За частното образование

• 68 098
  • 1 014
  •   1
Отговори
# 75
Според мен това ЧУ е Св.София, защото там наистина децата са доста натоварени и винаги постигат високи резултати.

На първо място беше ЧСОУ "Веда". "Св. София" не беше дори в челните десет места, което е много чудно за мен. Но в една от темите се коментираше, че външното оценяване след четвърти клас не дава реална представа за нивото на усвоените знания, тъй като масово се подсказвало на изпитите.

# 76
Според мен това ЧУ е Св.София, защото там наистина децата са доста натоварени и винаги постигат високи резултати.

На първо място беше ЧСОУ "Веда". "Св. София" не беше дори в челните десет места, което е много чудно за мен. Но в една от темите се коментираше, че външното оценяване след четвърти клас не дава реална представа за нивото на усвоените знания, тъй като масово се подсказвало на изпитите.

Точно така, ВЕДА беше на първо място.

Съгласна съм, че външното оценяване не дава реална представа именно поради това масово подсказване, за което и аз имам информация, че се случва. Все пак е някакъв индикатор, тъй като в различните випуски училищата излизат на различно място, иначе в десятката все биха били все едни и същи.

За жалост няма обективен рейтинг. Ако се приеме и концепцията "парите следват детето", която по принцип приветствам (ако с тези пари се намалят таксите в ЧУ, разбира се), то тогава съвсем ще се субективизира процеса, тъй като ще има още един финансов интерес.

# 77
  • София
Без да звуча предубедена, и аз съм на мнение, че външното оценяване не дава реална представа за нивото на знания на дечицата. В крайна сметка в тези класирания, първите места са заети от ДУ, но според МЕН това не значи, че в ЧУ, нивото на обучение е по-ниско, а учениците им са с по-слаби знания. Иначе за Св.София наистина съм учудена, но в крайна сметка важното е децата да се чувстват комфортно и да посещават с желание учебните занятия.

# 78
erna, тази година на външното оценяване след 4-ти клас в първата десятка бяха само частни училища и една държавно  Sunglasses

# 79
erna, тази година на външното оценяване след 4-ти клас в първата десятка бяха само частни училища и една държавно  Sunglasses

Нещо съм я проспала тази класация. Confused Случайно някой да я има? Линкът на МОМН не е активен.

# 80
  • София

Нещо съм я проспала тази класация. Confused Случайно някой да я има? Линкът на МОМН не е активен.
Това не е вярно. До последно актуализираха информацията. В края бяха 3-4 частни и останалите държавни.
Дани, и при мен не е активен линкът.

# 81
  • Там, където ме обичат
Е .. има и училища, където се надскачат, но по-добре да не задълбаваме, защото ще заключат и тази тема  Praynig

Не разбирам с какво се надскачат. Айфони, Айпади или какво.....тате с каква кола ще ме прибере? Дъщеря ми иска - еми, да иска, това не значи да и купя на момента. Надскачането тръгва от родителите, не от децата.
Без значение частно или държавно училище.
+1. Имам преки наблюдения за ЧО и ДО. Има и плюсове и минуси. Зависи как си подреждаш приоритетите.

# 82

Това не е вярно. До последно актуализираха информацията. В края бяха 3-4 частни и останалите държавни.
Дани, и при мен не е активен линкът.

Линкът не е активен откакто заби системата след резултатите от матурите. Последното ми влизане беше няколко дни преди това и само 128-мо от ДУ беше в десетката. Може след това да е имало промени, но би било странно, тъй като външното оценяване на четвърти клас беше много по-отдавна, актуализираха това за 7-ми клас до последно, имаше ненанесени предмети и така и не го видях, тъй като и този линк вече не се вижда.

Уточнявам, че говоря само за София, на национално ниво имаше доста държавни в първите места...

# 83
Хм, много странно как изчезват тези статистики!
Как ли не пробвах да я търся тази и не става, и не става.
Някой случайно да "сейвнал" за 4 клас, а и за 7 по училища?
Аз обикновено винаги ги запазвам и при мен за всеки случай, но тази статистика за 4 клас направо съм я проспала.

Жалко, че не се пазят тези статистики, а се появяват за малко и след това изчезват. Супер нелогично! Нали все пак целта им е да служат за някакъв ориентир, а не да е скрито-покрито.

Иначе матурите в 4 клас наистина са смешно лесни. Чак се учудвам, че може да има ниски резултати.

# 84
  • София
SZA,благодаря за информацията.

# 85
  • с/у ОколоМръсТното
Привет!
Търся една тема... "Парите следват ученика"... И не я намирам.
Но може би тук ще ми отговорите:
Стана ли факт това?
Парите за издръжка на един ученик в БГ да го следват, независимо дали учи в държавно или в частно школо?
Моля кажете  Simple Smile

# 86
  • София
Здравейте,
Все още не е факт, и не се знае кога във времето ще се случат нещата. Ето темата:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=629271.1080

# 87
  • с/у ОколоМръсТното
erna   bouquet

# 88
  • София
Шани, темата е много обширна, но за съжаление се тъпче на едно място. Confused

# 89
  • Там, където ме обичат
Шани, темата е много обширна, но за съжаление се тъпче на едно място. Confused

От няколко години управляващите се пънат да го осъществят, но май не им стиска.

Общи условия

Активация на акаунт