За правата на децата ни! - тема 6

• 90 491
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна, морето, сините вълни...
Как така с големия талон? Аз разбрах че талона може да се ползва във всяка кола с която се вози детето  newsm78 Ние имаме син талон но е без снимка, утре ще ходя да подавам за новите със снимки, и преди не са ми искали талон на кола  Thinking

# 556
  • Sofia
Как така с големия талон? Аз разбрах че талона може да се ползва във всяка кола с която се вози детето  newsm78 Ние имаме син талон но е без снимка, утре ще ходя да подавам за новите със снимки, и преди не са ми искали талон на кола  Thinking
Странно на мен пьк ми го поискаха.Аз подавах за пьрви пьт

# 557
Момичета , колко снимки на детето трябва да нося като подавам заявление за преференциална карта за паркиране?

# 558
Dnes hodih, iskaha mi edna snimka i telk-a. Pisah edna molba ot imeto na deteto i za nqkolko minuti be6e gotov talona!

# 559
Това в кой град е за минути и готово- супер. На мен ми казаха,че ставали чак след 30 работни дни дано да е за по- бързо. В понеделник ще видя. Мерси за информацията за снимката.

# 560
Ами в гр. Павликени ходих аз, Великотърновска област е това. Може би понеже по малко хора има тук знам ли, но междодругото тук няма сини зони и т.н. може би за това става бързо  Thinking

# 561
Това, че искат големия талон за колата да не те притеснява, после можете да използвате картата и с друг автомобил, на талона не пише регистрацията, но детето трябва да е в автомобила когато паркирате. Различно изискват във всеки град. В Русе се подават тези документи обаче в общината, най-добре да питаш на място в социалните или ако си в голям град в съответният отдел в общината.
Снимката е 1 брой, нея залепят на гърба на талона. Хубаво е също когато използвате талона за паркиране той да е на видно място на предното стъкло и за всеки случай си носи копие на ТЕЛК, някъде може да ти го поискат.
Талона не важи само за сини зони, а и за паркиране например на обозначените места за инвалиди пред супермаркети, болници и т.н.

# 562
  • Велико Търново
Момичета и аз да питам по въпроса за кола!Скоро ни предстои да си купим кола,не сме имали до сега,детето е с Телк 95 % с ч.п.,какво можем да ползваме-разбрах за безплатна винетка,а за данъците как стой въпроса и на кого трябва да се води колата,по принцип ще е на съпруга ми и изобщо каквото се сетите,с транзитен номер е и ще се регистрирва,застраховки..И в социалното ли се подава за винетка и др.?!Благодаря предварително!

# 563
За винетка - в социалните служби по местоживеене. Даваш пресниман ТЕЛК и голям талон на колата. Също ни искаха пресниман личен документ на собственика, пресниман акт за раждане на детето и другото забравих. Затова си преснимай каквото се сетиш. За облекчаване на данъците не съм чувала. Мисля, че обаче с този процент можете и да изисквате парко място пред блока/къщата ви, но за това да кажат по-запознати или попитайте в общината ви.
Също в общината вадихме синя карта, с която да паркирате в сини зони и въобще навсякъде, където има обозначено място за паркиране на инвалиди, независимо платено ли е или безплатно.
Дано не се изразих сложно.
Ако научиш нещо ново, пиши.  Hug

И да добавя за ограничението на кубиците - до 2000.

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 17:04 от ⅞ ...and Happily Ever After

# 564

Талона не важи само за сини зони, а и за паркиране например на обозначените места за инвалиди пред супермаркети, болници и т.н.
  Rolling EyesМоля разяснете, абсурдно е да не важи за обозначени места за инвалиди! За къде важи тогава?!

# 565
Важи, важи, това са искали да напишат май  Rolling Eyes Peace

# 566
  • София

Талона не важи не само за сини зони, а и за паркиране например на обозначените места за инвалиди пред супермаркети, болници и т.н.
  Rolling EyesМоля разяснете, абсурдно е да не важи за обозначени места за инвалиди! За къде важи тогава?!
Мисля, че е объркано мястото на "Не - то" и за това така се разбира.
Иначе си важи , но има една подробност, че паркирането на места за инвалиди на паркинги които са платени( с изключение на общинските) е възможно, но се плаща - това по правилник , а в действителност е по-скоро по усмотрение на събиращият такси, дали ще ви таксува.

# 567
Да, объркала съм словореда май, пък обикновено проверявам написаното. Добре, че сте забелязали, за да не се подведе някой.

Аз пък искам да попитам на дете с ТЕЛК осигурява ли Здравната каса логопед, детски психолог и/или рехабилитация? Или съм длъжна да си ги заплащам? Да съм подготвена ако ми откажат.
Ако не е за тук въпроса ми, моля да ме насочите къде да попитам.

# 568
Да, объркала съм словореда май, пък обикновено проверявам написаното. Добре, че сте забелязали, за да не се подведе някой.

Аз пък искам да попитам на дете с ТЕЛК осигурява ли Здравната каса логопед, детски психолог и/или рехабилитация? Или съм длъжна да си ги заплащам? Да съм подготвена ако ми откажат.
Ако не е за тук въпроса ми, моля да ме насочите къде да попитам.
Логопед и психолог - не. Ако диагнозата е ДЦП, мисля, че 10 процедури месечно се поемат от ЗК. Моя син е с хидроцефалия и има нужда от рехабилитация, но не му се полагат и 10 процедури, защото не е с ДЦП Confused Личният лекар също може да ви отговори на въпросите.

# 569
  • в полите на Балкана
КП зависи от диагнозата и възрастта на детето, не от ТЕЛК. Най-добре си питай ЛЛ. Парадокси много с диагнозата на моят син КП е на три месеца  ooooh! а след 18г няма. Някои е сметнал, че на 18г или са здрави или мъртви.  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт