Отговори
# 570
  • София
vesy_evi , мисля че "Еко Дара" отговаря напълно на критериите ти  Peace .Имат прекрасен двор ,страхотен персонал ,работят по метода на Монтесори и таксата не е никак висока.Аз се бях спряла на тази градина ,но след разчети и сметки ,решихме че пак ни идва в повечко и по-добре да пенсионираме бабата  Mr. Green .

aissa80
,Йоана е същата работа като Ивайло  ooooh! .Аз също съм постоянно залепена за нея ,само и само да не направи нещо на някого ,знам че не е от злоба ,а по скоро защото е много енергична и любознателна ,но иди го обясни на другите майки.Постоянно приказвам ,обяснявам  ,на моменти има леко прозрение ,но в повечето случаи се заинатява здравата  ooooh! .Голям проблем са ми шапките.Тя е луда по  тях и обикаля и събира шапките на другите деца  по площадката и после си ги слага ,но почти никой не разбира тази нейна страст.
Сега съм се заредила с книги за възпитанието и се надявам да успея да намеря начин да се справям с нея .

Аз пък да ви се похваля ,както Йоана не говореше много ,много или по скоро си дърдореше нещо неразбираемо ,изведнъж проговори .Казва доста думи и почти всички правилно ,най-много да изяде някоя буква.Има само няколко бебешки: ябу-ябълка ,праскова или какъвто и да е кръгъл плод ; абачи-кебапче ;меееее-море  Crazy .

vesy_evi ,това което сте преживели с Мая е просто ужасно.На нас често ни се разминават подобни случки на косъм и не знам как бих реагирала в подобен момент ,но най-вероятно и аз бих нашамарила хулигана.Тук при нас ,постоянно има деца ,които минават с висока скорост покрай бебетата и по-малките ,знам че е имало подобни инциденти ,но положението е все същото и никойне внимава .

# 571
  • София
Веси, надявам се, че Мая е добре  Hug

Ивчи, аз поръчах това Пуки за Сами - http://misto-bg.com/puky/lrm.htm
Той не върви много висок (към 85-86) е и си мисля, че по-голямото ще е голямо за него.

# 572
  • на североизток
А Елито вчера я измерих 82см Thinking значи и аз май трябва да взема по-малкото колело. А знаеш ли колко е максималната височина на седалката, т.е. до каква височина на детето според теб може да се ползва? И не са ли много миниатюрни тези гуми, т.е. ако детето може да си го кара примерно до 4години, дали няма да изглежда смешно с толкова малки гуми?
Надявам се да ми отговориш скоро, че днес ще ми се обажда човека от сайта да се доразберем. Всъшност ти откъде го купи и на каква цена?

# 573
Уау, през уикенда сте завихрили много дълъг разговор! Аз пък обратното, пиша когато съм на работа. Този път даже си бях взела компютъра вкъщи, но изобщо не успях да го отворя. В събота ходихме до Мусала, а в неделя гледах сама малката, и същевременно готвих, чистих и тн. Много ми беше хубаво с детето, но цял ден без контакти с възрастни, вечерта изпуших - и в двата смисъла - имах нужда от една цигарка в края на деня.

По повод на агресията, за себе си се радвам, че засега съм отгледала едно освободено, но дрюжелюбно дете. В същото време виждам, че много възпитани родители имат агресивни дечица. Така че, явно има много фактори, които влияят. Сигурна съм, че в яслата Николета ще се сблъска с доста агресия, но тъкмо затова искам да се адаптира от малка към разнообразна социална среда. И аз, и мъжът ми сме отгледани от бабите, и когато сме се сблъскали с агресията и злобата в училище, не сме знаели как да реагираме. Не бих искала детето се научи да се бие, но не ми се иска и да е отсъпчива. Може би е важно да ги пазим от крайностите, но и да ги оставим сами да намерят някаква приемлива линия на поведение.

