Отговори
# 120
  • Пловдив
Здравейте момичета Simple Smile!
Да се запиша, та да не ви изтърва дирите Simple Smile))
Ние сме добре! Правим опити за махане на памперса от 2,3 седмици. За сега по-успешни при Алекс. Като го питам и каня да чишка, го прави, докато Крисито стиска ли стиска, докато най-накрая се напикае Simple Smile но поне умее да стиска и по 2-3 часа не се напикава. Трудно си е, но знам, че и на това ще научат. Трябва време и много гащи.... :Р
За тръшкането някой спомена, докато набързо четях назад... Крисито направи 2,3 опита да се тръшка, лягаше на земята и риташе. Оставих я така и не и обърнах никакво внимание. Нула. След което тя ставаше и идваше при нас. Повече не се повтори Wink
Много бърборят и двамата. Нормални разговори си водят и помежду си и с околните. Голям купон!
Каним се и ние да ги заведем на моренце тази година, та да видим какво ще стане...
Поздрави на всички Simple Smile!!!

# 121
gala. явно сме писали по едно и също време. Малко се успокоих че не сме единствените. Дъщеря ми никога не е била много ящно дете, но пък с интерес надничаше в останалите чинии и като и дам нещо опитваше, сега абсолютно никакъв интерес към храната. Точно както казваш все едно отрова и давам като и подам нещо да опита.  #Cussing out  Много ме вбесява това...

# 122
направо изтървах дирите на темата.
първо съм с друга клавиатура за няколко дни, няма ги "моите" букви,
второ тъкмо седна да пиша и ... ставам...
малката нещо нали й дращеше гласа, гърло възпалено, пихме и грешен сироп, добре че навреме го спрях, даже маалко късно  #Cussing out аз поначало съм против сиропите освен стодал.
та, трето, понеже и трудно дишаше и тн взех болничен и с колата двете - на Витоша,
сега е значително по-добре, надявам се да минава вече.
отделно, е на АБ от вторник. с 6х хомеовокс, 3х коризалия и планината мисля, минава това чудо.
каакво беше - за пръв път е така - неделя нощта повърна, т 37.2 сутринта 38.3 и я свали, после без т - гърло и тн
но пък вече от понеделника е без пампи и деня и нощта, реших хич да не слагам и сме ок. казва си, сяда сама, даже единия път сама свалила гащетата, седнала сама в детската и така  Heart Eyes
купихме днес първата й паста за зъби, ще видим довечера как ще се мием.
gerinceto, при нас пробиха 2та кучешки, другите скоро ще са,4те наведнъж са решили  #Crazy и апетитът й мноо-мноо го няма, на моменти.
предлагам, а тя - ако иска, не насилвам и не се ядосвам, кърмя я и поне аз съм по-спокойна.

дано отмине.

# 123
gerinceto, като за начало се опитай да не се ядосваш толкова, намери си някаква стратегия, която да те успокоява, защото си писала, че тази ситуация те вбесява, а детето със сигурност усеща това...
Иначе витамини аз не бих давала, освен ако не е крайно необходими и изписано от лекар! Значи тя зърнени неща си яде, щом яде попара, плодове яде, мляко яде, останаха само зеленчуците и месото....щом яде пасирани плодове, не можеш ли да и даваш и пасирани зеленчуци, в смисъл не чак като манджа, а например картофено пюренце, може и с малко пасирано месце вътре и ей такива по простички....макар че така както си го написала, едва ли е до вкуса на манджата, нещо друго е....Можеш да пробваш да смениш времето на предлагане на манджите, да не е по обяд по жегите например, тогава хапва плод, мляко, а по късно манджата. Може да пробваш да промениш и нещо в ритуала ви около храненето, мястото, заниманията и т.н. Давай и винаги и на нея да си пробва, пък ако хапне, хапне....Знам колко е гадно, Мая винаги ми е била проблемна с яденето и постоянно се налага да се пригодявам към някаква нова ситуация, но се свиква, просто трябва да я надхитриш, така че хем да е станало на нейното, хем на твоето Wink ти най-добре ще си намериш начина....но най-важното НЕ СЕ ЯДОСВАЙ, не и се ядосвай на нея, тя не го прави нарочно, има някаква причина, версията със зъбите за мен никога не е била оправдание, когато става въпрос за периоди като 2месеца например, по-сложни са нещата...
Галя, много кофти с този вирус, дано се оправи бързо милата, а за неяденето при вас, ако е само сега от болестта, погледни и хубаво в устата, при тези инфекции обривът често е и в устната кухина, може да има като афти, които да я дразнят, отказват твърда храна, хубаво е известно време да е на по-кашести храни...но ти това сигурно го знаеш де.

