Парфюмни размисли и страсти - 157

• 38 753
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
  • Германия
Прекрасни снимки разгледах, благодаря за удоволствието!  Hug Hug
Избрах да участвам в красивото парфюмно експо с един парфюм, който обезсмисля две трети от другите, които притежавам.

Той, парфюмът

Че обездумявам, което е кратко от обезумявам и оставам без думи - ми беше ясно и преди. Не знаех обаче, че и със снимка е невъзможно да се предаде млечно-опаловата му деликатност.

Вчера бродих по околните полета на лов за макове и други немски треви. Намерих и неразцъфнал и прецъфтял мак. Скъсах и от двата и ги раздробих да помириша. Това само за да потвърдя Олето и Милейди, че в Piment Brulant (L' Artisan) има много от странния му аромат. Чак когато хубаво раздиплих пъпката на нецъфналия, се присетих, че съм го правила много пъти като дете - после правехме червени полички за куклите. Стипчиво зеления аромат обаче, бях забравила напълно.

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 09:27 от Натали Никол

# 211
  • София
Втора похвала в рамките само на два часа  Mr. Green страхотно  Laughing
Само да доуточня, че преди това в Рефан издуших всичките възможни рози - Алба, Сентифолия, Дамасцена, Черна и вся остальная сволочь - е, няма толкова свежа и прекрасна като Локситанската Четворка. Черната е прекрасна, но тя е тамянова, което я праща в една друга графа.

Атти, има ли L`Occitane en Provence в София?  Hug
Да  Peace

Втора похвала в рамките само на два часа  Mr. Green страхотно  Laughing
Само да доуточня, че преди това в Рефан издуших всичките възможни рози - Алба, Сентифолия, Дамасцена, Черна и вся остальная сволочь - е, няма толкова свежа и прекрасна като Локситанската Четворка. Черната е прекрасна, но тя е тамянова, което я праща в една друга графа.
Локситанската четворка ли е прекрасна или Рефанската?
Локситанската Simple Smile Извинявам се, че не винаги изписвам точното име на парфюма, но нали тук сме си свикнали да се разбираме с позивни  Embarassed Това имам предвид   bouquet

# 212
Като на новопостъпила - разяснете какъв е този Кристалин?   bouquet
C-Thru Crystalline = Chloe еdP

# 213
  • на североизток от Рая

Laughing

Бижy ,  Hug!

# 214
  • Козлодуй
А аз си намерих отливката Encre Noire Pour Elle,която ми е подарък от любима съфорумка-надявам се да ми прости Heart Eyes Hug Както и моля за извинение почитателките на парфюма,задето го оплюх вчера.Пръснах си само за да си припомня,че върху моята кожа накрая остава само един размит аромат на шампоан от времето на соца.Няма плътност,няма роза.

Нати,снимките ти са нож в сърцето,сол в раната Hug Този май и аз като Силви,ще го изстрадам...

# 215

bouquet

Понякога ми е много, много трудно да ви разбирам, но се надявам с четенето да наваксам. Говорите с много кодови наименования.

# 216
Pixie доста хора дружно питахме за розите Simple SmileТази дето я описваш аз питах за нея.Напоръчахме разни други като дойдат ще видим как е. На мен лично ми трябват поне две различни рози, обмислям и един малък бейби дол, но не съм го мирисала отдавна и може би ще си потърся мини пробичка първо. Чакам рикиелската роза. От много рози накрая се сдобих с мъниче амбр-наргиле и съм доста доволна. Почвам лека -полека есенно-зимната колекция hahaha
Скрит текст:
Атти каква е цената в магазина на тези кралици Embarassed

# 217
Не мога да повярвам колко много сте изписали за три дена, а и какви красоти сте показали!
Аз сега няма как да показвам, но пък мога да разказвам - вчера се гмурнах в 2 парфюмерии във Франкфурт и си набелязах трета.
Намерих Diva Rose - прекрасна свежа роза с шипров нюанс. Открих и нова марка за мен - Toni Gard. Едноименният му парфюм е млечна смокиня, а има и Toni Gard Mint. И двата са симпатични, но с неголяма сила и трайност.
Навсякъде ми навират под носа Лилиевата Алегория и съответно магазините ухаят основно на нея. Продължавам да си мисля, че ми харесва да го мириша, но не и да го нося - много е наситен, сякаш е сгъстен въздух с тичинков прашец от лилиум.
На кожа пробвах 4 аромата. Balenciaga Paris L'Essence - в началото като че ли не го усещах, но той си беше там, близо до кожата. Да, зелен, но само в началото. После ми беше като пудрен модерен шипър. А пък още по-нататък омекна като луксозен крем. Има виолетка, но изобщо не ми прилича на онази в оригиналния Paris. Има и мъничко пачули, но всичко е така добре смесено и рафинирано, че не мога да отлича много съставки. Красив, тих парфюм.
Пробвах и Absolue-то на Ирисовата Прада - струва ми се една идея по-сладък от прекрасния едп, по-концентриран, но велика, съществена, невероятна разлика не откривам. По-скъп е, де...
Sous Le Figuier - M.Micallef - вкусна, по-вкусна, най-вкусната смокиня в парфюм, която съм пробвала досега! Но се опасявам, че усещам тубероза в него и няма да е по вкуса на всяка от нас, която е тръгнала да търси смокинов аромат. Ох, дори мъжете около мен го харесаха, освен още едно нещо, което им поднесох под носовете, а именно....та-дааааа, върхът на днешните ми проби - комбинация от Oud & Bergamot и English Pear & Freesia на Jo Malone! Нали знаете, че по принцип Джо Малоун прави колончетата си с идеята да се миксират. Е, аз пробвах много от ароматите по отделно, но се престраших да смеся точно тези двата, защото много ми допаднаха сами за себе си. Получи се интересна комбинация - мирис на мокра горска пръст, сочна круша, смола и шипрови проблясъци. Чудно, чудно! Мъжете най-много го харесаха, а и е подходящ и за тях. На блотер е по-свеж, усеща се фрезията, на кожата ми избива мократа мухлива дървесина на ауда!
Пръсках на блотери и други от Джо Малоун - White Lilac and Rhubarb (свръх-свеж люляк, не усещам другото), Peony and Moss (много остро гумено започна, подобно на усещането ми за Бялото пачули, но омекна и наистина е приятен шипров божур), Iris and Lady Moore (почти не го усетих и не го разбрах, макар че долових някаква лакочистителна миризма - хич не ми е ирисов), Iris and White Musk (перфектен ирисов сапун, току-що проснато пране, по-сапунест от Ирисовата Прада), Amber and Patchouli (по-сладък, отколкото ми се иска, но е достатъчно лек, за да не бъде физически непоносим). Припомнях си и останалите, а имаше и нов Plum Blossom, който обаче не ми хареса. Беше твърде лек и подобен на много цветно-плодови водички.
"Блотнах" (ах, че думичка) още Eau de Cartier Essence de Bois (обещаващ е - елегантен одеколон с ауд, ще го пробвам на кожа), Mon Jasmin Noir L'Eau Exquise - Bvlgari (приятна лятна версия на парфюма, доста цитрус, но е фин, нежен), Cool Water Sensual Essence (поредния нов, който ми навираха на всеки ъгъл, не е лош, но ми е сладък, по-добре ще го понеса от оригинала, долавям някаква сладка дървесина от блотера).

