Доброволна амниоцинтеза

• 12 871
  • 107
  •   1
Отговори
# 75
Честито Ddeli! Аз също имам добри новини. Излезе ми първият резултат от амниото. Всичко е наред - ще си имаме госпожица. Много много сме щастливи. Сега чакаме и втория, надявам се и там всичко да е ОК.  Simple Smile Simple Smile Simple SmileБлагодарна съм на доц. Димитрова.

# 76
  • Sofia
Lyusi_73 , БРАВО!!!!!!!!!!!!!! Всичко ще е наред!

# 77
Момичета,предстои ми амниоцинтеза след 20.08.Доброволна заради възраст-на 36 г. съм.Но за мой ''късмет'' лекарите за които чета положителни отзиви в този период не са на работа.Доцент Димитрова е в отпуск до края на август,а д-р Марков е в отпуск по бащинство.Пада ми се да е дежурна д-р Цанкова.Не я познавам(няма и как),но в нета чета само негативни мнения за нея.Аз ще дойда от чужбина,свързах се по телефона с Майчин дом и от там ми казаха,че като дойда на посоченият ден ще избирам екип,ако искам.Но аз идея си нямам кои лекари като имена ще мога да избирам.Само за Димитрова и Марков ми казаха,че няма да ги има.А като отида там,нали се сещате,че и да ми дадът списък и нямам нет,няма как да проуча за дадените имена в списъка.То и списъка надали ще е голям Tired,заради периода на отпуските.Моля ви,пишете ми от кои сте доволни или не, за да си запиша и дано направя правилният избор.Много ми е притеснено SadБлагодаря ви предварително  bouquet
Забравих да добавя,че съм кръвна групаА-,попитах за ваксина Гамаглобулин,казаха ми ,че не разполагат с такава в МД и да си я набавя сама.Е къде  да я търся,като аз не съм от Сф,в болница ли да стоя или ваксина да обикалям да търся.Е може ли такова нещо  ooooh!

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 13:27 от Анонимен

# 78
Evana , ваксината Анти Д Гамаглобулин в българския и вариант май отдавна я спряха от производство. Поне през 2004 я нямаше. Тогава ни биеха на Байер. Моят гинеколог ми предложи да ми бие и сега, но не се поема от касата, а цената и е около 250 лв, а аз не правя планове за трето дете  Rolling Eyes Предполагам, че и в Гърция цената ще е подобна. Обърни се към налбюдаващия те там лекар  Peace

всъщност сега прочетох, че по здравна пътека 141 май беше, ваксината се полага и болницата е длъжна да я осигури, но пътеката е за раждане и евентуално аборт при съществуващи предпоставки да я поставят, а те са майката отрицателен резус фактор, а детето с положителен

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 16:47 от 2 в 1

# 79
Доколкото знам д-р Цанкова и тя прави много процедури. Трета по брой за година ми е информацията. Мисли позитивно Peace

# 80
  • Sofia
Evana, само като идея - знам, че Мазнейкова също е добра в амниоцинтезите, но две неща се сещам, които трябва да се имат предвид - цената (май не приема по ЗК) и дали изследването ще го направят в МД или в коя лаборатория. Мазнейкова прави успешна хорионбиопсия на моя приятелка в 11 г.с , която процедура никой друг не искаше да направи поради известни усложнения. Питай я, ако искаш.

И най-вече - спокойно, при когото и да е ще мине много бързо и леко. А после- ДОБРАТА НОВИНА Hug

# 81
  • София
Да, Мазнейкова не прави амниото по ЗК (преди 5 г. си спомням, че една позната си го прави там, май към 500 лв. беше тогава, но сега може да са различни цените, няма ли сайт нейната болница със цените). Аз бих се доверила на МД.

Evana, ще се опитам следващата седмица да разбера за някой доктор и ще пиша, ако имам инфо.

# 82
Много благодаря на отзовалите се момичета  bouquet
Аз съм здравно осигурена ,даже тук в Гърция бременността ми се поема от Европейската здравна карта-изследвания,ЖК и евентуално раждане(ако всичко мине благополучно Praynig).Щях да правя амнио в Солун,но лекарите които правят тази процедура са в отпуск до 10 септември.Т.е. само навън в момента(на частно) , а тук амниото на частно е 600 евро.Така и така си ходя често до Бг ,защо да не я направя тук?!Но мъжа ми го е страх горкичкият от тази процедура(да не стане някой съкатлък).Казва ми:''Не виждаш ли,че всичко е против да правиш?Тук са затворили до 10.09.,в Бг лекарката по дежурство е под съмнение,а то и в този отпускарски месец е нормално,инжекция трудно  ще намерим.Абсол=тно всичко е против това.Ако стане беля,как ще го преживееш,като знам колко изстрада докато забременееш?'' TiredАз аз още не мога да се израдвам,че съм бременна.Все имам страхове,че ще стане нещо.Имам един мисед аборт преди 6 месеца,след поставена диагноза от ''Величието'' д-р Владимиров ИЯР.И  то точно в месеца в който съм била бременна,но аз не знаех.После 2-ма лекари тук категорично отхвърлиха тази диагноза,но вече беше късно.От стреса ли или незнам от какво получих мисед.Както и да е,това е друга тема и много дълга. Надявам се тази бременност да прикл=чи успешно.
Незнам,като ми говори така и аз се замислям. Tired
П.п.Извинявам се за =,но тук нямам или аз не намирам буквата иу

bubence ,не те разбрах за Цанкова,как така трета за годината?
catty m благодаря ти,ще чакам да пишеш  bouquet
Сега като се замислих,дали всеки ден е различен лекар на дежурство?Дали да не си сменя деня,ако повечето лекари в списъка за избор са в отпуск?А може и Цанкова да си е добра жената и клоня,че е така.А и аз изпатих от прехвален в нета лекар,за което писах по-горе.