# 124
Веси опитвала съм какво ли не, къде ли не сме ходили с купата с манджа, в детската, пред компютъра, пред тв-то, вън на двора на люлката, при котките и не става и не става. Каквото сложа на нас на масата с баща и това слагам и на нея задължително, защото иначе усеща разликата в менюто ако нейното е различно  Joy Само го разрови с ръце или с вилица, хапне по 1 или 2 пъти и това е. Това не е наяждане според мен. Голям тормоз ми е това с яденето, направо се побърквам. Наистина незнам каква е причината, но съм сигурна че ще мине този период. И майка ми това казва да я надхитря, но май не става на този етап, по хитрата излиза тя  Joy

# 125
Тонинце, успех с квартирата и от мен, и дано трудния период да отминава вече! Hug

gala, ужасно е било и за теб, и за Дари, с тези ранички Sad. Хубавото е, че минават вече.
За храненето искам към теб, и към gerinceto да се обърна. Дано не звуча наставнически като пускам една статия относно "злоядите" деца http://woman.-spam082-/n/da-nakarame-zloyado-dete-da-se-hrani-kak.2947.html, знам, че и вие сами можете да прочетете в нета. Но просто като ви чета, и не се сдържах, честно казано, да го направя Wink. Виждам, че за вас това представлява голям проблем в момента, дано ви помогне информацията. На мен лично такава нагласа много ми е помагала до сега, не се ядосвам за хранене, въпреки че Дара никога не е яла големи количества, 10 кг е и е най-отдолу на таблиците всеки път. Видях, че веси еви също добре ви е посъветвала. Сещам се да добавя нещо, което не видях в статията - нашите деца точно навлизат във възрастта, в която драстично намаляват (не всички разбира се) храната. Едната причина е, че в бебешката възраст се хранят де факто с много големи количества храна спрямо собственото си тегло, докато сега това вече не е така. Другата причина е, че точно от сега, до след няколко години мисля, те навлизат в една много капризна фаза по отношение на храните. Ще си менят вкусовете постоянно, няма да искат това, и онова. Няма да ни е лесно, защото знаем, че да се приготви нещо, си иска време, а пък трябва и да е полезно, и вкусно.. Rolling Eyes. И Дара я забелязвам от известно време определено е станала по-придирчива. Преди си хапваше с кеф разни бъркани манджички, в които "пробутвах" полезнотии, които не харесваше. Ама сега не става. И чувствам, че със сигурност мога да измисля някои по-разнообразни варианти, ама и аз нали ходя на работа, а не очаквам тука дядото и таткото да ги измислят тия неща, та има още какво да се иска от моя страна.
За яденето предимно на сухи неща - не бих се притеснявала, стига да са полезни. Ще си навакса с водичка, с млекце, сокче, ако пият. Мисля, че когато се ядат по-течни храни, просто количеството на изпитите отделно течности няма да е толкова голямо.
За плодове и зеленчуци да дам една подобна идея (по-скоро за плодовете де, но може и някои зеленчуци да минат) - млечен шейк - било с прясно, било с кисело мляко, каквото давате.
За мулти витамини - бих давала, ако ми се стори, че наистина се храни прекалено малко, но в случая бих се консултирала и с педиатърката, изобщо дали се налага, и какви.

jos, бързо оправяне на вас! Hug

# 126
благодаря.
да добавя за витамините - синтетични и аз не давам, изкуствени имуностимулатори също.
освен ако педи не каже, както в случая - давам саностол сироп и 3 дни вит.Ц.

п.п.
за жилището и местенето - късмет!
и - само с агенция или жилище от познат, пък ако се купува - важно е да няма тежести, както и претендиращи за собственост други разни.
рода се мести миналата година от пловдив тук и една позната им препоръча агентка, ама дори не знам агенцията, мога да ги питам тия дни за телефон. но тя май е за продажби  Rolling Eyes
 доволни останаха.

# 127
  • Пловдив
...
За яденето предимно на сухи неща - не бих се притеснявала, стига да са полезни. Ще си навакса с водичка, с млекце, сокче, ако пият. Мисля, че когато се ядат по-течни храни, просто количеството на изпитите отделно течности няма да е толкова голямо.
...
Напълно съм съгласна - Дидо като хапва по-течни неща, пие доста по-малко количество вода, отколкото ако е ял нещо "сухо" Simple Smile
Вие се притеснявате, че децата не ядат - аз съм в другата крайност ooooh! - ситното изяжда по 2 филии за обяда и вечерята  newsm78 Закуската обикновено е бисквитки/зърнени с кисело мляко или макарони със сирене. Междинната закуска и следобедната такава са само плодове, че и педи ми се кара, че тежичък бил newsm78
Та да Ви питам - колко тежат вашите мъници?