Аз лично съм се сблъсквала 2-3 пъти с вербалната агресия на 5-6 годишни момиченца към Николета.  Явно тя има по-особена визия, с тая къдрава коса, и двата пъти съвсем различни момиченца, даже в различни градове и казваха неща от рода на :  - Много си грозна!
Първия път зяпнах, направо не можах да реагирам, но втория път изсъсках, че не се говори така на други деца. Онова се втрещи! Добре, че Николета нищо не разбра!

Ивчи, относно колелата, аз съм се спряла на Пуки ЛР М. Мисля, че за тази възраст е най-подходящо. Още се колебая обаче, дали изобщо да взимаме колело.

# 574
оох, колко много сте изписали... уикенда не съм отваряла компа...
споделям ужасът на Vesi_evi и се надявам да не се повтори и никой да не го изживява и да не попада в такава ситуация. Имам чуството, че някои деца нарочно се блъскат в по-малките и вървят с колелетата срещу тях  #2gunfire
гледам да избягвам места, където има такива "зверчета". Лошото е, че агресията расте и е повсеместна, и как ще се възпитаваме по-натам, аз ще говоря едно, как се прави, тя ще среща друго, точно обратното, особено в яслата (виждам и такива връстници на малката вече  #Crazy). Явно ще трябва много да обяснявам. и не ми се отваря такава тема сега.
Не мога да изпиша всичко, което искам, имам и да чета назад...
С мъжа ми като си говорихме, решихме да не й купуваме колело, докато не започне да върти педалите на онова с родителския контрол. Няма смисъл толкова малка на такова колело и да се чудя кога и как да я пазим.
Ние сме се спрели на количка за кукли, която се бута, с която можем да излизаме навън, още повече, че тя сега повече иска да ходи, да събира камъчета, да тича. Също един голям пъзел, който е с рисуване вътре.
И понеже няма, а гледам, че по пейките като има някоя кака с кукла-бебе, все тича да го гушка и гледа как му мигат очите, мислим да й вземем и някоя такава кукла, тъкмо да си я вози в количката, но без много звуци и т.н., да оставя това на нейното въображение.
И без друго идва зима и ако е колело, ще му се радва месец-два и после ще трябва да го гледа до пролетта чак нейде из вкъщи...
и все си мисля, че колкото и да си казваме, че сега децата по-бързо се развивали, че ще карат самолет на 14г. мое мнение е, че детето си иска своето, детското, мислихме си, че ако сега не й вземем кукла да я бута в количката, когато иска, догодина едва ли ще има интерес точно към това, т.е. това нещо, от което е имала лична потребност, вече ще е отминало и ние също ще сме го пропуснали.
Уикенда ни няма, но другия може да се съберем, живи здрави Simple Smile
лек ден на всички и здрави рожденици и септемврийчета!

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 12:07 от jos

# 575
  • София
jos ,ние количката за кукли сме я взели вече ,но и Йоана няма бебе ,та това ще е и нашата друга част от подаръка  Wink .М/у другото аз също мисля ,че сега няма нужда от колело ,а примерно за Коледа ще й вземем вече такова с педали ,на което да се радва дълго време  Peace .

# 576
  • София
Ивчи, хванах една позната да ми поръча от mytoys.de - 60E. Така и не успях да се оправя с тоз немски... И я ползвам от време навреме - сега заради рд-то я помолих да ми пусне поръчка. А понеже и тя ще вземе някои неща, доставката (16Е) ще се раздели.
За седалката не съм питала, честно. Детето на тази позната е наборче, но върви по-високо (90-91) и сега колелото му е екстра. И затова реших, че моя като по-нисък няма да има проблеми с височината.

