Да е жива и здрава, с много късмет и успех в живота! Аз защо си мислех, че пак момченце чакаш
... объркала съм се нещо.Аз малко ще се включа по по-стари теми, защото си бях написала един пост преди седмица сигурно, който така и не довърших, копирах си го и го пускам. Някои неща може и да не са интересни вече, ама не ми се трие. До по-новите теми може и да не стигна
.brawn, аз и преди си бях давала мнението за ядене само на сухи неща, но пак да кажа във връзка с твоите тревоги - специално за ядене на сухи неща не бих се притеснявала, никой не е казал, че здравословното хранене представлява ядене на сготвени манджи. За мен е важно да се хапват като цяло здравословни храни - ама дали ще са зеленчуци на пара, дали ще са на манджа, дали ще са сурови, общо взето е без значение. Виж, във вид на сокове - наистина, както и grix каза, липсват фибрите, но все е нещо де.
И още нещо се сетих - представям си как ти е притеснено да го виждаш, че яде много по-малко от преди. За след прекаран вирус - ясно, хубаво е да хапват нещо, каквото и да е понякога, само и само да си възвърнат силите. Но мисълта ми беше принципно, понеже казваш, че синът ти не яде от месеци както преди - това е съвсем нормално за тази възраст - да намалят значително храната (особено тези, които са си хапвали по много преди, то другите като Дара примерно, няма много накъде и да намаляват
). Просто защото всъщност през първата годинка бебетата се хранят с огромни количества спрямо собственото си тегло, докато после просто намаляват до едни пропорции, подобни на тези на голям човек. Освен това повечето бебета са много закръглени и дебелички направо, докато след първата годинка голяма част от тях започват да се освобождават лека-полека от тези сладки тлъстинки, заприличват си на дечица вече. Капризите към храната пък са толкова типични на тази възраст! Мисля, че при вас е било просто съвпадение с никненето на кучешките, просто си е в тази, капризната възраст. Могат да ядат едно и също със дни и седмици даже. Ето Дара не отказва например филийката с фъстъчено масло за закуска, както и юфка със сирене. А и хляба изобщо. Редовен номер й е, нещо като откаже да яде, и да каже, че иска хляб, само хляб. Аз напоследък взех да й капвам зехтин на хляба (подобрена циганска баница от едно време grix ти е писала кои книги препоръчва. Към тях аз ще добавя една, която й препоръчах на нея. Няма я преведена в България, но може би пък ти ще имаш възможност да си я поръчаш от някой Амазон. Ето тази http://www.amazon.com/Discipline-Without-Distress-responsible-pu … +without+distress. Пълна е с информация, без да има излишни неща. Втората й част е разделена по възрасти, пълна е с техники и е много практична. В духа на привързаното родителство е.
grix, за формичките за замразяване - да, каквото сложиш става на камък твърдо. Не съм сигурна дали ако слагам обикновена или заквасена сметана (вместо прясно или кисело мляко), ще стават по-кремообразни нещата. Мен въобще не ме притеснява да й ги давам така твърди, въпроса е, че като консистенция е по-приятно да са като истински сладолед. А рецептата за ягодовия сладолед с кисело мляко си я запазих. Замразявах и само пасирани плодове, с малко мед - не е лошо, но за сега аз си ги ям. Тя Дара от доста време вече не иска да опитва нови неща.
За говоренето - лелее, и твоята Мая ли направо е проговорила с истинките думички, както Мая на веси еви?! А на мен това ми е супер странно и интересно
, браво!Giada, те рано или късно ще си ги усъвършенстват думичките, това е нормално. Нали я виждам Дара - за по-завъртяните думи започва с някакво подобие на оригинала
) за тази възраст. Някой ако е срещнал такива, да каже моля
. Аз не съм се разтърсила добре всъщност. Но първоначалната ми идея в никакъв случай не е била да гледаме руски филмчета А навън като сме определено влизаме в странни ситуации - споменавах преди как реагирам, ако видя, че някое детенце й взима играчката, а тя не знае как да реагира и не й е приятно - казвам на детенцето така и така... Да, ама го казвам на английски, при което Дара може да разбере нещо само в контекста на ситуацията. Всъщност понякога й казвам и на нея какво съм казала, като се замисля. Иначе тя знае само хай, бай, и от скоро ноу, ноу, ноу, ноу
.Добре, това нещо го пускам така, ще се включа и по другите теми вероятно.
! Оправяй се и ти по-бързо!
." Все пак гледам така да си направя нещата, че тя да се разсее с нещо друго преди това и да избегнем ситуацията, та не се случват често за сега тия ревове, но като се случат, горе-долу така действам. Но виж, тя не плаче много дълго, не съм сигурна как щях да постъпя, ако ревеше дълго време, както казваш, че става при Мая.
Ама толкова е хубаво да си имаш дъщеричка
Иначе на вън като види надписи и все се пробва да ги чете
Удоволствие е и е лесно, сама ще видиш