Юлски деца-Тема 49

• 44 022
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Драга, не бъркаш, благодаря.  Hug Дано бързо да се оправя каката.  Heart Eyes Аз първата пишка не я забелих и се наложи това да бъде извършено от хирург. След този опит реших, че никога повече няма да причиня това на дете, че и на себе си. Следващите две пишки бяха надлежно забелени от мен още в бебешка възраст, без драми и ревове.  Laughing
Джил, дано да намерите компания и двете с Калина.  Hug
Деянова, бързо да забравите и двамата.  Praynig

# 631
... Аз първата пишка не я забелих и се наложи това да бъде извършено от хирург. След този опит реших, че никога повече няма да причиня това на дете, че и на себе си. Следващите две пишки бяха надлежно забелени от мен още в бебешка възраст, без драми и ревове.  Laughing

За да приключим набързо темата с пишките - първа - не пипах щот .... и аз не знам що. Резултат на 1 година се наложи да го заведа в спешния кабинет на Пирогов, където по най-вандалския начин го забелиха - този кошмар не се забравя  Rolling Eyes Колкото рева той там, толкова ревах и аз после по улиците - иначе му мина за два дни и проблем слава богу повече не сме имали. С втория още на 4 месеца го връчих на моя приятелка педиатър и тя отмента работата за 10-тина минути - не сме разбрали. Така бях решила да процедирам и с Владето, но се оказа, че има херния и хидроцле на единия тестис. Направихме консултация с уролог и по негова препоръка изчакахме да навърши годината, тогава направихме операцията и заедно с нея и забелването, защото така или иначе беше под упойка и беше по-удобно.
Консултацията с уролог е важна защото не става дума само за едното забелване, което апропо освен естетика може в някои по-тежки случаи да доведе и до инфекции, които да поемат по уретрата нагоре и да стигнат бъбрека, а този риск вече ми се вижда напълно излишен, заради едното цепване на една кожичка, но както казах всеки сам преценява.
Консултацията освен това ще отхвърли и други скрити проблеми като асансьорните тестиси, хипоспадия и още куп чудеса, за които някои педиатри не са съвсем подготвени, а за родители, особено които нямат база за сравнение да не говорим.

Ето ви още малко по темата http://www.9m-bg.com/index.php?p=cat_inner&sub=&id=2464 - автора на статията оперира Влади, освен че е прекрасен лекар е и един невероятно слънчев и наистина обичащ работата си и децата човек.
От мен толкоз  Peace

Радина - успех  Hug Hug Hug и аз на моменти имам такива импулси, но за мен е вече късно  Mr. Green може пък да гледам внуци нейде назапад или пък на изток .... знае ли човек  Mr. Green Heart Eyes

Последна редакция: вт, 23 окт 2012, 09:29 от Lennyh

# 632
Мила, мислех си вчера за теб, но после нещо ме отвлече (две неща всъщност Sunglasses), та пропуснах да честитя. Да си жива и здрава, много късмет и любов, много здрави деца!

Всички деца да оздравяват!

# 633
Колкото лекари, толкова и мнения. Като за всяко нещо, реално всеки си има глава на раменете и да прецени. Приятел на брат ми е хирург и именно той беше казал на племенника ми да не го пипат сами. И че ако се стигне до забелване(както и стана) да бъде с упойка. Нещото което не знаех, до преди да се заинтересувам по въпроса, е че фимоза може да има и при момичетата.

Мила, честит рожден ден! Да си здрава, обичана и щастлива!

# 634
Честит рожден ден и от мене , Мила ! Hug
По въпроса за пишките ...не я ли обсъждахме тази тема вече  Laughing Нищо де , Радина е права колкото лекари толкова и мнения.
След продължителният престой у дома -1 седмица и половина  Влади преживява наново адаптация в детската .Ревове , тръшкане и пълен отказ да се храни .
Вече започна да ми омръзва .Мисля че иска да ми се наложи . Не мога да твърдя нищо лошо за персонала на детската .Влади също не споделя нищо лошо , просто казва че не му се ходи и иска да си е при мен , това е . Confused
Драга , дано се оправят бързо децата  Hug
Весели и дълги разходки , Джил !
Усмихнат и успешен ден ви желая

# 635
  • София
Мила честит рожден ден! Да си жива и здрава и мнго радост в живота ти!
Джил бързо да се адаптирате и събирай впечатления.
Лени тези лампи ми харесват, ама цената им много не ми харесва. Grinning То реално, за да има нужния ефект трябва да си вземем тези над 60 лв.
И ние още сме си болни.