# 218
  • Бургас
 Heart Eyes Сънче, как мога да се сърдя! HugЕнкр ноар и за мен не е най-добрата роза, но го нося с удоволствие. Видях разкошни колекции и страхотни снимки! Heart Eyes Опит да комбинирам двете страсти - цветарска и парфюмна Rolling Eyes:
 хибискус 5th Dimention с летни аромати:
https://lh3.googleusercontent.com/-Fjaq-jQG2nc/T-Co-Z3J3YI/AAAAA … owers%2520758.jpg
celebrity с восъчни звездички:
https://lh6.googleusercontent.com/-w8lE7yTHXz4/T-Co-nuvGzI/AAAAA … owers%2520763.jpg
Ame Toscane със стефанотис:
https://lh4.googleusercontent.com/-CtIP7tUCbu8/T-CpAKf_qaI/AAAAA … owers%2520773.jpg
с фаленопсиси: https://lh5.googleusercontent.com/-doj9j0H1z0k/T-CpGQy3niI/AAAAA … owers%2520777.jpg.
Най-любимият  Heart Eyes https://lh6.googleusercontent.com/-hQynAqqk_YM/T-CpGNExrmI/AAAAA … owers%2520781.jpg
и всички:
https://lh5.googleusercontent.com/-w3VssKCvo-E/T-Co-6p1KtI/AAAAA … owers%2520761.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-qEqWc6LqYCU/T-CpGPxMsII/AAAAA … owers%2520788.jpg

# 219
  • София
Лю, страхотно описателно и изчерпателно! Ето така се правят парфюмни отчети Simple Smile  Hug Много ме заинтригува с Diva Rose - аз съм фен на класическата Дива и силно се надявам нея като я няма, поне Розовата да се появи по нашите ширини, като е нов аромат.

Страхотни, страхотни снимки и много настроение! Не помня откога темата не се е движила със скорост 15 страници за 2 дни и малко Simple Smile А пък парфюми, котки и цветя накуп - какво по-прекрасно?  Blush Диа, и моето восъче е нацъфтяло като лудо, убийственият му аромат се усеща в целия апартамент, но е толкова огромно, че не мога да го обхвана в един кадър, омотало се е и в околните цветя Simple Smile

# 220

Това трябва да се сложи на първа страница на темата  Grinning

# 221

Това трябва да се сложи на първа страница на темата  Grinning

Ама да, ако знаеш колко назад се върнах да видя какво е преди, срам, не срам да попитам.  Mr. Green
А и на вас е досадно, такива новички като мен да задават тъпи въпроси.   bouquet

# 222
знаеш колко назад се върнах да видя какво е преди, срам, не срам да попитам.  Mr. Green
А и на вас е досадно, такива новички като мен да задават тъпи въпроси.   bouquet

Ни най-малко Bliss  Hug
Аз също съм нова  Simple Smile

# 223
  • София
А и на вас е досадно, такива новички като мен да задават тъпи въпроси.   bouquet
В никакъв случай  Hug На всеки се случва да не успее да разбере нещо, ама на всеки  Peace Няма нищо лошо да се попита, винаги ще се намери кой да отговори.

# 224
  • на терасата
Може ли да кажете цената на Rose 4 Reines L`Occitane en Provence for women? Предполагам, че се предлага само в магазините на Л'окситан?

Чакам Stella Sheer 2008 и Stella Nude  Embarassed Kaто пристигнат при мен, ще пиша. Който получи "розов" парфюм, моля, да се отчете в темата незабавно  Praynig

В тези жеги се разхлаждам с Happy Heart. Много ми е летен, закачлив и носи добро настроение, нали е Happy Wink
Скрит текст:
И да се оплача, че колегите ме охлаждат до 18 градуса в офиса и съм намъкната с дебела жилетка и чорапи, направо ми идва да ги издуша с Хипнотичната  Mr. Green

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 11:26 от рак-щрак

Общи условия

Активация на акаунт