При нас повечето са си във вида, в който трябва (ето тук се сещам за поста на Ивчи, където обясняваше, че може и заради зодията да е, но и аз забелязвам, че думички, които не са "издокарани" добре не се употребяват)...
както и да е, пак се отплеснах... та Дидо използва следните недуразумения
пътие пътие (винаги повторено два пъти) - за химикал, пастел, бойчки, моливи и всичко друго, с което може да се пише/рисува
пуко за мляко
доскоро използваше кака тете за книга, но от месец някъде вече сме на по-разбираемото - кига. (кака тете предполагам дойде от яслата - там сестрата им чете често и като го питам какво правихте днес ми отговаряше по този начин. Докато го разберем какво значи...
)баба И - ще рече баба Меца
И идея си нямам от къде се появи 
Другите думички, които използва са си съвсем разбираеми - най-много да липсва някоя буквичка (или да не е на място), за това и не смятам, че ще са интересни

. И като най-накрая я прилъжем да седне (мъжа ми тука върши добра работа), а веднага се изпишква. И пак се радва де. Ама не знам защо хем си усеща, и това не е приятно - да ти се пишка, хем няма много желание да седне. Не сме я притискали въобще, аз съм против какъвто и да било натиск, но.. ето, това е към момента. Скоро ще й взимам гърнето 2 в 1, ще ни трябва за пътуването - дано й хареса пък седенето на голямата тоалетна.

Изобщо - децата са толкова различни:)