Отговори
# 690
  • ул. "Мечтание"
Момичета, сещате ли се - дали се е разписвала някоя мама от Бургас с VBAC при вас в темата?

Май не, но се надявам, ако има да се обади!  Hug

Успех на всички, на които им предстои раждане!  bouquet fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 691
Да се запиша и аз в хубавата тема, която откривам от една страна късно, от друга - може би съвсем навреме.

Я да разкажа малко за себе си. Предстои ми и на мен раждане след секцио, до което се стигна в процеса на раждането - 42 часа силни продължителни контракции и недостатъчно разкритие, два пъти падане на тоновете на бебето, зелени околоплодни води... Според акушерката основната причина е, че главата на бебо е натискала стената на матката, а не е била ориентирана към изхода.
Сега ми предстои второ раждане, година и девет месеца след второто. Иска ми се то да протече естествено този път. Имам подкрепата на моята наблюдаваща лекарка и на персонала на болницата, в която избрах да раждам. Тук в Германия имат доста по-различна нагласа и оставам с впечатлението, че по-скоро биха ме разубеждавали за ре-секцио, освен разбира се ако няма обективни медицински показатели.
Утре започва 38 г.с. Според моята лекарка, която ме гледа във вторник, главичката на бебка вече е толкова ниско, че тя очаква всеки момент да реши да излиза. Каза, че положението е добро и че очаква доста по-леко раждане. Аз от две седмици имам чести подготвителни контракции.

До тук - добре. Проблемът - през последните две седмици ме хвана много силен страх. От руптура. Толкова си я заобичах вече бебка, с всичките й ритничета и движения, че просто няма да преживея, ако й се случи нещо лошо Cry Още - винаги съм искала да имам поне три деца, ако не ми издържи матката и я отстранят, просто никога няма да мога да се примиря.
Не знам какво ми става - преди не ме беше страх, а сега като раждането предстои съвсем скоро - ще се побъркам. На моменти даже се замислям за секцио, после отхвърлям тази мисъл.
Дали възрастта ми - 32 години - не е много и да ме поставя в допълнителен риск  newsm78

Някой имал ли е такъв проблем и ако да - как се е справил с него?

# 692
Моят съвет е да четеш разкази за успешни нормлни.раждания след секцио и да се настройваш положително. Аз родих така предиоколо десет месеца, не мислих за руптури, ходех на йога, визализирах раждането и използвах Тес за страховете (техника за емоц. свобода). Аз родих на 31 години, не мисля че,са много, мисля да раждам още един път живот м здрве. Най-важното,което имаше опита и подктрепа
та на лекарите! Което пр нас в БЪлария е ужасно трудно да се намери.

# 693
Ще се побъркам, сега пък ми излезе херпес, всичко е против мен, но няма да спра да се боря дано да мине бързо и да не се появява до раждането.

Вчера имах ЖК и докторката ми каза да отида в понеделник за запис на тонове, МБ и да си избирам на 5.08 или на 06.08 да ме записва за секцио, представяте ли си, а аз въобще не съм обсъждала раждането с нея, казах ѝ, че не искам операция, а тя отсече: "Абсурд!", сега в понеделник ми предстои "хубав" разговор с нея, когато ѝ кажа, че няма да назначаваме дата. Въпреки че бях подготвена за такъв развой с нея, си поплаках едно хубаво и цял ден ми е криво, че и днес ме държи още.

# 694
devikici недей да се товариш излишно,няма смисъл.Колкото до твоята докторка (много ме е яд на такива),обясни и в понеделник,че ти си клиент,а не болен пациент и че тя трябва да уважи решението ти и тялото ти.Единственото абсурдно нещо в тази ситуация е,тя да настоява за секцио...
Не си мисли подобни неща,че всичко е против теб.Занимавай се с приятни неща и чети разкази за успешни раждания.Тук има много хубави разкази:http://birthwithoutfearblog.com/.
Имаш цялата ми подкрепа  Hug

# 695
Благодаря ти и за подкрепата и за линка.

Поне съм спокойна, че мъжът ми много ме подкрепя и ми е опора.

Сега остава и с херпеса да се преборя и изследването да ми е добро.

# 696
devikici, къде ходиш на ЖК? Как така лекар, който няма да те изражда, иска да ти определя дата за секцио?

# 697
В Тина Киркова и забележи при позната лекарка. Трябвало да ме запише в графика на болницата, че Григорова подписвала и трябва да си направи организацията.

