Отговори
# 105
  • София
Момичета ,мерси за предложенията за четене  Grinning .Ще я потърся в читанката Мариан Кийс
Giada , "Предречено от Пагане" и по-голямата част от книги на историческа тематика съм ги чела ,още в гимназията ,но нищо не пречи да я препрочета  Grinning ,припомних си и друга моя любима книга "Сватбите на Иван-Асен" .Предполагам ,че и на теб би ти харесала  Peace .
Относно тръшкането  какво да ви кажа  ooooh! повече от болна тема ми е  ooooh! в общи линии  се тръшка почти постоянно ,винаги ще намери нещо или някой заради което да писне.Вчера ,примерно ,ме е подъркала  ooooh! и на всичко отгоре как бяга и каква скорост развива .... едва я стигам.До обед обикновено и нерви нямам и крака също !Добре че следобед излизаме с баща й и той я гони тогава и се разправя с изблиците й  Mr. Green .Но вчера примерно ,той имаше работа и не можа да ни придружи.Е ,разказа ми се играта просто !Не знам ,обяснявам ,приказвам ,крещя ,никой не ме чува ,тя си знае нейното и просто избеснявам  #Cussing out ,но ми хрумна един лек:малка мента със спрайт  Mr. Green (мисля днес да го приложа ,поне няма да ми пука ,като не ме слуша).

# 106
Майчета, може ли едно гласче за този колаж с Ники!
http://www.facebook.com/Jacobs3in1/app_278669245565374?app_data= … е ли едно гласче!
Мисля, че първо трябва да се хареса страницата и после да се гласува.

# 107
geryalexandrova, благодаря за идеята - за Сватбите на Иван Асен. Само да ми оправят книгата, ох, как съм се наточила да четаа, да четаа....Днес изпаднах дотам, че да си купя клюкарско списание за в трамвая -еее, няма такава простотия! Mr. Green Поне се забавлявах, де...Особено ме впечатли огромна статия за Златка - не знам коя, една от двете. В БГ пошлостта е култ!
Интересно ми е какво пишете за тръшкането, при нас отдавна има наченъци, но слава богу, такива тежки кризи още не. Имаме постепен напредък с пишкането в гърнето. Вчера, много ми стана мило, малката пишнала в памучните гащички, и ми разправя сериозно - Моко, моко! Заведох я на гърнето, и се доизпишка. Извинявайте, че не изпозвам евфемизми, ама за тия детските работи е толкова по-лесно да си казваме нещата с истинските имена  Mr. Green Та, вече почва да вдява, и аз се опитвам да я хваля възторжено след всеки успех!

# 108
Виждам, че нещо няма активност, но аз се включвам пак. Момичета, помощ, дайте идеи за подарък! Ще ходим за следващия уикенд на гости на наши приятели, момичето е бременно в 7 месец. Хем не искам да е свързано с бебето, защото от суеверие не искам да й подарявам предварително, хем искам да е съобразено с това. Може би нещо хубаво за дома? За съжаление, тотално ми е излязло от главата какво ми е било необходимо в първите месеци след раждането, а съм го нямала.

# 109
  • на североизток
Овлажнител за въздух, поне могат да го ползват, дори и да нямат бебе (недай си Боже), иначе бебефон, спален комплект(винаги могат да го подарят на някого), но според мен е излишно суеверието ти. Много по-добре ще е да подариш някоя сладка бебешка дрешка, играчка или нещо такова. Приеми, че мислиш положително и рационално Wink

# 110
Здравейте, мили майчета! Нахлувам в темичката след доста дълго отсъствие, може би даже не ме и помните, но последните месеци не ми бяха от най-лесните! Тревоги покрай малчо, финансови сътресения и някаква неясна депресия, но поводът да пиша сега е едно въпросче, което няма общо с дечицата ни.

Предстои ни преместване в София и спешно търсене на квартира. Насочили сме се към южните квартали, но бюджетът за наем е доста свит. Ако някой може да предложи нещо, поне хонорар на агенцията да спестим, ще съм благодарна! А и не познаваме града и честно казано някой напорист брокер да ни води по разни коптори хич не ми се нрави. Ако някоя от вас дава жилище под наем или познава някой, който да го прави, моля да ми пише направо на лични. А аз ще се опитам да наваксам с материала и да се включа и по текущите теми.  Heart Eyes Целувки на мъничетата!

П.С. velizarka_8, харесах страницата, но не ме прати към снимката на Ники. Дай по-точен линк.  Hug

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 14:55 от Тонинце

# 111
  • София
Тонинце, питай в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=633231.0
От там пак видях, че Не Се Сърди Човече е помагала при молба (тя е в този бранш).
Успех с квартирата.

Giada, не може ли да ги питаш какво биха предпочели и примерно изреждаш нещата на ивчи?

На мен това с чаршафите ми хареса, понеже към момента имам такава нужда.

# 112
Директно в темата не мога да питам, против правилата е, но наистина с потребителката мога да пробвам. Благодаря ти!

# 113
  • София
Тонинце, да, това малко го пропуснах с директното питане...

# 114
мерси за съветите, и на мен ми харесва идеята за спално бельо. другото, което си мислех, е кенгуру, защото живеят на 5 етаж без асансьор. не биха могли да свалят количката додолу с бебето вътре. а дори количката да я държат някъде на партера, пак е по-сигурно като слизат, да е в кенгуру. остава въпроса с парите обаче, кенгурутата май не са евтини. не ми се иска да я питам направо, не вярвам да каже, че има нужда от нещо

# 115
Giada , според мен остави подаръка за бебето за след раждането, а сега отидете на гости с нещо за хапване примерно.

# 116
П.С. velizarka_8, харесах страницата, но не ме прати към снимката на Ники. Дай по-точен линк.  Hug
На мен ми излиза снимката  Rolling Eyes  Иначе ми трябваха 20 гласа, вече ги има! Благодаря, все пак!!!
Не участвам по принцип в такива игри, но много обичам и всяка сутрин започвам с Jacobs 3in1, как да не направя едно колажче с овцата!?  Wink  
Успех с квартирата! Дано се стабилизирате скоро и да забравиш притесненията!  Hug
Джада, ако са суеверни хора и аз не бих се спряла на бебешка тематика. Иначе овлажнител за въздух е хубав подарък - общ. Но и сокоизтисквачка може да се ползва и за бебето и дигитален термометър за Т и влага, също стерилизатор. Ако е като мен (всичко бях подготвила месец преди да се роди Ники  hahaha) нямаш проблеми - както си се сетила кенгуро, спалния комплект, бебефона също е чудесен подарък.

# 117
  • на североизток
Ако не е късно, сетих се, че може да подариш и Албум-дневник за бебето. Има много сладки варианти и то на не много ниски цени, но лошото е, че повечето са според пола на бебето, но може да намериш и унисекс Grinning

# 118
Здравейте,

влизам първо да драсна някой ред ,а после ще ви прочета.

Ние сме горе долу добре. Ходихме за 3 дни на Несебър и ми излязоха през носа - Дари хвана някакъв вирус ( Коксаки - ако го пиша правилно) и цялото и тяло е в огромни рани. първо беше страхотен обрив,после станаха на мехури,и като се спукаха мехурите на рани ( все едно херписи). такава гледка не бях виждала. явно го съчета и с претопляне,защото си има и дребните пъпчици и 39 Т. Crazy
сега позавяхват и се надявам да няма белези.
опитваме се да сваляме памперса и вече имаме страхотен напредък,само мама трябва постоянно да подсеща и тя кляка и пишка.
почти е спряла да яде - това изключително лакомо бебе е в историята и да ви кажа доста ми липсва. сега е една борба за всяка лъжичка. да не говорим ,че не хапва плод или зеленчик - все едно отрова и давам  ooooh!
 и ние не сме приети на ясла  Thinking, но и незнам как бих я дала. четох в старата тема сте обсъждали за привързаността към единия родител,че липсва втория, явно и при нас е така. тя толкова рядко вижда баща си,че спря и да го споменава вече.

това за сега, ще ви прочета и ще пиша пак  Stop

# 119
Здравейте мили мами! Влизам понякога да чета нещо което би ми било полезно, нямам много време за писане. И ние сме без памперс от 3 седмици, кога каже кога не, нерви само да има човек. Само голямата работа казва редовно и си я върши на гърне.
Шишето с биберон и киселото мляко няма скоро да оставим, но вече съм се примирила, когато тогава. Няма да си го цока до пубертета я.. Laughing
Обаче с яденето сме страшна работа #Crazy ooooh!
Не иска да яде нищо готвено от 2 месеца и това е. Само една попара яде и филии с масло и сирене, кисело мляко и пресни плодове разбити с пасатор като сок/защото в друг вид не ги харесва/. С педиатърката не съм споделяла че не иска да яде въпреки близките ми само да ми натякват да го направя. На кг си е добре детето, и грам не е отслабнала затова не виждам нужда да го правя и да я водя на лекар.
Въпроса ми е ако започна да и давам витамини дали няма да напълнее нещо от тях и дали е нужно да го правя?
Излиза и кътник в момента, може и затова да отказва манджи или пък просто да си е от топлото време. Знам ли и аз...Но при всеки опит да я нахраня има отказ. Веднъж и стана само интересно и сама си хапна с лъжичката малко супа и това е. От два месеца е на суха храна, нищо готвено, дори и кремчетата не иска да яде. Всички майки покрай мен казват че нямат такъв проблем, моето дете единствено ли е ..  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт