Отговори
# 615
  • Пловдив
Ей, все забравям да пиша за забавните думички...
При нас повечето са си във вида, в който трябва (ето тук се сещам за поста на Ивчи, където обясняваше, че може и заради зодията да е, но и аз забелязвам, че думички, които не са "издокарани" добре не се употребяват)...

както и да е, пак се отплеснах... та Дидо използва следните недуразумения Mr. Green
пътие пътие (винаги повторено два пъти) - за химикал, пастел, бойчки, моливи и всичко друго, с което може да се пише/рисува
пуко за мляко
доскоро използваше кака тете за книга, но от месец някъде вече сме на по-разбираемото - кига. (кака тете предполагам дойде от яслата - там сестрата им чете често и като го питам какво правихте днес ми отговаряше по този начин. Докато го разберем какво значи... Whistling)
баба И - ще рече баба Меца hahahaИ идея си нямам от къде се появи Simple Smile

Другите думички, които използва са си съвсем разбираеми - най-много да липсва някоя буквичка (или да не е на място), за това и не смятам, че ще са интересни Mr. Green

Последна редакция: пт, 31 авг 2012, 16:38 от sweet_maniche

# 616
  • София
Честит рожден ден на Йоана и Ивайло!!! Желая им здраве и късмет, слънчево и усмихнато детство, весели игри с добри приятелчета! Да растат любопитни и отворени към света и нека всеки нов ден бъде пълен с безброй вълшебства!

И да попитам мъжките майки за идеи за подарък за нашето щуро диване. Наши приятели ни дадоха колело без педали за Никола и сега ми отпадна основния подарък. Помагайте, че време не остана.

# 617
  • Пловдив
Мирка, ние окончателно решихме - взимаме Лего, а така няма да се чудим и за следващи поводи какво да взимаме Mr. Green

# 618
Благодаря за пожеланията  Hug

Подарихме на Ивайло надуваем батут. Е не е спрял да скача, дивее, и какво ли не още вътре. Сутринта децата които бяха на гости също много го харесаха. Вярно, че заема доста място от детската, обаче си заслужава според мен. Поне има къде да си изхабява енергията!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151212616460572&se … ype=3&theater - ето тук има снимка на батута

# 619
4естит Рожден ден на Йоанка на Гери и на Ивайло на Аисса80! baloni
Да са живи и здрави децата ви, мили мами!
Да се радват на прекрасно детство, пълно с усмивки и нови открития!

Геринце, как е Антония днес?

Мъни4е, Овне си 4акате, а? Пригответе се за още по-голяма хуна Mr. Green.
Много хубаво ни описваш първите ти признаци Simple Smile. Всеки път ни разказвай по малко.
И аз се канех да добавя няколко думи4ки-"недоразумения", както ти много добре ги наре4е Mr. Green. Те нейните, голямата 4аст са недоразумения все още Laughing, но да напиша 2-3 по-смешни: за рокля казва "шока", за памперс - "паня", за коли4ка - "куя", и не се сещам за другите сега.