# 636
  • София
Вили, нямате ли някакви извънкласни занимания в детската градина? Забелявам, че Дария ходи с по-голямо желание заради тях. Ако го запишеш, може би ще му е по-интересно Thinking

# 637
Нели ,  благодаря за идеята , но и това не иска .
Иска да е залепен за мен , да реве и да ме манипулира , за да получи повече внимание .
Ей го на , тази нощ от три съм будна , закарах го пак с рев и седя и мисля , много неприятно , ама  нищо не измислям , наистина  Tired

Прашец , оздравявайте ! Hug

# 638
Нели ,  благодаря за идеята , но и това не иска .
Иска да е залепен за мен , да реве и да ме манипулира , за да получи повече внимание .
Ей го на , тази нощ от три съм будна , закарах го пак с рев и седя и мисля , много неприятно , ама  нищо не измислям , наистина  Tired

Вили, не мисля че е манипулация - възрастта около 3 е всъщност времето на най-силната привързаност към майката, в по-тежки случаи съпроводена с ревност към бащата, братята и сестрите. Детето възприема майката като своя и неприкосновена - период и той ще отмине- гушкайте се колкото може, но не отстъпвай съвсем личното си пространство  Hug
Опитай да измислиш някакъв си ваш ритуал за ходенето на ДГ - при нас помогна минаването по една пътечка, за да видим кученцата, които са на разходка и да съберем кестени, е понякога и един банан  ooooh!
Иначе и при нас Влади с удоволствие ходи на извънкласните занимания в ДГ и госпожите също са на мнение, че това е част от положителните аспекти за по-лека адаптация - така, че вероятно Нели е права  Peace
Драге, Прашинкова, да оздравявате бързо  Hug

# 639
  • София
Благодаря за пожеланията, момичета!  Hug

Вили, ще свикне младежът. Ще намери приятелчета, ще му стане интересно. Нищо по- естествено няма от това да иска да е с теб, другото му е непознато все още.  Hug

# 640
Мерси за идеите и насърченията момичета . Hug
Вчера като го взех , той ме гушна и ми каза : Мамо , госпожата каза че сън прекрасен !
Толкова беше горд , милия . Grinning
Лени , попрочетох за възрастта 3 и говорих и с една моя близка .... това ми даде сили да разбера повечето от  кризите и желанията на Влади .
Влади не иска да ходи на никакви занимания , но госпожите казаха да не го насилвам .Едната от тях каза че ще го пусне на футбол без да съм го записала , пък ако му хареса тогава ще го записвам и ще плащам ако му хареса и ходи с удоволствие .
Много харесвам госпожите му .Толкова се радва че попаднах на тях  Simple Smile
Днес денят е прекрасен.
Радвайте му се , пък е и петък - на работещите им предстой почивка .Това е още един повод за усмивка струва ми се . Simple Smile
Целувки на всички ви 

# 641
Вили, радвам се, че ти е било полезно  Hug споделеното. Аз имам приятелка психолог, която работи с деца и от време на време се консултирам с нея - така че споделеното, не е само личен опит, но и професионално мнение  Peace
Госпожите ви явно наистина са страхотни - браво! При нас също госпожите го насърчиха да ходи на футбол, аз не бих го записала, но се оказа че много се радва и ходи с удоволствие. Освен това го подкрепят и в опитите му да говори и го насърчават Peace

Днес предполагам някои имат поводи за празнуване да са им честити   bouquet

# 642
Браво че ме подсети, Лени !
Честито на празнуващите !  Hug

# 643
  • София
Освен това го подкрепят и в опитите му да говори и го насърчават Peace

Нали знаеш, че Айнщайн до 4 години почти не е говорел?  Grinning Или беше до 5?

Честити имен ден ако имате близки или самите вие празнувате!!

# 644
Аз мисля да ви поздравя всички с празника, защото тези дни преди 4 години сме си правили децата, та си е празник за цялата тема  :Lil:  bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт