Отговори
# 645
  • София
gerinceto ,зимата (след ларингит)Йоана също беше получила късна алергична реакция към Аугментина (един ден след спирането му) ,мажех ме я с фенистил и давахме Ериус(Aerius).
Дано бързо да се оправите!

# 646
  • София
gerinceto, давала съм калциев глюконат при обрив. И още 1 път ни го бяха изписали при червено гърло и Т на Сами в комбинация с Изопренозин. Със сигурност не съм давала цяла ампула на един прием. Но не помня дали при моите е било 2х5мл или 3х5мл.

Много кофти, че е станало така.
Сега се пазете малко повече - ограничаваш контактите най-вече, за да се закрапи детето.

Иначе по въпроса - аз бих се консултирала с още един лекар при тази ситуация с реакцията  Peace И мен ме хваща параноята от време на време.
При Лора беше много зле и ходехме едновременно при педи и при една частна лекарка. С времето като се поуспокоих и като видях, че 2-те лекарки са на едно мнение най-вече за даването на АБ и се кротнах.

# 647
Дано да се оправи по-бързо, нещо ми идва в повече това и разболяване. За една седмица 3 пъти ходим на лекар. Нашия калциев глюконат е на сироп в шише, не е на ампули. Искам да оздравява вече и да ми е същата палавница както преди, сега само ми се плаче на мен, добре че е мъжа ми да ме успокоява. Притеснява ме факта, че не иска и да се храни, само сокове и мляко пие.

# 648
  • София
Това е добре - много е важно да се поемат достатъчно течности.
Моите са стояли на вода и чай по една седмица, когато боледуването е било по-тежко.

# 649
  • София
sweet_maniche ,защо ли ми се струва ,че девойка чакаш  Grinning .

# 650
  • София
Честит рожден ден на Ники! Да расте здрав, обичан, щастлив, безгрижен, умен и много приказлив!
Честито и на Алекс, Веси, Катрин, Кейт, Борян и Сияна! Мили деца, радвайте се на чудно детство, пълно с много игри и весели детски усмивки!

Ивчи, честит рожден ден с малко закъснение и на теб! Бъди винаги усмихната, щастлива и обичана, заобиколена от детски смях!   bouquet  bouquet  bouquet
Ммммм, тортата изглежда толкова вкусна! Страхотно си се справила!

Геринце, дано Антония бързичко се възстанови, че да си отдъхнеш и успокоиш!!!  Hug
aissa80, пожелавам лесна адаптация на Ивайло в яслата! Това, че си е хапнал е добър знак, а че сълзи ще има то е ясно. Хубаво е, че са ти разрешили да влезеш с него и да останеш докато се заиграе. При нас, доколкото знам, децата ги взимат от ръцете на родителите и не позволяват да се влиза в помещенията, за да не се разстройват другите деца. За щастие явно в други ясли са по-отворени към родителите.
ГериАлександрова, тортата се е получила много сладурска! Личи си, че си вложила много енергия и любов! И аз ще се пробвам да направя едната торта за утре, да видим ще става ли за показване...
jos иха, страхотно сте си изкарали на Балкана с толкова много забавления и емоции за децата. Хайде, пък другия път се престрашете и пренощувайте.
Веси охо, и вие сте от нашата партия. Наистина за децата (а и за нас големите) на палатка е невероятно преживяване - свобода, спокойствие, близост до природата. На нас така ни хареса, че този уикенд отново бяхме на палатка на яз. Искър. Така и така половината оборудване си стоеше в колата. Е, само преспахме там, защото компанията беше рибарска и на децата (пък и на мен) щеше да им бъде скучно.
Освен палаткаджийския, през уикенда закрихме и плувния сезон на басейна в Долна баня. Такава топла вода досега не е имало. Два дни направо не излязохме от басейна. В края на лятото почти нямаше хора и беше чисто и приятно, а обслужването много любезно. И друг път сме ходили там, но сега останахме очаровани. В началото Никола се страхуваше от водата, защото на Широка поляна имаше неприятно изживяване, което явно не е забравил (падна от мостика). После покрай другите деца сам прояви желание да влезе в басейна, като първо се гушкахме, а после полека се отпусна и само за ръчичка го държах. Явно и той като мен плувец няма да стане, но поне успя да преодолее част от страха си.

