Отговори
# 135
  • у нас
Рая продължава да е от злоядите и кльощави- 9 кг и 83 см Whistling

# 136
Веси наистина по размери като чета си е като едричко момченце Laughing  но изобщо не изглежда на вид да е тези кг, но си е факт де, толкова си тежи. Съпруга ми е доста висок 195 см и си прилича цялата на него и на неговия род. Свекито също е стройна жена. Аз съм миньонче  Joy Абе здравички да са ни дечицата и ние покрай тях да си ги гледаме, това е важното  Hug

# 137
  • София
Рая продължава да е от злоядите и кльощави- 9 кг и 83 см Whistling
Уау  ... Така написани ми се струват малко, но пък ако Рая си е жизнена и в добр тонус, няма лошо.

Моята вървеше с добри темпове. 1-вата година в яслата проблем беше докато свикна да се храни напълно сама. И вече 2-рата година в яслата стана направо страшно за мен. Не знам как им готвят, като чета менюто си е ок, но е факт, че там Лора не иска да яде. Лошото е, че и в къщи са едни молби от моя страна и капризи от нейна. Сестрите/госпожите ми казват, че яде по много малко...

Лора в петък я измериха - на 4г е 14кг, 107см, ребрата хубаво се броят. Но пък тича за 3-ма, не спи на обяд и направо не знам с това хранене как има толкова енергия.
Днес е яла половин филия за закуска с шарена сол, на обяд малко супа-топчета, без хляб. Сега яде малко топено сирене, писна че иска яйца и изяде на 2 яйца жълтъците. И това е, повече няма да иска да яде.
На есен преди новата учебна година ще пусна кръв и урина профилактично и тогава ще се притеснявам, ако излезе нещо.
И иначе ще си се радвам, че върви слабичка и стройна Simple Smile

Сами е на последната консултация нямаше 11, май 10.500 или 10.800 го измериха официално. Днес той беше като прахосмукачка, все ходи и дъвче нещо. Ако няма налично, ходи до хладилника и иска.

# 138
така е, има го и моментът с гена на двата рода Wink и за ръста, и за яденето
моята не яде много хляб, на ден я изяде половин филия хляб или един сухар, я не.
понякога пък като каже "хлябче искам" и изяжда по една филийка, но това е много рядко.
в жегата и бисквити яде рядко. Нескуик топчетата хапва по десетина-петнайсе.
вчера като каза, че иска "пастет" и изяде една филия сладко-сладко.
гледам на масата да слагам плодове, така че попридръпва по нещо като пригладнее и започва да гризе.
днес сутринта хрупа една краставица с кората, половината отиде по пода де  Joy
явно им е топло на децата и апетит нямат много-много. е, има и такива сигурно, на които топлото не им се отразява толкова, ние караме на повече течности сега.

ох, а тия пасти за зъби  Whistling
с такова желание купихме оня ден нашата, и пак мием само с вода зъбките, като каза "не искам паста" и аз и не настоявах де.
чудя се да й сложа ли паста мъничко на четката без да види или да изчакам да сложим двете от пастата.
а за гърнето имаме само по един пропуск нощем или рано сутрин почти в просъница, ако не се усетя навреме да я сложа на гърнето. Дано така да вървим напред и най-вече в яслата да не се налага да слагаме. Тя сега пишка по-често, ако там ги слагат два-три пъти само на гърнето, да не им писне да я слагат като си казва, да не решат да сложат пампи за по-лесно. Далее е да го мисля отсега де, но дано всичко върви гладко там.
В новата градина пак искат Васерман на родител, пак изследванията наново... като се сетя  ooooh!

# 139
Болничките -бързо да им минава,да оздравяват вече ! Hug
aissa80 - Силвия Гондова съм аз и във Фейс-а ! Simple Smile
За тръшкането и ние се тръшкаме понякога, лошичък ми е Simple Smile
За размерите - Браян ,май е като момиченцата-11 (100/200/300) кг и 82см-доста злояд ,както вече казах...
Браян вече казва като му се ходи до WC Simple Smile smile3533 newsm44

# 140
Здравейте,

Дари е 82см и 13,500кг.

При нас проблемите с храненето започнаха по-рано. не са свързани с вируса. Но незнам вече какво да правя ,за да подсиля имунитета - та, тя за една година пие вече 3 пъти антибиотик по 10 дни. аз,която съм крайно против този вид лечение,едвам го преживях това,но като нямам избор,какво да правя. Та се чудя как да приема витамини - как ли не пробвах и не ще. 

И да ви се оплача,че съм подложена на нечовешки подигравки - видиш ли ти как съм била кърмила една година,уж да е по-здрава, а тя е постоянно болна. и това от лекар  Crazy

# 141
gala, предполагам не Ви пука от такива "подигравки", всъщност какви подигравки, казва ли ти някой нещо, нищо не се чува  Peace
както се казва детето докато изгражда имунитет поне в началото до към 5-6-7 годишна възраст е нормално да боледува повечко, та дори и всеки месец да е я хремаво, я кашлящо и т.н.
наблягайте повече на плодовете и зеленчуците, на фрешовете, повече задушени зеленчуци.
от синтетичните витамини давам само ампулки вит.Ц като се разболява нещо и от началото на май давам саностол сироп витамини е (витамините от моето детство, като гледам не са ги променили, аз това съм пила като малка), едно шише е изпила по лъжичка сутрин.
другото - кърмя я, и не е това само причината за кърменето Wink

моята първите три месеца на яслата хич не е боледувала освен едната хрема веднъж, която на Витоша пресякохме и една Т миналия месец, 9 дена... пи АБ 5 дни, сега пак пи АБ 5 дни. Е, това й е първия АБ, но това не пита. Не съм привърженик на това лечение, но като се налага - налага, малка е да рискувам с илачи в такива състояния.
По-скоро разчитам на закаляването, особено дано успеем да идем на море тази година Simple Smile
миналата година много добре ни се отрази моренцето  Peace
така че опитайте и Вие - поне седмица на морето, сутрин разходки, после във водата по малко, някой уикенд на планина, дори и на някой баир само да идете.
Дано всичко се оправи и да се поуспокоите малко.

# 142
Здравейте, чета ви с интерес, докато се опитвам да работя. Трудно е, само се мотая и почесвам...Благодаря за съветите относно подаръка. Мисля да взема едно одеалце за пикник на Минене, но да видим....Пожелавам на всички болни и злояди дечица да се поправят и да не тревожат повече родителите си Simple Smile

# 143
Здравейте и от мен, не съм писала от зимата сигурно и съм пропуснала доста темички. Последните страници изчетох поне.

За килограмите, Симон е направо перце на фона на 13-14кг. 10.800 е и 85 висок. и неговите ребра ясно се виждат, но и той не се спира никак даже. Хапва си доста добре, но все още си ака по 3-4 пъти на ден .... право черво ...  Naughty Любимо занимание му е да рита топка с батковците, ако му позволят да рита с тях, по 40 мин откарва, нещо страшно е.
За махането на памперсите ударих на камък. Седи на тоалетна по 30-40 мин, нищо не върши, казва, че се е изакал, къса тоалетна хартия и се бърше и тва е ... и вече отказва да ходи там. Ще изчакам още малко, няма да го насилвам, явно не е готов още.

За болестите, Симон през месец-два все нещо му има ... и на мен ми правят някакви изказвания от сорта на : Ама вие много боледувате нещо" и аз казвам да не ни завиждат толкова и те млъкват.
Сега имаше един вирус с инфекция на ларикса, и 3та се бяхме изпонатръшкали вкъщи, лекарката ни изписа Изопринозин или нещо такова имуннистимулиращо и се оправихме много бързо. Мисля, да го взема за морето ... в случай на някой нечревен вирус. 

Искам да ви се оплача. Симон още яде само пасирана храна. Имам предвид, яде така само манджата си, всичко останало - моркови, краставица, хляб, твърди салами, солети и тн. си ги гризка. Дори и попарата се пасира  Sick . Понякога му правя филия с препечен кашкавал и си я изяжда, но отнема около 40-60 мин.  Embarassed троха по троха. Четох доста из форумите и се оказва, че пак всичко си зависи от детето. Някои не проявявали никакъв интерес към пасираната, други като Симон обратното. Започнах да му я мачкам мнго хубаво с вилица, все пак да не е пюрирана съвсем и има някакъв ефект, но все още не иска да дъвче, всичко го гълта директно.  Tired  Tired

И последно да питам, че много изписах, какво ще правите с храната за малчовците на морето, за тези, които ще ходят. Ние ще бъдем на блок маса в затворен комплекс, и много се притеснявам, честно. Дайте някакви идеи, плийс.  Praynig

# 144
talkotoher,
ще имате ли хладилник в стаята? може да напазарувате преди това кашкавал, кисело мляко, сирене, яйца, шунка, краставици и в хладилника.
а щом още яде пасирана храна - взимате бурканчета готова храна - на ганчев, хип, нестле, което обича. Някой обяд може да му вземете от изпитан вечерта ресторант супа например или пилешко бутче на грил.

ние живот и здраве сме на море, но в стая с хладилник, отделно ол инклузив храна.
На блок маса е малко рисковано за малко дете, кое колко е стояло...

забравих да пиша - малката отдавна храна от бурканчета не яде, но ще взема 2 с по-едри парчета за всеки случай Wink

# 145
  • София
talktoher ,ние бяхме в Сандански за няколко дни през миналата седмица.Реших проблема с храната на Йоана по следния начин:в хладилна чанта пренесох няколко замразени манджички ,които веднага набутах в камерата на хладилника ,отделно купих и няколко пюрета.Попара правих и всяка сутрин.Сухарите омекват и с вода на стайна Т.

# 146
аз пак да се оплача. Имам варицела!!! на стари години... като не съм карала като дете. Те са казали "лошото не идва самО"..  #2gunfire иде ми да се гръмна. тия дни чакам и Ивчо да се ошари... аман!!! И сега, домашна карантина!! Това дете ще полудее само вкъщи с нас! Ох, отивам да пия едно вино и после ще го мисля.

Hug

# 147
Здравейте и от нас (надявам се не сте ни забравили)  Embarassed  Embarassed  Embarassed
Истината е, че хвърлях по едно око всеки път, когато имах възможност и всеки път се канех да пиша, но  Embarassed
Накратко за нас - ходим на ясла (малко по-раничко, отколкото ми се искаше, но по стечение на обстоятелствата се наложи и слава богу детенцето се адаптира  Heart Eyes), сънят ни се пооправи - вече не се будим нощем  Praynig  Peace(но пак заспива с мама или тати), хапваме добре.
Аз края на месец август тръгвам на работа, а как не ми се започва ...  Cry Всички болнички дечица да се оправят, всички, които не хапват - да прояждат бързичко и всички, които чакат почивка - да идва по-бързо  Hug
Вече ще бъдем от редовните   bouquet   bouquet   bouquet

# 148
за килограмите - за момче според някои може и да е слаб - 10 и 500-800 (като Самито на в–спасова) и да, ребрата му се броят, но не съм притеснена. Баща му е великан 110 кг, аз има-няма 50, очевидно на кого се е метнал метаболизмът му и по-добре. Laughing Яде всичко, често и по малко.
Между другото, скоро видях, че десертът от кухнята е бутерка с локум. Ами втрещих се.. бутер тесто на още почти бебе?! Надявам се да е била някаква еднократна грешка и да не се повтори повече.
в–спасова,да честитим ли отбиване? При нас този момент е мираааж Crazy Crazy
 talktoher, за мен спасението е в купешка ресторантска храна - супички, ястия. Пюрета в бурканчета не е вкусвал повече от година вече. Забелязвам напоследък, че яде повече сухоежбина и пие доста течности, но не може детето цялата почивка да я изкара на филийки и краставици.
Гала, на тази лекарка ѝ кажи "А представяте ли си какво щеше да е ако не кърмех?!" Щяла да подиграва... най-малкото не е професионално Rolling Eyes

# 149
Здравейте пак, аз тези дни имам много работа, но малко ентусиазъм да я свърша... Mr. Green И затова вися тук и не пропускам ден да пиша!

Относно почивките - засега не сме правили дълги почивки, а по 2-3 дни. Задължително правя преди тръгване мъфини със сирене, но може и баничка. Други идеи, които имам за храна отвкъщи са домашна лютеница, чисто месно пюре - използвам го вместо пастет на филийка. Бяхме за 2 дни на Златните, Николета почти не яде от закуската - хлебчета, кашкавал, краставички, но вечерята от пилешко месо и задушени зелечуци й хареса много. Недостатъкът на общата храна за мен е, че е много солена, но нямахме избор.

В крайна сметка подаръкът за нашето приятелско семейство е този :
- отговаря на условието ми да не е толкова тясно обвързан с бебето, а да става за ползване и от възрастни. Ние имаме на тази марка едно матраче, което сега малката ползва като диванче,  и сме много доволни.

Някой пътувал ли е вече с детето си със самолет? Ние в петък се впускаме в това приключение, имате ли някакви полезни съвети?

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 11:01 от Giada

Общи условия

Активация на акаунт