Парфюмни размисли и страсти - 157

• 38 633
  • 730
  •   1
Отговори
# 285
  • Козлодуй
Имам желание да поспоря с Лю за крушовия цвят.Може в парфюм да стои химично,защото не успяват да уловят реалния мирис,особено пък Hilfiger-никога не съм могла да оценя парфюмните му творения,тествала съм 1-2,но изгубих интерес към всичко останало newsm11
Но в природата цъфналите круши излъчват много нежен и приятен аромат.

# 286
  • София
Densi, а имаш ли представа в магазина коя версия на парфюма продават edt или edp? Не преставам да си мириша китката, упойващ за мен аромат е. Нямаше човек, който да не го хареса, ама се майтапя, че ако беше по-скъп щях да го купя, малее ми цената. Mr. Green

# 287
Densi, а имаш ли представа в магазина коя версия на парфюма продават edt или edp? Не преставам да си мириша китката, упойващ за мен аромат е. Нямаше човек, който да не го хареса, ама се майтапя, че ако беше по-скъп щях да го купя, малее ми цената. Mr. Green
Не не знам. Hug

# 288
Сънче, аз съм имала честта да подуша само цветовете на сортове круши от онези огромните (по-специално сорт Юбилеен дар и подобните нему - те са мнооооого сочни, не гният благородно и зреят сравнително рано - през лятото, не през есента). Цветовете миришат на...ъъъъ...мърша...По принцип някои растения така привличат опрашващите ги насекоми. Ще си променя мнението, ако другата пролет ме насочиш какви сортове да търся. Наистина ще съм доволна да намеря приятно ухаещ крушов цвят.

# 289
  • на терасата
Понеже споменахте Ланвен Кутюр... Почти преполових 30 мл си бутилчица, не го усещам присъствен. Лекичък и нежен, не съжалявам, че го купих импулсивно с едно помирисване на блотер, но можех да мина и без него. Аметистът на Лалик не познавам.

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 22:38 от рак-щрак

# 290
Какво е спаш?

# 291
  • Козлодуй
Растенията,които цъфтят с аромат на мърша,обикновено биват опрашвани от мухи-Аморфофалус,Аристолохия,някои видове орхидеи и кактуси....Доколкото знам,плодните дръвчета се опрашват от пчелички Grinning Не твърдя,че познавам добре овощарството,нито пък конкретният сорт круша.Може и да греша.Но Лю Hug ,мисля си,че имаш някакъв объркан детски спомен...

СпЛаш-шише без пулверизатор,както са някои видове афтършейф примерно.

# 292
Може би имаш предвид сплаш:бутилка без пулвелизатор.

Днес съвсем случайно се сдобих с 15-тина мл 19-ката на Шанел едп, е не е чак толкова лош, ще ги изпръскам. Рефилабъл е и много ме кефи външния вид.

# 293
Сплаш да  Blush

Благодаря Ви - Годесче, Сънчо  Hug

# 294
  • София
Може би имаш предвид сплаш:бутилка без пулвелизатор.

Днес съвсем случайно се сдобих с 15-тина мл 19-ката на Шанел едп, е не е чак толкова лош, ще ги изпръскам. Рефилабъл е и много ме кефи външния вид.

Как ще е лош - прекрасен е Heart Eyes
Сега се сетих - новия парфюм Pivoine Delicate на Окситан е предимно роза след първата 1 минута.