Ив4и, и аз все се каня да пиша за нашите успехи/неуспехи с памперса - нали ние по4нахме едва преди месец изобщо с опитите. То всъщност няма нишо интересно - оби4айното непостоянство - ту си каже, ту не иска, по гащи4ки е не пове4е от 5 4аса на ден, така ни се полу4ава просто. Но това, което исках да споделя, е каква емоция беше първия път като успя Simple Smile. Това беше два дни преди рождения й ден. А ние ве4е от две-три седмици някъде 4етяхме няколко книжки на тази тематика, като вси4ките се развиват горе-долу по един и същи на4ин - едно моми4енце примерно, подаряват му гърне, то не знае какво е, решава да опита, става, поглежда, няма нищо, 4ете книжки, опитва пак, и хоп - има пиш!, радост голяма, отива и казва на майка си и татко си, казва, 4е е горда от себе си, отиват да си избере нови гащи4ки от магазина... и ей такива сценарии Simple Smile. А през тези две седмици - Дара не проявява никакъв интерес да седне да опита, но 4етем книжките до откат Laughing. И не знам един ден как то4но стана - седна, по4етохме малко, и стана работата. За мене беше голяма радост също, оба4е тя като стана, като видя, 4е ве4е и Дара е направила пиш в гърнето, не само децата от книжките, и като по4на - "Има пиш! Има пиш!", навежда се над гърнето да види отблизо, само со4и с ръцете, поглежда ту мен, ту татко си, доведе си една от куклите и му казва: "Гого, има пиш!", и прави едни жестове, едни мимики, емоция страшна! Не можа да се успокои сума-ти време. Нали толкова време 4ете, 4ете, и накрая и на нея да й се слу4и - много беше развълнувана Simple Smile. На другия ден сама си усети и седна, свърши веднага работата - стана ми ясно, 4е е била напълно готова ве4е. Но пък от тогава все пак поспадна малко интереса, и мъжа ми на моменти забравяше след сън да й махне памперса, та сега опитите са непостоянни. Тя си усеща винаги, но нещо взе да не иска да сяда, даже се стиска Thinking. И като най-накрая я прилъжем да седне (мъжа ми тука върши добра работа), а веднага се изпишква. И пак се радва де. Ама не знам защо хем си усеща, и това не е приятно - да ти се пишка, хем няма много желание да седне. Не сме я притискали въобще, аз съм против какъвто и да било натиск, но.. ето, това е към момента. Скоро  ще й взимам гърнето 2 в 1, ще ни трябва за пътуването - дано й хареса пък седенето на голямата тоалетна.

# 620
Антония е с гнойна ангина. Днес отново вдигаше Т и редувах капки Хексалгин с Нурофен, и отделно антибиотика от 5мл док ни го увеличи на 7 мл. По очичките и личи че не и добре, опитва се да се заиграва на моменти за кратко, но повечето време си лежи и се гушка в мен.Надявам се утре да е вече по- добре. Гледам да не позволявам Т да се покачва много, дори и да няма и давам нурофена, много ме е страх от тая гадна температура.

# 621
Честит 2-ри Рожден Ден на Александра, Катрин, Весела и Кейт!
Растете здрави, умни и красиви във весели игри и усмихнати дни!

gerinceto, не се притеснявай за Т, това си е реакция на организма. Ники беше с 39,7 два дни, а третия с 38 и вече на следващия 37,7 - 37,4. По мои наблюдения почти няма дете, което да не е изкарало тази вирусна ангина. Но щом е вирусна защо предписват АБ? Те нали са за бактериална инфекция?  
На нас за това ни направиха кр. картина и се установи, че левкоцитите са добре и от там стана ясно, че няма нужда от АБ. Аз принципно съм против АБ, но ако няма на къде ще дам. Кой знае сега с яслата колко ще се наложи да пие...
Иначе да, отпадат много бързо заради Т, но и бързо се оправят след като се смъкне, веднага скачат и почват да си играят все едно нищо не е било... Дано утре е по-добре, но за 3 дни би трябвало да отмине! Иска ни се винаги да са ни здрави децата, защото сърцето ти се свива като го гледаш отпаднало, отпуснато и не можеш да помогнеш кой знае колко. Но и през това трябва да се мине, както казва бабчето ми - "това да са ни болестите".
И да ви се "похваля" - в понеделник е първия ми работен ден, за честит рожден ден на детето. Свърши спокойствието.....Дано имаме успешен старт и аз на работа и малчо на ясла!

Последна редакция: сб, 01 сеп 2012, 09:59 от velizarka_8

# 622
Здравейте и от нас! Да чукна на дърво днес малката е по-добре. Не се е налагало от снощи да давам за Т лекараства. Днес е по игрива, дори си хапна и повече от предишните дни. Ще продължа да давам антибиотика докато свърши. Ох като започнат да ходят на градина не ми се мисли какво ще е. Дано да минават по леко нещата при всички ни, няма спор ще се разболяват, при всички е така.
 Какво ще давате за имунната система на малчовците? Искам да давам нещо но незнам какво. Четох за ехинацеята, мислите ли че е добър вариант?