# 577
  • Пловдив
Ей, не мога да Ви изчета...  Hug

Веси, като четох сутринта за случката Ви с Мая и изтръпнах - пред очите ми мина как аз бях пребита по този начин преди години... Била съм на не повече от 3-4, защото спомените ми са много мътни, но и в 4 сутринта си спомних червеното колело, което ми връхлетя отзад, докато карах ролковите кънки Rolling Eyes
надявам се Мая да забрави случката и от нея да няма последствия - нито физически, нито психически Hug

За подаръка за РД и ние мислехме много време и почти се бахме навили за същото Пуки, което сте показали... Почти, но много бързо се отказах, като видях детенце с 6 месеца по-голямо от нашите, как се преби с такова Crazy Както си го караше и нещо преплете крачетата - добре че беше с каска, та нямаше поражения върху главата... Но картинката на окървавеното личице ми е все още пред очите, та определено се отказахме с баща му Whistling
Другото, което наклони везната в противоположна посока е, че нито аз, нито баща му сме активни велосипедисти, та затова решихме, че живот и здраве догодина, ще му купим ролери и поне ще си имам компания Crazy

като написах за травмите и се сетих за Вани и Ади Hug да го нагушкаш много сладурчето и дано това са последните му спънки Hug

Ууууф, още 100 неща щях да пиша, ама бременният ми акъл хич го няма... А да... забравих - бременна съм smile3532 Не съм ходила все още на лекар, но по мои изчисления, термина ми се пада на 14.04 Whistling

Ей, сетих се и за Щица - честито бебче Hug да е много послушна, да няма колики, а ти бързо да се възстановиш Hug   bouquet

Ще пиша после, ако се сетя още какво трябваше Whistling

# 578
Ейй, Sweet Maniche, все се чудех къде изчезна. радвам се, че писа и хубавата новина  Hug
желая всичко да е наред!

Gery, ние винаги към подаръците добавяме дребни неща, балон, моливи, сладкишче, стикер, магнитче, дрешка, така че никога не е едно нещо, както при възрастните в повечето случаи.  Peace

# 579
  • София

Gery, ние винаги към подаръците добавяме дребни неща, балон, моливи, сладкишче, стикер, магнитче, дрешка, така че никога не е едно нещо, както при възрастните в повечето случаи.  Peace

Еда ,то се знае  Laughing .Аз имах в предвид съвпадението в подаръците.
Не знам какво ми стана ,ама днес се разписах много  Mr. Green сигурно заради времето.Заради вятъра почти не сме били на вън и съответно Йоана не е изморена и не спи отново  Mr. Green .

sweet_maniche ,честито! Лека и безпроблемна бременност  Heart Eyes !

# 580
  • на североизток
Еееее, Мъниче, каква хубава новина, значи се получи все пак Grinning Пожелавам ти всичко да протече по възможно най-добрия за теб и бебето начин и на финала една прекрасна, нежна дъщеричка Heart Eyes Много е хубаво да имаш и двата пола, да знаеш Simple Smile Но и братче да е, пак ще е хубаво и ще му се радвате, сигурна съм Wink

И добре, че ме подсети за Вани и Ади, щях да пиша как да предотвратява появата на хематом.
Вани, ако не можеш да го предпазиш да пада, то поне като се удари е добре силно да притискаш мястото, за да не се позволява този вътрешен кръвоизлив(хематом). Дори и да се дърпа, което е нормално, защото го боли, хвани го по-здраво и настоятелно го натискай по удареното, целта е да спреш кръвотечението, вътрешното, дори и външно кожата да е здрава. На няколко пъти съм виждала ефекта от това натискане при Елито и мога да ти кажа, че останах силно изненадана колко бързо и незабелязано минава удареното и ги няма тези страшни окраски Simple Smile

И другото, което забравих(нищо, че не съм бременна и аз забравям Mr. Green) е да честитя на Щица за новия член на семейството. Да ви е жив и здрав, да се кърмите колкото си искате и да расте весело и безгрижно Hug