# 651
gerinceto,
влизам тук да пиша, да не се притеснявате, да се гушкате повече с малката, добре е, че пие течности, точно сега й трябват повече, но прясно мляко и други алергизиращи по принцип храни трябва да избягвате, да мине на по-лека диета няколко дни, колкото и да не й се яде, компоти, чайчета от познатите, повече вода, айрянче, ако пие.

малката направи алергична реакция, когато за пръв път й изписаха АБ, беше аугументин пак, но й дадох първо 3 мл. че не бях давала никакъв АБ, а и съм с големи резерви към тях. обрина се цялата след няколко часа преди втория прием, повече и не съм давала, обадих се на педи, тя веднага ми каза да давам калциев глюконат 3х2.5 мл. е за нашите кг. , да спираме АБ и нищо да не даваме друго, да е на по-лека диета, повече течности без прясно мляко и алергизиращи храни, кърма можеше. Обрива може да се маже и с фенистил-гел. И нищо друго.
Обривът мина на другия ден сутринта.

Много е гадно като чуство за майката, дано бързо се оправи детенцето.
За гърлото - минете на друг лекар, направете кръвни изследвания за левкоцитите.
Може само хомеовокс да изпишат или друго, а не АБ.

Ако пие чай от ехинацея, давайте, той много  успокоява. За яденето не се притеснявайте, като се оправи, ще възвърне апетитът.

п.п. защо ви е увеличена дозата??? и аз давам с около 1мл по-малко от дозата, досега 2 пъти съм давала АБ 5 и съответно 6 дена и така правя... може да не е правилно, но е факт. Ако изпишат 6 - давам 5. Но пък да ви увеличат дозата, това значи, че първия път е изписана неправилно.
както виждам и втория.

# 652
jos ще ти обясня защо увеличи АБ на 7 мл. Първо беше ни изписан по 5 мл и започнахме да го пием, но Антония продължи да вдига Т 39 градуса 3 дни, след това отидохме пак на преглед и тогава каза че прави гнойна ангина и увеличи приема на антибиотика на 7 мл.  Така дадох 3 пъти доза от 7 мл и тогава получи обрива, т.е. това вече става пети ден, явно се е предозирал в организма. Иначе първите 2 дни нищо и нямаше, на третия ден получи само лек отток на клепачите. Или е предозиран, или си е по-късна реакция на организма и е алергична към него, незнам вече и аз какво да мисля.
Спряхме антибиотика и сега давам само противоалергични препарати, но гърлото и е още червено. Сега за него пие само хомеопатични Тонзилотрен и Инфлоцид, които мисля че не вършат никаква работа, защото преди да се разболее си и ги давах профилактично.
За яденето никакво го няма, но не ми е чак толкова притеснено за него, важното е че пие течности. Изследвания трябва ли да и направя? Тоест аз направих точно в деня преди да започне да пие АБ, заради яслите.
ХОМЕОВОКС хомеопатичен препарат ли е?

# 653
На всички рожденици днес пожелавам щастливо детство и много усмивки през новата им годинка!
Ивчи, бъди здрава и много обичана мама и съпруга! Страхотна торичка си спретнала, браво!
gerince, представям си какво ти е:( За съжаление не мога да помогна със съвет, може би е добре да потърсиш второ мнение наистина.
аисса, това с разходките по стаите много ме изненада. При нас обичайно е изтръгването на детето от майка му на влизане. Аз започнах психическа подготовка на малкия, че ще тръгне на ясла. Говоря, обяснявам... да видим. Подготвена съм за ревове, но не ми се струва редно просто!! В чужбина се практикува детето да влиза с майка си за по няколко часа през деня, докато е готово да остане цял ден там, защо и тук децата не постъпват плавно и с минимален стрес?
веси–еви, в качествата на сиропа от бъз съм се убедила лично. Няма по-ефективно средство за опазване и лекуване на имунната система. Майка ми изуми лекарите с резултатите от изследванията на черния си дроб по време на химиотерапия, а на себе си спести още повече лекарства!