Забравих да добявя,че генеколожката,която ми следи бременността и преди това докато забременея,категорично отхвърли идеята да правя скрининг.Напълно ги отхвърля като достоверно изследване.Та тя ме посъветва ако правя нещо,това да е амниоцинтеза или ФМ.

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 12:25 от Анонимен

# 83
  • София
Evana, според мен дори и да направиш амнио ФМ е задължителна. А за д-р Цанкова според мен bubence казва, че докторката е добра, тъй като е на трето място по брой направени амноцентези за година (предполагам д-р Димитрова е на първо).

# 84
здравейте,
с първата бременност правих амнио, но ми правиха само цитогенетичния анализ, тъй като имам хромозомен проблем.
Искам да попитам в краткия тест, какво изследват? Някой може ли да ми напише какви показатели са му изследвали? Тогава ми казаха, че няма смисъл да правя бързия тест, тъй като проблема е ясен, но след това в резултата никъде не видях например резултат отхвърлящ Даун!
Сега пак ми предстои амнио, мисля този път да съм без екип и да се доверя на МД. Само се чудя да плтя ли тези 130лв за двата теста  Thinking

# 85
  • Варна
Искам да попитам в краткия тест, какво изследват? Някой може ли да ми напише какви показатели са му изследвали?
На резултата ми пише - Тризомия 21, 18 и 13 и полови хромозоми (предполагам, че от половите изследването е само за монозомия Х, тъй като след написаното, че няма данни за наличие на тризомии пише, че няма данни за монозомия Х).
Успех  Hug

# 86
Evana, здравей!
В началото на този месец се подложих на амниоцентеза в МД.
По това, което пишеш става ясно, че определено си притеснена, объркана и мислеща. Според мен щом това е така, по-добре е да си направиш процедурата, за да получиш след това спокойствието, което получих аз. Също като теб, страх ме беше да не би да свикна с мисълта, че съм бременна - не си позволявах, защото не знаех какво ми предстои. Сега съм щастлива, спокойна, галя си нарастващото коремче и мислим усърдно за име Simple Smile Надявам се ме разбираш какво имам предвид.

Относно специалистите...На 10-ти етаж, където аз бях настанена, по вратите пишеше коя стая към кой лекар е. Имената бяха две, това на Димитрова и Карагьозова. Аз бях при Димитрова с още две момичета и всички на четвъртия ден ни изписаха по живо по здраво. За Карагьозова чух също страхотни отзиви /други 3 момичета бях при нея/. Независимо при кого си (защото МД е университетска болница и там завършили медицина студенти - специализират) трябва да си спокойна и да имаш малко повече доверие в лекарите  Hug

Едното момиче от моята стая също беше с отрицателен резус фактор и си купи АНТИ-ДЕ ГАМА ГЛОБОЛИН за 170 лв., от някаква аптека.

Стискам палци да вземеш правилното решение за вас и това да ви донесе необходимото за всяка бременна спокойствие и наслада от предстоящото   Hug

# 87
Мен пък след амниото ме пуснаха да си ходя,не съм стояла и 2 мин в болницата.Каза ми само в къщи да си почивам 2 дни и да не излизам.

# 88
кйг, къде и кога е правена процедурата и беше ли платена или по ЗК?
Аз постъпих с още две момичета за амнио, а и след нас на следващия ден момичетата, също останаха в болницата по КП.

# 89
Здравейте момичета!И моето амнио мина,сега е на-страшното-чакането на резултата. Praynig
Направи ми го д-р Цанкова в МД-много съм доволна,мина бързо(за 2-3 мин).Голямо ракарване в тази болница.За момичетата ,които им предстои амнио и се чудят при кого,мога да дам мнение за тези лекари,които бяха там.Не препоръчвам д-р Дуковски:изкл=чително груб,на жената преди мен не успя да извърши сполучливо амниото.Пробата се напълнила с кръв и я оставиха за повторна амниоцентеза на другият ден при друг лекар.На другия ден и я направи Манчев-успешно.Т.е. бодоха я 2 пъти.На мен ми биха антибиотик след това,освен магнезия и нош-па то.И сега си пия Дурацеф.Не знам защо така Tired
Много ми е притеснено за резултата,чак ме е страх да звънна.Д-р Цанкова преди амниото ми каза че имало 2 кисти на главичката на бебо и след като нямам БХС-изследване съответно ще правим амнио.Притеснявам се за тези кистички. PraynigАмниото ми го правиха в четвъртък.

Общи условия

Активация на акаунт