Относно намеците за колелото, наясно съм, че сега няма да се ползва много време, но това не ме притеснява. Освен това мисля, че е много по-добра инвестиция от някаква триколка, която се бута от родителите, защото имам вече горчив опит с тези неща. Все пак човек за второ дете е малко по-ориентиран какво да купува.
Първо при тези триколки е въпрос на много голям късмет да улучиш здрава, на която да не и се чупи по нещо на всяка разходка.
Второ са неудобни за разходка, защото трудно се качват и смъкват по стълби, големи са на размер и неудобни за носене, много по-тежки са от колело(само 3,6кг е нашият модел), нямат достатъчно място за багаж, няма къде да си сложа дори дамската чанта и много трудно се преодоляват тротоарни бордюри.
Трето, огромна илюзия е, че след време детето ще може само да кара триколката като колело по ред причини - това че педалите са на предната гума изисква много по-големи усилия при завъртане и много малко деца успяват да се справят, ако изобщо крачетата им стигат до педалите.
Четвърто, цената на една относително здрава триколка е дори по-висока от тази на колелото, което съм избрала, а си мисля, че колелото е в пъти по-издържливо и след като ни умалее бих могла да го продам, тъй като ще е още здраво.
Казвам това от личен опит и с цел ако някой се колебае да го ориентирам. За баткото сме купували и триколка и после малко колело с педали, което беше здраво, но изключително тежко и вече гумите му са издухани и то не защото много го е карал, а защото материала им е някакъв твърд, който се напука с времето и изпускат. Купували сме му и една люлка на стойка и с козирка, с идеята да я ползва на терасата, но и тя се оказа такъв боклук(а не беше евтина) Crossing Arms Затова вече "парен, каша духа" Mr. Green Количка и бебе си имаме отдавна и си играе доста с тях, всякакви други дреболии, конструктори, пъзели и какво ли още не също имаме в изобилие от баткото. Така, че за нея вече купувам много малко неща и то гледам да са качествени, здрави и различни. Освен това тя проявява голям интерес към такива бутащи се с крака колички и мотори, за разлика от батко си, който като му беше времето изобщо не можа да се научи как се прави тоя номер с бутането. Така, че мисля, че ще се зарадва на един такъв подарък и ще го ползва с удоволствие. Дано да не се лъжа Grinning А както споменах и в преден пост съвсем наскоро купихме голямо и хубаво колело на батко й, така че както обича да го имитира не се и съмнявам, че ще се научи бързо Laughing

# 581
Аууууууууу, мъниче  Hug  bouquet лекичко честито.Чета и ви се радвам. Аз нямам смелост все още, чак косата ми настръхва като си представя какво би ми било на този етап с Ади и корем  Shocked ЦЪЪЪЪЪЪЪ, не ща.

За нашите травми..ходихме на ортопед- нищо му няма на детето, просто е спънато  Laughing и доки каза, че дооооста дълго ще ходи на пръсти. Купувам каска и си решавам проблема  Whistling

# 582
минавам да ви поздравя момичета  Hug Hug!
Ние вече сме добре,започвам приготовленията за рождения ден  Heart Eyes на малката !
Поздрави и целувкии!  Hug

# 583
Giada, ти ме втрещи с тези изказвания на момиченца, аз също бих откачила, ако го кажат на мое дете  Naughty Но на 4-5-6 години децата не мислят много, преди да изръсят някоя глупост, не им се връзвай.  Peace И моите са ме втрещявали с хитове, изречени пред хора, та да се чудя къде да се дяна от срам  Crazy Иначе той и Дани е много къдрав и дългокос, поради което често го взимат за момиче, макар че на телосложение е като Крали Марко.  Wink Висок е около 90 см и е 15 кг.  Sunglasses

Мъниче, честито и браво за смелостта  Hug Лека бременност и леко раждане от мен

# 584
Ехаааа Мъниче много се радвам за вас, лека бременност  Hug Много положителни емоции ти пожелавам и здраво бебе на финала!!!
На мен пък смелост не ми липсва, даже бих искала близнаци  Mr. Green Mr. Green ама кой ме пита Wink

Общи условия

Активация на акаунт