# 698
Ама разбира се, графикът е най-важен...  #Cussing out
Ти имаш ли резервен вариант, докато Киров е в отпуск?

# 699
Записах си час за преглед в клиника Надежда, ходих и при една докторка в Шейново, която ми каза, че няма проблем стига да тръгне бебето само и да е преди термин, скоро е имала такова раждане след секцио, доста си поговорихме и много ми допадна, защото ми каза всички нейни условия, а пък аз ако съм съгласна да си решавам. Тя излиза в отпуск на 12.08, така че ако е преди д-р Киров да се върнал може би ще ходя при нея.

# 700
Здравейте,

Отдавна следя темата и съм се включвала два-три пъти.
Настъпи и моя момент да препрочета всичко отначало, защото живот и здраве март месец догодина и аз бих могла да се похваля с моята история за VBAC.

Имам едно секцио, наложи се в хода на раждането, тъй като тоновете на бебето започнаха да падат. Оттогава насам съм решена, че искам да раждам нормално второто си дете.

Имам цели осем месеца да се подготвя и да проуча възможностите за Варна. Вече минах през първия "отказ" от лекар. Когато отидох при д-р Максим Яков от Майчин дом - Варна за потвърждаване на бременността му казах, че живот и здраве ако всичко е наред смятам да родя нормално и той на секундата отсече "Не се пъни."  Shocked Разбира се, все още е много рано и има много време при мен да видя как се развиват нещата, но не очаквах от доктора толкова нехаещ отговор.

# 701
Здравейте,

Отдавна следя темата и съм се включвала два-три пъти.
Настъпи и моя момент да препрочета всичко отначало, защото живот и здраве март месец догодина и аз бих могла да се похваля с моята история за VBAC.

Имам едно секцио, наложи се в хода на раждането, тъй като тоновете на бебето започнаха да падат. Оттогава насам съм решена, че искам да раждам нормално второто си дете.

Имам цели осем месеца да се подготвя и да проуча възможностите за Варна. Вече минах през първия "отказ" от лекар. Когато отидох при д-р Максим Яков от Майчин дом - Варна за потвърждаване на бременността му казах, че живот и здраве ако всичко е наред смятам да родя нормално и той на секундата отсече "Не се пъни."  Shocked Разбира се, все още е много рано и има много време при мен да видя как се развиват нещата, но не очаквах от доктора толкова нехаещ отговор.

Честито, желая ти лека бременност и осъществяване на мечтаното раждане!

Ще си позволя един съвет към теб: от лекарите очаквай всичко и такива отговори доста ще чуеш за тези месеци, подготви се и не им обръщай внимание, прочети всички теми и ще се подготвиш за всяка ситуация.

# 702
devikici, в Шейново Гагова изражда нормално след секцио. Не знам при нея ли си ходила. Аз за нея само хубави неща съм чувала. За 2рото раждане и тя ми беше в таргет листата, но не се наложи да искам второ мнение.

Мен в твоя случай би ме притеснил херпесът, а не секциото. Знам, че правят изследвания и не всеки път се налага секцио. Успех!

# 703
Да, при нея бях, тази седмица ще си правя изследване за херпеса и наистина той повече ме притеснява, защото си е опасно. Точно затова написах, че всичко е срещу мен, тъкмо намерих лекари и се появи това, все нещо има, което да ми пречи на осъществяването на VBAC.

# 704
devikici, аз също имах такъв момент - всичко вървеше срещу моите желания... нямах лекар, болница, бебето седалищно... но нещата се наредиха в последния момент, съвсем благополучно.. Вярвам, че и при теб ще е така - само напред с положителната нагласа и спокойствието  Hug. С Дончева говорила ли си?

Роррр, помня те  Simple Smile. Ако прочетеш всичките по-стари теми, ще видиш наистина, че повечето лекари през цялата бременност говорят - ооо, няма никакъв проблем да раждаш "нормално"! Ииии... като опре яйцето до дупето, запяват друга песен - в 9-тия месец веднага откриват някаква "причина" за секцио Tired... Аз затова се насочих само към такива лекари, за които със сигурност знам, че са ок с ВБАК и не съм и имала намерение да разчитам на каквито и да било други... И затова си търсих следящ ме АГ, който не изражда - не исках конфликти, а просто да си ме следи, пък ще си раждам при другите Simple Smile. Лека бременност и прекрасен естествен финал  Hug!

Общи условия

Активация на акаунт