Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 133

• 37 758
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
borovinka123 Hug Hug

# 391
Здравейте, момичета,
Минавам само да ви пожелая много хубав ден и успешна седмица! Hug Hug Hug
Много тежка тема подхванахте сабах- сабах.

Димони,
Скрит текст:
аз не знам, как бих живяла с насилник, но знам, че ако го срещна момчето няма да имам нищо против да ме насили. Даже се притеснявам, че няма много да се съпротивлявам. И сигурно след това няма да изживея тежка драма. Даже няма да изживея абсолютно никаква драма. Ти обаче не спирай да прогонваш конкуренцията по всякакви начини. Аз ще те подкрепям духом.

# 392
това което ще сложа е според Исляма и до някъде оправдава постъпките на Мукадес в началото на филма:

"Отказването от вече направения годеж не е желателно, защото след като една жена е била сгодена и оставена, хората гледат към нея с лошо, което уронва нейния авторитет пред обществото."

# 393
Аз за друго си мисля.Не беше ли така,че Мукадес и Рахми трябваше да се изнесат от селото,заради станалото с Фатмагюл?Имам предвид,че отношението щеше да е лошо не само към Фатмагюл,а и към тях като роднини?Или греша?Ако греша,какво и пречеше на Мукадес да остане там и да тормози Ф. на воля?
Фантазия,както виждаш полагам усилия.

# 394
# 395
Жълти сайтове побързаха да разпространят папарашки фотоси на Берен по бански. Докато били в Чешме за снимките на последния епизод, на Берен й се приискало да хване слънчев загар край морето. За да осигури спокойствие за звездата, управителят на хотела забранил достъп на други гости и папараци. Въпреки усилията му обаче, все пак се появиха няколко "откраднати" пози.

http://www.bilgiyasam.com/haber_detay.asp?haberID=1993

# 396

ех благодаря ти  Hug
тъкмо бях решила, че щом никой не ми отговаря значи още няма превод

# 397
  • Враца
това което ще сложа е според Исляма и до някъде оправдава постъпките на Мукадес в началото на филма:

"Отказването от вече направения годеж не е желателно, защото след като една жена е била сгодена и оставена, хората гледат към нея с лошо, което уронва нейния авторитет пред обществото."

Значи - напуснала годеника (или той нея), изнасилена или разведена - жената все е от онази страна - да не казвам коя, вие се сещате! Не знам дали скоро биха се променили в това отношение нещата там. Ако има желание за промяна изобщо, то това би бил един мноооого дълъг процес във времето напред.

# 398
Спомням си обясненията на Бризче по въпроса за отмъщението. След изнасилването Мустафа е трябвало да отмъсти. За да го предпазят от убийство и затвор, родителите му върнаха даровете, развалиха годежа и в този случай задължението да отмъсти остава за Рахми, за семейството на момичето.

Не знам дали в случай на развален годеж по съвсем други причини, се действа по същия начин.

# 399
Жълти сайтове побързаха да разпространят папарашки фотоси на Берен по бански. Докато били в Чешме за снимките на последния епизод, на Берен й се приискало да хване слънчев загар край морето. За да осигури спокойствие за звездата, управителят на хотела забранил достъп на други гости и папараци. Въпреки усилията му обаче, все пак се появиха няколко "откраднати" пози.

http://www.bilgiyasam.com/haber_detay.asp?haberID=1993

Роси, Hug тъкмо вчера казах,че ако ни дадат Фатмагюл и Керим по бански на плажа, ако ще и в Австралия,това ще е неочакван финал,защото ми се струва невъзможен.Иначе незнам какво толкова хем хубаво,хем неочаквано и то от нас  Joy Joy Joy могат да ни предложат  Joy Joy Joy
Обаче финал с тях по бански ще си е направо мечта  smile3521

# 400

Значи - напуснала годеника (или той нея), изнасилена или разведена - жената все е от онази страна - да не казвам коя, вие се сещате! Не знам дали скоро биха се променили в това отношение нещата там. Ако има желание за промяна изобщо, то това би бил един мноооого дълъг процес във времето напред.

И при нас го има това! Една разведена жена,една девойка която се е разделила с годеника си,вече се смята за омърсена и зад нея хората шушукат! Това е типичен балкански синдром...
А и много често са наричани със звучни имена
Скрит текст:
парясница,блудница,парцал и т.н. да не изброявам,че ви е ясно!
Това не е проблем само на тяхното общество,защото и в малките градове го има... ooooh!

# 401
  • Пловдив

Енгин в цял ръст - е, прекрасен е...Браво.

# 402
Добро утро момичета.  Simple Smile Simple Smile

Много ми хареса репликата на Дани относно Енгин - Най-много да го сваля от ниво Бог до ниво много желан земен мъж.

За външен вид-  симапичен и много харизматичен, но не бих го обожествила в това отношение, а не е правилно.
Талант и актьорска игра- ето тук вече става сложно.  Много му се възхищавам на таланта, който има, Много ми хареса как играе Керим. После като го видях в пБлака си казах’ Ама това същия Енгин ли е”  и си останах онемяла какво направи Енгин с Мустафа Булут докрая на сериала.  Така че за талант и актьорски качестав съм си го качила Енгин на един много висок пиадестал/ Не знам дали е достигнал Бог, но е високо във висините.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Иначе си е един много харизматичен, талантлив и желан земен мъж.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 403
Димана, предположих аз,че стана нещо такова - някакво объркване, защото аз пък гледах като втрещена след твоя пост и въобще не можех да разбера за какво става въпрос. Важното в случая е,че се разбрахме ! Благодаря за комплиментите, старая се да съм достатъчно аргументирана винаги, все пак уча за да мога да поднасям знанията си по един разбираем начин. Забравено е !!! Все едно нищо не се е случило !  hug

Иначе - ето я статията, за която говориш http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1408431 Запазих си я. Интересна е, но няма общо с извършеното от Керим.

Благодаря и за двете неща!  love001 newsm51

Сега видях, че сте обсъждали статията в "24 часа". Радвам се, че е забелязана и дори е предизвикала интерес, въпреки, че не се отнася за Керим. А няма общо с него, защото специалната парламентарна комисия за новата конституция на Турция не е обсъждала Керим, а сцената с убийството на Мустафа във връзка с проблема за превишаването предела на необходимата полицейска сила при преследване и задържане на престъпник, когато се отнема човешки живот, без това да е наложително.
Не се допитват до мен, иначе бих им предложила да разсъждават и по други казуси от сериала. Laughing
Ако пък се зачетат тук, може да напишат една съвсем нова и атрактивна конституция. Сценаристките май го правеха и, както се вижда, с готовност угаждат на публиката, за всеобща радост.  bouquet
Моя позната скоро се пошегува, че ако двамата с мъжа й бяха гледали "Каква е вината на Фатмагюл" преди 20 г., семейният й живот щеше да е много по-щастлив. Ама за такава любов и разбирателство никога не е късно. Peace

# 404

Енгин в цял ръст - е, прекрасен е...Браво.

Много е изтупан. Черен панталон,  бяла ризка ...много , много добре.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт