(Био)зеленчукова градина - тема 18

• 76 545
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • DE
Здравейте!
Според вас нормално ли е...едното дюлево дръвче започна пак да цъфти.
Дюлите са доста големички вече и въпреки това има доста нов цвят.

Аз нямам с какво да се хваля, за зрели доматки има още доста да чакам.
Дърпам по някой и друг морков, разхвърлих нови копърови семена че всичко изгни от непрестанния дъжд тук.
Напръсках пролета лозичките по Амиковите съвети за "вещински смески" и досега не съм забелязала никакви мани и болести. Листата са чисти и здрави. Ето една част.
Доволна съм въпреки непрестаната влага.

# 541
Благодаря за съветите за доматите...  Hug   Намерих още един надупчен, запях за червеи, но не открих нито един... Явно се налага да пръскам...

# 542
  • Варна-София
Благодаря за съветите за доматите...  Hug   Намерих още един надупчен, запях за червеи, но не открих нито един... Явно се налага да пръскам...

Стелт, много ли поразени има? При мен също се появяват, но само няколко броя през годината и не се занимавам с тях.

Маце, радвам се на хубавите ти лози!

Дървета цъфтят късно през сезона при аномалии във времето. Много пъти се е случвало и във вестниците излизат стряскащи заглавия, и всеки път няма драма, но точно това хората го забравят, защото не е интересно да няма проблеми.

Последна редакция: ср, 18 юли 2012, 13:02 от amica1

# 543
Благодаря за съветите за доматите...  Hug   Намерих още един надупчен, запях за червеи, но не открих нито един... Явно се налага да пръскам...

Стелт, много ли поразени има? При мен също се появяват, но само няколко броя през годината и не се занимавам с тях.

За сега са само 3 доматчета, но на различни стръкове... Не ми се ще да ги пръскам, но знам ли ги тези гадини да не се намножат... Чудех се, тази пеперуда няма ли начин да я "причакам" с феромонова уловка?  Иначе те разбрах, няма да пръскам за сега...  Hug

# 544
Момичета и момчета,най-скъпата ми реколта от днес е студентка .
Трябва да наблегна на консервирането Joy
 stelt77,подкрепям Амика-наблюдавай,но може да се мине и без пръскане.И разпитай по съседите как е положението.Ако обаче и там има....

# 545

bushkata , с препарат няма ли опасност да убиеш и дъждовните червеи. В моята градина дъждовни червеи няма и не знам защо.
Ами нали Вили писа, че няма да имам проблем. Аз събирам на ръка бубите, колкото мога и намеря.
Не искам да поливам с нищо, но ако имаше опасност това да са ларвите на поповите прасета - може би щях да полея с варов разтвор. Само така си мисля, де. Преди това щях да проуча дали варта ще се неутрализира до месец- два. Мисля да закопая торта на есен в лехите. И ако има опасност да убия червеите (които са мнооого!) и други живи неща там с варта в торта - нямаше да го направя.
Сега умувам над заграждение на част от градината, където се намира купчината тор и да пусна кокошките да поживеят там. Като им преобръщам с лопата купа от време на време - съм сигурна, че ще опоскат всичко.

# 546
 bushkata,червеите умират от гранули от типа на Скипер.
Идеята ти с кокошките е най-добра.И няма нужда да обръщаш с лопата-кокошите крака са нещо уникално-все ровичкат  Laughing.Е ще поизядат и от червеите,но хранителната верига ще се подреди чудесно.
Но все пак не е изобщо страшно-ние използваме по 4-5 тона тор на година-не съм забелязала чак страховито нашествие на насекоми  Laughing

# 547
  • Варна-София
Ехей, Вили, чудесна новина. Прави в буркани от всякакви рецепти по малко - да има за разкош. И за ябълките събирай кашончета. Като ги береш от дървото - направо в кашончето между пластове вестници. Боже, каква радост е това.

# 548
  • Русе

vili__66 честито! Все такива радости да имаш, че и още по-хубави.

# 549
bushkata,червеите умират от гранули от типа на Скипер.
Идеята ти с кокошките е най-добра.И няма нужда да обръщаш с лопата-кокошите крака са нещо уникално-все ровичкат  Laughing.Е ще поизядат и от червеите,но хранителната верига ще се подреди чудесно.
Но все пак не е изобщо страшно-ние използваме по 4-5 тона тор на година-не съм забелязала чак страховито нашествие на насекоми  Laughing
Hug  bouquet

п.п. На латинката листата и цветовете били ядливи! Опитах - изненадващо приятно лютичко!

Последна редакция: ср, 18 юли 2012, 19:19 от bushkata

# 550
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
....

Heart Eyes Hug Heart Eyes да е жива и здрава и само успехи  Hug

Blush на 13.07.2012 (петък) моето порастнало момиче защити бакалавърска степен  Blush

Скрит текст:
как плака и колко не е доволна от себе си  Crazy защитила е  "само" с 5,50  Crazy

# 551
  • Варна-София
Добричко, и на теб да ти е живо и здраво момиченцето! Все радости и късмет да я спохождат!

От три дена на вилата няма вода. Огромна и повтаряща се авария, за която и в интернет пише, понеже 8000 души стоят на сухо (представете си, хотелите на Ален мак са с водоноски), а баровецът, който си строял басейн, си стои с наводнени фитнес и тенис-корт, и не дава да влезе техника в имота му, та работниците копаят на ръка. Патова ситуация. Проваля се туристическият сезон в района, а той щял да съди ВиК за резнатите храсти за 4 000 евро.

Какъв късмет, че тук-таме по варелите има вода, че кърпя положението, ама тоя красавец (очевидно с влияние и пари), дето не се съобразява с особеностите на свлачищните райони, полива и точи вода като невидял, ще ни докара още беди.

Последна редакция: чт, 19 юли 2012, 07:18 от amica1

# 552
  • Вече на светло в София
Трябва да наблегна на консервирането Joy
 stelt77,подкрепям Амика-наблюдавай,но може да се мине и без пръскане.И разпитай по съседите как е положението.Ако обаче и там има....
Честито!
Леко студентстване! Здраве и много приятели! А на теб спокойствие и.... консервирай, домашното е най-сладко

# 553
п.п. На латинката листата и цветовете били ядливи! Опитах - изненадващо приятно лютичко!

Ядливи са я... Зелевите бълхи ми ги опоскаха целите...  Whistling

# 554
 Laughing Явно обичат и бълхите люто.
Аз имах много листни въшки по тях, черни.
Не ги закачах. Реших, че по-добре да седят там, отколкото да плъзнат из градината, ако им отнема "хабитата". Един ден изчезнаха всичките. Видях калинки, но не знам дали те ядат точно тези въшки, пък и ми се струва недалновидно да изядеш всичката си храна. Не знам. Но изчезнаха в един ден.

И пак за поповите прасета да ви кажа - в Англия били изчезващ вид и се грижели за малкото им колонии. Завиждам им  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт