Аз помня как пишеше с изтеклите води, после помня разказа ти за раждането ти...нали беше една от първите и много беше вълнуващо всичко, а сега вече две години минаха, имаме си не бебета, а пораснали малки дечица 
Аз пък да ви кажа какъв кошмар преживяхме днес с Мая...то не е за разказване...блъсна я колело, момче на около 8-9г с голямо и мноооого засилено колело...не ми се описва цялата ситуация, толкова абсурдна, Мая беше на 2 крачки от мен и стоеше на едно място, в смисъл не е да кажеш да се е затичала рязко на някъде, просто си стояхме и си правихме балончета, изведнъж от някъде долетя този пълен идиот и я блъсна, директно в нея с колелото....милото се строполи и претъркули....за части от секундата животът ми се преобърна, не знаех в какво състояние ще я вдигна от земята, бях полудяла крещях и му забърсах шамар на хулигана (моля се да е бил много силен шамар, нямам много ясен спомен)...гушнах я, тя плака неутешимо дълго време, опитвах се да разбера къде я боли, има ли нещо счупено, ударила ли се е главата....треперех цялата и бях изпълнена с болка, отчаяние и гняв....ужасно, ужасно беше, не бих могла да го опиша...по-добре да не се случва на никои да разбере какво е....След време се успокои, дори после поиграхме още малко, видях, че няма счупено, останаха само съмненията за главата....по-късно тя започна да си казва, че я боли главичката и баба ще я намаже с кремче, има цицина и не дава въобще да я пипна, плаче като я обличам и събличам през главата....сега не знам какво да правя, няма как да преценя колко силен е бил удара...всички ми казват да я водя на лекар, а аз се колебая, някак не искам да и причинявам този допълнителен стрес, но пък ме е страх да няма нещо по сериозно....вътрешния ми глас ми казва, че всичко ще е ок, но страхът и притеснението ме карат да се съмнявам в него.....
Цял ден ми е сцената в главата....и настръхвам и полудявам всеки път....кошмар!!! Връхлетя отгоре и и я помете направо, горкото ми детенце, моля се наистина всичко да остане само лош спомен...леле момичета как ще се справяме от тук нататък с болките, които неминуемо ще са част от живота на децата ни, аз много ама много трудно го понасям....а този идиот дето я блъсна, трябва да е благодарен, че единствената ми мисъл беше да си гушна детето, защото иначе щеше да изяде голям бой...беше без родители и мислех да ги търся, но децата наоколо ми казаха, че той винаги е сам и редовно има пострадали деца от него, дори наскоро спукал главата на някакво дете....
как ще се опази едно 2 годишно детенце от 6 годишно палаво момченце например, което недоволства и реагира бурно. Незнам, нямам идея понякога как да я възпитавам, дали да отстъпва или пък да не си дава нещата. 
!

Иначе казва някои животни как правят, показва двете пръстчета като я попитаме на колко годинки ще стане(но показва на всяка ръка по едно пръстче, че и е трудно само с едната
абе госпожица с характер
Но в такава емоционална и стресова ситуация явно така действам и друг път ми се е случвало...най-вече като по-малка полудявах, когато някои нараняваше и то умишлено малката ми сестра и се биех в такива ситуации....да и това е агресия и не е хубаво, но все пак е агресия с цел защита. Това поставя и въпроса, който не малко от нас си задават - трябва или не трябва да се отвръща на агресията с агресия - как да се защитят децата ни....спорен и много труден въпрос, сигурна съм обаче, че ако ги възпитаме добре, ако им помогнем да изградят достатъчно силна ценностна система и ясни възгледи, то тогава те сами ще могат да преценят на кого как да отвърнат....но до тогава имаме много работа. Още щях да пиша, но се разсеях, а и без това много философско стана