# 654
bubolechence - и аз се изненадах като ми разрешиха да вляза с него вчера. Ама беше само вчера Simple Smile. Днес даже чао не можах да му кажа... Ама и той влезе със желание и повтаряше "лельо ам" - гладно детето Simple Smile Simple Smile

gerinceto - и ние калциевият глюконат го имахме на сиропче, ама доколкото помня по 2 пъти на ден давах по половин  мерителна лъжичка. и трябваше да има поне 1 час м/у него и Aerius сиропа.

# 655
  • Пловдив
Гери, дано Praynig Mr. Green

# 656
...Изследвания трябва ли да и направя? Тоест аз направих точно в деня преди да започне да пие АБ, заради яслите.
ХОМЕОВОКС хомеопатичен препарат ли е?
хомеопатичен е, да, но пак се изписва от лекар. потърсете второ мнение все пак. как е днес, Т нали няма, подобрение има ли на гърлото? трябва да се лекува, може да изпишат и спрей, нещо за смучене, кръвните изледвания какво показват, левкоцити? СУЕ?

вчера от родителската среща в 47мо е ясно, че градината няма да работи освен септември и началото на октомври  #Crazy
децата щели да се пренасочват към другите градини в Люлин, но за предпочитане, особено малките е да си останат вкъщи...
и специално с две адпатации още, така е Sad а малката иска на градина, направо се чудя какво да правя. Има кой да я гледа този месец, но все пак така се бяхме настроили за новата градина, всеки ден лятото я гледахме като бяхме в София и обяснявахме, че тук ще ходим от септември...
ей така, криво ми е, но не мога да ускоря ремонта на градината...
усепх на всички, които тръгват за първи път! ритуал на влизане е най-доброто средство за бързата адаптация Simple Smile

# 657
Jos, за какъв ритуал говориш? Ние я заведохме днес и директорката я забаламоса и я хвана за ръчичка и това беше. После излезна и каза че е започнала вече да подрежда. Моля те обясни какво може да направим повече ние и кажи ти какво правиш Simple Smile
Бързо оздравяване на болничките и лесно адаптиране на "учениците" Simple Smile

# 658
  • София
jos, ужас е с този ремонт, че чак и октомври хваща  ooooh!
Добре че вие имате вариант.

Най ще е гадно обаче за децата от 4 група, все пак това е предучилищна група, имат материал за усвояване.

# 659
monioni, някъде бях писала подробно, но ще пиша накратко.
За мен ритуалът е важен, защото затвърждава взаимното доверие, което е много важно, също, и е част от психическата подготовка за престоя в яслата.
детето се чуства обичано и Вие му го доказвате, кара го да се чуства значимо, част от диалога, ангажирано.

когато я оставям в яслата винаги я гушкам, цункам, говоря й, че отивам на работа, и че ще се върна да я взема като свърша, че тук ще си играе с децата, с играчките, (след това и имена на госпижи и деца включвах), има си легло и ще спи в него... нека да е спокойна като влиза.
Някой път е мрънкала, не е искала да ме пуска, рядко, но факт, никога не я давам на сестрата преди да я погушкам пак, да съм сигурна, че ме е разбрала и няма да плаче като влезе, може през деня да се размрънка, но с децата и персонала там е друго, бързо ги разсейват.
Оставяла съм й първите дни по една от кукличките й от вкъщи да си ги държи, заедно да са на градинка, също така й слагам винаги кърпичка в джоба с разни картинки от плат тези, и й казвам, че и й я давам да я пази, да си играе с нея, да си бърше ръчичките, и като се върнем вкъщи ще я изперем. После й казвам, чао, да слуша и да не играе с лошите деца (цитирам ги по име, че се бутаха и тн... който е чел по-старите теми може и да помни) и й казвам какво ще правим след като я взема от градинката.
Всичко това става докато се преобуваме, сваляме яке и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт