За правата на децата ни! - тема 6

• 90 376
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
при нас в Бургас преди първи не са ги пускали,поне аз като съм ги търсила ги е нямало....за това и сега още не съм проверила,но ще взема утре да пробва,току виж са се объркали

# 421
По btv отговориха, че не били платени тези, които ги получават по пощата.Аз ги чакам по банков път и още ги няма. #Cussing out

# 422
    n_alex76,    И аз получавам парите по банков път, но също като теб все още съм в очакване.

# 423
аз днес си ги изтеглих ,че и похарчих даже с едно влизане в магазина Sad

# 424
мами, какво е нужно да посещава детето ми ресурсен учител?
имаме епилепсия и ХАДВ и сме 1ви клас... много ни е трудно усвояването на материала, а не искам да изостава от др деца. не е глупава, няма забавяне в умственото и физ. развитие, но е адски разсеяна и логическото мислене й е мн трудно. Rolling Eyes

# 425
Тедка,    (мисля че ти също пишеше в темата за епилепсия)     това е ресурсният център в Бургас (виждам, че си от там, много хубав град) http://www.rcburgas.com/

Най-добре да отидеш там и да ти обяснят. Аз ходих в моя град и ми обясниха, че се подават документи, май не става много бързо, може би няколко месеца и предполагам те ще решат дали има нужда детето от ресурсен учител.

Аз също мисля скоро да посетим пак центъра , въпреки, че моят син не посещава още нито градина, за училище пък е малък, защото ми обясниха, че там е само за деца посещаващи учебно заведение, но нали пишеш, че сте в първи клас.

Ще те помоля когато имаш някакви новини или развитие да ми пишеш ако се сетиш, защото и мен много ме интересува този въпрос, а почти нищо не разбирам, само каквото ми казаха в центъра и  това, което ти пиша.

# 426
Когато за първи път се сблъскахме с този проблем ,тогава решихме да го отложим една година за първи клас ни бе насрочена дата на която да се явим на комисия от инспекторатът. Не си спомням много добре как беше ,но директорката на училището ни каза за датата. Явихме се и бе отложен за първи клас.На следваща година отново се явихме тъй като има леко изоставане .Училището бе кандидатствало/незнам правилно ли се изразих/ за ресурсни учители ,логопед и психолог и понеже има доста дечица които се нуждаят от тяхната помощ под една или друга форма бяха назначени.Лично при моят син обучението става в отделен кабинет по индивидуална програма ,но има дечица при които ресурсният учител влиза в час и му помага.Така че мисля че по този въпрос трябва и с директорът на училището да се говори и с ресурсните центрове ако има такива в града.Но при всички случай детето трябва да мине на комисия.

# 427
мами, какво е нужно да посещава детето ми ресурсен учител?
имаме епилепсия и ХАДВ и сме 1ви клас... много ни е трудно усвояването на материала, а не искам да изостава от др деца. не е глупава, няма забавяне в умственото и физ. развитие, но е адски разсеяна и логическото мислене й е мн трудно. Rolling Eyes

До колкото си спомням трябва да се говори с класната ръководителка и тя да ви насочи за подаването на документи за явяване на комисия за оценяване нуждите на детето. Тя дава оценка как се справя в клас, да имате няколко рисунки и тетрадка, в която се вижда как се справя детето.
Трябваше да се обадим за час за обследване в психодиспансера. Някъде в края на морската градина се намираше. Спомням си ,че се чакаше около месец за свободен час. Може и сами без да искате съдействие от учителката да се явите на комисия.
Не ми хареса идеята синът ми да бъде непрекъснато отделен от децата и да влиза само в междучасието за да контактува с останалите. Това беше искането на училищния психолог. Спомням си за у-ще "Елин Пелин" имаше доволни родители от ресурсните.
Съжалявам, че не помня точните неща  Peace

# 428
# 429
Моля, майките на деца със СОП в  Младост -София да споделят впечатления от детски ясли.

# 430
  • Варна, морето, сините вълни...
Аз сега разбрах че получих миналата седмица едва за ноемрви парите, а края на този месец ще получа за декември..поне се успокоих малко че си мислех че сме закъснели и 2рия ТЕЛК не ми се е засякъл с първия.

# 431
И аз в понеделник ги получих за м.11. Peace

# 432
И аз във вашата групичка с получените най-накрая парички.

# 433
  • Sofia
И аз във вашата групичка с получените най-накрая парички.
Честито това и за балнео лечението ли е вече?? Hug

# 434
Момичета, имам преведени 16.04 лв в сметката, дали са интеграционни? Защото досега не сме получавали, но пък документите подадохме края на декември.  Дали може да са от нещо в тази връзка?

Общи условия

Активация на акаунт