За правата на децата ни! - тема 6

• 90 897
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Искам да ви попитам: децата, които са с ТЕЛК 2, 3 и т.н. клас, трябва ли да представят служебна бележка от училището, че са записани в съответния клас за детските или това задължение остана само за първокласниците /заради еднократната помощ/?

Бележка носят и навършилите 16г и 18г.

# 256
ние сме вече единадасети клас, за получаване на двойни детски- над 50% ТЕЛК не се носят бележки от училище, не се декларират и доходите

# 257
Синът ми е  в 9 клас с 58%  но вчера представих в социалните бележка че посещава училище а служебни бележки за доходите не се изискват.

# 258
  • софия
 Последно- ако някой не занесе бележка от училище ще му вземат ли двойните детски?

# 259
Моят син сега е трети клас - бележка в социалните не съм носила. Миналата година за втори клас също не съм носила  Peace

# 260
  • Бургас
11 клас, също не съм носила, а по принцип ми се обаждат ако нещо им трябва...

# 261
  • Варна, морето, сините вълни...
Ходихме до ТЕЛК и подадох молба. Чакаме писмо. След като нямаме нови епикризи (поне до сега) след последния преглед трябва ли да нося нещо и какво?

# 262
  • Бургас
Ходихме до ТЕЛК и подадох молба. Чакаме писмо. След като нямаме нови епикризи (поне до сега) след последния преглед трябва ли да нося нещо и какво?

Протокол от ЛК, че няма промяна в състоянието. Нашия го изготви ортопед , тъй като заболяването ни е ортопедично.

# 263
  • Варна, морето, сините вълни...
Ок Благодаря, това не го знаех. Ние сме на контролен преглед при кардиолог на 1.11 и ако часа ни (за ТЕЛК) е преди това ще го заведа за протокол.

# 264
В писмото, което получиш са описани всички документи, които трябва да носиш, но събери и всичко допълнително от прегледи, ако имаш епикризи и друго - го носи , колкото повече, по-добре. Проверявай, ако се забави писмото, защото му е бавно пътуването от бюрокрация. Поздрави!

# 265
  • България
Здравейте, мами. Имам един въпрос и ще съм ви много благодарна, ако ми отговорите. Дъщеря ми е с ТЕЛК решение 62% инвалидност. Получавам сумата от 259 лева в момента. Тоест двоен размер надетските добавки и 70 % от МРЗ.
Но днес се замислих и реших, че аз не мога да смятам
70% от 290 лв.= 203 лв.
35 лв. *2 = 70 лв.
Обща сума по моята сметка е 273 лева. Аз ли бъркам или социалните ми изплащат 70% от предишната МРЗ която бе в размер на 270 лв.

# 266
Здравейте, мами. Имам един въпрос и ще съм ви много благодарна, ако ми отговорите. Дъщеря ми е с ТЕЛК решение 62% инвалидност. Получавам сумата от 259 лева в момента. Тоест двоен размер надетските добавки и 70 % от МРЗ.
Но днес се замислих и реших, че аз не мога да смятам
70% от 290 лв.= 203 лв.
35 лв. *2 = 70 лв.
Обща сума по моята сметка е 273 лева. Аз ли бъркам или социалните ми изплащат 70% от предишната МРЗ която бе в размер на 270 лв.
Не бъркаш, просто "отвързаха" социалните плащания от минималната работна заплата.

# 267
Така е.Минималната работна заплата расте, но не и помощите за нашите деца.

# 268
  • Бургас
И аз да информирам за нещо: От БЧК за помощите получих писмо с датите на траншовете и вида на продуктите. Браво на хората, че са взели под внимание , че хората нямат гадателски способности за това че им се полагат такива неща.  Peace

# 269
  • България
Благодаря ви pogar и polia72 за отговора. Значи социалните не са в грешка, защото чета закона и за това се заблудих, просто сигурно не съм прочела преходните и заключителни наредби.

Общи условия

Активация на акаунт