...И още нещо - все още не съм му давала чисто прясно мляко - само на застройки, кремчета, палачинки и т.н.т. ... Дали да го пробвам newsm78 Иначе киселото си го хапва подобаващо (то коя е майка му - по 5-6 кофики на ден си изяждам), но като че ли ме е страх все още, да му дам и прясно Thinking Пък и нали си суче - що му е краве, като си има майчино Mr. Green

Витамини не давам - смятам, че си хапва достатъчно плодове и зеленчуци Peace Не съм им привърженик, макар че май пак ще взимам за себе си Pregnacare breastfeeding, защото от началото на годината сигурно 10 ангини направих, пък и сега нещо ме драска гърлото Rolling Eyes

jos, скорошно оздравяване на малката Hug

# 128
Ина,
скокове и в апетит, и в тегло и ръст ще имаме още, щом е ок детето какво му мислиш.
малката е 85 санта и е 10 800 г някъде, беше 10860 на консулта 1г9м. щом другите показатели са ок, всичко е наред.
до към 8мия мес. беше в горната граница, сега е около и под средното, така че - на периоди.
зависи и какво яде повече детето.
както знаеш - кърмя. престраших се да дам краве купено само прясно мляко около 1г 6м. от 1г 8м. давам някой ден сега и по 2 чаени чаши на ден или хич.
но само верея, каквото в супи и кремчета. колко е мляко...
не подслаждам.

# 129
  • Пловдив
По принцип гледам да не се водя по таблици и "защото така трябва", но виждайки и дечицата с които играе пред блока, и намека от педиатърката, и това че чета, че дечицата са по 10тина килограма... Вече взех да се замислям newsm78
Иначе сладки работи не яде Twisted Evil Единствено по някоя и друга обикновена бисквита на Житен дар, но пък доста хляб си хапва като че ли newsm78
Опитах се да го огранича - филийка и половина, но като си гушна купичката, след като хляба свърши и сочейки кутията за хляб, примлясквайки и с най-жалното гласче промълвява "дай ап" (Дай ми хляб) ooooh! Много гузно ми стана Outta Joint

# 130
sweet_maniche - Иво е 14 кг. 90см. Не е дебел, но определено е едър. Педиатърката като го види - все казва "пу-пу, да ви е все така здрав и едър. Всяко дете си е различно. Не мисля, че може всички да са по 10 кг. Simple Smile. Важното е да са здрави, и да не затлъстяват от сега.

Относно храненето - Ивайло яде всичко, но само ако сме пред детското филмче. На село баба му е против филмчетата и аз се мъча да го храня гонейки го из двора. Ами успех нулев... Все пак давам някой домат да изгризе (цял и омазвайки се).
Плодовете ги смилам с бисквити и кисело мляко за следобедна зкауска и си ги изяжда с кеф. Прясно мляко директно не иска да пие, но в кремчета или попара го яде.

# 131
  • Пловдив
И Дидю е толкова с разликата, че е 84см  newsm78
... Пък аз му пускам филмче, за да го разсея и скрия манджата  hahaha

# 132
Моята дама е направо с размерите на момченцата, висока е 89 см и е 13.600 кг. А аз съм тръгнала да се притеснявам, че не хапва  Rolling Eyes Е, добре де като яде по толкоз малко как си стои тези кг, а и не се спира, вечно е  в движение и с рани по краката, нон стоп тичане. Верно е това на първо място да са здрави децата, пък което колкото му се яде да си яде. Аз вече 2 месеца с този "кошмар" с яденето се примерих. Аз я виждам че като ръст и тегло си е добре, просто се притеснявах дали организма си набавя необходимите и полезни неща от които има нужда  newsm78

# 133
Малеееее gerinceto, момата ти е повече от добре  Laughing Laughing определено е с размери на момченце и то на едричко момченце Wink Мая е 84см, 10.500кг и си е добре, нормално изглежда, в никакъв случай не е слабичка, а повечето от вас знат, че тя все си е била с проблемно хранене, така че по-споко, трудно е, но то и другата крайност като при Ина пак не е добре....аз като сме навън така се радвам, че ми е злоядо детето, около нея само се тъпчат с какви ли не боклуци и и ги врат в ръцете, а тя не ги и опитва, все едно отрова и дават, само някоя друга солетка да изяде, но максимума и е 2-3....така че това са ситуации, в които много се кефя, че има такова отношение към храната и не е лакома, а пък явно си набавя от каквото има нужда....е, то и аз още я кърмя, но и като спрем пак няма от глад да умре Wink

# 134
  • София
Йоана е от доста ящните ,хапва много добре по много и постоянно си гризе я солетка ,я плод или някоя бисквита ,пък е 10.200 кг и мисля 82 см.

Общи условия

Активация на акаунт