# 295
  • Germany
Мислех, че ще успея да се включа в темата със снимка, но едва ли ще мога, с тези темпове на писане. Но пък ми беше много приятно да изчета всичко и да разгледам колекциите ви.
Аз днес бях с Отмъстителната Heart Eyes Прекрасен е в топлото време, вечер като духне моряка Mr. Green Wink и така се носи около мен, че няколко човека ме питаха с какъв парфюм съм, не ми се беше случвало такова нещо. Отдавна не съм го носила и съм забравила колко дълбок и красив е всъщност. Мимс, чудесно описание, отново, благодаря ти Hug Hug
Локситанските рози на мен са ми много розови, много интензивни и задушаващи, направо ми става лошо от тях. Май че всичките им парфюми на Локситан на мен ми идват прекалено интензивни, хубави, но почват да ме дразнят ужасно като се навират нахално в пространството ми Crossing Arms
Така съм се затъжила за парфюмчетата ми Cry, уж подбирах внимателно какво да взема и пак нямам това, което ми се носи. Имам един шал напоен с Градската кралица - като го извадя от гардероба и умирисва цялата стая Heart Eyes. Толкова съжалявам, че не го взех, че ходя да душа шала като наркоман Crazy. Побъркана работа! Тук няма къде да помириша нещо ново, обаче има Рефан под път и над път и ще отида да се запозная с тези рози, които толкова споменавате, макар да знам предварително, че нищо от тях няма да ми хареса, но пък ще има какво да оплювам Whistling.

# 296
  • Чукарландия
Момичета, не мога да ви догоня. Толкова много сте писали, че и все интересности. Само да се похваля. Изкъпах се преди малко и се офъщях с She Wood Velvet Forest Wood DSQUARED². Толкова свеж, зелен и прекрасен. Точно за това време и точно за мен. Grinning Съвсем го бях забравила, защото го купих още през март, когато за него беше студено, купих го на сляпо (както обикновено), грабна ме описанието на Натали в блога и (то кое ли нейно описание не ме грабва?!?). Иии, не съм сбъркала. Много хубав. Ако ме питате какви нотки различавам - не мога да ви отговоря, но зная, че е много свеж, чист, зелен и хладен. Peace

# 297
Момичета, толкова сте омайни, когато обяснявате и обрисувате някои парфюми, че човек не може да остане безразличен.

От вашия форум научавам за прекрасни ароматни творения!

Днес отидох в една парфюмерия с ясната цел да си купя един парфюм, чийто ароматен диапазон никога не е бил в моите приоритети, но напоследък все го обикалях като куче душещо сочна мръвка,  но решавайки да се огледам наоколо за разни други миризми, и помнейки ваши коментари и суперлативи от предишни теми, направих "съдбоносната" грешка да опитам Narciso Rodriguez for Her EDP, и там си останах, като наркоман, предвкусващ поредната си доза след дълъг период на абстиненция. Много изтънчен армат... Най-накрая не устоях на изкушението и си го купих - имаше дори и промоция на подаръчен комплект - 50 мл. + 10 мл.

Напръсках се с него, въпреки че във фрагрантика-та е коментиран като аромат повече за по-хладно време, но то така или иначе при нас лятото се пада кажи речи веднъж в годината в сряда  Laughing .

Ако не бях прочела във форума за него, никога нямаше да обърна внимание на тази серия. Благодаря ви много!

Дъщеря ми напоследък, всеки път като надникне какво чета на лаптопа, знае в коя тема съм се вглъбила, и ме е обявила за леко "мръднала"  Joy и за потенциална опасност за семейните финанси. Но всеки в крайна сметка трябва да си има своята тиха лудост

# 298
Забравих да спомена, макар че е във връзка с предишната тема за мускуса (и друга за oud-а), че ходих миналата седмица в два магазина за арабски парфюми, и на първо четене не ми допаднаха особено. Малко са ми тежки, неприсъщи за моя вкус и обоняние миризми. Единственият парфюм, който ми хареса от раз беше някакъв с аромат на лотос (не че знам в природата как мирише лотоса  newsm78 ), но той беше изчистен, без примеси на oud и разни тамяни и прочие орианталски нотки).

Опитах и помирисах и чистите ароматни масла на oud и муск (едни големи стъкленици  Money), oud-а беше доста тежък, а мускусите (няколко вида) ми бяха незабележими.
Но за тези, които почитат типичните арабски аромати, сигурно магазините ще им се видят много интересни и изкушаващи.

# 299
  • Чукарландия
Gifty, добре дошла сред "лудите". Внимавай! Всичко прочетено, видяно или чуто е заразно. При това, много... newsm62
Аз си я харесвам лудостта и хич и не ми дреме, кой как ме категоризира.  smile3533

Общи условия

Активация на акаунт