За правата на децата ни! - тема 6

• 90 892
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Коки, в молбата пише какви документи, мисля, че искат да видят и оригинала на ТЕЛК, освен това да представиш и сметка, в която ще се превеждат парите, по-често са обвързани с някоя банка и предпочитат да ти открият нова, но не ми се вярва да е мн законно, та ако не ти харесва вариантът може да поспориш  Mr. Green
Акт за раждане на детето, твоя ЛКарта...  newsm78 друго не се сещам...

---
Върти ми се в ума нещо, но не зная кога го искаха нещо - уверение от ЛЛекар, че детето приема лекарства, които не са изцяло поети от ЗК, ако има такива, разбира се.

# 286
Имаме такова лекарство .Ще видим утре какво ще стане и колко още ще обикалям  #Crazyкато се прибера ще ви пиша.Лека вечер от мен .

# 287
Добро утро! Току що се върнах от Иларион Макриополски  .Отрязаха ме разбира се, не бил минал 14 дневния срок  #2gunfireне били получили още те писмото newsm78 А като знам техните писма как се придвижват,ние минахме на телк взехме решение,но още нямам писмо за явяване.Добре че обикалях и си поисках копие.На 8 ще ни бият печата.Хубав ден ви желая .Чао за сега .

# 288
  • BG
Коки, в молбата пише какви документи, мисля, че искат да видят и оригинала на ТЕЛК, освен това да представиш и сметка, в която ще се превеждат парите, по-често са обвързани с някоя банка и предпочитат да ти открият нова, но не ми се вярва да е мн законно, та ако не ти харесва вариантът може да поспориш  Mr. Green

Съветвам те да не им позволяваш да откриват сметка на детето, защото после когато трябва да издават нова карта за сметката е разправия. Мен ме бях поставили пред свършен факт със сметката и после ходих да се карам с тях и започнаха да ми превеждат парите в моята сметка.  Peace

# 289
Извинявам се предварително ако е коментирано вече... Rolling Eyes
Взимате ли помощи за отопление,и кой има право на тях?

# 290
Помощи за отопление на база ТЕЛК не вземам. Мисля, че тези помощи са обвързани с дохода на семейството.

# 291
  • BG
Извинявам се предварително ако е коментирано вече... Rolling Eyes
Взимате ли помощи за отопление,и кой има право на тях?

Здравей pepka,

Ето една много хубава статия по въпроса: Кой има право на социални помощи?

# 292

Аз съм в чуденка! Днес си получих решението от ТЕЛК. 60% общо, ДИ 2008г. /тук отбелязвам, че до 11.2010г. съм си получила всичко/.
1. Нямало нужда да чакам 14 дни и няма да правя заверка - от ТЕЛК-а ме информираха.
2. Този месец ли да го подам или другия. /имам спомен, че първия път като подавах ми приеха документите и ми изпратиха отказ. Подадох втори път но през месеца следващ издаването на решението/
3. Трябва ли да опоменавам в молбата, че моля да ми изплатят със задна дата помощите и двойни детски /защото по закон би трябвало и тези, това не е първичен ТЕЛК/

# 293
  • софия
   Днес си получила решението, но предполагам,  че е от е с дата от септември месец . На дъщеря ми беше от края на месец май и подавах юни месец. Нямаше проблем с нито една институция . Но ако е октомврииско по добре се информирай за да не се разкарваш и да ти пращат откази. Аз си опоменах в молбата  за парите със задна дата за всеки случай.

# 294
  • София
От Социални грижи ми казаха - първи ТЕЛК - месеца следващ ТЕЛКа, втори - съшия месец Rolling Eyes

# 295
Благодаря ви момичета.   bouquet

# 296
Цитат
Здравей pepka,

Ето една много хубава статия по въпроса: Кой има право на социални помощи?
мерси много Hug

# 297
  • Пловдив
Момичета искам да ви попитам нещто-аз подадох молба август месец за инегр.добавки  и септември не ми ги пуснаха,дали този месец щте   ми ги пуснат за 2 месеца ми е въпросът? Thinking

# 298
  • Sofia
Момичета искам да ви попитам нещто-аз подадох молба август месец за инегр.добавки  и септември не ми ги пуснаха,дали този месец щте   ми ги пуснат за 2 месеца ми е въпросът? Thinking
Да не се притеснявай и на мен мин.год когато подовах за 1 пьт така ме забавиха и ми ги изплатиха след 2месеца накуп.

# 299
  • Варна, морето, сините вълни...
ТЕЛК-а ни е до 1.11. а в писмото ни викат на преглед на 16.11. дали е проблем това, и какво ще стане от тук нататък?

Общи условия

Активация на акаунт