# 623
Мъниче, честито за второто бебе!  Heart Eyes
За ниското кръвно аз си пиех по едно кафе сутрин, няма лекар, който да ми е казал, че има проблем.

iv4i_79 и моят син не говори още. Повтаря много думи по веднъж-два пъти и толкоз, има и такива, които си ги ползва. Иначе разбира всичко. Проверявах в темата за късно проговарящи деца - има линкове кога трябва да се притесняваме. На каква възраст колко дучимки съзнателно и несъзнателно трябва да повтаря детето.

velizarka_8, Ники говори ли вече, че аз съм на тази тема?  Blush

На сина ми понякога давам Апетон - витамини с пчелно млечице, но много рядко. Иначе му правя сок от много и различни плодове всеки ден.

# 624
  • София
Мерси за пожеланията !Да ви почерпя с торта ,макар и на патерица малко  Blush

# 625
brawn,  не говори, дори и думички не повтаря. Иначе всичко разбира. Дай целувка, дай това, донеси онова, мама ще оправи играчката и такива ежедневни неща. Разбира като му казвам да ядем, да се къпе, да излизаме, да обуем обувките, за всичко прави неща, които показват, че ме разбира, като да отиде на столчето и да си "сложи" лигавника, дърпа памперса и влиза в банята, взима ключовете и отива до вратата, сяда до обувките и се мъчи да ги обуе. Затова все още не се притеснявам, очаквам на яслата да се отпусне и да започне на говори. Засега е на "айде", "да-да", "де-де", "мммбаааа", "еййй" и подобни, които си ги бърбори постоянно.
gerinceto, радвам се че сте по-добре! За 3 дни минава, но докато Т я има е много неприятно. Колко ли още болести ще преминем с децата!?   

# 626
Честито на рождениците! Много здраве и късмет им пожелавам!
Мъниче, ех че хубава новина! Лека бременност и здраво бебенце накрая!
геринце, дано ви мине ангината скоро Sad
За говоренето - на моя близка, която се притесняваше, че детенцето ѝ не говори, логопед ѝ каза, че ако детето чува добре, до третата годинка няма от какво да се притеснява. На сестра ми малката щерка пък се отпуши на 2,5 г., проговори много правилно, с богат речник, завършени и сложни изречения. Преди това ползваше 15-20 бебешки думи Crazy Изобщо - децата са толкова различни:)

# 627
Минавам само за малко, че много умора и емоции, нямам сили да пиша...прибрахме се от морски палатки...и понеже видях, че Джос се колебае за палатките, викам да драсна и аз някои ред....супер си е, отивайте, нищо по особено не ти трябва за един ден, само топли дрехи, както е писала Мирка. За децата е голям кеф, обикновено на всички им харесва да са в палатката, ми то си е малка къщичка Simple Smile Виж така като Мирка за по-дълго си трябва по-сериозно подготовка, но за един ден никакъв проблем няма....ние бяхме за 3 дена, но с приятели, които са сериозни палаткаджии и имат страшно оборудване, то не са мивки, бани с душ, шатри, кухненско оборудване...бе всичко, те ходят и за по-дълго време, но то като си имаш условията си е супер, ние отидохме за 3 дена и много хубаво си изкарахме, с 4 деца на възрастта на Мая...направо забравихме, че има деца, голяма игра падна.
На всички рожденици прекрасно детство, да растат здрави, щастливи и с много любов около себе си.
На болните дечица бързо да се оправят, някои попита за имунната система, аз тъкмо сега се хващам да си приготвя традиционния сироп от бъз, та да кажа, че аз това използвам, имам си го в двора, приготвям си го сама и поне знам какво давам....по принцип с имоностимулантите трябва да се внимава...ако се купуват разни от аптеките, независимо дали хомеопатични или билкови е хубаво да се предписани от лекар и по конкретен повод, мое мнение, не ми се задълбочава....знам, че повечето дават по свое усмотрение и дано нямат проблем и им помагат....

# 628
Веси кажи рецептата която приготвяш от бъз, моля  Hug

# 629
И аз така мисля за говоренето, но все пак понякога се замислям.

Вярно,че сега е моментът за сироп от бъз. Иначе хладилникът ни е пълен  със сироп от цветовете на бъза.

Общи условия

Активация на акаунт