капки, сиропи и лекарства още от сега.....Благодаря ви за съветите момичета

Браво на девойката-ето тава се казва инатливо овне  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт